Valorant’a Yeni Başlayanlar İçin Taktikler

11 Şubat 2022

Valorant, strateji ve taktik becerileri gerektiren aynı, zamanda da planlamalar üzerine kurulmuş bir yapımdır. Strateji ve FPS kategorilerindeki bu oyuna yeni başlayanlar ve başlamayı düşünenler için birbirinden özel taktikleri bir araya getirdik.

Valorant'a Yeni Başlayanlar İçin Taktikler

Silahı hedef odaklama (aim) becerinizi geliştirin

Valorant tavsiye olarak verilebilecek temel konu poligon alıştırmalarıdır. Oyuna yeni başlayanların mutlaka her oyun öncesi poligonda ısınmaları faydalı olacaktır. Ayrıca poligondaki alıştırmalarda kolay, orta ve zor seçenekleri ile gelişim sürecinizi takip edebilirsiniz.

Valorant'a Yeni Başlayanlar İçin Taktikler

Hareket ederken ateş etmekten kaçının

Diğer FPS oyunlarındaki alışkanlıklarınızı Valorant’ta bırakmanız gerekmektedir. Düşman ile karşı karşıya geldiğinizde hareket etmeyi bırakarak nişan almalısınız. Yürüyerek ateş etmeniz hedefi ıskalamanıza sebep olacaktır. Hatta mümkünse çömelerek ateş etmek kill alma şansınızı arttırır.

Valorant'a Yeni Başlayanlar İçin Taktikler

Takımınızla strateji yapın

5v5 oynanan bu oyunda başarı elde etmek takım gücüyle mümkün hale geliyor. Takımınız ile planlı hareket etmeniz durumunda zafer sizin olacaktır.

Valorant'a Yeni Başlayanlar İçin Taktikler

Sabırlı ve sakin olun

Oyun sırasında ani hareketlerden ve öne atmalar yerine pusmayı ve doğru zamanda ses çıkarmaya özen göstermelisiniz. Sakinlik size zamanla kill olarak geri dönecektir.

Valorant'a Yeni Başlayanlar İçin Taktikler

Bıçakla koşun

Birçok FPS oyununda olduğu gibi bu oyunda da hızlı hareket etmenin yolu bıçaktan geçiyor. Seri olmanız gereken anlarda bıçak tercih edin.

Valorant Ajanlar Seçilirken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Valorant ajanları oyuna yeni başlayanların başta kafasını karıştırsa da oyunda zaman geçirdikçe ve maçlara katıldıkça soru işaretleriniz azalacaktır. Oyuna yeni başlayanlar genellikle “Hangi karakteri almalıyım?” sorusuna cevap aramaktadırlar. Valorant ajanları her biri farklı yeteneklere sahiptir. Yeni başlayanlara çokça tavsiye edilen ajanlardan bazıları şunlardır: Cypher, Sova, Raze ve Brimstone. Bu ajanlar başlangıç seviyesinde takımınıza destek sağlayabilmeniz için size kolaylık sağlar. Valorant’ın bir takım oyunu olduğunu ve bireyselden çok takımınızı düşünmeniz gerektiğini unutmamanız gerekmektedir. Valorant ajanlar seçimi sırasında takımınızla kısa bir konuşma yaparak haritaya uyumlu bir ekip kurabilirsiniz.

Son olarak silah seçimine ve zırhlara değinelim. Her tur mutlaka zırh almayı ihmal etmeyin. Oyuncuların en çok tercih ettiği silahlar Vandal ve Phantom’dur. Özellikle ilk zamanlar sürekli aynı silahları kullanmak pratiklik kazandıracaktır. Kill alamadığınızı düşünüyorsanız eğer crosshair ayarlarınıza göz atabilir fare hassasiyetinizi kendinize uygun hale getirebilirsiniz. Kullanıcıya bu konuda geniş seçenek sunan oyunda zamanla kendinizi bulabilirsiniz.

Valorant tavsiye edinerek oyuna daha kolay alışabilir ve maçlarda deneyim kazandıkça oyundan aldığınız keyfi arttırabilirsiniz. Valorant tavsiye yazımızdaki taktikleri kullanarak oyunda deneyim kazanmaya devam edebilirsiniz.

Dijital finansta başarı listesinin tartışmasız tek öncüsü Ozan SuperApp’ten söz ettiğimizi anladın bile! Çünkü Ozan SuperApp ile günün her saati para transferi yapabilir, Cashback kampanyaları sayesinde kazançlarını artırabilirsin. e-Pin ve dijital servis hizmetlerine tek ekrandan ulaşabileceğin Ozan SuperApp’i hemen indir, Valorant ajanlığında olduğu gibi dijital finansta da profesyonelliği tercih et!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.