Bilmen Gereken YouTube Premium Özellikleri

14 Mart 2022

Uluslararası hit platformların öncüsü YouTube, yıllardır YouTube Red konseptiyle reklamsız video özelliğini yurt dışında sunuyordu. Ülkemizde de özel bir formla ücretli üyelik sunmaya başlayınca; tüm yenilikler gibi bundan da haberdar olmalısın diye düşündük. Yazımızda YouTube Premium özelliklerine dair bilmen gereken ne varsa sıraladık.

Aylık ödemeleriyle farklı özelliklerin kullanılmasını sağlayan bu konseptte elbette bütün olay reklamsız video izlemekten ibaret değil! Peki hangi harika uygulama özelliklerine erişmek mümkün? İşte onun cevabı da bizde!

Reklamsız YouTube Deneyimi

YouTube Premium için lansman da dahil olmak üzere tüm tanıtımların odak noktası olan özellik reklamsız izleme deneyimiydi. Bildiğin gibi videoların en can alıcı yerinde birden ortaya çıkan ve belirli bir süre izlemek zorunda kaldığımız reklamlar var. Bu da haliyle seyir keyfimizi sarsıyor. İşte YouTube Premium özelliğini kullanan kişiler için reklamlar artık dert olmaktan çıktı.

youtube-premium-ozellikleri

Reklamsız seyir keyfinin bedeli olarak aylık üyelik ücreti ödense de; Premium kullanıcılarının en bayıldığı özellik bu oldu. Çünkü bazı reklam araları birleştirilmiş biçimde ve atlanamaz şekilde videolara ekleniyordu. Dolayısıyla YouTube videolarının pek çoğu artık mini TV kanallarına dönüşmüştü. İzleyiciler için negatif tutum sebebi olan bu uygulama YouTube Premium üyeleri için söz konusu değil! Anlayacağın seyir keyfinin Nirvana’sı Premium dağlarında!

Arka Planda YouTube Çalıştırmak

Video platformları arasında sınırsız alternatifle en ön sırada yer alan YouTube, dünya genelinde oldukça popüler bir uygulama. Hal böyle olunca herkesin aradığı her konuda en azından birkaç video bulabilmesi mümkün oluyor. Ancak izleyiciler için YouTube kullanımının en büyük eksilerinden biri arka planda çalışmaması. Yani önceden öyleydi. Artık YouTube Premium üyeliği olanlar için arka plan özelliği var!

YouTube severlerin heyecanla beklediği özelliklerin ilk sırasında arka planda çalışma özelliği yer alıyordu. YouTube Premium özellikleri ile bu isteği cevapsız bırakmadı ve arka planda çalıştırmayı bünyesine kattı! Artık YouTube Premium üyelerinin uygulamayı arka planda çalıştırması, müzik dinlerken ya da video izlerken aynı anda ekranlarını kullanması mümkün. Sana sadece reklamsız video deneyiminden ibaret olmadığını söylemiştik. Kaldı ki arka plan özelliği de son durak değil, Premium üyeliğinde daha neler var neler!

YouTube Video’larını İndirmek

Premium özelliğinin gelmesiyle birlikte YouTube kullanıcılarının uzun zamandır beklediği bir hizmet daha hayata geçti. Çevrimdışı ortamda video izlemek isteyenlerin videoları indirmek için farklı araçlar kullandığı bir devir kapandı. Çünkü artık YouTube Premium üyeliklerine özel video indirme hizmeti var! Tek tıkla dilediğin videoyu YouTube Premium özelliğiyle indirebilir, internetsiz ortamda ve kaldığın yerden izleyebilirsin!

YouTube Music Erişimi

youtube-music

YouTube videolarının hatırı sayılır bir kısmını müzik klipleri ve editler oluşturuyor. Müzik severler için yüz binlerce şarkının bir arada bulunduğu dijital kütüphane YouTube Music artık Premium özelliğine dahil! Premium üyelik sahipleri dilediği şarkıyı reklamsız olarak dinleyebilir ve internet bağlantısı olmadığında dinlemek için indirebilir. Dilersen YouTube Music uygulamasını da arka planda kullanman ve ekranın kapalıyken müzik dinlemen mümkün!

YouTube videoları ve müziklerinin yüksek kaliteyle ve sınırsız olarak sunulduğu Premium üyelik tüm beklentileri karşılayan özelliklere sahip. Özellikle YouTube müziklerini indirmek için kullanılan üçüncü adreslere artık ihtiyacın yok. Çünkü tek tıkla indirdiğin müzikleri kütüphanene eklemek ve dilediğin zaman internetsiz ortamda dinlemek artık çok kolay!

YouTube Originals Erişimi

youtube-originals-erisimi

Film ve dizi yayıncılığı son dönemin en seçkin medya kanalları arasında yer alıyor. Devlerin yarıştığı bu ligde YouTube’da Originals formatıyla göz dolduran platformlardan. Sevdiğin kategorilerde orijinal yayınlarını bulabileceğin dizi ve filmler YouTube Premium özellikleriyle hizmetinde! Üstelik tüm dizi ve filmlere kolaylıkla erişmekle kalmayıp seyir keyfini bölmeden yani reklamsız olarak izleyebilirsin.

Dizi ve film izlerken video platformlarının en negatif özelliklerinden biri reklamlar olarak görülüyor. Çünkü en heyecan dolu sahnelerde bile gözünün yaşına bakmayan ara reklamlara maruz kalıyorsun. Ama bu durum artık değişti! YouTube’un Premium üyelerine özel olarak sunduğu reklamsız dizi ve film özellikli Originals erişimi sayesinde; kesintisiz vizyon keyfi seninle!

YouTube Kids Erişimi

youtube-kids-erisimi

YouTube’un her izleyici kitlesine yönelik yayın kategorisi sunması, en çok tercih edilen video platformu olmasını sağladı. Yetişkinler, gençler, müzik ve film severler, sanat, zanaat ve güncel haber takipçileri gibi sayısız kategoriye göre yüz binlerce video içeriği var. Ancak bazı kategoriler için YouTube’un özel konseptleri bulunuyor. YouTube Kids de bunlardan biri. Aile ve çocuk içeriklerinin özenle bir araya getirildiği, animasyon, çizgi film, eğitici video, nasıl yapılır videoları, filmler, diziler ve sayısız içerik YouTube Kids’te!

Reklamsız YouTube Kids Deneyimi

YouTube Premium üyelerine özel olarak YouTube Kids erişimi reklamsız şekilde sunuluyor. Yani ailecek harika vakit geçirmek istediğinde her yaştan aile üyesi için sınırsız içeriğe YouTube Kids ile ulaşabilirsin. Pek çok yeniliği cüzi ödemelerle Premium konseptinde sunan YouTube’un yeni haberleri de yolda! Yani avantajlar artmaya ve seyir keyfi çoğalmaya devam edecek. Biz de elbet o haberler geldiğinde sıcağı sıcağına sana yazacağız!

Her yenilikte olduğu gibi YouTube’un Premium özelliklerinde de bilmen gereken ne varsa toparladık. Şimdi sıra dijital finansın eskimeyen yeniliği Ozan SuperApp’te! Günün her saati nerede olursan olur para transferi yapabileceğin,Youtube Cashback fırsatlarından da gönlünce faydalanabileceğin, QR kod özelliğiyle ödemelerde dijital rahatlığını yaşayabileceğin Ozan SuperApp’i indir, dijital finans yönetiminde “premium” hizmetin tadını çıkar!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.