Herkesin Konuştuğu Squid Game Benzeri Film ve Diziler

13 Ekim 2021

Netflix’in yapımları artık ekranın rengini ve sinemanın ritmini belirliyor desek yeridir. Böylesine milyonları etkisi altına alan bir platformun oluşması için seyircinin her türlüsüne ve beklentinin en zirvesine yanıt vermesi de şart. Netflix bu kriterleri karşılamakta ustalaştı. Artık neredeyse 3 dizisinden ikisi trendlerde yer alıyor. Son dönemde de bu trendlerin başında Squid Game var. Kore yapımı dizinin bu denli büyük bir sükse yakalamasının temel sebeplerinden ilki senaryosu. Her bölümde farklı bir gizemin ve gerilimin içine sürükleneceğin dizide, oyunculuklar da şahane!

Netflix’te gerilim ve heyecanın son durağı olan diziyi bitirdiğinde, “şimdi ne izleyeceğim ben” diye düşünme. Çünkü senin için Squid Game benzeri diziler ve filmler hakkında mükemmel bir yazı hazırladık. Bu sayede diziyi bitirdikten sonra en az tadı damağında kalan senaryo kadar yüksek kalitedeki dizi ve filmleri de değerlendirebilirsin. Heyecanını bastır, macera şimdi başlıyor!

Ölüm Oyunu (Battle Royale)

olum-oyunu-battle-royale
Bugün sayısız insanın oyun hayatında, pek çok yayıncının odağında olan hayatta kalma oyunlarının (PUBG, Fortnite vb.) aslında senaryo ve kurgu başarısıyla vaktinde akılları baştan alan bir film sayesinde bugünlere geldiğini biliyor musun? Belki direkt olarak esinlenildiğine dair bir açıklama yok ama bu perspektifi ilk kez beyaz perdede hakkıyla gösteren yapım Ölüm Oyunu (Battle Royale), hayatta kalma mücadelesinin mihenk taşı bir film.

Bir grup lise öğrencinin son kişi hayatta kalana kadar savaşa giriştiği ve en sert sahnelerle hayatta kalma mücadelesine tanıklık edeceğin film, aslında bahsettiğimiz kurguların atası sayılır. Hem yönetmen başarısı, hem oyuncu performansıyla büyüleyen filmin mühimmat skalası da akıllarda kalıcı özelliğe sahip. Aksiyonuna kapılacağına şüphemiz yok ama yüksek gerilimli şiddet sahnelerinden oluştuğunu da unutma!

Açlık Oyunları (The Hunger Games)

aclik-oyunlari-hunger-games
Takipçilerinin yüksek beğenisiyle defalarca devam filmi çekilen Açlık Oyunları (The Hunger Games), yaşam mücadelesi kavramına güçlü görsel efektler, akıl dışı kurgular ve distopik bir evrenle katkı sunan efsanevi yapımlar arasında yer alıyor. Eğer izlenmeye değer filmlere dair kriterlerini hassas bir terazide tartıyorsan ve ekrandan içeri atlamak isteyeceğin Squid Game benzeri filmler arıyorsan bize katıl! Battle Royale konseptinin belki de en profesyonel serilerinden biri olan filmlerin tamamında, heyecan ve gerilim seviyesinin seni tatmin edeceğinden eminiz.

Alice in Borderland

alice-in-borderland
Squid Game’den yalnızca birkaç ay evvel Netflix’te yayın hayatına başlayan, hayatta kalma mücadelesinin verdiği gerilim ve psikoloji sarmalının can bulduğu yapımlardan biri de Alice in Borderland. 2020 tarihli Güney Kore yapımı dizi, belki Squid Game gibi dillere destan olmadı ama izleyenlerinin gönlüne taht kurdu. Onu izleyen ve sevenlerin benzeri olsun diye Squid Game izlediğini varsayarsak senin bu yazıyı okuma sebebinle onların izleme sebebi neredeyse aynı. O halde kader ortaklarını yalnız bırakma ve edebiyat klasiği Alice in Wonderland’e sıkı göndermeler yapılan bu eşsiz dizide, yaşam mücadelesine sen de ortak ol!

Küp (Cube)

kup-cube
Squid Game’i sevdiysen, biraz da bilim kurgu olsa tadından yenmezdi diyorsan; mükemmel kurgusuyla izleyenleri büyüleyen 1997 yapımı Küp (Cube) tam sana göre! Bulundukları yer hakkında en ufak bir fikri olmayan insanların, zekice ve canice döşenmiş ölüm tuzaklarından kurtulmaya çalıştıkları senaryoda heyecan daima dorukta. Film ilerledikçe tuzaklardan daha tehlikeli insanlarla karşılaşacağın karakterleri gördüğünde gözlerin fal taşı gibi açılacak. Düşük bütçesine rağmen büyük bir sükse yakalayan film boyunca resmen ağzın açık kalacak!

Koşan Adam (The Running Man)

kosan-adam-the-running-man
Arnold Schwarzenegger’i duyduğunda kalitesini sorgulamayacağına emin olduğumuz bir film var sırada. 1987 yapımı filmde haklı olduğu davanın peşine düşen ve yersiz suçlamaları bertaraf etmek isteyen bir polis rolünde göreceksin Arnold’u. Yaşadığı çıkmazdan kurtuluşu için tek çaresi Koşan Adam (The Running Man) adlı TV yarışması olan Arnold, kesinlikle kazanmak zorunda olduğu bu yarışmada hayatı için mücadeleye atılıyor. Avcı ve avların kıyasıya mücadelesiyle donatılan yarışma konseptinde heyecan bir an olsun durulmuyor. Eleştirel bakış açısıyla TV kültürüne de atıfta bulunan filmde, distopik dünyanın içinde kaybolmadan evvel bize kulak ver! Bu arada filmin Stephen King’in aynı adlı romanından uyarlandığını da söylemiş olalım.

Squid Game sonrası bir film ve dizi için aradığın tüm kriterleri karşılayabileceğin alternatifler için yazımızı okuman, dijital dünyanın avantajlarından ve dijital finans yönetiminin kazançlarından faydalanman için de Ozan SuperApp sahibi olman yeterli! Para transferinde zaman sınırı olmaksızın, tüm alışverişlerini QR kod ile ödeme yaparak gerçekleştirebildiğin Ozan SuperApp’i hemen indir, senin filminde de renkler canlansın!

Yepyeni filmleri çıktığı an sinemada izlemek için biletini Ozan SuperApp üzerinden kolayca alabileceğini biliyor muydun? Hem de Türkiye’nin her yerindeki sinemalar için geçerli! Dilediğin sinema biletini almak için Ozan SuperApp‘i hemen indir!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.