Black Mirror Benzeri 5 Distopik Dizi Önerisi

2 Temmuz 2021

Her bölümünde fütüristik bir atmosferde anlattığı karanlık hikayelerle Black Mirror çok da uzak olmayan bir geleceğe, bugünden göz atmanın harika yollarından biriydi. Büyüsüne kapıldığın bu hikâyelerin tadı damağında kaldıysa, Black Mirror alternatifi dizilerden haberdar olmanın vakti geldi demektir!

Biliyoruz ki, Black Mirror izlerken her bölümde farklı bir kalp çarpıntısı hissedenlerin aynı tadı aramaktan başka çaresi yok. Dizi kavramında yeni bir çığır açan bu dizi, antolojik yapısının yanında provokatif konuları açıkça işleyerek, izleyenlerini bilindik dizi anlayışından çekip koparmıştır. Bu yüzden bir kez Black Mirror izleyenin basmakalıp senaryolara dönmesi imkânsız! Fakat tüm Black Mirror bölümlerini en az 2-3 defa izledin ve daha fazlasını istiyorsun değil mi? İmdadına yazımızla yetiştik. İşte senin için Black Mirror gibi her seferinde farklı bir distopya öyküsünde kaybolacağın 5 muhteşem dizi önerisi:

Inside No. 9

black-mirror-benzeri-diziler-inside-no-9

9 rakamının zihnine çivi gibi çakılacağı İnside No.9’u izlerken, birbirinden farklı bölümlerin içinde eşsiz gizlerin ortasında kalabilirsin. 2014 yapımı 5 sezonluk dizideki özgünlük, kalıplaşmış dizi sülalesiyle en ufak bir akrabalık taşımıyor. Her seferinde ‘’Nasıl yaa?!’’ dediğini duyacağımız sonlara hazırlan! Çünkü kara komedi tarzının ekrandan çıkıp seni kucaklayacağı bu dizinin, her bölüm sonunda şaşkın bakışlara sebep olan bir süper gücü var!

Love, Death & Robots

black-mirror-benzeri-diziler-love-death-robots

Farklı konuların ortak paydalarda işlendiği bağımsız bölümlerden oluşan Love, Death & Robots, anime sevenler ve Black Mirror tutkunları için çifte şans niteliği taşıyor. Tarifi gerçekleşmesinden daha imkânsız konuları izlerken distopik dizi kavramını damarlarında hissedebilirsin. Her bölümde konular değişse bile; mutlak olarak aşk, ölüm ve robotlara dair izler taşıyan büyüleyici dizinin adı da bu nadir kesişimden geliyor.

Tales From the Loop

black-mirror-benzeri-diziler-tales-from-the-loop

Bilim kurgu tutkunlarına drama sentezi sunan dizide, Black Mirror’ın kaosunu pastoral bir dokunuşla bulabilirsin. Tales From the Loop, resim sanatçısı Simon Stalenhag’ın eserlerinden izler bulabileceğin eşsiz bir başyapıt! Geleceğe dair merak ettiğin sorulara duygu dolu cevaplar veren dizinin her bölümü, seni yükselen drama dalgalarında zihinsel bir mücadeleye sokacak kadar etkileyici!

The Twilight Zone

black-mirror-benzeri-diziler-the-twilight-zone

1960’lı yılların efsanevi bilim kurgu dizisi The Twilight Zone, 2019 versiyonuyla da gelecekçi senaryolara yeni bir bakış açısı kazandırmıştır. Geçmiş dönemlerde işlediği konular ve değindiği kavramlarla ülkemizde de büyük yankı uyandıran dizinin milenyum yorumu izleyenleri şok eden karakteristik bir yapıya sahip!

Electric Dreams

black-mirror-benzeri-diziler-electric-dreams

Yüksek IMDB puanı ve etkileyici senaryosuyla seni ekranın içine çekecek bir diğer dizi de Electric Dreams! Eleştirmenlerin bir kısmından Black Mirror’ın aynası/aynısı yorumlarını alsa da dizinin kendine has kişi ve olay döngüsü, ayrıcalıklarının başında geliyor. Öte yandan modern bilim kurgu edebiyatının kilometre taşı Philip K. Dick’in hikâyelerine yer veren dizinin takipçileri, görsel kurgunun da tatmin edici yönüne ayrı vuruluyor. Anlayacağın bu tavsiyeye uyarak, sen de sıra dışı dizi severler kulübüne üye olabilirsin!

Bonus! Dizilerden Arta Kalan Zamanı Değerlendirmenin Yolu: Ozan SuperApp

Dizi tutkunları için 5 muhteşem tavsiyenin ardından, vaktini kıymete bindirecek efsanevi bir öneriye daha ne dersin? Ozan SuperApp’i indirerek oyun dünyasının kapılarını aralayıp en sevilen oyun kodlarına erişebilirsin. Eğlenceli vakit geçirmenin sözlükteki tanımını senin için değiştiren Ozan SuperApp sayesinde eğlence paketlerinden dilediğini seçebilir, bu sınırsız dünyaya arkadaşlarınla balıklama dalabilirsin!

Dünyanın her yerinde, istediğin zaman diliminde, dilediğin transfer hizmetini sağlayabildiğin uygulama Ozan SuperApp ile hayat çok daha dijital! Oyun ve dijital finans dünyasının mükemmel sentezini tek ekranda bulabileceğin Ozan SuperApp, uygulama ve oyun içi satın alımlar da dâhil ihtiyacın olan her desteği senin için sunuyor!

Yepyeni filmleri çıktığı an sinemada izlemek için biletini Ozan SuperApp üzerinden kolayca alabileceğini biliyor muydun? Hem de Türkiye’nin her yerindeki sinemalar için geçerli! Dilediğin sinema biletini almak için Ozan SuperApp‘i hemen indir!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.