Yıllardır Beklenen Counter Strike 2 Hakkında Her Şey

10 Ağustos 2023

Counter Strike 2, Counter Strike serisinin en yeni oyunu! Nisan ayında tanıtımı yapılan ve oyun severlerin büyük ilgi gösterdiği oyun, şu anda beta sürümünde. Bu sayede var olan hatalar düzeltiliyor. Bir önceki sürüme göre çeşitli bakımlardan farklı olan CS:GO 2, oyunculara pek çok yenilik vadediyor. 

Senin de heyecanla beklediğin ve oynamak için sabırsızlandığın Counter Strike 2 ile gelecek yenilikler neler ve CS:GO 2 ne zaman çıkacak? Tüm sorularının cevapları yazımızda seni bekliyor!

Counter Strike 2 Nedir?

E-spor dünyasının en çok oynanan oyunlarından biri olan Counter Strike serisinin yeni oyunu Counter Strike 2, aslında tam olarak yeni bir oyun değil. Çünkü Counter Strike: Global Offensive olarak varlığını sürdürüyordu ve bu seride çeşitli güncellemeler yapılmıştı. Fakat şu anda beklenen oyundaki yenilikler ve değişimler çok daha kapsamlı. Yani Counter Strike 2’yi büyük değişimlerin yapıldığı bir oyun olarak tanımlayabilirsin.

Source 2 Nedir?

Bilindiği üzere Counter Strike, Source grafik motoruyla oluşturulmuştu. Serinin yeni oyunu ise Source 2 ile geliştirildi.

Source 2, Valve tarafından geliştirilen Source motorunun gelişmiş versiyonu olacak gibi görünüyor. Counter Strike 2’de grafik ve fizik düzenlemelerine katkıda bulundu. 

Counter Strike 2 ile Gelecek Yenilikler

Counter Strike serisinin diğer oyunlarından çeşitli yönleri ile ayrılan CS:GO 2, birçok yeniliği bünyesinde barındırıyor. 

Counter Strike 2 ile gelecek yeniliklerden bazıları genel hatlarıyla şu şekilde:

  • Serinin diğer oyunlarından tanıdık haritalar bulunsa da bu haritalar son derece yenilikçi bir tasarıma sahip. Overpass, Nuke, Dust 2; oyunda bulunan yenilikçi tasarıma sahip haritalara örnek olarak verilebilir.
  • Bir diğer değişiklik, yenilenen sis ve duman fiziği. Dinamik bir şekilde çalışan sis bombası bulutu farklı bir şekilde yayılıyor. Ayrıca çatışmalardan da etkileniyor.
  • Gerçekçi su ve ateş mekanikleri, eşsiz bir oyun deneyimi vadediyor.
  • Gecikmeyi minimize eden alt tick sistemi, kesintisiz bir oyun deneyimine ulaşmanı mümkün kılacak.

Tanıdık Haritalar, Yeni Tasarım

CS:GO 2’nin yenilikçi özellikleri arasında yer alan harita tasarımları, mükemmel bir ortamda oyun oynamanı sağlıyor. Aslında birçok harita, bir önceki oyundan direkt alınmış. Fakat haritalardaki yenilikçi tasarımlar, çok daha farklı bir ortam elde edilmesini sağlıyor. Grafik iyileştirmeleri sonrasında tanıdık haritalar, çok özel bir görünüme ulaşıyor. 

CS:GO 2 ile birlikte Source 2 motoruna geçildiği için görsel anlamda pek çok iyileştirme oyunculara sunuluyor. Bu ise CS:GO dünyasında büyük bir yenilik olarak değer görüyor. 

Yenilenen Sis ve Duman Fiziği

Counter Strike 2’nin dikkat çeken özelliklerinden bir diğeri de yenilenen sis ve duman fiziği. Sis bombasının patlaması halinde belirli bir alanda sabit olarak perdeleme yapan sis bombasının yapısı değişmiş durumda. Sis bombası bulutu farklı bir şekilde yayılıyor. 

Bunun yanı sıra silahlardan çıkan kurşunların geçişi esnasında siste ufak boşluklar meydana geliyor. Yenilenen sis ve duman fiziği sayesinde CS:GO 2’nin son derece keyifli bir oyun deneyimi sunduğunu belirtmek mümkün. 

Gerçekçi Su ve Ateş Mekanikleri

Gerçekçi su ve ateş mekanikleri, CS:GO 2’nin dikkat çeken özelliklerinden bir diğeri. Oyuncular, bomba ve ateşlere tepki verebilecek. Bu durum, oyunun gerçekçiliğini arttıracak. 

Sis bombasının bir ucundan ateş edildiğinde merminin izlediği yol üzerinde bir delik açılacak. Sisin olduğu alana bir bomba atıldığında sisin bir bölümü veya tamamı ortadan kaybolabilecek.

Gecikmeyi Minimize Eden Yeni Alt Tick Sistemi

Oyun, serinin bir önceki oyunundan farklı olarak tick rate güncellemesine sahip. Tick rate temel olarak oyuncunun gerçekleştirdiği eylemin sunucuya gitmesi ve sunucuda işlenip oyuncuya geri dönmesi süresi olarak tanımlanabilir. Sunucularda bu Hertz değerinin yüksek olması, sağlıklı rekabet ortamının oluşmasını sağlar.

CS:GO 2’deki yeni altyapı ise “sub-tick” şeklinde ifade ediliyor. Sub-tick temel olarak tick’ler arasındaki boşluğun doldurulması ve aksiyonlar arasındaki sürenin kısaltılmasını mümkün kılıyor. Eğer oyunda ateş edersen ya da zıplarsan, tick’leri beklemene gerek kalmayacak. Çünkü yaptığın eylemler anında işlenecek.

CS:GO Source 2 Ne Zaman Gelecek?

CS:GO 2 ile ilgili birçok konu merak ediliyor. Bunlardan ilki, CS:GO Source 2’nin ne zaman geleceğine yönelik. 

2023 yılının yaz aylarında piyasaya sürülmesi beklenen CS:GO 2, bir güncelleme ile oyunculara sunulacak. Yeni güncelleme ise ücretsiz bir şekilde herkes için yayınlanacak. 

Bu döneme kadar oyun için test süreci ön planda idi. Bu süreçte oyunla ilgili herhangi bir sorunun bulunup bulunmadığı incelendi. Var olan sorunlar giderildi. Ayrıca oyunculara yenilikçi bir ortam sunabilmek adına çeşitli geliştirmeler yapıldı. Test sürecinin bitimi ile birlikte oyunun da piyasaya çıkacağı öngörülüyor. 

Counter Strike 2 Beta’ya Nasıl Girilir?

Serinin bir önceki oyunundan çeşitli yönleri ile ayrılan ve oyuncular tarafından heyecanla beklenen Counter Strike 2 beta sürümüne nasıl girildiği de merak ediliyor. 

Sınırlı sayıdaki teste erişmek istiyorsan aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

  • Steam üzerinde yer alan CS:GO’yu başlat. 
  • Ana menüde beta davetiyesi bulunabilir. Bunu kontrol et.
  • Farklı bir pencerenin beta kaydını sunması durumunda “kaydol” butonuna tıkla. 
  • Oyunun verilerini indir ve Steam’i tekrar başlat. 
  • Daha sonra ana menüde yer alan sınırlı testi seç.  

CS:GO Skin ve Oyun İçi Item’lar Counter Strike 2’ye Aktarılacak Mı?

Konuyla ilgili yapılan açıklamada tüm CS:GO envanterinin CS:GO 2’ye taşınabileceği belirtildi. Bu nedenle CS:GO’da yer alan her öge saklanabilir ve CS:GO 2’ye aktarılabilir.

Heyecanla beklediğin CS:GO 2 ile ilgili bilmen gereken her şeyi senin için anlattık. Sıra geldi oyun severlerin yıldızı Ozan SuperApp’e! 

Ozan SuperApp’i 7/24 para transferi, QR kod ile ödeme, avantajlı kampanyalar ve oyundan dijital servislere tüm ödemelerinde kullanabilirsin. Sen de hemen Ozan SuperApp’i indir hem dijital finansın hem de oyun dünyasının kazananları arasında yerini al!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.