The Last of Us Dizisi Hakkında Her Şey

9 Mart 2023

Bir HBO dizisi olan The Last of Us, yayınlanmaya başladığı tarihten itibaren dünyanın farklı ülkelerinden izleyicilerin dikkatini çekiyor. Aynı zamanda bir PlayStation oyun uyarlaması olan HBO yapımlı dizi, henüz prodüksiyon aşamasındayken bile büyük ilgi görmüştür. Ancak kimse The Last of Us’ın, dev bir prodüksiyona sahip bir diğer HBO dizisi House of the Dragon kadar izlenmesini beklemiyordu. 

House of the Dragon’dan sonra HBO’nun en iyi çıkış yapan dizisi unvanına kavuşan The Last of Us, henüz çok taze bir dizi olmasına karşın günümüzün en popüler uyarlamalarından biri olarak kabul ediliyor. 

Başrollerini The Mandalorian ve Narcos ile adını duyuran başarılı aktör Pedro Pascal ve genç yıldız Bella Ramsay’in paylaştığı dizi, aynı zamanda birbirinden ünlü konuk oyuncularla her bölüm kendilerinden söz ettirmeye devam ediyor. 

Daha önce bir başka dev HBO prodüksiyonu Game of Thrones’ta oynayan Pascal ve Ramsay’in kimyası dizinin en önemli artısı olarak görülüyor. Ayrıca The Last of Us oyun hayranlarını da bir hayli mutlu eden dizi, birçok uyarlama film ve dizinin aksine orijinal kurguya bağlılığı ile eleştirmenlerden tam not aldı. 

Hem eleştirmenler tarafından sevilen hem de büyük bir hayran kitlesine ulaşan The Last of Us, diğer birçok HBO dizisi gibi pazar akşamları yayınlanıyor. House of the Dragon, The White Lotus ve Succession gibi dizileri ile hem popüler bir televizyon kanalı hem de dijital yayın servisi olan HBO, koleksiyonuna The Last of Us gibi bir projeyi de ekleyerek şimdiden ödül törenlerinin  en iddialı adaylarından biri olma yolunda ilerliyor. 

Eğer The Last of Us hakkında daha fazla şey öğrenmek istiyorsan senin için hazırladığımız bu yazıya göz atarak HBO’nun yeni favorisini yakından tanıyabilirsin! 

The Last of Us Dizi Konusu

PlayStation’ın efsane oyunu The Last of Us’ın uyarlaması olan ve Türkiye’de BluTV platformunda yayınlanan dizi, aynı isimle HBO kanalında da yayınlanmaya başladı. Bilindik zombi post apokaliptik dizi ve filmlerinin aksine daha farklı bir zombi distopyasında geçen The Last of Us, zombi ısırığından etkilenmeyen bir kız çocuğu olan Ellie ve onu korumaya söz veren Joel’in hikayesini anlatıyor.

The Last of Us oyununun senaryosunu birebir takip eden dizi, aynı zamanda bu senaryoyu genişleterek hem ana karakterleri hem de yan karakterleri daha iyi tanımamızı ve hikayelerini daha iyi anlamamızı sağlıyor. 

When You’re Lost in the Darkness (Karanlıkta Kaybolduğunda) isimli ilk bölümü ile hem oyun severleri hem de dizi severleri oldukça heyecanlandıran The Last of Us, garip ve bilinmedik bir salgın ile karşılaşan Joel ailesinin ilk günü ile başlıyor. Daha sonra ise dizinin bir diğer ana karakteri Ellie ile tanışıyoruz. 

Sinematografisi, senaryosu ve kadrosu ile izleyicilerden ve eleştirmenlerden tam not alan The Last of Us, her bölüm bize Joel ve Ellie’nin gözünden farklı bir hikayeyi anlatıyor. Uzun ve zorlu bir maceraya atılan Joel ve Ellie’nin baba-kız ilişkisinin nasıl oluştuğuna yakından tanıklık ederken aynı zamanda da bu zombi salgınının nasıl yayıldığını ve salgından sonra dünyada neler olduğunu çözmeye çalışıyoruz.

The Last of Us Dizi Oyuncuları

The Last of Us’ın dizi kadrosunun ana oyuncuları Pedro Pascal ve Bella Ramsay olmasına rağmen dizide konuk oyuncu olarak birçok ünlü sinema ve dizi oyuncusu yer alıyor. Dizideki diğer karakterler de aynı zamanda The Last of Us oyununun karakterleri ile aynı. 

Melanie Lynskey, Ashley Johnson, Troy Baker, Storm Reid, Gabriel Luna ve Nico Parker gibi isimler The Last of Us’ın ünlü konuk oyuncuları olarak biliniyor.

Dizide ilk oyundan tanıdığımız Joel’in kızı Sarah, Dr. Newman, Fireflies örgütünün lideri Marlene, Joel’in yakın arkadaşı Tess, hayatta kalmaya çalışan Bill ve partneri Frank, direnişçi örgütünden kaçan Henry ve kardeşi Sam gibi karakterler yer alıyor. 

The Last of Us Dizisi Ne Zaman Çıktı?

HBO, The Last of Us’ı çekeceğini 2020 tarihinde duyurmuş ve casting seçimleri de o zaman başlamıştı. Ancak pandemiden dolayı dizinin prodüksiyon hazırlık çalışmaları ve çekim süreci ertelendi. 

2021’de tekrar prodüksiyon hazırlık çalışmalarına devam eden The Last of Us’ın ilk bölümü 15 Ocak 2023 tarihinde yayınlandı.

The Last of Us dizisinin bölüm isimleri ve yayınlanma tarihleri şu şekilde:

Bölüm Adı Yayınlanma Tarihleri
1×1 : When You’re Lost in the Darkness 15 Ocak 2023
1×2 : Infected 22 Ocak 2023
1×3: Long, Long Time 29 Ocak 2023
1×4: Please Hold to My Hand 5 Şubat 2023
1×5: Endure and Survive  10 Şubat 2023
1×6 : Kin 19 Şubat 2023
1×7: Left Behind 26 Şubat 2023
1×8: When We Are in Need 5 Mart 2023
1×9: Look for the Light  12 Mart 2023

The Last of Us Dizisinin 2. Sezonu Olacak Mı?

The Last of Us PlayStation serisinin toplam iki oyunu bulunuyor. Herkes ilk sezondan sonra HBO’nun The Last of Us’ın 2. sezonuna onay verip vermeyeceğini ve ikinci oyunun uyarlanıp uyarlanmayacağını merak ediyordu.

House of The Dragon’dan sonra en iyi ilk bölüm izlenmesine sahip olan The Last of Us, 2. bölümün yayınlanması ve aynı ilgiyi görmesi ile beraber HBO’dan 2. sezon onayını hemen kaptı!

Şu anda prodüksiyon hazırlık aşamasında olan The Last of Us’da 2. sezonun ne zaman yayınlanacağı bilinmiyor ancak dizinin ana karakteri Ellie’yi canlandıran Bella Ramsay, yeni sezon için çok heyecanlı olduğunu söyleyenler arasında!

The Last of Us Dizi Fragmanı

HBO, The Last of Us dizisinin bölüm fragmanlarını her bölüm yayınlandıktan sonraki günlerde teaser şeklinde sunuyor ve izleyicilere bölüm hakkında küçük ipuçları veriyor. BluTv’den veya HBO’dan gelecek bölümün fragmanını izleyebilir, sıradaki maceralar hakkında fikir sahibi olabilirsin.

Hem oyun hem de dizi severleri heyecanlandıran The Last of Us hakkında bilmen gereken her şeyi senin için anlattık. Oyun severleri heyecanlandırırken aynı zamanda da harcadıkça kazanmanı sağlayan bir başka platform daha var: Ozan SuperApp!

Ozan SuperApp ile oyundan dijital servislere tüm ödemelerini yapabilir, 7/24 para gönderebilir ve harcadıkça kazanmanı sağlayan Cashback kampanyalarından yararlanabilirsin. Hemen Ozan SuperApp’i indir, dijital dünyada kazananların arasına katıl!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.