WordPress Hakkında Bilmen Gereken Her Şey

19 Eylül 2022

Web sitesi kurmak denince herkes için bir telaştır başlıyor. Oysa o karmaşa çoktan eskide kaldı! WordPress sayesinde dilediğin an istediğin şekilde web sitesi kurmak ve dizayn etmek çok kolay. Kodlama bilmene, içerik yönetim araçları satın almana gerek kalmadan, hazır şablonlar ve yönlendirici menülerle kendi siteni dizayn edebilir, dakikalar içinde web site sahibi olabilirsin.  

Web site sahibi olmanın zorlu ve bilgi gerektiren bir iş olması, özellikle ticari işletme sahipleri ve blog sahibi olmak isteyenleri profesyonellere yönlendiriyordu. Ancak WordPress ile bu arayış artık son buldu! Çünkü profesyonel site tasarımı hizmetlerine platform desteğiyle ücretsiz şekilde sahip olman mümkün! Ayrıca eklenti, SEO yönetimi, kod kullanarak geliştirme gibi sayısız özellikle; sahip olmak istediğin tüm site kriterlerini tek ekrandan yönetebilirsin. 

WordPress, CMS içerik yönetim sistemi olarak tanımlanan bir hizmettir. Bu hizmet kapsamında kullanıcılar domainleri için web site tasarımı yaparak yaratıcı içeriklerle dolu adresler hazırlayabilir. Tek yapman gereken WordPress resmi sitesi üzerinden giriş yaparak, satın aldığın domain için bir web site tasarım sayfası açmak. O halde bu harika hizmet içeriğinde neler gizliyor, birlikte keşfedelim! 

WordPress Nedir? 

WordPress açık kaynak koduyla hizmet veren yazılım desteğidir. Bu yazılım sayesinde kullanıcılar ücretsiz site kurulumu ve tasarımı için gereken tüm yönetim panellerine erişebilir. İçinde bulunan ideal tasarım fonksiyonları, temalar, menü ve eklentiler sayesinde WordPress kullanıcıları birkaç dakikada web sitesi tasarımı yapabilir. Senin de hayalindeki web siteyi oluşturmak için kolay kullanımlı bir yazılım desteğine ihtiyacın varsa, WordPress yanında! 

ozan-superapp-wordpress-nedir

İnternette tasarım özgürlüğünü en kapsamlı şekilde sunan dijital hizmetlerin başında WordPress yer alır. Web sitesi tasarlama işlemlerinin karmaşık yapıları ve kod bilgisine duyulan ihtiyaç, WordPress gibi yazılım destekleri sayesinde çok gerilerde kaldı. Artık tek yapman gereken kendi zevkine veya iş ihtiyacına uygun bir domain edinip, WordPress’in yolunu tutmak! Sonrasında giriş yaparak yönlendirici menüleri kullanabilir ve dilediğin gibi web site tasarımını başlatabilirsin. 

Kurulum kolaylığı ve tasarım zenginliği bakımından tüm beklentilerini karşılayan WordPress hizmetiyle, hangi kategoride ve hangi amaçla olursa olsun hayalindeki siteyi yaratabilirsin. Platformun sunduğu sayısız web site kategorisi ve dijital içerik sayesinde web sitesi oluşturmanın tüm gereklerini ve hayallerini süsleyen tasarımı tek seferde ortaya çıkarabilirsin. 

WordPress Ücretli Mi? 

WordPress web site oluşturma hizmeti için domain ve hosting hizmetini önceden almış olman gerek. Bu ödemeleri yaptıktan sonra tasarım paneline erişmek için üyelik işlemlerini tamamlayıp ücretsiz yazılım desteğinden faydalanabilirsin. 

Binlerce tasarım materyali ve temayı içinde bulunduran WordPress, site oluşturma hizmeti için herhangi bir ücret talep etmez. Dilersen, siteni özelleştirmek ve kapsam artırmak için ücretli eklentileri satın alabilirsin. 

 

 

ozan-superapp-wordpress-ucretleri

WordPress’in 5 ana planı bulunur, bunlar:

  1. Ücretsiz
  2. Kişisel: Yıllık ödemelerde, aylık 13 TL
  3. Premium: Yıllık ödemelerde aylık 24,92 TL
  4. Kurumsal: Yıllık ödemelerde aylık 74,92 TL
  5. E-Ticaret: Yıllık ödemelerde aylık 124,92 TL

Web adresini kurgulayıp tasarlarken, bütçe yönetimi de her detay gibi önem taşır. WordPress basit site kurulumları için ücret talep etmeyen bir platformdur ve ücretsiz eklenti hizmetleri de sunar. Ancak daha profesyonel ve işlevsel bir kullanım ortamı için vazgeçilmez olarak gördüğün bazı eklentiler, ücrete tabi olabilir. Gel gör ki o konuda da harika bir müjde seni bekliyor! 

Artık WordPress üzerinden yapılan alışverişlerde, avantajlı satın alımlar yapmanı sağlayacak olan o müjdeyi sana aşağıda anlatacağız. Elbette Ozan SuperApp’in harika iş birliklerinden biriyle karşı karşıyasın! Tüm detaylara ve kazançlı kampanya haberlerine her zamanki gibi önce bizden ulaşacaksın! 

WordPress Nasıl Kurulur? 

Web siteni kurmak için kolları sıvadığında, WordPress hizmetlerinden faydalanmak en kolay yöntem! Kurulum aşaması için manuel ve otomatik kurulum seçeneklerini tercih edebilirsin. Özelleştirmelere uygun bir sistem yönetimi için WordPress manuel kurulum seçeneği sunar. Bu seçeneği tercih edersen web site detayları ve içerik hizmetleri için kendi tercihlerine göre yol kat edebilirsin. 

Otomatik kurulum paketini çalıştırırsan, manuel sistemde kurgulayacağın bazı adımlar sistem tarafından tayin edilir. Bu durumu daha sonra düzenlemek istersen, yönetici panelinden kurulum ayarlarını kullanabilirsin. Ayrıca otomatik kurulum sonrası tema ve eklenti özelliklerini eklemek istediğinde panel mağazası ve WordPress ana sayfası üzerinden arama yaparak ihtiyacın olanı anında bulabilirsin! 

WordPress’in otomatik kurulumunu yapmak için sırasıyla aşağıdaki adımları izle:

  1. WordPress’i Türkçe kullanmak için son sürüm Türkçe paketini indir.
  2. Sıkıştırılmış dosyaları Winzip ya da Winrar aracılığıyla aç. 
  3. Dosya içeriklerini sunucuya yükle.
  4. Tarayıcının adres bölümüne site ismini gir.
  5. Ardından kurulum otomatik olarak başlayacaktır.

WordPress kurulumu için Türkçe paket yerine İngilizce paketi tercih edersen manuel kurulum da yapabilirsin.

WordPress ile Ne Tür Web Siteleri Yapılabilir? 

Ücretsiz yazılım desteğiyle web sitesi kurma işlemini birkaç tıkla halletmeni sağlayan WordPress ile sayısız web site çeşidi kurgulayabilirsin. Yalnızca blog sayfaları için değil, profesyonel ticaret siteleri ve reklam tanıtım adresleri de bu platform sayesinde emrinde!

ozan-superapp-wordpress-ile-site-kurma

WordPress kullanarak açabileceğin web sitesi çeşitleri ise şöyle: 

  • İşletme web adresleri 
  • Tanıtım – reklam siteleri 
  • E-ticaret sitesi 
  • Blog siteleri 
  • Emlak siteleri
  • Fotoğraf paylaşım siteleri
  • Forum siteleri 
  • Haber siteleri
  • İlan siteleri

Son sürümle birlikte WordPress web site yelpazesi daha da genişleyerek, alışveriş için online pazaryeri kurulumuna kadar sayısız alternatif listeye çoktan eklendi. Sen de bu muhteşem hizmetlerden yararlanarak web siteni yaratmak istiyorsan, tek yapman gereken WordPress’e göz atmak! 

WordPress ile Web Sitesi Nasıl Açılır? 

WordPress kullanıp web sitesi açmak istediğinde takip etmen gereken bazı aşamalar bulunuyor. Sırasıyla bu adımlar:

  • Web site tasarımından önce domain alımı yap
  • Hosting hizmeti veren firmalardan üyelik al. 
  • WordPress girişi yaptıktan sonra cPanel hizmetlerine tıkla
  • Software yazılım sekmesinin yanındaki Softaculous Uygulama Kurulumu seçeneğini seç.
  • Açılan sayfadaki uygulamalar arasında WordPress’e tıkla
  • Alan adını seçip SSL sertifikası için https işaretlemesi yap. 
  • Admin hesap bilgileri için açılan sayfada kullanıcı adı ve şifre belirleyerek giriş kodlarını oluştur. 
  • Onay verdikten sonra işlemi tamamla

WordPress ile birkaç dakika içinde kurulumunu yaptığın web sitenin tasarımı için de seni sayısız hizmet bekliyor. Yüzlerce tema, tasarım ve dijital içerik WordPress tarafından senin için listelenir ve geriye siteni zevkine uygun döşemek kalır! 

WordPress ile E-ticaret Sitesi Nasıl Yapılır? 

E-ticaretin her geçen gün kazandığı hacim, web sitesi tercihlerinde de ağırlıklı bir oran yarattı. İşletmeler ve e-ticaret girişimcileri için site sahibi olmak kaçınılmaz bir hale geldi. Bu durumda sen de kendi e-ticaret siteni kurmak için en uygun yolu arıyorsan, yolumuz birlikte WordPress’e düşecek! Çünkü bu platformda kurulan e-ticaret siteleri hem nitelik hem de kurulum kolaylığı açısından alanının en iyisi! 

E-ticaret siteni WordPress üzerinden kurarken doğru eklenti seçimleri benimsemelisin. Kurgulamak istediğin e-ticaret ortamına uygun şekilde hizmet alabileceğin eklentileri incelemeli ve satın alımları ona göre yapmalısın. 

ozan-superapp-e-ticaret

Eklenti seçimlerinin ardından, kurduğun sitenin dizaynı için WordPress dijital içeriklerinden faydalanabilirsin. WordPress tarafından e-ticaret sitesi için sunulan eklenti listesini de aşağıda bulabilirsin: 

  • BigCommerce  
  • Shopify
  • WP eCommerce 
  • WooCommerce  
  • Ecwid  
  • Easy Digital Downloads  

Sitenin kurulumunu tamamladıktan ve eklenti düzenlemelerini yaptıktan sonra, artık önünde hiçbir şey duramaz! Sonrasındaki süreçte de kullanım iyileştirmeleri yaratmak istersen, WordPress tarafından sunulan takip panelindeki bildirimleri sürekli takip etmeyi unutma. 

WordPress SEO Nasıl Yapılır? 

Arama motorlarında web sitenin üst sıralarda yer almasını istiyorsan, SEO çalışmaları vazgeçilmezlerinden biri olmalı. Akıllı algoritma sistemi, sitelerde yapılan SEO çalışmalarını algılar ve aramalar sırasında nitelikli görülen siteleri yukarı taşır. Bu durumda web sitenin aramalarda üst sıraları zorlaması için dikkatli bir SEO yönetim süreci kurgulamalısın.  

ozan-superapp-wordpress-seo-nasil-yapilir

SEO çalışmalarında etiket, başlık, anahtar kelime, içerik ve görsel gibi pek çok kategori algoritmanın inceleme alanına girer. Bu durumda senin de verimli bir SEO çalışmasına dair detayları bilmende fayda var. Ancak WordPress hizmeti bu kadarına bile gerek kalmadan, efsanevi SEO destek paketiyle hizmetinde! Siten için gerekli olan tüm yönetim araçlarını tek başlıkta toplayan WordPress ile her tarayıcının dikkatini çekecek SEO yönetimine birkaç tıkla erişebilirsin. 

WordPress web site sahipleri için verimli bir SEO yönetim paneline sahiptir. Bu panelde yer alan yönetim araçları ile etiket çalışmalarından görsel dizaynına kadar sayısız kategoride SEO yönetimi yapabilirsin. Aramalar sırasında algoritmanın sitendeki SEO başarısını baz aldığını unutma ve WordPress tarafından sunulan SEO yönetim panelini mutlaka kullan! 

Neden WordPress Kullanmalısınız? 

Neredeyse tüm web siteleri arasındaki başarı farkı öncelikle kurulum, sonrasında yönetim aşamasında ortaya çıkar. Nitelikli kurulum özelliklerine sahip, güçlü altyapı üzerine inşa edilen siteler kolay yönetilir. WordPress bu açıdan alanının en verimli hizmetini sunar ve kurulum – yönetim döngüsünde kullanıcı memnuniyetini baz alır.  

Ücretsiz kurulum yazılımı olarak kullanabileceğin WordPress aynı zamanda tasarım içerikleri açısından da zengindir. Bu durumda yalnızca yapısal olarak değil, tasarım olarak da göz kamaştıran site tasarımlarını kolaylıkla yapmanı sağlar. 

WordPress’i eklenti desteği ve yönetim paneli kullanım kolaylığı ile rakiplerine fark atan bir platformdur. Bu nedenle pek çok büyük marka da web siteleri için WordPress kullanmayı tercih eder. 

WordPress Avantajları Nelerdir? 

WordPress web site kurulum hizmetlerinin yoğun şekilde tercih edilmesinde, hizmet avantajlarının önemli bir yeri bulunur.

WordPress ile web siteni kurarken aşağıdaki avantajların tamamını aynı anda elde edebilirsin: 

  • Açık kaynak koduna sahip WordPress hizmetleri ücretsizdir. 
  • Sistem kurulumu kolay yönetim paneliyle yapılır. 
  • Tek tıkla otomatik kurulum yapmak mümkündür. 
  • SEO destekli eklenti sunan sistem hizmeti bulunur. 
  • Sistem içerikleri arasında neredeyse her sektör ve ihtiyaca uygun tema vardır. 
  • Sınırlı kodlama bilgisiyle bile sistem geliştirmesi yapılabilir. 
  • Yönetici paneli kolay kullanım özelliğine sahiptir. 

WordPress kullanıp web siteni kurduğun zaman elde edeceğin avantajlardan biri de mobil uyum özelliğidir. Yani yalnızca PC gösterimleri için değil, mobil aramalar ve gösterimler için de WordPress site görünüm avantajı sağlar. Böylece kurduğun web site masaüstü formu ve mobil form olarak iki farklı şekilde dizayn edilebilir. 

WordPress Üyeliği Ozan SuperApp’liler İçin Çok Daha Avantajlı 

Web site sahibi olmak için en avantajlı adres WordPress olduğu gibi dijital finansın kazananı olman için de tek yol Ozan SuperApp! 

Ozan SuperCard’lı olmanın avantajını WordPress alışverişlerinde yaşamak için sen de Ozan SuperApp’i hemen indir, fırsatları yakala! 

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.