Netflix’in En İyi Tarihi Dizileri

23 Ekim 2022

Netflix dizileri artık seyir severlerin dijital arşivi gibi oldu. Her tarz ve kategoriden sayısız dizi ve film içeriği bulunan bu platformda, özellikle tarihi dizilerin başarısı dilden dile dolaşıyor.

Kurgusu, senaryosu, oyuncu kadrosu ve elbette prodüksiyon başarısı; en iyi Netflix tarihi dizileri ortaya çıksın diye bir araya geliyor. Biz de senin için bu diziler arasında izlemeden geçmemen ne varsa bir liste yapalım dedik. Böylece tarihi dizi keyfinin Netflix kalitesiyle buluştuğu en iyi yapımları izleyip seyrin tadını çıkarabilirsin!

Peaky Blinders

peaky-blinders-netflix-en-iyi-tarihi-diziler

Başrol oyuncusunun efsanevi performansıyla nam salan Peaky Blinders; senaryosuyla ve kendine has enerjisiyle Netflix’in en çok konuşulan yapımları arasında yer alıyor. Elbette Thomas Shelby’nin oyunculuğu takdire şayan ama biz dizinin prodüksiyon ve senaryo başarısını hakikaten büyüleyici bulduk.

Dizide 1. Dünya Savaşı’ndan sonra İngiltere sokaklarını teneffüs edebileceğin bir hikâye yer alıyor. Bu sokaklarda hüküm süren çeteler ve liderlerinin güç savaşları; Peaky Blinders çetesinin güçlü çıkışıyla bambaşka bir hal alıyor. En iyi Netflix tarihi dizileri arasında heyecanın ve tarihi dokunun harmanlandığı 8.8 IMDb puanlı bu dizi senin için de unutulmazlar listesinde yer almaya aday!

The Crown

the-crown-netflix-en-iyi-tarihi-diziler

II. Elizabeth hakkında sayısız film, dizi ve belgesel var. Ancak hiçbiri The Crown’un elde ettiği başarı hikayesine sahip olamadı. Tam 21 kez Primetime Emmy Ödülü alan dizide Kraliçe Elizabeth’in prenseslik yıllarından itibaren tüm hayatı ve aile yaşantısı anlatılıyor. En iyi Netflix tarihi dizileri arasında rüştünü ispatlayan bu yapımın senden de tam not alacağına asla şüphe yok!

Ülkenin içinde bulunduğu durumlar ve siyasi çatışmalar da dahil olmak üzere pek çok politik kriz ve sosyal sorunla mücadelede Elizabeth’in öncülüğüne de şahit olmak The Crown dizisiyle mümkün. Hala hayatta olan kraliçenin tüm yaşamı için tek oyuncu performansı yeter mi dersin?

Elbette hayır. Claire Foy, Olivia Colman ve Imelda Staunton tarafından kraliçenin 3 farklı haline hayat verilirken, ailesi ve ülkesindeki çalkantıları aynı anda yaşayan bir kadını da yakından tanıma fırsatın olacak.

Barbarians

barbarians-netflix-en-iyi-tarihi-diziler

Yüzlerce yıl önce yaşanan Roma İmparatorluğuyla Germen kabilelerin gerilim dolu ilişkisi, Barbarians dizisinin temel unsurunu oluşturuyor. En iyi Netflix tarihi dizileri listesinde en kanlı savaş sahnelerini bulabileceğin bu sürükleyici dizi, özellikle Vikings ve Last Kingdom gibi dizileri sevenler için adeta atıştırmalık tadında. IMDb puanı 7.2 ile beklentileri fazlasıyla karşılarken, Barbarians en iyi Netflix tarihi dizileri listemizin de ilgi çekici örneklerinden biri olarak karşında!

The Last Kingdom

the-last-kingdom-netflix-en-iyi-tarihi-diziler

İngiltere henüz pek çok krallığın hüküm sürdüğü karmaşa dolu topraklardan ibaretken, büyük İngiltere hayali kuran Wessex kralı Alfred; bu hayalin gerçekleşmesi için gereken her şeyi yapmaya hazır. En iyi Netflix tarihi dizileri denince 8.4 IMDb puanıyla The Last Kingdom işte bu hayalin peşinde sürükleyici bir maceranın kahramanlarını konu alıyor.

Dizinin ana karakteri olan Uhtred; çocukluğunda Dan’lar (Viking kabileleri) tarafından esir alınmış bir prens. Krallığından koparılarak esir düştüğü topraklarda, kendini büyüten aileyi çok sevdiği ve onlar gibi yetiştirildiği için doğuştan Hristiyan ama yüreğinde bir Dan olarak savaşçılık hünerlerini kazanıyor. Ardından bir asker olarak gittiği Wessex krallığında; büyük Kral Alfred’in tek bir İngiltere üzerine kurulu hayali, onun hayatını da derinden etkileyen yepyeni maceraların kapısını aralıyor.

Vikings

vikings-netflix-en-iyi-tarih-dizileri

Son yıllarda en iyi Netflix tarihi dizileri denince ilk beş içinde mutlaka yer alan yapım elbette Vikings dizisi oluyor. Geçen yıl ihtişamlı finaliyle sevenlerine veda eden 8.5 IMDb puanlı bu harika dizi, 8. yüzyıl İskandinavya adasında geçiyor.

Çiftçi bir Viking olarak karısı ve çocuklarıyla yaşamını sürdüren Ragnar, aslında yüreğinde bambaşka hayaller taşıyan biridir. Aynı zamanda usta bir savaşçı olan Ragnar için basit bir çiftçiden fazlası olmanın vakti gelmiştir. En iyi Netflix tarihi dizileri arasında yer almaya yakışır senaryosuyla Ragnar’ın akıl almaz yükselişini izleyeceğin Vikings senin de en’lerin arasında yer alacağına emin olduğumuz maceralar içeriyor!

Outlander

outlander-netflix-en-iyi-tarih-dizileri

2. Dünya Savaşı döneminde hemşire olan güzeller güzeli Claire Randall’ın sıradışı zaman yolculuğuyla birlikte; en iyi Netflix tarihi dizileri serisinin çarpıcı örneklerinden biri olan Outlander‘ı izlemeye hazırlan! Bu zaman yolculuğu sebebiyle kendini 1700’lü yılların İskoçya’sında buluveren zavallı hemşirenin “ben neredeyim, bunlar da kim?” diyemeden tutulduğu aşkı izlerken sen de neye uğradığını şaşıracaksın!

Narcos

narcos-netflix-en-iyi-tarih-dizileri

En iyi Netflix tarihi dizileri listesini hazırlarken sana anlatmak için en fazla sabırsızlandığımız dizi Narcos oldu. Çünkü bu dizinin sahip olduğu ün, küresel çapta etkisini hala sürdürüyor. Konusu itibariyle sıradan uyuşturucu baronları ve mafya ilişkileri gibi görünse de durum bildiğin gibi değil.

Tarihin en ünlü kaçakçılarından biri olan Pablo Escobar’ın mahalle abiliğinden meclis üyeliğine, oradan da ev damlarında sıcak çatışmacı kimliğine uzanan harika bir hikaye izleyeceksin. 8.8 IMDb puanı alarak aslında hakkında hiçbir şey söylemeye gerek bırakmayan Narcos dizisi; ilk sezonunda Escobar’ın tüm hayatını detaylarıyla işliyor. Ardından hız kesmeden ülkedeki diğer örgüt liderlerinin yaşamıyla devam ediyor.

En iyi Netflix tarihi dizileri listemize adını mutlak olarak “altın” harflerle yazdıran dizinin başarısı bizim için elbette oyunculukların doruk noktaya ulaştığı harika kurgu için geçerli!

Marco Polo

marco-polo-netflix-en-iyi-tarihi-diziler

Meşhur gezginlerden Marco Polo’nun esaretiyle başlayıp, baştan ayağa Çin kültürüne ve tarihine doyacağın diziyi seveceğine eminiz. Marco Polo dizisinin hakkını veren izleyiciler 8.0 IMDb puanıyla takdirlerini gösterdi.

Bizim kültürümüzdeki Evliya Çelebi gibi Venedikli Marco Polo’nun gezip görme arzusu da dillere destan. Kültürüne ve tarihine katkı sunmak isteyen gezginimizin yolu Kubilay Han’ın hüküm sürdüğü topraklara düşünce, esaretten payına düşeni alıyor zavallı. Kubilay Han’ın esiri olarak

Çin’de sürdürdüğü yaşamsa en iyi Netflix tarihi dizileri listesine girmeye yetecek kadar macera dolu!

Seyir zevkine doyacağın Netflix tarihi dizilerini senin için özenle derledik. Her birinde farklı bir maceraya atılıp, çoğu gerçek yaşanmışlıklardan oluşan senaryolarla büyülenebilirsin! Netflix’te izleyebileceğin diğer efsane yapımlar için Netflix’in Tüyler Ürpertici En İyi Korku Filmleri ve Squid Game Benzeri Film ve Diziler içeriklerine mutlaka bir göz atmalısın! Netflix Cashback kampanyamız sayesinde artık bu içeriklere ulaşmak daha da kolay!

Kendini kaptırmadan evvel senin için efsanevi bir öneri daha yapalım. Dijital finansın fırsatlarını yakalayıp, harcadıkça kazanabileceğin uygulama Ozan SuperApp’i anlatalım!

Oyun servislerinden e-Pin uygulamalarına, online alışverişten ödeme işlemlerine kadar tüm ihtiyaçlarını karşılayan Ozan SuperApp ile kampanyalardan faydalanıp Cashback kazanabilir, dijital finans yönetiminde sen de tarih yazabilirsin! 7/24 kullanabileceğin eşsiz uygulama Ozan SuperApp’i hemen indir, kazanmaya başla!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.