Valorant Hata Kodları ve Açıklamaları

23 Ocak 2023

Oyuncuların bir numaralı düşmanı olan oyun hataları, zaman zaman oyun keyfini kaçırabilir. Genellikle bizi tam oyunun en heyecanlı yerinde veya uzun süreden sonra heyecanla oyuna giriş yapmayı denerken gafil avlayan bu kodlar, hepimizin karşısına çıkmıştır. 

Biz de, Ozan SuperApp olarak, Valorant oyuncularının hayatını kolaylaştırmak ve karşılarına çıkan hataları daha kolay anlayabilmeleri ve çözebilmeleri için bu yazıyı hazırladık. Umuyoruz Valorant oyuncuları bu yazı sayesinde oyunlarına kaldıkları yerden devam edebilir ve oyunun tadını sonuna kadar çıkarabilir.

Valorant ve Riot İstemcisi Hata Kodları Nelerdir?

Aşağıda senin için Valorant veya Riot İstemcisinden kaynaklı olarak karşına çıkabilecek hataları ve çözümlerini derledik. 

Karşına çıkan hata kodunu listede bul, çözümü uygula ve oyununa devam et!

Hata Kodu No. Kodun Anlamı Hata Kodunun Çözümü
0 Bağlantı Hatası. Valorant ve Riot İstemcisini yeniden başlat.
1 Bağlantı Hatası. Valorant ve Riot İstemcisini yeniden başlat.
4 Görünen isminiz geçersiz. Riot Hesap Adından kaynaklı bir sorun yaşıyorsun. Hesap adını değiştirmen gerekiyor.
5 Hesap başka yerde açık durumda. Hesabının açık olduğu cihazdan çıkış yapman gerekiyor.
7 Hizmete bağlanılamıyor. Hesabın askıya alınmış olabilir. Bu durumda mail adresini kontrol etmen gerekir. Veya Valorant kaynaklı genel bir sorun olabilir. Valorant Discord kanalı veya genel duyurulardan, genel bir sorun olup olmadığına bakabilirsin.
8-21 Riot İstemcisinden kaynaklı sorunlar. Riot İstemcisini yeniden başlat.
29 Ağ hatası. Windows Güvenlik Duvarı, Valorant’ın bağlanmasını engelliyor olabilir, ayarları kontrol etmende fayda var.
31 Oyuncu adı bilgisine ulaşılamadı. Riot İstemcisini yeniden başlat.
33 Riot Arayüzü kapatıldı. Riot İstemcisini yeniden başlat.
38 Bağlantı Hatası Valorant ve Riot İstemcisini yeniden başlat.
39 Server Kullanım Dışı Server planlı veya acil bakımda olduğundan bağlantı sağlanamıyor. Server’ın tekrar online olmasını beklemelisin.
43 Zaman Aşımı Hatası Riot İstemcisini yeniden başlat.
44 Vanguard başlatılamadı. Riot İstemcisini yeniden başlat. Sorun devam ederse Riot Vanguard’ı silip, Valorant’ı yeniden başlat.
45 Vanguard’ı yeniden başlatmak gerekiyor. Riot İstemcisini yeniden başlat. Sorun devam ederse Riot Vanguard’ı silip, Valorant’ı yeniden başlat.
46 Platform ulaşılabilir değil. Platform, planlı bakım çalışmalarında olduğu için ulaşılabilir değil. Daha sonra tekrar denemen gerekiyor.
49 Sohbet (chat) başlatılamadı. Sohbetle ilgili bir hata var gibi görünüyor. Riot İstemcisini yeniden başlat.
50 Sesli chat başlatılamadı. Sohbetle ilgili bir hata var gibi görünüyor. Riot İstemcisini yeniden başlat.
51 Parti oluştururken sorun oluştu. Parti Sistemiyle alakalı bir sorun oluştu. Riot İstemcisini yeniden başlat.
52 Oyuncuların skill bilgilerine ulaşırken bir hata oluştu. Riot İstemcisini yeniden başlat. Sorun devam ederse Destek Sayfasını kontrol edebilirsin. Eğer istemci ile bir sorun yoksa bir ticket oluşturup yardım isteyebilirsin.
53 Riot İstemcisinin sohbet (chat) fonksiyonu ile ilgili bir hata oluştu. Chat ile ilgili bir sorun var gibi görünüyor. Riot İstemcisini yeniden başlat. Sorun devam ederse Destek Sayfasını kontrol edebilirsin. Eğer istemci ile bir sorun yoksa bir ticket oluşturup yardım isteyebilirsin.
54 İçeriğe ulaşılamıyor. Valorant, içeriğe ulaşamadı. Riot İstemcisini yeniden başlat.
55 Uygulama Onarım Yöneticisi Başlatma Hatası (Application Repair Manager Init Failure) Riot İstemcisini yeniden başlat.

Sorun devam ederse Destek Sayfasını kontrol edebilirsin.  Eğer istemci ile bir sorun yoksa bir ticket oluşturup yardım isteyebilirsin.

56 Yasal Veri Başlatma Hatası (Legal Info Init Failure) Riot İstemcisini yeniden başlat.

Sorun devam ederse Destek Sayfasını kontrol edebilirsin. Eğer istemci ile bir sorun yoksa bir ticket oluşturup yardım isteyebilirsin.

57 Oyuncu İletişimini Başlatma Hatası (PlayerAffinityInitFailure) Riot İstemcisini yeniden başlat. Sorun devam ederse Destek Sayfasını kontrol edebilirsin. Eğer istemci ile bir sorun yoksa bir ticket oluşturup yardım isteyebilirsin.
58 RSO Doğrulama Hatası (RSOValidationFailure) Riot İstemcisini yeniden başlat.

 Sorun devam ederse Destek Sayfasını kontrol edebilirsin. Eğer istemci ile bir sorun yoksa bir ticket oluşturup yardım isteyebilirsin.

59 Oturum Açmada Sıra Hatası (LoginQueueFetchTokenFailure) Oturum açma sırasında bir hata var gibi görünüyor. Riot İstemcisini yeniden başlat 

 ve Destek Sayfasında genel bir hata olup olmadığını kontrol et.

60 Yama Başlatma Hatası (PatchInitFailure) Oyunu başlatırken bir hata oluştu. Riot İstemcisini yeniden başlat.
61 Valotant hesabın banlandı. Bu hatayı görüyorsan lütfen Desteğe bir ticket gönder.
62 NoGamepodsToPingFailure Bağlantınla alakalı bir sorun var gibi görünüyor. Riot İstemcisini yeniden başlat. Eğer sorun devam ederse bir ticket oluşturup yardım isteyebilirsin.
63 ManagerDeleted Oyunu başlatırken bir hata oluştu. Riot İstemcisini yeniden başlat.
64 Oyuna Erişim Hatası (SessionFetchFailure) Oyunu başlatırken bir hata oluştu. Riot İstemcisini yeniden başlat.
65 PatchAvailabilityInitFailure Oyunu başlatırken bir hata oluştu. Riot İstemcisini yeniden başlat.
66 ContentIndexInitFailure Oyunu başlatırken bir hata oluştu. Riot İstemcisini yeniden başlat.
67 ChatFriendMetadataInitFailure Riot İstemcisini ve Valorantı yeniden başlat. Eğer sorun devam ederse bir ticket oluşturup yardım isteyebilirsin.
68 CapEntitlementsFetchError Valorant senin hesabına ulaşmakta sorun yaşıyor. Riot İstemcisini yeniden başlat. Destek Sayfasında genel bir hata olup olmadığını da kontrol et. Eğer istemci ile bir sorun yoksa bir ticket oluşturup yardım isteyebilirsin.
69 CapWalletsFetchError Valorant senin hesabına ulaşmakta sorun yaşıyor.  Riot İstemcisini yeniden başlat. Destek Sayfasında genel bir hata olup olmadığını da kontrol et.  Eğer istemci ile bir sorun yoksa bir ticket oluşturup yardım isteyebilirsin.
70 StoreOffersFetchError Valorant senin hesabına ulaşmakta sorun yaşıyor.  Riot İstemcisini yeniden başlat.

Destek Sayfasında genel bir hata olup olmadığını da kontrol et. Eğer istemci ile bir sorun yoksa bir ticket oluşturup yardım isteyebilirsin.

81 Service Start Failed Riot İstemcisini yeniden başlat. Eğer sorun devam ederse Riot İstemcisini ve Valorant’ı silip baştan yükle. Sorun çözülmezse bir ticket oluşturup yardım isteyebilirsin.
128 VALORANT bağlantı hatasıyla karşılaştı. Lütfen bağlanmak için istemciyi yeniden çalıştır. Riot İstemcisini yeniden başlat. Eğer sorun devam ederse Riot İstemcisini ve Valorant’ı silip baştan yükle. Sorun çözülmezse bir ticket oluşturup yardım isteyebilirsin..
138 VALORANT bağlantı hatasıyla karşılaştı. Lütfen bağlanmak için istemciyi yeniden çalıştır. Valorant/Riot İstemcisini sanal bir cihazda başlatmayı deniyorsun gibi görünüyor. Buna izin verilmediği için, normal bir Windows kullanarak oyuna girmeyi denemen gerekiyor.
152 Donanım Banlanması Donanım yani oyunu oynadığın bilgisayar banlanmış durumda. Genelde 4 ay sürer. Konuyla ilgili daha fazla bilgi almak için ticket açman gerekir.

 

Valorant VAN Hata Kodları Nelerdir?

Valorant VAN Hata Kodları, genellikle internet bağlantından dolayı kaynaklanan ve oyun veya oyun istemcisi ile bağlantısı olmayan kodlardır. Tabi bu bağlantı hatasını çözmek için bazen oyunu ve oyun istemcisini tekrar kurman gerekebilir.

Hata Kodu No. Kodun Anlamı Hata Kodunun Çözümü
VAN -1 Silme Hatası Riot İstemcisini yeniden yükle. Sorun çözülmezse bir ticket oluşturup yardım isteyebilirsin.
VAN 0 VALORANT bağlantı hatasıyla karşılaştı. Lütfen bağlanmak için istemciyi yeniden çalıştır. Valorant ve Riot İstemcisini yeniden başlat.
VAN 1 VALORANT bağlantı hatasıyla karşılaştı. Lütfen bağlanmak için istemciyi yeniden çalıştır. Valorant ve Riot İstemcisini yeniden başlat.
VAN 6 VALORANT bağlantı hatasıyla karşılaştı. Lütfen bağlanmak için istemciyi yeniden çalıştır. Valorant ve Riot İstemcisini yeniden başlat.
VAN 81 VALORANT bağlantı hatasıyla karşılaştı. Lütfen bağlanmak için istemciyi yeniden çalıştır. Riot İstemcisini yeniden başlat. Eğer sorun devam ederse Riot İstemcisini ve Valorant’ı silip baştan yükle. Sorun çözülmezse bir ticket oluşturup yardım isteyebilirsin.
VAN 102 VALORANT bağlantı hatasıyla karşılaştı. Lütfen bağlanmak için istemciyi yeniden çalıştır. Riot İstemcisini yeniden başlat. Eğer sorun devam ederse Riot İstemcisini ve Valorant’ı silip baştan yükle. Sorun çözülmezse bir ticket oluşturup yardım isteyebilirsin.
VAN 104 Bağlantı Hatası Riot İstemcisini yeniden başlat. Eğer sorun devam ederse Riot İstemcisini ve Valorant’ı silip baştan yükle. Sorun çözülmezse bir ticket oluşturup yardım isteyebilirsin.
VAN 128 VALORANT bağlantı hatasıyla karşılaştı. Lütfen bağlanmak için istemciyi yeniden çalıştır. Riot İstemcisini yeniden başlat. Eğer sorun devam ederse Riot İstemcisini ve Valorant’ı silip baştan yükle. Sorun çözülmezse bir ticket oluşturup yardım isteyebilirsin.
VAN 138 VALORANT bağlantı hatasıyla karşılaştı. Lütfen bağlanmak için istemciyi yeniden çalıştır. Valorant/Riot İstemcisini sanal bir cihazda başlatmayı deniyorsun gibi görünüyor. Buna izin verilmediği için, normal bir Windows kullanarak oyuna girmeyi denemen gerekiyor.
VAN 152 Donanım Banlanması Donanım yani oyunu oynadığın bilgisayar banlanmış durumda. Genelde 4 ay sürer. Konuyla ilgili daha fazla bilgi almak için ticket açman gerekir.
VAN9001 Güvenli Önyükleme ya da TPM 2.0 (Güvenilir Platform Modülü) etkin değil. Windows 11 sisteminin Güvenli Önyükleme’yi destekleyip desteklemediğini ve bu sorunları nasıl giderebileceğini öğrenmek için Destek sayfasındaki ilgili makaleye gözat.
VAN9002 Vanguard’ın bu sürümü, exploit protection ayarları altındaki Denetim Akış Koruması (CFG) seçeneğinin etkinleştirilmiş olmasını gerektirir. Exploit protection ayarlarının nasıl değiştirileceğini öğrenmek için lütfen bu makaleye göz at. Sorun devam ederse desteğe bir ticket at.
VAN9003 Güvenli önyükleme etkin değil. Windows 11 sisteminin Güvenli Önyükleme’yi destekleyip desteklemediğini ve bu sorunları nasıl giderebileceğini öğrenmek için Destek sayfasındaki ilgili makaleye gözat.

Umuyoruz ki bu yazı sayesinde bir oyuncu olarak karşına çıkan zorluklardan birini aşabilmişsindir. Sıra geldi günlük hayatta karşına çıkan zorluklara yardım etmeye. Ozan SuperApp sayesinde birçok oyun platformu ve e-pin satın alımlarında kampanyalardan faydalanabilirsin. Ayrıca güvenilir şekilde avantajlı fiyatlarla Valorant VP satın almak istiyorsan yine yanındayız!

Hemen Ozan SuperApp’i indir. cashback kampanyaları, e-pin fırsatları, 7/24 para transferi gibi birçok ayrıcalıktan faydalanmaya başla. Unutma, Ozan SuperApp her zaman senin yanında!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.