Geleceğin En Heyecan Verici 5 Teknolojisi

15 Kasım 2021

Son yıllarda teknoloji alanında yaşanan değişim ve gelişim insanoğlunu hayal bile edemediği anlara ve alanlara götürmeye devam ediyor. Her geçen gün değil, neredeyse her saniye kullanıcılarını şaşırtmaya devam eden yazılımlar, teknik ekipmanlar, sanal mecra ve aplikasyonlar, daha neler neler…

Her dönüşümde bir kez daha “aha da bu son nokta!” dediğimiz ne varsa, bir bakıyoruz teknoloji ürünleri bir sonraki seviyeyi çoktan zorlamış. Haliyle takipte biraz başı dönüyor insanın. O yüzden durmadık, senin için gelecekte insan hayatının ortasına bam diye düşecek olan şimdinin hayali geleceğin gerçeği akıl almaz teknolojileri sıraladık!

Uzay Turizmi

uzay-turizmi

SpaceX dünya gündemini meşgul eden ve merak duygusunu zorlayan uzay turizmi projeleri için çalışmalarını sürdürürken, herkesin merak ettiği bu turizm kategorisinin içeriğini biraz detaylandıralım.

Yurt dışı gezisine gider gibi “Bir Mars yapıp geleyim” demek isteyenlerin oldukça yoğun ilgi gösterdiği uzay turizmi; dış uzaya çıkıp bu eşsiz deneyimin ardından sorunsuz şekilde dönmeyi kapsıyor. Richard Branson ve Virgin Galactic projesi de aynı kapsamda en az Elon Musk’ın SpaceX’i kadar rağbet gören girişimlerden biri.

Şu an için gerçekleşirse bir koltuk da ben alayım diyebilmek bol sıfırlı hesaplardan geçse bile, çok uzak olmayan bir gelecekte uzay turizmi herkes için normalleşecek. İlk denemelerin ve ilk deneyimlerin meraklılarınca nefessiz izlendiği bu projeler, aslında gelecekte tüm insanların hayat normallerini belirleyen ilk adımlar. Bu yüzden şimdiden tüm yeniliklerden haberdar olmakta fayda var!

Giyilebilir Dış İskelet: Exoskeleton

dis-iskelet-exoskeleton

Iron Man’ın en sevilesi yanı sahip olduğu süper güçler değildi; o süper güçleri yaratacak kadar zeki bir mucide ait olmasıydı. Giyilebilir bir süper güç olarak yarattığı kıyafetinin yapay zekayla donandığı gün dünyayı kurtaracağı belliydi. Bunun gibi abartılı örneklere bilim kurgu filmlerinden Mech adıyla da aşinayız.

Senin için de çok yakında Exoskeleton adıyla kullanıma sunulacak olan giyilebilir teknolojiyi hazırlayan mucitler var. Geleceğin teknolojisi giyilebilir dış iskeletler sayesinde herkes için pratik çözümler sunulacak.

Giyilebilir dış iskelet pek çok farklı formda ve eşsiz özelliklere sahip. Bu hidrolik kıyafetler sayesinde insanlar için ağırlık kaldırmak, uzun mesafeleri kısa sürede aşmak gibi ihtiyaçlar artık basit kaçacak. Özellikle bedensel engeli olan ya da uzuv kaybı yaşayanların hayatını kolaylaştıracak olan bu teknoloji aslında herkes için son derece işlevsel olacak.

Metaverse

metaverse-nedir

Facebook bünyesinde pek çok teknolojiyi bir araya toplayan Mark Zuckerberg, geçtiğimiz günlerde şirket isimlerinin Metaverse olarak anılacağını ilan etti. Adını şirketine koyarak Zuckerberg’in bile sahiplendiği bu yeni nesil sanal dünya modelinin içeriğini merak ettiysen yine doğru yerdesin. Neymiş bu hayal ötesi teknoloji, hadi yakından bakalım!

Alıştığımız internet ortamının neredeyse her çalışma kategorisinde kendine ait bir üretimiyle karşılaşacağımız metaverse, gelecek teknolojileri arasında en ilgi çekenlerden biri. Bugün çeşitli cihazlardan bağlandığımız sanal ortamlara yarın “lap” diye dalabileceğimiz, karşısına geçip izlediklerimizi içine girip yaşayabileceğimiz bu dünyanın köprüleri de sanal gerçeklik gözlükleri.

Oldukça ilgi çekici değil mi? Dahası yok mu diyorsan elbette var. Nedir Bu Metaverse? yazımızı okursan ötesine geçebileceğin bu evrene dair açılır tüm kapılar!

Nesnelerin İnterneti

nesnelerin-interneti

Nesnelerin İnterneti (Internet of Things) fiziki nesnelerin birbiriyle internet sayesinde iletişim kurarak oluşturdukları bağlantı evrenine verilen bir isim.

Aslına bakarsan şimdiden pek çok aygıt ve araç-gerecin birbiriyle entegre olarak ilk adımları attığı IoT dünyası, yaşamın normalleri arasına girmeye başladı. Ancak ilerleyen zamanlarda neredeyse her eşyanın birbiriyle online iletişim kurabildiği ve aynı ağ üzerinden kontrol edilebildiği bir düzene geçeceksin. Yani anlayacağın uzaklarda arama çünkü sen içindesin!

Kullandığın günlük eşyaların asli işlevlerini değiştirmek bir tık yakınında olacak desek toptan açıklamış oluruz herhalde. Çünkü veri toplama ve paylaşma özelliğiyle hekimine raporlar gönderen diş fırçalarından tut, bebeklerin fiziki sağlık analizini takip eden ve olası acil durumlarda bilgi sunan beşiklere varana kadar artık hiçbir nesne tek işlevle yetinmeyecek.

Bulut Tabanlı Bilgisayar Oyunları

bulut-tabanli-bilgisayar-oyunlari

Oyun tutkunlarının gelecek teknolojileri arasında sabırsızlıkla beklediği bulut tabanlı bilgisayar oyunları nihayet kullanıma sunuldu. Bu hizmet sayesinde bilgisayar donanımının oyunun sistem gereksinimleriyle uyumu dert olmaktan çıktı. Düşük FPS derdi olmadan bilgisayar oyunlarının bulut teknolojisiyle desteklendiği bu sistemde, ekran kartını da dert listenden silmen için eşsiz bir ortam sunuluyor.

Oldukça başarılı olan bu yeni teknolojide birkaç küçük sorun da mevcut: Rekabetçi oyunlardaki gecikme sürelerinin artması ve oyun kütüphanelerindeki düşük oyun sayısı. Başlangıç için sınırlı sayıda oyunla yetinmek zorunda kalanların beklentisi yüksek. Ancak çok yakında yeni çıkan oyunların çoğunda bulut tabanlı platformlar ile satın alım seçeneğini de görebileceksin.

Bilgisayar oyunlarına olan tutkun alıp başını gittiyse, tut yakala ve oyun zevkini iyileştirmek için daha fazla bilgi depola. Biliyorsun daha fazla bilgi arayışın varsa, o bilgi mutlaka bizim sayfada. Konu hakkında detaylar için Bulut Tabanlı Oyun Servisleri ile Pahalı Ekran Kartına İhtiyacın Yok içeriğimize göz atmayı unutma.

Teknolojinin büyüyen devi Ozan SuperApp’i indirdikten sonra, oyun içi alışverişlerin de dahil olmak üzere e-Pin ve Cashback fırsatlarını kaçırma! QR kod seçeneğiyle ödeme yapabileceğin, 7/24 transfer hizmeti alabileceğin platformda hem dijital finans ihtiyaçların hem de oyun avantajların bir arada!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.