Arkadaşlarınla Birlikte Dizi/Film İzlemeni Sağlayan 5 Şahane Uygulama

13 Haziran 2023

Harika bir film izlemekten daha güzel bir şey varsa o da bu filmi arkadaşlarınla bir arada, film hakkında sohbet ederek izlemektir! Ne var ki her zaman arkadaşlarınla buluşup film keyfi yapmak için uygun koşullar bulamayabilir, evden çıkmaya üşenebilirsin, malum pandemi döneminde hafta sonu kısıtlamaları da var. Peki, böyle zamanlarda birlikte film izlemekten vazgeçmen mi gerekir? Elbette hayır! Teknolojinin nimetleri sayesinde artık arkadaşlarınla eş zamanlı bir şekilde film izleyebilir, üstelik bu esnada onlarla dilediğin zaman sohbet edebilirsin. Nasıl mı? İşte dizi ve film keyfinizi ortaklaştıracak uzaktan birlikte dizi ve film izleme uygulamaları… 

House Party

house-party

House Party, kendi seçtiğin kişilerle oluşturduğun gruplarla görüntülü ya da sesli bir şekilde iletişim kurmanı sağlayan bir uygulama. Hem bilgisayar hem de akıllı telefon ve tabletler aracılığıyla kullanılabiliyor. 2016 yılında piyasaya sürülen ve 2020 yılında Webby Özel Başarı Ödülü’ne layık görülen bu uygulama, Android ya da iOS cihazlara indirilebiliyor. Bilgisayar üzerinden House Party kullanmak içinse Chrome’a bir eklenti indirmen gerekiyor. 

Uygulama üzerinden kişi listeni görüntüleyebilir, arkadaşlarını uygulamaya davet edebilir ya da arama çubuğuna isim yazarak dilediğin kişiyi bulabilirsin. House Party, bir sohbet grubundaki katılımcıların ekran paylaşmasına olanak tanıyor. Bu sayede senin ya da bir arkadaşının açtığı filmi gruptaki tüm katılımcılarla paylaşabilir ve aynı anda hep birlikte dilediğiniz filmi izleyebilirsiniz. 

Zoom

zoom

Arkadaşlarınla birlikte film izleyebileceğin bir diğer uygulama da ekran paylaşma özelliği sayesinde Zoom. Yapman gereken tek şey uygulamayı bilgisayarına, tabletine ya da akıllı telefonuna indirmek. Zoom çoğunlukla çevrim içi toplantılar için kullanılan bir uygulama olsa da onu dilediğince kullanmak tamamen sana kalmış. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra “New Meeting” seçeneğine tıklayarak bir sohbet başlatabilir ve “Join” butonuyla arkadaşlarını sohbete davet edebilirsin. Daha sonra içinizden biri izlemek istediğiniz filmi açabilir ve ekran paylaşımı yoluyla sohbetteki tüm katılımcıların eş zamanlı olarak filmi izlemesini sağlayabilir. 

Netflix Party / Teleparty

teleparty

Teleparty uygulamasını Netflix Party adıyla da duymuş olabilirsin. Teleparty, Netflix Party’nin Netflix’in yanı sıra HBO, Hulu ve Disney+ platformlarını da destekleyen geliştirilmiş bir versiyonu. Teleparty’i yüklemek için Chrome Web Store üzerinden uygulamanın uzantısını indirmen yeterli. Bu işlemi, birlikte film izlemek istediğin tüm arkadaşlarının yapması gerekiyor. Her biriniz Chrome üzerinden Teleparty uzantısını indirdiğinde ise uzantının desteklediği platformlardan birine girerek “Teleparty Başlat” butonuna tıklayabiliyorsunuz. Arkadaşlarını link yoluyla davet ettiğinde, size özel bir Teleparty odası açılıyor. Bu odada dilediğiniz filmi izleyebiliyor, yanda çıkan kutucuk üzerinden de bir yandan yazışarak sohbet edebiliyorsunuz. 

Watch2gether

watch2gether

Arkadaşlarınla birlikte dilediğin video içeriğini birlikte izleyebilmen için geliştirilmiş bir uygulama olan Watch2gether; YouTube, Vimeo, Dailymotion ve Facebook gibi birçok platformu destekliyor. Bilgisayarının tarayıcısı üzerinden Watch2gether’ın resmi sitesini ziyaret ettiğinde karşına “Create A Room” butonu çıkıyor. Bu buton, bir sohbet odası oluşturmana ve arkadaşlarını bu odaya davet etmene olanak tanıyor. Sohbet odasını oluşturduğunda dilediğin arkadaşını odaya davet edebilir ve istediğin videoyu oynatmaya başlayabilirsin. Bir sohbet katılımcısı kendi uygulaması üzerinden bir video oynattığında, söz konusu video tüm katılımcıların ekranında oynamaya başlıyor ve eğlencenin dibine vurabiliyorsunuz. Üstelik, Watch2gether üzerinden gelecekte kullanmak üzere çalma listeleri de oluşturabiliyorsun. 

Gaze

gaze

Eğer bir arkadaşınla birlikte YouTube üzerinden dizi, film ve çeşitli videolar izlemek istiyorsan Gaze uygulamasını tercih edebilirsin. Uygulamanın arayüzü oldukça basit. Uygulama üzerinden bir oda oluşturduktan sonra dilediğin arkadaşına davet linki göndermen gerekiyor. Böylece arkadaşın da odaya katılabiliyor ve dilediğiniz videoyu eş zamanlı olarak izleyebiliyorsunuz. Ancak Gaze, şimdilik yalnızca iki kişilik sohbet odaları açmana olanak tanıyor. Bu nedenle kalabalık arkadaş gruplarıyla film ya da dizi izlemeyi planlıyorsan diğer uygulamaları tercih edebilirsin. 

Bonus 1: Kast App

Kast App

Kast App (eski adıyla Rabbit), videolarınızı senkronize etmenin yanında arkadaşınızla tarayıcınızı da paylaşmanıza izin veriyor. Bu sayede arkadaşlarınıza her türlü içeriği paylaşma imkanına sahip oluyorsunuz. Oyun, Netflix, YouTube gibi bir çok uygulamayı ve yayını arkadaşlarınızla birlikte izleme şansına sahip oluyorsunuz. 

Bonus 2: Twitch Watch Party

twitch-watch-party

Twitch tutkunları buraya! Twitch’in sahibi Amazon’un 2020 yılının nisan ayında denemeye başladığı bir özellik olan Twitch Watch Party, Amazon Prime Video içeriklerinin eş zamanlı olarak izlenmesine olanak tanıyor. Ancak içerikleri izleyen herkesin Amazon Prime ya da Prime Video abonesi olması gerekiyor. Uygulama, şu an için yalnızca masaüstü tarayıcısı üzerinden erişime açık. Uygulama geliştiricileri, Twitch Watch Party’i yakın zamanda mobil cihazlar üzerinden de erişilebilir hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu uygulamaları kullanarak izleyebileceğin en iyi film ve dizileri de diğer blog yazılarımızda senin için listeledik:

Bahsi geçen uygulamalar eşliğinde, arkadaşlarınla gönlünce film keyfi yapabilirsin. Senin için bir önerimiz daha var: Ozan SuperApp‘i indirerek popüler oyun kodlarına ve eğlence paketlerine anında erişebilir, arkadaşlarınla keyfine keyif katabilirsin!

Yepyeni filmleri çıktığı an sinemada izlemek için biletini Ozan SuperApp üzerinden kolayca alabileceğini biliyor muydun? Hem de Türkiye’nin her yerindeki sinemalar için geçerli! Dilediğin sinema biletini almak için Ozan SuperApp‘i hemen indir!

    Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.