Yeni Yılda Türkiye’ye Gelecek HBO Max’in Efsane Dizileri

1 Kasım 2021

Tüm dünyayı etkisi altına alan dizilerin çoğunda imzasını gördüğümüz HBO, yeni yılda ülkemizde de izleyiciyle buluşacak. Türkiye’de de pek çok yapımı ilgiyle takip edilen HBO Max ile yakında gündemimizi belirleyecek olan eşsiz senaryolarla karşılaşacağız.

Bu müjdenin ardından detaylara geçmeden evvel “Bu bir TV kanalı değil, bu HBO” sloganında olduğu gibi bir TV kanalından fazlasını nasıl bulabileceğinin ayrıntılarını da konuşalım. Game Of Thrones’tan tut da Band of Brothers’a kadar klasikleşen dizi oranını her geçen gün artıran bu platformda, herkes gibi senin tarzına da en uygun olan yapımlar mevcut! O halde arkana yaslan ve dizi defilesinden oluşan yazımıza başlayalım!

The Last of Us

the-last-of-us-hbo-max

Oyun camiasında zombi teması denince hep bir ağızdan The Last Of Us diye bağıranların sesini duyan HBO Max, yeni yılda oyuna paralel senaryosuyla göz dolduran bir dizi yayınlanacağı müjdesini verdi. Joel ve Ellie isimli baba kızın mücadelesine tanıklık edilen oyun senaryosuna uygun tasarlanan yapım için oyunculuk seçimleri de üst seviyeden yapılmış.

the-last-of-us-pedro-pascal-hbo-max

Joel rolünün sahibi Narcos ve efsanevi dizi The Mandalorian’dan tanıdığımız Pedro Pascal olacak.

the-last-of-us-isabella-may-ramsey

Ellie rolünde ise Game of Thrones’tan Kuzey’in cesur kızı Lyanna Mormont olarak bilinen Isabella May Ramsey’i izleyeceğiz.

Çekimleri Haziran 2021’de başlayan diziye yeni yılda gözlerimiz fazlasıyla alışacak gibi duruyor.

Westworld

westworld-hbo-max

Belki de dizi-film kategorileri arasında en nadide kulvarlardan biri olan bilim kurgu için türevleri arasındaki en seçkin yapımlardan biri olarak kitlesi tarafından kucaklanan dizi Westworld, 2016 yılından bugüne kadar HBO yapımlarının da parlayan yıldızı. Biz senin için tavsiye kalitesinden nasıl ödün vermiyorsak, bu dizide de buram buram HBO kalitesi bulabilirsin.

Bugün bile yanından geçmenin mümkün olmadığı derecede epik bir bilim kurgu performansı sergilemiş olan dizinin ilk sezonu, vahşi batı ve teknolojinin harmanından oluşuyor. Yakın bir geleceğe ışık tutan yapımın, felsefik ve heyecanlı konusunda insansı robotlar, yapay zekâ ve geleceğin eğlence olanakları işleniyor. Dikkat et biraz beynin yanabilir ama eminiz tekrar tekrar izlemek isteyeceksin. Kadrosunda da Anthony Hopkins bile var deyip başka söz gerek duymuyoruz!

True Detective

true-detective-hbo-max

Tek rakibi olarak kendini gören HBO’nun yine kendini aştığı yapımlar arasında yer alan True Detective, The Wire dizisinde “yok artık daha iyisi Şam’da kayısı” dediğimiz suç dizisi bakış açısını bir kez daha geçmeyi başarmış. Birbirinden farklı hikayelerin her sezonda hayat bulduğu dizi, ilk sezonundan itibaren kalpleri hızlandırmaya başladı.

The Killing dizisinin yazarı Nic Pizzolatto imzası taşıyan senaryonun oyuncu kadrosunda Oscar ödüllü Mahershala Ali, Colin Farrell ve Matthew McConaughey gibi devleri izlemekse bambaşka bir keyif! Gizem ve heyecanı ardı sıra yaşayacağın bölümlere bir dalan pir dalıyor, o yüzden dikkat et bizi ihmal etme!

Raised by Wolves

raised-by-wolves-hbo-max

Bilim kurgu dizilerinde açtığı çığırın ardı kesilmeyen HBO için Westworld elbette ne ilk ne de son durak! Alanının en iyi yapımları arasında gösterilen bir başka dizi de yine HBO imzalı Raised By Wolves.

Bilim kurgu klasiklerinden Alien’ın yönetmeni Ridley Scott ve oğlu Luke Scott’ın ilk bölümlerde yönetimini devraldığı yapım, dünyanın yok oluşunun ardından uzayda yaşayan insanların Kepler-22b gezegenine gönderdiği çocukların maceralarını konu alıyor. Onlara ebeveynlik etmekle görevli iki insansı robotun öyküsündeki bilinmezliklerle dolu dizide, her bölüm senin için adeta bir labirente dönüşebilir.

Bilinmeyenin bilinmezliğinden bile daha fazla bilinmeyen içeren dizinin uzak gelecekte geçiyor. İlk sezondan itibaren deli sorular sordurmaya ant içen dizinin ikinci sezonu da bu soruların cevaplarını bulman adına tasarlanmış.

Oz

oz-hbo-max

Ayrı dünyaların insanlarının, aynı senaryoda buluştuğu Oz için dizi severler adına en az bir kez uğranması gereken duraklardan biri desek yanlış olmaz. 1997 yapımı dizi 6 sezonluk yayın hayatını 2003 yılında tamamlasa da etkisi bugün de devam eden klasikler arasında yer alıyor.

Oyuncu kadrosunda günümüzde her biri kendi popülerliğini yakalamış oyuncuların etkileyici performanslarını bulabilirsin. Dramatik yapısında aynı anda gerilim ve aksiyonu da tadacağın dizide mekanın bir hapishane olması seni yanıltmasın, çünkü orada kurulan karakteristik dünyanın bizimkini yansıttığı kesinlikle gerçek.

HBO Max’in yeni yılda Türkiye’de yayınlayacağı efsanevi dizi ve filmler arasında kaybolacağına ve keyiften en az birkaç köşe olacağına şüphemiz yok. Ama seyir keyfinden evvel yaşamanı istediğimiz bir kolaylık daha var ki, işte orası senin dünyan! Ozan SuperApp’i indirerek 7 gün 24 saat para transferi yapabilir, QR kod ile ödeme özelliği sayesinde hızlıca işlemlerini gerçekleştirebilirsin. Cashback avantajlarından dijital servislere uzanan bu sınırsız platforma hemen sahip ol ve Ozan SuperApp’li olmanın dizi senaryolarını aratmayan macerasına sen de katıl!

Yepyeni filmleri çıktığı an sinemada izlemek için biletini Ozan SuperApp üzerinden kolayca alabileceğini biliyor muydun? Hem de Türkiye’nin her yerindeki sinemalar için geçerli! Dilediğin sinema biletini almak için Ozan SuperApp‘i hemen indir!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.