Subnautica: Below Zero İncelemesi!

17 Mayıs 2021

2018’in Subnautica‘sı sadece var olan en iyi hayatta kalma oyunu değil, aynı zamanda türden bağımsız olarak yapılmış en iyi oyunlardan biri. Hemen hemen her şekilde, Below Zero(sıfırın altında) Subnautica’nın vahşi hayal gücünü, maceracı ruhunu ve zengin dokunsal sistemlerini paylaşırken, ilk oyundan bu yana şüphesiz geliştiği birkaç alan var.

Sıfırın Altında, oyuncuları deniz gezegeni 4546B’ye geri döndürüyor, bu sefer Robin Ayou adlı yeni bir kahramanın yüzgeçlerini takıyor. Robin kız kardeşi Sam’i aramaktadır. Sam’in işvereni olan Alterra’ya göre, gezegenin arktik bölgesine bir araştırma gezisi sırasında kendi ihmali sonucu öldürüldü. Ancak Sam’in daha önce Robin’e kaydettiği mesajlar farklı bir hikaye anlatır. Asgari malzeme ile tek başına gelen Robin, 4546B’nin kuzey kutbunun sert ikliminde hayatta kalırken kız kardeşinin izini takip etmek zorundadır.

4546B’nin icecap’i, oyuncuların suyun hem üstünde hem de altında keşfetmeleri için bir dizi yeni biyom sunar. Sığ mercan ve çırpınan yosunun tanıdık bir giriş alanının ötesinde, Below Zero’nun su topografyası, dev nilüfer ormanları, parıldayan kristal mağaralar ve çok yaklaşırsanız görebileceğiniz patlayan köpüren mor menfezleri içerir. Bu, Subnautica’yı diğer hayatta kalma oyunlarından daha iyi yapan önemli bir faktördür. Sıfırın Altında hala esas olarak dalgaların altındaki hayata odaklansa da, karasal keşiflere daha büyük bir vurgu yapar. Sıfırın Altında, tümü oyunun arktik temasını taşıyan birkaç yeni kara biyomu tanıtıyor. Buzul koylarından, yükselen buzdağlarından geniş kaya sivri uçlarının hakim olduğu artik tundralara kadar, bu dondurucu manzaraların her biri Sıfırın Altında’nın su manzarası kadar tuhaf bir güzelliğe sahip. Ayrıca tehlikeli.

Biyomlarında olduğu gibi, Below Zero’nun bitki ve hayvan yaşamı neredeyse tamamen yenidir. Yenilebilir küçük yavrular ve korkunç Leviathan sınıfı canavarlar arasında, halka şeklindeki gövdesinde potansiyel olarak hayat kurtaran hava kabarcıklarını hapseden Titan Hole-fish gibi daha eklektik yaratıklar var. Bunlar, etrafındaki Hole-fish’i takip eden ve sizi buz gibi bir tuzlu su patlamasıyla dondurabilen wrasse benzeri tuzlu su balıklarından kaçınmanız koşuluyla solunabilir. Ancak hayranların en sevdiği şey, davranışları size küçük şekillerde aktif olarak yardım etmeye kadar değişen, arsız bir antropomorfik yaratık olan Deniz Maymunu.

Sıfırın Altındaki okyanusun yüzeyini aştığınızda, O2 ölçüm cihazınız yavaşça tükenen bir sıcaklık göstergesi ile yer değiştirir. Soğuğa çok uzun süre maruz kalırsanız hipotermiye yenik düşersiniz, bu nedenle düzenli olarak mağaralarda veya Termal Zambakların halka-ocak parıltısı gibi gerçek sıcak noktalarda sığınak bulmanız gerekir. Zanaatkarlık ve temel oluşturma gibi genel sistemler genel olarak Subnautica’ya benzer, ancak inşa edilecek ve yapılacak daha fazla nesne var. Kontrol Odası gibi yeni temel bileşenler, üssünüzü daha ayrıntılı olarak özelleştirmenize yardımcı olur ve hatta gücü üssünüzün farklı bölümlerine yönlendirmenize izin verir. İşçiliğe gelince, Mineral Dedektörü gibi yeni araçlar, belirli bir kaynağı daha kesin olarak bulmanıza yardımcı olur.

Okyanusun dibinde garip bir yaşam formuyla karşılaşan, eski bir uzaylı zekasını uyandıran, parlak ve beklenmedik bir su altı mağarasına girerek keşif heyecanı yaşamak istiyorsanız Subnautica: Sıfırın Altında tam da size göre! Dünyada yolunuzu bulmak, yalnız bu gezegende daha da derinleştikçe hayatta kalmanın ve keşfetmenin yeni yollarını bulmak size kalmış. Subnautica: Below Zero Artık Xbox One ve Xbox Series X | S için Mevcut.

Ozan SuperApp hem oyunlarda hem de dijital ve fiziksel tüm alışverişlerinde avantajlı fiyatları ile yanında. Sürpriz cashback kampanyaları, 7/24 transfer ve QR kod ile ödeme özelliklerinden yararlanmak için hemen Ozan SuperApp’i indir, oyunun ve tüm harcamalarının keyfini dijital finansın avantajlarıyla Ozan SuperApp’te yakala!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.