Hayatını Kolaylaştıracak En İyi Chrome Eklentileri

6 Ağustos 2021

İnternet ihtiyacının yaşam rutinleri arasında yer aldığı bu çağda, surf yapmak deyimi tarihe karıştı. Çünkü artık yalnızca merak ettiklerimizi öğrenmekten, herhangi bir şey aramaktan veya eğlenmekten daha fazlası var. İşlerin yürümesi, ihtiyaçların temini, profesyonel yönetimlerin entegresi ve daha pek çok eylem için internetle iç içe yaşıyoruz. Dijital kankamız tarayıcılar da internetteki en büyük destekçilerimiz.

Tarayıcıların ana işlevi kodları gözümüze uygun dizaynlara dönüştürerek dijital platform yeniliklerine erişimimizi sağlamak ve tüm bilgiyi bir arada sunmak. En yaygın kullanıma sahip Chrome ise her eve en az bir kez uğraması gereken Noel Baba gibi! İnternet kullanımında rahatlığın ve hızın birinci adresi Chrome tarayıcısı için deneyimini şahlandıracak eklentilerden haberdar olma vakti. Bu arada farklı bir tarayıcı tercihin varsa endişelenme, önereceğimiz eklentiler tüm tarayıcılar için uygun nitelikte!

The Great Suspender

en-iyi-chrome-eklentileri-great-suspender

İnternet tarayıcılarında aynı anda açılan birçok sekme artık bir alışkanlık haline geldi. Bu çok kullanışlı bir yol olsa da tüm bu sekmeler bilgisayarının işlemcisi için ciddi bir yük demek. Tarayıcıların tümünde var olan bu yüksek işlemci kullanımı için en kesin çözüm, The Great Suspender eklentisi kullanmak.

Böylece daldan dala atlamaktan keyif alan ve aynı anda onlarca tab açan kullanıcılar, bilgisayarlarının performansını koruyarak gezintiye devam edebilir. Sen de bilgisayarının yavaşlamasını durdurmak ve işlemcinin kaynak tüketim sorunlarını çözmek için bir yol arıyorsan, yazımızın tamamını okuduktan sonra eklentiyi edinmeyi ihmal etme!

Honey

en-iyi-chrome-eklentileri-honey

2019 yılında Paypal tarafından satın alınan Honey ile online alışveriş fırsatlarını tek tıkla yakalamak oldukça kolay! Bildiğin gibi artık bakkala gitmekten daha sık yapılan alışveriş yöntemi artık online alışveriş. Sonuç olarak market broşürlerinden indirim kovalamak diye bir şey kalmadı. Peki online alışverişte avantajlı alım yapmanın dijital yolu yok mu dersin? Elbette var! Bu işin sırrı Honey kullanmakta saklı. İçeriğindeki yüz binlerce veriyle, online alışverişlerinde kullanabileceğin indirim kodlarını anında yollarına seren Honey ile alışverişler baldan tatlı!

Clipboard History Pro

en-iyi-chrome-eklentileri-clipboard-history-pro

Kopyala – yapıştır işlemini icat edene insanın madalya takası geliyor. Nihayetinde yüzlerce karakterden oluşan metinleri oturup tek tek yazmak var. Ama bu icatla tek hareket yapıp dilediğin metni dilediğin yere yapıştırıveriyorsun. Biliyoruz ki sen daha iyisini hak ediyorsun. Çünkü kopyala – yapıştır komutu özünde tek hamlelik bir icat.

Standart kopyala – yapıştır eylemlerinde her metin için defalarca aynı işlemi tekrar etmen gerekiyor. Zaman kaybediyorsun ve biliyorsun ki biz böyle bir şey yaşamana asla izin vermeyiz! Clipboard History Pro eklentisi sayesinde, kopyaladığın tüm metinleri biriktirebilir ve dilediğin kadar yapıştır komutu verebilirsin. Bu efsanevi kıyağımız sayesinde kazandığın zamanı yazılarımızı inceleyerek geçirebilirsin!

Better History

en-iyi-chrome-eklentileri-better-history

Tam ihtiyacın olan sayfayla kaderin seni karşılaştırdığı o büyülü anı yaşadın mı hiç? Her istediğini sana veren kusursuz siteyi daha sonra tekrar bulmak için yer imlerine eklemen gerekiyor. Ancak gel gör ki bunu yapmadın ve o sayfa arama geçmişindeki yüz binlerce sitenin arasına karışıp gitti… Bu dramın sendeki burukluğuna gönlümüz razı gelmez! Hemen Better History eklentisini edinmen için bilgiyi paylaşalım. Bu eklenti sayesinde tarayıcı geçmişine gün, saat vb. pek çok filtre eklenecek ve bu sayede ihtiyacın olduğunda, ulaşmak istediğin siteye saniyeler içinde erişebileceksin!

Hover Zoom+

en-iyi-chrome-eklentileri-hover-zoom

Görsel incelemeleri yapmak için her sitenin kendine özgü bir formatı bulunuyor. Bu görselleri daha detaylı incelemek için de yapman gereken işlemler oldukça uzun. Ama biz yanındayken, dijital dünya gereksinimlerinin seni yormasına izin verir miyiz? Elbette hayır! Görselleri detaylı incelemek istediğinde, site formatı ne olursa olsun Hover Zoom+ eklentisini kullanarak her görseli sayfa ölçütlerince büyütebilirsin. Tek yapman gereken büyütmek istediğin görselin üzerinde fare imleci ile durmak. Bu bilgiyi edindiğine göre vakit kaybetme! Eklentiyi edin ve imleçle dal tüm görsellere!

Google Çeviri

en-iyi-chrome-eklentileri-google-translate

Yabancı dillere ait metinlerden oluşan sitelerde, her defasında Google Çeviri’ye kopyala yapıştır işlemi mi yapıyorsun? Elindeki Mouse’u yavaşça yere bırak ve bize kulak ver! Google Çeviri bir eklenti olarak da mevcut. Bu eklentiyi edindiğin anda hangi dille oluşturulmuş olursa olsun, sitelerin tüm metinlerini otomatik olarak kendi diline çevirebilirsin. Böylece defalarca çeviri işlemi yapman gerekmez. Mevcut dili istediğin başka bir dile çevirmek içinse, önüne çıkan mini pencereden seçmen yeterli.

Grammarly

en-iyi-chrome-eklentileri-grammarly

İngilizce yazışma ve metin yazımlarında, gözü hep senin üzerinde olabilecek eşsiz bir uygulama var! Kusursuz yazım için gerekli düzeltmeleri ve uyarıları eş zamanlı şekilde senin için sunan Grammarly, adeta üçüncü gözün olacak. Böylece yazışmalarda herhangi bir falso vermeden, İngilizce iletişiminde mükemmelliği yakalayabilirsin. Karizmayı çizdirmemen için en ufak teknik detayları bile düzelten uygulama sayesinde, doğru bildiğin yanlışları da yeniden öğrenebilir ve İngilizce yazma yetine katkı sağlayabilirsin!

Bilgisayarı açtığın gibi ilk açtıkların arasına giren diğer servislerin daha fazla özelliğini öğrenmek ister misin? Öyleyse Bilmen Gereken YouTube Premium Özellikleri ve Spotify’ın Bilinmeyen Özellikleri yazılarımıza mutlaka bir göz at!

Bunca hizmet ve kolaylıktan bahsetmişken dijital finans ve entegre camiasının yıldızı Ozan SuperApp’ten bahsetmeden geçer miyiz? Elbette hayır! Para transferleri, cashback kampanyalarından doğan efsanevi fırsatları ve nabız yükselten e-Pin’leriyle her alanda faydalanabileceğin Ozan SuperApp’i hemen indir! Para transferinden oyun kodlarına, cashback kazançlarından online kampanyalara değin, elini attığın yerden kazanç fışkıran bu dünyaya katıl! Hayatını yaşa!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.