Windows 11’in Yeni Özellikleri

6 Temmuz 2021

Windows 10X çalışmalarının sonucu beklenirken Microsoft ani bir karar değişikliğiyle Windows 11’i sunacağını duyurdu. Bu da yeni nesil teknolojinin her adımını titizlikle takip edenler için bomba gibi bir gündem demek! Peki, Windows 11 sürprizinin içinde neler var?

Elbette her tanıtım haberi sonrasında olduğu gibi projeye yönelik bilgiler sızdırılmış durumda. Hatta ISO dosyasını kuranlar çoktan Windows 11’in tadına baktı bile! Biz de sızdırılan bilgiler ve öncül teoriler dâhilinde senin için hap gibi bir Windows 11 yeni özellikler yazısı hazırladık. Böylece yeni özellikleri ve revize dokunuşlarıyla Windows 11’in içindeki değişimleri keşfedebilirsin.

Yeni Başlat Menüsü ve Görev Çubuğu

windows-11-yeni-baslat-menusu

Windows 11 kullanıcıları için en göze çarpan değişikliklerden biri yeni başlat menüsü ve görev çubuğu. Meraklanma, alışılmışın dışında bir kullanımla ekranın ortasına yerleştirilen başlat menüsünün içeriği alıştığın kullanım düzenine sahip. Windows yönetimini gerçekleştirmen için kritik araçlar arasında yer alan başlat menüsünün görsel farklılığına ek olarak yeni görev çubuğu hala istediğin kadar işlevsel! Dilediğin uygulamayı görev çubuğuna sabitleyerek göz önünde tutabilir ve başlat menüsüyle yönetimin iplerini eline alabilirsin.

Yeni Sesler ve Yumuşatılmış Tasarım

windows-11-yeni-ses-efektleri

Modern tasarımı dijital dünyanda görmek için Windows 11 eşsiz bir fırsat! Yeni sürümde hem görsel hem de işitsel olarak yapılan değişikliklerle, tanıdık seslerin farklı tınılara dönüştüğü bir tasarım bulabilirsin. Keskin köşelerin ovalleştiği Windows 11’de, tiz açılış tonlarının yerini de yumuşak tonlar almış durumda. Oval köşelerin görsel değişiklikler arasında dikkat çekmesinin en önemli sebebi, kült kullanımdan nihayet vazgeçilmiş olması. Alışılmışın dışında görselleri ve farklı arayüz seçenekleriyle bu yumuşatılmış tasarım eminiz senin de hoşuna gidecek!

Karanlık Modu

windows-11-karanlik-mod

Windows 10’da beklentilerin altında kalan ve biraz geciken karanlık mod özelliği yüzünden, Microsoft sana kendini affettirecek bir hamle yaptı. Windows 11’in karanlık mod özelliği, kolay kullanım ve gösterişli tasarımıyla yenilenmiş durumda! Seveceğin bir başka değişiklik ise önceki sürümün ince ayar ve özel tema gibi uğraşılarının bu sürümde olmaması. Yani eşsiz karanlık modu tasarımlarını ve daha fazla tema seçeneğini ince ayarlarla uğraşmaya gerek kalmadan Windows 11’de bulabilirsin!

Otomatik Ekran Bölme Özelliği

windows-11-otomatik-ekran-bolme

Hayatın dijital penceresi Windows, birden çok pencere kullanımında yaşadığın sorunları çözme işini Windows 11 sürümüyle başardı. Belli oranlarla her pencere için ekranı bölen özelliği sayesinde, aynı anda farklı sekmeleri görebilir ve yönetebilirsin. Otomatik ekran bölme özelliği ile özellikle çalışma hayatında kazanacağın konfor bile Windows 11’i tercih etme sebeplerinden biri olacak.

Güle Güle Mavi Ekran

windows-11-siyah-hata-ekrani

Windows radikal bir kararla Windows 95’ten beri süregelen hata ekranını da değiştirme kararı aldı. Günlük konuşmaya bile giren “mavi ekran verdi!” artık tarihe karışıyor. Windows 11 ile birlikte hata ekranı artık siyah olacak.

Windows 11 Ücretsiz mi Olacak?

Windows 7 – 8 – 10 sürümlerindeki ücretsiz yükseltme avantajının Windows 11 için de geçerli olması ne harika bir haber olurdu değil mi? Merak etme aksi bir durum yok. Geçtiğimiz hafta yapılan resmi tanıtım sonrası bu sürüm için de ücretsiz yükseltme avantajı sunulacağı açıklandı. Tıpkı diğer sürümlerde olduğu gibi Windows popülerliğini bir kez daha büyük bir kitleye ulaşarak sürdürecek.

Dijital Dünyanın Yıldızı Ozan SuperApp Her Zaman Seninle!

Windows 11’in yeniliklerle dolu sürümünü keşfe çıktığında dijital dünyanın yıldızı Ozan SuperApp’in de her zaman seninle olduğunu hatırla! Oyun kodlarından dijital servis hizmetlerine ve tüm dijital finans işlemlerine değin Ozan SuperApp kolaylığının da tadını çıkar! Ozan SuperApp’i hemen indir ve dijital çağın en işlevsel uygulamasını kullanmanın ayrıcalığını yaşa!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.