Kaçırmaman Gereken En İyi BluTV Filmleri

28 Ekim 2021

Son yılların en popüler dijital platformları, alışıldık dizi ve sinema kanallarına bir alternatif oluşturmayı başaran online kanallar oldu. Bu kanallarda izleyicileri ekrana kilitleyen en mühim özelliklerin başında özgürlük, özgünlük ve yönetilebilirlik geliyor. E hal böyle olunca herkes dilediği yayın akışını kendi için oluşturabileceği online platformlara akın ediyor! Bu platformlar içindeyse akıllara durgunluk verecek derecede “az zamanda çok iş” felsefesini hayata geçiren BluTV ilk sırada yer alıyor!

Yazımız sayesinde sıradan ana akım medyanın tahtını tek tıkla alaşağı eden BluTV dünyasına adım atacak, popüler ve klasik film içerikleri hakkında bilgi sahibi olacaksın. Bizim senin için açtığımız dosyaların ilk şartı kalitedir bilirsin. Bu sebeple kaliteden ödün vermeden, yepyeni bir medya alternatifini bizlere hediye eden BluTV’nin içeriğini gönül rahatlığıyla inceleyebilirsin.

Bu arada BluTV takibinden sonra favori film tercihini bize söylemeyi unutma, eşsiz değerlendirmelerinden mahrum kalmayalım. Hazırlan, BluTV filmleri uçuşuna başlayalım!

Başlat (Ready Player One) (2018)

ready-player-one

BluTV arşivinde sunulan en yeni yapımlardan biri olan 2018 tarihli Başlat (Ready Player One); sadece yönetmenine bakarak bile seni bir şaheserin beklediğini anlayacağın türden filmler arasında. Çünkü sanal gerçeklik içeren filmin yönetmeni Steven Spielberg. Bu bilginin üzerine daha fazlasına ihtiyaç duymadığını bilsek bile, filmde inanılmaz bir görsel şölenin ve nabzını hızlandıracak bir hikâye anlatımının seni beklediğini söylememiz gerek.

İzlerken seni gülümseten etkileşimlere kayıtsız kalamayacağın senaryoda, elini sallasan popüler kültür imgesine çarpıyor. Güncel ve profesyonel haliyle ekrandan çıkıp yanına oturacak olan filmin, 2 saat 20 dakika olduğuna bittiğinde inanamayacaksın çünkü zaman su gibi akıp geçecek!

Samsara (2011)

samsara

Sinema filmi algısının baştan ayağa değiştiği yapımlar içinde, belki de kendine has kitlesini en seçici şekilde oluşturan bir filmden bahsedeceğiz şimdi. Samsara, insanoğlunun varoluşunun ve doğanın sınırsız döngüsünün tam 5 yılda ince ince işlendiği ve 25 farklı ülkeden mükemmel görüntülerin bir arada sunulduğu bir görsel şölen.

Hem doğal güzelliklerin hem de felaket bölgelerinin görsel karışımlarla hayat bulduğu, en iyi yapımlar arasında gişe rekoruna ihtiyaç duymadan özgürlüğünü ilan eden Samsara’nın kapısını aralamalısın. Dünyanın pek çok lokasyonundan etkileyici manzaralar sunan; felaketi, emeği ve mükemmelliği eşsiz doğa manzaralarıyla aynı anda görebileceğin ilginç örgüsüyle Samsara, önce film tabularını yıkmaya sonra gönlünde taht kurmaya aday!

Samsara’nın etkisi altında kalanlar için diğer bir önerimiz de yine BluTV’de izleyebileceğin 1992 yapımı Baraka filmi.

Her Şey Çok Güzel Olacak (1998)

her-sey-cok-guzel-olacak

BluTV film arşivinin en güzel özelliklerinden biri de Türk sinemasının kalender filmlerini hiç pas geçmemesi. O filmlerden biri olan Her Şey Çok Güzel Olacak içinse ne söylesek yetmez, izlemek gerek. Pek çok kişi için defalarca izlense bile oyuncu kadrosu, senaryosu ve yönetimiyle daima favori kalan film, BluTV arşivinde de popüler yerini koruyor.

Soundtrack albümü de dahil olmak üzere her ayrıntısı hafızalara kazınan filmin odağında bir kardeşlik hikayesi yatıyor. Mazhar Alanson ve Cem Yılmaz’ın başrolleri paylaştığı bu nadide yapımı izlemediysen hemen davran durma, izlediysen dur! Bir çay demle bir daha izle!

Fargo (1996)

fargo

Coen kardeşler denince insanın zihninde devasa bir sinema perdesi beliriveriyor. Coen sineması ile kendilerine ait bir kültür yaratmayı başaran Coen kardeşlerin; BluTV gibi film arşivinde kaliteyi damıtan bir platformda olması ise kaçınılmaz.

1996 yapımı filmde, kırsal Amerikan kasabasının sessizce fırtınalar koparan olaylar silsilesi soluksuz şekilde anlatılıyor. Aynı anda hem dinginliği, hem de dehşetengiz bir heyecanı sana yaşatabilir. Polisiye hikayesindeki ilginç örüntülerle dikkatini çekecek olan film için en güzel özelliklerden biri de en az hikaye kadar başarılı tasarlanan görsel çalışmalar.

Dunkirk (2017)

dunkirk

Son yılların en yüksek gişeli filmleri arasında yer alan Dunkirk, 2017 gösterimleri bir yapım olarak BluTV arşivinde seni bekliyor. Filmin senaryosu, kadrosu ve kurgusu bu başarıya katkı sunan kategoriler olsa da, asıl olay yönetmen koltuğunda.

Batman serisinden de hatırlayacağın harika yönetmen Cristopher Nolan, Dunkirk filminin de yönetmeni. Hal böyle olunca ortaya izlemesi oldukça keyifli ve insanı içine çeken bir film çıkmış. Fransa’da Dunkirk limanında mahsur kalan askerlerin hayatta kalma serüvenini konu alan film, Nolan’ın belki de en gerçekçi filmlerinden biri. Maceraya hazırsan vakit kaybetme, aç BluTV’yi!

BluTV’nin bir oturuşta tüm sezonu bitireceğin dizileri listelediğimiz Asla Kaçırmaman Gereken En İyi BluTV Dizileri yazımızı da mutlaka okumanı öneririz!

BluTV’nin izleyicisini içine çeken ve gözleri ekrandan ayırmayan arşivine kapılmadan evvel, Ozan SuperApp’in kapısını da aralamalısın. 7/24 para transferi yapabileceğin, QR kod ile ödeme ve dijital servis hizmetlerinden yararlanabileceğin hesabını, nerede olursan ol kullanabilirsin. Ozan SuperApp’le hem alışverişlerde hem de dijital yaşam ihtiyaçlarında hayat kolaylaşıyor. Ozan SuperApp’i indirmek için gecikme, film başlıyor!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.