En İyi ve Sıra Dışı BluTV Belgeselleri

11 Nisan 2022

Seyir keyfinin dijital hali artık her kategori için yepyeni alternatiflerle dolu. Dijital kanallar arasında en özgün yapımlarıyla dikkat çeken BluTV; belgesel türü yayınlarında da farkını ortaya koyuyor!

Senin için her zaman ve her konuda en iyinin peşindeyiz ve bugün de en iyi BluTV belgeselleri yazımızın konusu olacak. Sıra dışı hikayelerin ve yaşamın gizlerinin işlendiği çekimlerden, eğlenceli gezi rotalarına kadar BluTV’nin portföyündeki tüm projeleri inceledik ve senin için en iyilerini derledik!

Karanlıktan Aydınlığa

karanliktan-aydinliga-en-iyi-blutv-belgeselleri

Belgesel film özellikli Karanlıktan Aydınlığa yapımı için öncelikle “teşekkürler” diyerek başlayalım. Peki kime? Hikâyenin baş kahramanı İhsan Polat’a elbette. Belgeselde ülkemizin tek Braille (görme engelliler için üretilmiş) daktilo tamircisi olan İhsan Polat’ın hikayesine dahil oluyoruz.

Dünyanın tüm renklerini hayal dünyalarından çıkarabilsinler ve daktilolarıyla bunu bizlere anlatsınlar diye; görme engellilerin kullandığı daktiloları tamir eden biri var! İhsan Polat’ın karanlıktan aydınlığa döşediği emek dolu yolu izledikten sonra senden de takdir göreceğine emin olduğumuz bir hikâye var karşında.

Hayaller Bizim İki Gözüm

hayaller-bizim-iki-gozum-en-iyi-blutv-belgeselleri

Herkesin göz ardı etmek istediği ve her geçen gün kenara itilen mahallelere derinlemesine değinen bir belgesel olan Hayaller Bizim İki Gözüm, en iyi BluTV belgeselleri arasındaki yerini alıyor. Son yıllarda dizi senaryolarının baş köşesine süs gibi yerleştirilen “varoş” sokakların gerçek hikayeleri, en sert yüzüyle “Hayaller Bizim İki Gözüm” belgeselinde anlatılıyor.

Bize Gezmek Olsun

bize-gezmek-olsun-en-iyi-blutv-belgeselleri

En iyi BluTV belgeselleri denince duayenlerin dahil olduğu bu harika çalışma olan Bize Gezmek Olsun‘u kaçıramazdık elbette. Erkan Can ve Güven Kıraç’la birlikte Küba’nın altını üstüne getirmeye hazırlan!

Ülkenin tüm müzelerini, meşhur puro dükkanlarını, enfes yemeklerini ve kültürünü evinin salonuna kovayla döküveren bu iki dev; sana kaybolmanın en muhteşem halini yaşatacak. Çünkü onların mottosu bir şehri tanımak için kaybolmak! Havana’dan başlayıp Trinidad sokaklarına uzanan kayboluşların cazibesini izlerken sen de kaybolma da diğer belgeselde buluşalım!

Pavyon

pavyon-en-iyi-blutv-belgeselleri

Ankara’da eğlencenin diğer adı pavyon! Bu yerleşik kültürün perde arkasındaki işleyişinden, her insana kattığı ilginç hayat tecrübesine kadar tüm detayları; en iyi BluTV belgeselleri arasında yer alan Pavyon’da bulabilirsin.

Hiç gitmemiş olsan bile, sezonu bitirdiğinde en az 3 pavyon şarkısını arka arkaya dinleme ihtiyacı hissedeceğine şüphe yok. Çünkü belgeseldeki müzik seçimleri hem bölge kültürünü aktarmak hem de seyre renk katmak için çok iyi kurgulanmış. Pavyon hayatında elbette bahsettiğimiz türden renkler havada uçuşuyor gibi ama o ışıltıların gölgesinde yaptığın gezintilerden de oldukça etkileneceğine eminiz.

Dijital Flörtleşme

dijital-flortlesme-en-iyi-blutv-belgeselleri

Akıllı telefonlarla birlikte hayatımıza giren uygulamaların, izdivaç seçimlerine varıncaya kadar tüm kararları nasıl etkilediğini anlatan Dijital Flörtleşme; en iyi BluTV belgeselleri arasındaki dikkat çekici yerini alıyor.

Hayatınızın geri kalanını birlikte geçirme ihtimaliniz olan insanı, şans otomatları kullanır gibi bir tuşa basarak aramanızı sağlayan flört uygulamaları, aslında sosyal iletişim ve kişisel yaşam planı açısından gelinen son noktanın bir temsili. Belgesel bu makus gerçeğe mercek tutarken; bazılarının piyango vuruşunu bazılarının da dolandırılmaktan bitap düşen gönlünü bir çırpıda anlatıyor.

Kafalarına Göre

kafalarina-gore-en-iyi-blutv-belgeselleri

YouTube kanallarıyla milyonlarca kişinin beğenisini kazanan “Kafalar” adlı arkadaş grubu, bir BluTV belgeseline imza attı. Kendilerine has komik halleri, ilginç iletişim şekilleri ve bir o kadar heyecanlı deneyimleriyle Kafalarına Göre belgeselinde yurt dışı gezilerini anlatıyorlar.

21 günlük Latin Amerika turunun her detayını tek tek bulabileceğin en iyi BluTV belgeselleri arasındaki bu yapım; beş bölümden oluşuyor. Her bölümde farklı bir ülkenin Kafalar macerasını izlerken Brezilya, Kolombiya ve Arjantin’in güzelliklerini de keşfedebilirsin.

Parayı Vuranlar

parayi-vuranlar-en-iyi-blutv-belgeselleri

İnsanların elindeki birikimleri bir çırpıda alıp buhar olan girişimcilerin; 90’lı yıllardaki şöhretine Parayı Vuranlar belgeseli sayesinde şahit olabilirsin. Çiftlik Bank olaylarından aşina olduğun meşhur girişim hareketlerinin atası sayılan bu dolandırıcılık döngüsü; insanların her zaman kolay yoldan zengin olmanın hüsranını yaşadığını ortaya koyuyor.

En iyi BluTV belgeselleri arasında ilgi çekici kurgusu, geçmişin beyin yakan hikayeleri ve elbette tarihimizin kurnaz karakterleriyle birlikte yer alan belgeselde; Jet Fadıl’dan bugüne hiçbir şeyin değişmediğini bir kez daha tecrübe edebilirsin.

Mezarlık Çalgıcıları

mezarlik-calgicilari-en-iyi-blutv-belgeselleri

Mezarlıktaki şen seslerin sahipleriyle tanışınca içinde burukluğun, yüzünde gülümsemenin oluşacağı bir vizyonla karşında; Mezarlık Çalgıcıları! Adıyla birlikte ilk andan itibaren seni içine çeken bu hikâyede yalnızca en iyi BluTV belgesellerinden birini değil, yaşamın en saf ve acımasız yönünü de izleyeceksin. Çiftehavuzlar mezarlığı yakınında bir kulübede yaşayan 5 küçük çocuğun sınırsız hayal gücüne ve ışıktan parlak yüreklerine konuk olacaksın.

Mezarlıktaki işleri dua edip para toplamak olsa da bu küçük çocuklar için orası bir bayram yeri. Tabi karınlarını doyuracakları kadar para toplayabildiklerinde… Kimisi mezarlıkta hep ağlayanları gördüğü için komedyen olmak istiyor kimisi için de hazır birkaç dua öğrenmişken imam olmak daha kolay görünüyor. Ama her halükârda en iyi BluTV belgesellerinden biri olan yapım, izleyenlerin gönlüne taht kurmayı başarıyor!

Sistem Der Ki: Harca!

sistem-der-ki-harca-en-iyi-blutv-belgeselleri

Küresel sistemin, en iyi BluTV belgeselleri listesine giren bu yapımla nasıl ifşa olduğuna göz atmalısın! “Sistem der ki: Harca!” belgeseliyle izleyenler adeta bir uykudan uyanıyor. Çünkü etrafımızı çevreleyen bu ihtiyaç baskısı ve sürekli satın alma isteği aslında yersiz değil.

Sistem öyle bir işliyor ki insanlar için para kavramı, ihtiyaçlarını karşılamak ya da bir şeye sahip olmanın ötesinde yaşam halini alıyor. İnsanlar yaşamak için mi tüketiyor? Yoksa yaşamalarının amacı mı tüketmek? İşte tüm bu sorulara en iyi BluTV belgeselleri listesine uygun adım giren “Sistem der ki: Harca!” yapımıyla yanıt bulmak mümkün.

Terazi

terazi-en-iyi-blutv-belgeselleri

Bağlar ilçesindeki “kadınlar pazarı” her alanda olduğu gibi ekonomik mücadelenin de en zorlusunu veren kadınların yaşamına eğiliyor. En iyi BluTV belgeselleri arasında gerçekçi yaklaşımı ve sıcacık insanlarıyla yer alan Terazi; senin için de seyri en iç ısıtan deneyimlerden biri olacak.

Elbette bu sarılmak istediğimiz insanların haklı ve güç yaşam mücadelesi içini burkacak ama günün sonunda hem en iyi BluTV belgesellerinden birini izlemenin hem de bu insanlarla hemhal olmanın huzurunu tadacaksın.

Yedi Kibele

yedi-kibele-en-iyi-blutv-belgeselleri

Kadın yaşamının zorluklarına değinen bir başka BluTV yapımıyla karşındayız. En iyi BluTV belgeselleri listesinde en gurur verici hikayeleri barındıran “Yedi Kibele” inancın ve çalışmanın haklı iftiharını yaşatan bir belgesel.

Ülkemizin yedi bölgesinde yaşayan ve maddi zorluklar nedeniyle sıkıntı çeken yedi kadının başarıya giden hikayesine ışık tutuluyor. Çektikleri mikro krediyi değerlendirip bugünün girişimcileri olmayı başaran bu mucize kadınların serüveni, en iyi BluTV belgeselleri arasında göze çarpan bir yapım olan Yedi Kibele’de anlatılıyor.

Seyir keyfinin en iyi deneyimlerle dolması için BluTV belgesel yapımlarını baştan sona inceleyip senin için eledik ve en iyi BluTV belgeselleri listesini hazırladık. Bu yapımların her birinde beklentini karşılayan başarılı kurguları, gerçek yaşamın gizde kalan yüzlerini ve merak ettiğin konularda en başarılı deneyimleri bulacaksın.

BluTV’nin harika yapımlarından daha fazla öneri için Kaçırmaman Gereken En İyi BluTV Filmleri ve En İyi BluTV Dizileri içeriklerine mutlaka göz at!

Sıra geldi dijital finans yaşamında en iyi deneyimi yaşamanı sağlamaya! Onun da en’ler listesinde tek isim var: Ozan SuperApp! Günün her saati para transferi yapabileceğin, QR kodla ödeme ve Cashback fırsatlarını bulabileceğin Ozan SuperApp’i indir, vizyon tercihlerinden önce finansal teknolojilerin en iyisini yaşa!

Yepyeni filmleri çıktığı an sinemada izlemek için biletini Ozan SuperApp üzerinden kolayca alabileceğini biliyor muydun? Hem de Türkiye’nin her yerindeki sinemalar için geçerli! Dilediğin sinema biletini almak için Ozan SuperApp‘i hemen indir!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.