Spotify’ın Bilinmeyen Özellikleri

14 Mart 2022

Müzik dinlemek denince herkesin aklına ilk gelen uygulamanın Spotify olduğunu biliyoruz. Çünkü müzik dinleme keyfini en yüksek kaliteyle ve en geniş yelpazeyle sunan Spotify’ın vazgeçilmez bir cazibesi var.

Peki ruhunu beslediğin eşsiz müzikleri senin için bir araya getiren Spotify’ı ne kadar tanıyorsun? Çünkü pek çok kullanıcısı tarafından bilinmeyen özellikleriyle Spotify aslında keşfedilmeyi bekleyen bir vaha! Biz de bu yazımızda Spotify’ın bilinmeyen özellikleri bilinmeden kalmasın dedik ve ne var ne yoksa topladık geldik!

Günümüzün müzik dinleme araçları artık online platformlar haline geldi. Eski zamanların albüm yayınlama ve dinleme alışkanlıkları çoktan tarih sayfalarına karıştı bile… Çünkü sanatçılar için artık Spotify’da albüm yayınlamak ve dinleyiciler için yine bu platformdan müziğe ulaşmak rutin hale geldi. Hal böyle olunca müziğin en geniş penceresi Spotify oluverdi.

Spotify kullanmak için yalnızca şarkılara erişmek yetmez. Çünkü senin için sunulan harika özellikler var ve bunlardan mutlaka haberdar olman gerek. Spotify’ın bilinmeyen özellikleri aslında en işlevsel yönlerini de oluşturuyor. Bu durumda uygulamadan en verimli şekilde faydalanmanın yolu bu özellikleri öğrenmekten geçiyor.

Senin için bu uygulamanın gizde kalmış sırlarını ve en havalı özelliklerini sıraladık! Hazırlan, Spotify keşfine çıkıyoruz!

Silinen Çalma Listelerini Kurtarmak

spotify-silinen-calma-listesi-geri-getirme

Sonrasında dinlemek isteyebileceğin bir listeyi mi sildin? Telaşlanma. Spotify’ın bilinmeyen özellikleri listesinde silinen çalma listesini kurtarma ilk sırada!

Oynatma listeni kurtarmak için Spotify Web hesabından giriş yapman, profilinin altındaki Hesap Ayarları‘nı seçip “Çalma listelerini geri getir” bağlantısına ulaşman yeterli. Önceden sildiğin çalma listeleri senin için sıralanacak. Onlar arasından kurtarmak istediğin listeni bulup geri yükleme seçeneğine tıkla. Silinen listen başarıyla geri yüklenecektir.

Bir çalma listesini sildiğinde Spotify o listeyi senin için tam 90 gün boyunca web sayfasında saklıyor. Bu sayede listelerini sildikten sonra geri yükleme hizmetinden faydalanmak için epey uzun bir zamana sahip oluyorsun. 90 gün içinde Spotify web sayfasına girerek sildiğin listelere ulaş ve dilediğin zaman geri yükleyerek dinlemeye devam et!

Spotify’da Dinlenen Şarkıyı Gizlemek

spotify-dinlenen-sarkiyi-gizlemek

Spotify’ın bilinmeyen özellikleri var dedik ama en çok bilinen özelliklerinden de yeri gelmişken söz edelim. Bunlardan biri arkadaşlarının ne dinlediğini görmesini sağlayan özellik. Spotify arkadaşların tarafından senin dinlediğin müziklerin görülmesini sağlar.

Dinlediğin müziğin başkaları tarafından görülmesini istemezsen Spotify’ın özel oturum özelliğini kullanabilirsin. Özel oturum menüsünden “açma/kapama” işaretleriyle dinleme hareketlerinin görünürlüğünü yönetebilirsin. Ancak uzun süre hareketsiz kalırsan ve Spotify kapanırsa özel oturum tercihlerin devre dışı kalabilir haberin olsun.

Arkadaşlarla Spotify Dinlemek (Spotify Party)

spotify-party-nasil-kullanilir

Spotify’ın bilinmeyen özellikleri için listenin en eğlenceli kısmına geldik. Çünkü işin içine arkadaşları dahil edeceğin bir özellik var. Arkadaşlarınla birlikte aynı anda aynı müzikleri dinlemek istediğinde Spotify’ın davet özelliğini kullanabilirsin.

Grup oturumu özelliğiyle senin için hazırlanan ortamda 4 farklı kişiyi davet edebilir ve aynı anda müzik dinleme keyfini sürebilirsin. Sosyalliğin müzikal halini kurgulayan Spotify’ın bilinmeyen özellikleri arasında en arkadaş canlısı hizmeti elbette Spotify Party!

Beta aşamasında bile kusursuz çalışan arkadaşlarla dinleme hizmetini kullanmak istersen dinleme çubuğundan cihaz ayarları seçimine girmelisin, ardından gelen ekranda en alttaki grup oturumu seçeneği seçtikten sonra istersen link gönderimi istersen Spotify kodlarını paylaşarak arkadaşlarının ortama dahil olmasını sağla. Spotify’ın bilinmeyen özellikleri listesindeki grup oturumu keyfini sen de yaşa!

Şarkı Sözüyle Arama Yapmak

spotify-sarki-sozuyle-arama

Bir şarkı duydun ve melodisi, sözleri ve duygusu aklına takılıp kaldı diyelim. Ama bu şarkının adını ya da sanatçısını bilmiyorsun. Seni bir rüzgâr gibi etkileyip geçti. Melodisi dilinde ve zihninde yankılanıyor ama bir türlü şarkının adını öğrenemedin. İşte kurtarıcın Spotify’ın bilinmeyen özellikleri arasında bu derdine de derman var!

Şarkıların ismini öğrenmek istediğinde duyduğun sözlerden arka arkaya geçen üç tanesini arama bölümüne yazarsan; Spotify senin için şarkıyı anında bulabilir. Dilersen Shazam hesabını da Spotify’a bağlayıp melodiyle arama yapabilirsin.

Ortak Çalma Listesi Yaratmak

spotify-ortak-calma-listesi

Sosyal müzik tanımını yeniden yazan ve müziğin arkadaşlar arasında paylaşılmasını sonuna kadar destekleyen Spotify’ın bilinmeyen özellikleri içinde ortak çalma listesi hizmetinin yeri apayrı! Çünkü bu özellik sayesinde arkadaşlarınla beraber en sevdiğiniz müziklerden oluşan harika çalma listeleri oluşturabilir, müzik dünyasının bomba mix listelerini ortak zevklerinizle birlikte yansıtabilirsiniz.

Ortak çalma listesi özelliğini kullanmak için bilgisayardan Spotify uygulamasına gir ve sol taraftaki menüye tıkla. Ortak çalma listesi butonunu gördüğünde tut kolundan yakala ve Spotify’ın bilinmeyen özellikleri arasında en zevkli olanını kullanmaya başla.

Butona tıkladıktan sonra hangi kullanıcının listeye hangi şarkıyı eklediğini de görebilir belki de ortak müzik zevkleriyle arkadaşlığını pekiştirirsin! Ayrıca şarkıları ekleyen kullanıcıların fotoğraflarını da yine aynı liste üzerinden görebilirsin.

Spotify’ın Ses Kalitesini Yükseltmek

spotify-ses-kalitesi-yukseltme

Müzik dinleme keyfini en iyi şekilde yaşamak elbette ses kalitesiyle doğrudan ilgili. Dolayısıyla müzik platformları arasında en popüler uygulama olan Spotify için de bu konu oldukça önemli.

Spotify’ın bilinmeyen özellikleri listesinin göz bebeği ses kalitesi için yapacağın değişiklikleri içeriyor. Eğer istersen mobil uygulama ya da bilgisayar üzerinden kullandığın versiyona göre ses kalitesi ayarlarını değiştirebilirsin. Müzik dinleme deneyimini en iyi şekilde yaşaman için tasarlanan bu hizmetten faydalanmak oldukça kolay!

Spotify uygulamasına girdikten sonra ücretsiz kullanım yapıyorsan “düşük – normal ve yüksek” olarak üç farklı kalite seçeneği seni karşılar. Bu seçenekler arasında düşük kalite 24 kbit/s, normal kalite 96 kbit/s ve yüksek kalite 160 kbit/s değerinde.

Spotify üyeliğin Premium ise ses kalitesi ayarlama özelliklerinde çok daha fazla imkana sahipsin demektir. Öyle ki kalite ayarları sayesinde 256 kbit/s değerlerine kadar erişmen mümkün. Bu ayarı uygulamaya girdiğinde sağ üstte yer alan ayarlar butonuyla “ses kalitesi” menüsünden yapabilirsin.

Spotify Şarkılarını Alarm Sesi Yapmak

spotify-alarm-olarak-kullanmak

Güne Spotify listendeki en sevdiğin şarkılarla başlamak gibisi yok. Peki bunu nasıl yapacaksın? Tabi ki Spotify’ın bilinmeyen özellikleri hakkında her şeyi öğrendikten sonra! Çünkü Spotify uygulamasının alarm seslerine müzik eklemeni sağlayan bir özelliği bulunuyor. Bu özellik sayesinde Google Saat uygulamasında alarmları dilediğin gibi Spotify listene bağlayabilirsin.

Alarm seslerini Spotify üzerinden sevdiğin müziklerle donatmak için önce uygulamanın açık olduğu bir anda “varsayılan” seçeneğine tıkla. Ardından Google Saat uygulaması üzerinden alarmlar menüsüne gel ve listeden ekleme yap. App Store’da Google Saat özelliği bulunmadığından eğer iPhone kullanıyorsan Spotify bağlama seçeneğiyle de aynı işlemi yapabilirsin.

Müziğin dijital evi Spotify’a dair bilmen gereken her özelliği senin için derledik. Sıra geldi dijital finans uygulamalarının en avantajlısından söz etmeye! 7/24 para transfer özelliği ve QR kodla ödeme ayrıcalığıyla finansal teknoloji dünyasında fırsatları yakalayacağın Ozan SuperApp; tüm online alışverişlerinde de seninle! Cashback kazançlarıyla dolu kampanyalara katılmak, sana özel indirimlerden faydalanmak ve transfer hizmetlerinde teknolojinin avantajlı dünyasına adım atmak için Ozan SuperApp’i indir, ayrıcalıklı dijital finans yönetiminin tadını çıkar!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.