Xbox Game Pass Nedir? Alınır mı?

20 Haziran 2022

2017 yılında oyun sever kitlenin yaşamına bir güneş gibi doğan platform Xbox Game Pass günümüzün en fazla ziyaret edilen online oyun kütüphanelerinden biri. Bu uçsuz bucaksız oyun kütüphanesinde son dönemlerin en sevilen oyunlarını bulmak, çevrim içi oyun avantajından yararlanmak ve çevrim dışı oyun indirme seçeneğini kullanmak çok kolay!

Bugünlerde gamer’lar ve oyun oynamayı seven kullanıcılar için en can sıkıcı gelişmelerden biri zamlanan oyun fiyatları. Her geçen gün yükselmeye devam eden fiyatlar yüzünden oyun keyfini yaşamak için iki kez düşünmek gerek diyorduk ki… İmdada Xbox Game Pass yetişti! Çeşitli üyelik paketleriyle birlikte yüzlerce oyuna erişim hakkı sunan bu platform özellikle gençler ve öğrenciler için bütçe tasarrufunda çığır açtı! 

Microsoft tarafından müdavimlerine sunulan Xbox Game Pass yalnızca gedikli oyuncuları değil, eğlencesini arayan ve deneyim geliştirmek isteyenleri de düşünmüş. Çünkü her ihtiyacın hacmine göre üyelik seçenekleri bulunuyor. Bu seçenekler arasında aylık ücrete tabi oyun ve uygulama sayısı değişkenlik gösterse de her bir paket kullanıcısına hitap eder nitelikte. 

Netflix gibi platformlar film ve dizi ihtiyacını etkin şekilde karşılamak için muazzam seçeneklerden biri. İşte Xbox Game Pass platformu da oyuncular için uygun fiyata sayısız oyun erişimi sağlayan, çölde bir vaha desek yeridir. Üstelik Ozan SuperApp’in yakında senin için hazırladığı Xbox kampanyalarıyla bu eşsiz platform deneyimini kazanç dolu bir döngüye çevirebilir, oyun zevkini katlayabilirsin! 

Xbox Game Pass Nedir? 

Xbox Game Pass aslında Microsoft’un Xbox’ını kullananlara yabancı bir terim değil. Çünkü Xbox oyun zevkiyle vaktini şahane geçirenler ve bu deneyimle acilen tanışması gerekenler için aynı şirket tarafından üretilen bir platformdan söz ediyoruz.

Xbox Game Pass, 2017 yılında bir oyun kütüphanesi olarak piyasaya sunulan ve game pass üyelik seçenekleriyle oyun erişimini genişleten online bir kütüphane. Bu oyun kütüphanesinde ne mi var? Keşke ne yok diye sorsaydın daha kısa cevap verirdik ama maden sordun hadi anlatalım! 

Xbox Game Pass aylık abonelik paketleriyle sistemdeki oyunları indirme, oynama veya kaydetme özelliğine erişebileceğin online platform hizmeti. 100’den fazla oyunu bir arada sunan ve her biri için harika teaser çalışmaları ve pek çoğu içi çevrim içi deneyim sunan Xbox Game Pass elbette bütçe dostu!

Günümüzde bir oyun fiyatının geldiği oranları düşündüğümüzde, bir aylık üyelik ücreti uygun maliyete denk geliyor. Üstelik bu üyelikle aynı anda en sevilen oyunların tarlasına düşüyor, hepsine erişebiliyorsun! 

Xbox Game Pass üyelerine sunulan en önemli avantajlardan biri, platform içeriklerinden yararlanmak için konsol şartı olmaması. Yani dilersen konsolun için geliştirilen harika oyun seçeneklerine göz atabilir, eğer konsolun yoksa PC oyunları kategorisinde dünyanın en sevilen alternatiflerinden birini gözüne kestirebilirsin. Bir de üyelik devam şartı olmadığından “bana bu kadarı yeter” dediğin an üyeliğini sonlandırabilir, ihtiyaç duyduğunda yeni üyelik kaydı alabilirsin. E daha ne olsun! 

Xbox Game Pass Ultimate Nedir? 

xbox-game-pass-ultimate-nedir

Xbox Game Pass Ultimate; çok oyunculu erişim özelliğinden onlarca HD kalite oyuna, daimî yeni içerik avantajından iş ortaklığı tekliflerine kadar pek çok hizmeti bir araya getiren üyelik paketi. Bu paket üzerinden Xbox Game Pass üyeliği alman halinde Live Gold üyelikte yer alan tüm kullanım hakları da otomatik olarak hesabına tanımlanıyor! 

Xbox Game Pass Ultimate üyelerine özel platform içerikleri ve bu içerikler için uygulanan özel kampanyalar; Ultimate kullanımlarında patlama yarattı desek yeridir. Çünkü hem PC hem de konsol oyunlarını bir arada sunan öte yandan da üyelik indirimleriyle oyunları uygun fiyatlara almanı sağlayan bu pakete mutlaka göz at!

Elbette Ozan SuperApp’in Xbox Game Pass için tasarladığı kampanyaları geçemez ama biz gelene kadar idare edersin! 

Xbox Game Pass Oyunları 

Xbox Game Pass bulut teknolojisi ve platform desteğini bir arada sunan, aynı zamanda Xbox Cloud seçeneğiyle veri tabanı ve depolama özelliğini tek ekrana sığdırabilen bir hizmet. Hal böyle olunca oyun kütüphanesi ihtiyaçlarına yanıt da burada aranıyor. Peki Xbox Game Pass’te yer alan oyunlar, oyun severlerin beklentisini karşılıyor mu? Hayır, ötesine geçiyor! 

Halo Infinite, Forza Horizon serisi gibi dünya çapında nam salmış tüm alternatifleri tek çatı altında bulmak kolay mı? Evet, Xbox Game Pass üyeliği aldığın an bu güzelliklere ulaşmak da birkaç dakika sürüyor. Ayrıca her ay platformda rağbete bağlı olarak eski sürüm ve oyunlar ayrılır ve yerine yepyeni içerikler ve oyun denemeleri yüklenir. Her Xbox Game Pass Ultimate üyesi için de özel bir teaser ve dene sürümü yayınlanır. Böylece oynamak istediğin oyunu keşfetmek hem zevkli hem de zahmetsiz bir hal alır! 

Xbox Game Pass PC Oyunları 

xbox-game-pass-oyunlari

Xbox Game Pass aynı anda hem konsol hem de PC oyuncularını düşünen bir platform. Bu nedenle gönüllerde taht kurdu ve her oyuncu seçeneği için farklı oyunlar yayınlayarak heyecanı daima canlı tuttu. 

Özellikle konsolu olmayan oyun severler bu zevki doyasıya yaşasın diye; dünyanın önde gelen oyun seçenekleri platformun PC oyunları sekmesinde şanlı yerini aldı! İşte karşında Xbox Game Pass PC oyunları

  • Forza Horizon 5
  • Halo Infinite
  • Mortal Kombat 11
  • Back 4 Blood
  • Battlefield Serisi
  • Need for Speed Serisi
  • Star Wars Jedi: Fallen Order
  • The Sims 4
  • Doom Eternal
  • Fallout Serisi

Özellikle oyun serisi severlerin göz kırpmadan takip ettiği platformda; pek çok oyun için çevrim içi ve çevrim dışı deneyim avantajı da bulunuyor. Hal böyle olunca insanın gözü Xbox Game Pass’ten başka oyun kütüphanesi de görmüyor! 

Xbox Game Pass Konsol Oyunları 

Xbox Game Pass özellikle konsol oyunu sevenler için geliştirilmiş özel oyun seçenekleriyle dolu. Ancak bunlar arasında şanı küresel sınırları zorlayan seçenekler var. Özellikle spor ve RPG oyunları denince Xbox Game Pass’in konsol oyunlarına bir göz atmak yeterli.

Bunlar arasında ise; NBA 2K22, Back 4 Blood, Battlefield Serisi, F1 2021, Fifa 2021, Football Manager 2022, Gears of War Serisi, Halo Serisi, Minecraft gibi oyunlar herkes tarafından en sevilenleri! 

Xbox Game Pass Alınır Mı? 

Bugünlerde şöyle ağız tadıyla AAA bir oyun alıp oynamak, özellikle genç yetenekleri ve öğrencileri biraz zorluyor. Çünkü oyun fiyatları son yılların zirvesine ulaşmış durumda. Tek bir oyun için yüzlerce lira vermek ve içeriğinden henüz emin olmadan başlayıp bitirememekse işin başka bir riski. Bu durumda “Xbox Game Pass alınır mı?” sorusunu soranlara sormamalarını rica et! Çünkü resmen “bu fırsat kaçmaz” demek istiyoruz.

xbox-game-pass-alinir-mi

Xbox Game Pass’te aylık üyelik kapsamında yüzlerce oyuna erişmek ve onlarcasını deneme sürümü ve teaser üzerinden tanımak desen var. Her ay yepyeni oyun içeriklerine yayın anında bile erişmek desen var. Dilediğin zaman üyelik sonlandırıp, ihtiyacın olduğunda tekrar alabilmek desen o da var. Şimdi bir de yakın zamanda Ozan SuperApp’in Xbox Game Pass’e özel kampanyaları da listeye eklendi. E daha ne olacak! Durma hemen al! 

Xbox Game Pass Nereden Alınır? 

Xbox Game Pass’te kullanıcı olmak ve üyelik avantajlarını doyasıya yaşamak için https://www.xbox.com/tr-TR/xbox-game-pass adresini ziyaret edebilir ya da Xbox cihazları üzerinden kolayca satın alım yapabilirsin. Ozan SuperApp’in fırsatlarla dolu Xbox Game Pass kampanyaları yola çıktı bile, elini çabuk tut! 

Xbox Game Pass Oyunları Nereye Kuruyor? 

Oyun kurulum detayları her Xbox Game Pass kullanıcısı için önem taşıyor. Sistem yönetimi, kayıtlar ve içeriklere erişme ya da sorun giderme seçeneklerinin kullanılması için kurulum kısımlarını bilmek mühim. 

Xbox Game Pass’in oyunları PC’de C:Program FilesWindowsApps ve Disk:UsersKullanıcı AdınızAppDataLocalPackages klasörüne kuruluyor. Fakat bazen bu dosyalar default olarak gizlenmiş olabiliyor. Bu durumda “gizli dosyaları göster” seçeneğini işaretlemeli ve dosyalara erişim sağlamalısın. Konsol kurulumları ise sabit diske yapılıyor.

Oyun dünyasının en avantajlı platformu Xbox Game Pass’e dair bilmen gereken her şeyi anlattığımıza göre; çok yakında platforma özgü kampanyalarla başını döndürecek olan Ozan SuperApp’a geldi sıra! 

7/24 para transferinden Cashback fırsatlarına, dijital servis ve e-Pin alışverişlerinden QR avantajına kadar sayısız özelliği sayesinde dijital finans yaşamını Ozan SuperApp’le taçlandır. Ozan SuperApp’i indir, dijital finansın rahatlığını Xbox Game Pass kampanyalarıyla birleştir!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.