Game Of Thrones Spin-off Dizisi: House Of The Dragon

24 Ekim 2021

Yakın zamanda final sezonuyla milyonlarca izleyicisine veda eden Game of Thrones, şüphesiz dizi dünyasının en sevilen yapımları arasında yerini aldı. Her bir karakterinin kendi kitlesini oluşturduğu, hikayesi, kostüm başarısı ve görsel efektleriyle izleyenleri büyüleyen dizi için şimdilerde spin-off çalışmaları gündemde.

Sahip olduğu izleyici kitlesini yeniden ekrana kilitlemeye hazırlanan dizinin spin-off bir yapımla gönüllerde taht kuracağına kesin gözüyle bakılıyor. Biz de senin için bu eşsiz yapımı araştırdık ve her şeyden haberdar olman için karşındayız. Hazırsan House Of The Dragon adıyla Game of Thrones’un DNA kodlarına erişebileceğin yapımdan bahsetmeye başlayalım!

Dizinin yaratıcısı ve yazarı G.R.R. Martin’in Ateş ve Kan adlı romanına dayanan senaryoda, Game of Thrones’un bugün elde ettiği popülaritenin temeli olan girift senaryonun başlangıcına dönülüyor. House Of The Dragon dizisinde aslında en ilgi çekici, en zorlu karakterlerin ve olayların başlangıç çizgisini belirgin şekilde görmek mümkün olacak. Dizinin diğer yaratıcısı Ryan Condal ise Netflix’in pek bilinmeyen sağlam bilim kurgu dizisi Colony’nin senaristi. Yetenekli yaratıcılarıyla en az Game of Thrones kadar sürükleyici bir başlangıç hikayesine adım atan ekibin, bu dizi ile ezberleri bozacağı kesin!

Tıpkı Harry Potter prequel filmlerindeki gibi bu dizide de hikayenin en başına dönüleceği, her şeyin alt üst olduğu, macera ve mücadelenin aynı anda başladığı günlerin izleneceği bir senaryo var karşımızda. Game of Thrones serisinde gördüğümüz karakterlerin yaşadığı çağdaki hikayelerin gelişmesine sebep olan olayları daha net bir mercekten seyredebileceğin bir dizi House Of The Dragon. Yüzüklerin Efendisi filminin de benzer geri dönüş hikayelerini içeren yapımları, filmin tüm gizlerini açığa çıkarmıştı. Aynı hissiyatı House Of The Dragon sayesinde yaşaman an meselesi!

Peki House of The Dragon’un Konusu Ne Olacak?

House Of The Dragon hem adından hem de afişlerinden anlaşıldığı gibi Targaryen hanesinin geçmişine odaklanan bir konuya sahip. Aynı evrende farklı bir hikayeye tanıklık edebileceğin, 200 yıl evveliyle Targaryenleri tanıyabileceğin senaryonun en sevilesi yanı da ejderhalar elbette. Bildiğin gibi Targaryenler ve ejderhalar ayrı düşünülmeyen kavramlar.

George R.R. Martin’in kaleminin konuştuğu eserinde kardeşler kardeşlere, ejderhalar ejderhalara savaş açmışken olaylar kesin olarak iç savaşta birleşiyor. GoT’un yegane meselesi Demir Taht’ın sahibini bulmak, House Of The Dragon’ın da ana konusu olacak. Bu savaşın ve zemini hazırlayan sebeplerin sonucunda Targaryenler için kan kaybı başlıyor!

House Of The Dragon Hangi Ülkelerde Çekildi?

House Of Dragon’un hikayesi ve görsel etkileyiciliğinin yanı sıra, sana egzotik bir coğrafya turu yapmış gibi hissettirecek mekanları da var.

Dizinin çekimleri için tercih edilen yerler arasında Derbyshire Kontluğu, Carnwall’daki St. Michael’s Mount Adası gibi İngiltere’nin en gözde adresleri bulunuyor. Ayrıca HBO efsanesi GoT’un odak mekanlarından biri olan Trujillo ve Romalılardan yadigar Caceres de izlerken büyüleneceğin çekim alanlarından birkaçı. Portekiz’in Monsanto köyünde de hatırı sayılır sahne çekimleri olan dizide, her bölüm farklı bir lokasyonda uyanmaya hazırlan!

House Of The Dragon Oyuncu Kadrosu

Mekanları, efektleri ve karakterlerinin insanı ekran başına kilitleyen uyumu yakalayacağına kesin gözüyle bakılan House Of The Dragon dizisinde, dedikodusunu sana yetiştirmemiz gereken belki de en önemli kulvar oyuncu kadrosu.

İzlemeyi seveceğinden gram şüphe duymadığımız isimleri bir araya getiren yapımda, Dr. Who dizisindeki oyunculuğuyla gönüllere taht kuran Matt Smith, Daemon Targaryen’e hayat veriyor. Ödüllere adaylığı ve 30’a yakın projesiyle adeta oyunculuk makinesi kabul edilen Olivia Cooke da kadroda yerini almış.

Sonoya Mizuno, Milly Alcock ve Fabien Frankel gibi isimlerin yer aldığı dizide, en dikkat çeken karakterlerden biri de Princess Rhaenys Velaryon. Princess Rhaenys Velaryon karakterini canlandıran Eve Best, Winx Efsanesi: Kader yapımıyla film severlerin gönlüne taht kurmayı başarmış bir isim.

Senin gönlüne de her yönüyle demir atacak bu gemide, Eve Best de yer alıyor. House Of The Dragon dizisinin oyuncu kadrosuyla ilgili bilmen gereken ne varsa önüne serdiğimize göre, işin en eğlenceli kısmına geldik bile. İzlemesine!

House Of The Dragon Ne Zaman Yayınlanacak?

House Of The Dragon’un yayın tarihi 21 Ağustos 2022 olarak belirlendi. GoT sevenlerinin spin-off yapımıyla yeniden gözlerini parıldatan House Of The Dragon için geri sayım başladı! HBO Max’ten kaç sezon olacağına dair bilgi almak pek mümkün olmadı ama uzun soluklu bir dizi olması için duaya başlayanlar olduğunu biz duyduk.

Game of Thrones’tan geriye kalan devasa boşluğu daha büyük bir hacimle dolduracağına şüphe olmayan diziyi arkadaşlarınla birlikte harika bir dizi gecesi planlayarak yılbaşını uzatmalı kutlayabilirsin. Böyle geceler düzenlemek için bir kılavuz arıyorsan Arkadaşlarınla Birlikte Dizi/Film İzlemeni Sağlayan 5 Şahane Uygulama yazımızı okuyabilirsin!

Demir Taht’ın sahibini belirlerken yaşanan maceralarda kaybolacağın bu diziye başlamadan evvel Ozan SuperApp’i indirmeyi unutma! Günün her saati nerede olursan ol para transferi yapabileceğin, QR kod ile ödeme işlemlerini bir çırpıda halledeceğin, tüm dijital platformlarda ve tabii ki oyunlarda anında hizmet alabileceğin Ozan SuperApp hanedanlığının bir üyesi ol! Böylece karakterler ejderhalara hükmederken sen de dijital finans dünyasının efendisi ol. Biliyorsun ki tek kelimenle yanındayız: Dracarys!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.