Stardew Valley İnceleme

13 Haziran 2021

Stardew Valley‘den daha sağlıklı bir auraya sahip bir oyun deneyimi düşünmek zor. Sürükleyici mekaniğinin ve güzel sunumunun her bir yönü, birden fazla platformda yüzlerce saat boyunca sürükleyici olduğu kanıtlanan bulaşıcı bir çekicilik yayıyor. ConcernedApe’in ilk çıkışı, orijinal 2016 sürümünden bu yana milyonları mest etti. Peki basit görünümlü bu oyun neden bu kadar başarılı?

Oyunu kurumsal bir firmanın çalışanı ve teknolojinin bunaltan günlük eziyetinde boğulmuş genç bir insan olarak oynuyorsunuz. Bu yaşam tarzı, ofisinizde bulunan insanların kelimenin tam anlamıyla teknolojinin kölesi olması ve hayatın sıradanlaşması sizi bıktırıyor. Yani, sonunda bir değişiklik yapmanın zamanı geliyor. Şans eseri, rahmetli büyükbabamız Pelikan Kasabası’ndaki terk edilmiş bir arsanın tapusunu bize bırakıyor. Stardew Vadisi’nin tatlı tepeleri arasında yer alan burası, büyüleyici yolculuğunun başladığı yer.

Pelican Town‘da geçireceğiniz uzun saatler boyunca sık sık uğrayacağınız yerler var. Kasaba halkıyla canlı sohbetlere daldığınızda her şey basit bir şekilde başlar aynı zamanda kasaba sakinleri ile tanışmak görev olarak bize verilmektedir. Ondan sonra, sizin için doğru hissettiren bir çiftlik inşa etmek için çabalıyorsunuz ve en mantıklı başlangıç toprağı işlemek olacaktır.

Stardew Valley‘de bir yıl dört mevsime ayrılır: İlkbahar, Yaz, Sonbahar ve Kış. Her birinin kendine uygun ekinleri, balıkları ve meyveleri var, keşfedebilir veya kendin yetiştirebilirsin, bu da Toplum Merkezi için yeni yemek tarifleri ve paketleri açar. Topluluk Merkezi, Stardew Valley’in sunduğu her şeyi toplamada itici bir güçtür. Bireysel sezonlara ayrılan benzersiz seçimler, ödüller kazanmak ve hikayeyi ilerletmek için toplanabilir ve sonunda gerçekten çok güzel bir sonuca varılabilir. Tabii ki, bu yolu tamamen görmezden gelebilirsiniz, ancak her yeni sezonda belirli eşyaları almak için bir fırsat buldum. Ödüller cömert ve bazı açılardan neredeyse oyunun kurallarını değiştiriyor.

Örneğin, sonunda şehirde hızla dolaşmak için bir dizi maden arabasını veya sizi Calico Çölü’nün kavurucu kumlarına götüren bir otobüsü açacaksınız.  İkincisi, Pelican Town’daki vanilya teklifinden çok daha zor olan yeni eşyalar, dükkanlar ve bir zindan ile tamamen yeni bir alandır. Bir kez daha, Stardew Valley’deki tüm teklifleri açmak için düzinelerce saat gerekiyor. O kadar ki, 150 saat sonra hala yeni şeyler buluyorum.

Sabahları uyanmak ve ekinlere, hayvanlara ve diğer her küçük şeye yönelmek sıkıcı gelebilir, ancak bu rutin görünüş, tüm deneyimi bu kadar çekici kılan şeydir. Pelikan Kasabası genelinde kurduğunuz ilişkilerde de benzer katmanlar bulunur. Kasabaya geldikten sonra, kasabanın dışındaki kayalıklardaki gizemli evsiz adam olsa bile, gördüğünüz herkesle arkadaş olmanız teşvik edilir. Genel sohbetler, hediye alışverişinin teşvik ettiği derin kişisel hikayelere yavaş yavaş dönüşür. Hatta her köylünün ayrı bir beğeni ve beğenmeme listesine sahip olduğu doğum günleri için özel bir şeyler bile hazırlayabilirsiniz. Avatarlar Stardew Valley’in başlangıcında ve belirli bir noktayı geçtikten sonra istediğiniz zaman yeni kıyafetler ve yüz özellikleri ile özelleştirilebildiğinden, pikselli görsel yaklaşım sizi ve diğer çiftçileri ayırt etmeyi kolaylaştırmalıdır.

Kendi çiftliğinizi yönetme eylemi gerçekte muhtemelen biraz sıkıcıdır, ancak ConcernedApe, ödüllendirici bir oyun ve kusursuz anlatı sıcaklığının o kadar muhteşem bir karışımını enjekte etti ki, tavsiye etmemek imkansız.

Ozan SuperApp hem oyunlarda hem de dijital ve fiziksel tüm alışverişlerinde avantajlı fiyatları ile yanında. Sürpriz cashback kampanyaları, 7/24 transfer ve QR kod ile ödeme özelliklerinden yararlanmak için hemen Ozan SuperApp’i indir, oyunun ve tüm harcamalarının keyfini dijital finansın avantajlarıyla Ozan SuperApp’te yakala!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.