Spotify Premium Hakkında Bilmen Gereken Her Şey

8 Mart 2023

Telefonlarımız, tabletlerimiz ve bilgisayarlarımızdan dinlediğimiz dijital müzik, her geçen gün daha da popülerleşiyor. Albümlerin bile dijital sattığı bu çağda birçok müzik dinleme platformu birbirinden farklı avantaj kampanyaları ile hizmet sunmaktadır.

Spotify, dijital müzik dinleme platformları arasında en popüler olanların başında geliyor. Birçok farklı ülkeye hizmet veren Spotify üzerinden istediğin sanatçının albümlerini ve singlelarını dinleyebildiğin gibi film soundtrackleri, sesli kitaplar ve podcastler de dinleyebilirsin.

Birçok dijital müzik dinleme platformunun aksine ücretsiz üye olunabilen Spotify, kullanıcılarına 35 milyondan fazla şarkıya herhangi bir ücret talep etmeden ulaşma imkanı sağlıyor. Ancak Spotify Free seçeneği sana her ne kadar istediğin kadar şarkı dinleme imkanı sunsa da bir anda araya giren reklamlar eğlencene gölge düşürebilir. İşte bu yüzden çok daha avantajlı bir üyelik olan Spotify Premium, birçok Spotify kullanıcısının daha çok ilgisini çekiyor. 

Sadece reklamsız müzik dinleme imkanı vermeyen, daha birçok hizmeti ile kullanıcılarına farklı imkanlar tanıyan Spotify Premium hakkında daha fazla şey öğrenmek istiyorsan senin için hazırladığımız bu Spotify Premium rehberine göz atabilirsin! 

Spotify Premium Nedir?

Spotify Premium’a üye olduğun takdirde Spotify’in Premium üyelerine sunduğu bütün özel avantajlardan yararlanabilir ve bu müzik dinleme platformunun keyfini sonuna kadar çıkarabilirsin! 

Öncelikle Spotify Premium, tıpkı Spotify Free gibi milyonlarca şarkıya, albüme, podcastlere ve sesli kitaplara ulaşma imkanı sunuyor. Ancak istediğin şarkı, podcast veya sesli kitabı dinlerken bir anda çıkan reklamların keyfini kaçırması gibi bir durum söz konusu değil. 

Spotify Premium üyeliğine sahip olduğun takdirde herhangi bir reklama maruz kalmadan istediğin müziği kesintisiz bir şekilde dinleyebilirsin. Buna ek olarak, Spotify Premium’un en çok tercih edilme sebeplerinden biri de internet bağlantısı olmadan Spotify hesabına kaydettiğin şarkılar ve podcastleri kesintisiz bir şekilde dinleyebilmek. 

Spotify Premium sayesinde herhangi bir ağa bağlanmadan veya mobil ağ bağlantısını kullanmadan hesabına daha önceden kaydettiğin şarkıların hepsini dinleyebilirsin. Hatta internet kullanmayacağın veya internete bağlanamadığın bir ortamda vakit geçirmek adına kaydettiğin şarkılardan bir playlist bile oluşturabilirsin. 

Ayrıca, Spotify Premium sayesinde yurt dışı seyahatlerine çıktığın zaman gün sınırlaması hakkında endişelenme gibi bir durum da söz konusu değil. Spotify Premium üyesi olduğun takdirde yurt dışında bile herhangi bir sınırlama olmadan Spotify’ı dilediğin gibi kullanabilir, istediğin playlistleri oluşturabilir ve istediğin podcastleri dinleyebilirsin. 

Spotify Premium Paketleri

Spotify, kullanıcılarının platformu en verimli şekilde kullanabilmesi için farklı premium paketleri sunmaktadır. Spotify Premium paketleri sayesinde seçtiğin paket tipine göre farklı özelliklerden yararlanabilirsin.

Spotify Premium paketleri arasında Spotify Premium Öğrenci Paketi, Spotify Premium Duo Paket ve Spotify Premium Aile Paketi bulunuyor. Her bir paketin farklı özellikleri ve farklı ücretlendirmeleri bulunmaktadır. Kendine en uygun paketi aşağıda sıraladığımız Spotify Premium paket özelliklerine bakarak seçebilirsin! 

Spotify Premium Öğrenci Paketi

Spotify Premium Öğrenci Paketi üniversite ve yüksekokul öğrencilerine indirimli bir Premium seçeneği sunuyor. Geçerli bir yüksekokul veya üniversite öğrencisi isen ve aynı zamanda 18 yaşından büyüksen Spotify Premium Öğrenci Paketinden istediğin gibi yararlanabilirsin! 

Spotify Premium Öğrenci Paketine sahip olmak için ilk başta öğrenci olduğunu doğrulaman gerekiyor. Bu işlem için Spotify, SheerID isimli bir üçüncü taraf hizmeti kullanıyor. Türkiye dahil olmak üzere toplam 33 ülkeye hizmet veren SheerID sayesinde Spotify Öğrenci Paketinden dilediğin gibi yararlanabilirsin.

Spotify Premium Öğrenci Paketi, ilk bir ay ücretsizken diğer aylar 14,99 TL’ye hizmet veriyor. Öğrenci hayatın sona erdikten sonra Spotify Premium’u 12 ay boyunca aynı ücrette kullanabilirsin. Ancak daha sonra Spotify Premium Öğrenci Paketin sona erecek ve normal Premium paketi kullanmaya devam edeceksin. Bu iki paketin özellikleri arasında herhangi bir fark olmamasına karşın Spotify Premium Bireysel Paketin 2023 ücreti ise 29,99 TL

Spotify Premium Aile Paketi

Spotify Premium Aile Paketi, aile üyelerinin aynı anda bir hesabı kullanabileceği avantajlı bir paket olarak biliniyor. En fazla 6 kişinin eklenebildiği Spotify Premium Aile Paketi sayesinde ailenin içinde bulunan her üye Premium avantajlarından faydalanabilir.

Spotify Premium Aile Paketine sahip olduktan sonra Spotify Web üzerinden “Aile Hesabı” butonuna tıkladığın takdirde istediğin aile üyesini Spotify Premium Aile Paketine ekleyebilirsin. 

Spotify Aile Paketinin içerisinde olan her aile üyesi, Spotify’ı çevrim dışı modda kullanabilir ve istediği şarkı veya podcasti telefonuna indirebilir. Bu konuda Spotify Premium Aile Paketi ve diğer Premium paketler arasında hiçbir fark yok.

Spotify Premium Aile Paketinin 2023 yılı ücreti 49,99 TL olarak biliniyor. Altı kişinin aynı anda kullanabileceği ve bütün Spotify Premium özelliklerinden faydalanabileceği Spotify Premium Aile Paketi, Spotify’ın en avantajlı paketlerinden biri!

Spotify Premium Duo Paketi

Özellikle aynı çatı altında yaşayan çiftler ve çok yakın arkadaşların tercih etmek isteyeceği bir Spotify Premium paketi olan Spotify Premium Duo, iki kişinin aynı anda bir hesaptan tüm Premium avantajlarından faydalanmasına olanak sağlıyor. 

Hem beraber çalma listeleri oluşturabileceğin hem de birlikte müzik dinleyebileceğin Spotify Premium Duo Paketinin 2023 yılı ücreti 39,99 TL. 

Spotify Premium Özellikleri Nelerdir?

Spotify Premium’un birden fazla özelliği bulunuyor. Spotify Premium’un özellikleri şunlardır:

  • Reklam kesintisi olmadan istediğin şarkı, podcast ve sesli kitabı dinleyebilmek.
  • İstediğin müziği indirip, internetsiz ortamda kullanabilmek.
  • Yurt dışına çıkıldığı takdirde kesintisiz olarak Spotify’dan faydalanmaya devam etmek.
  • Şarkıları istediğin sırada çalmak.
  • Daha yüksek ses kalitesinde müzik dinlemek.

Spotify Premium Ne Kadar?

Spotify Premium fiyatları satın almak istediğin Premium paketine göre değişiklik gösterebiliyor. Spotify Premium paketlerinin 2023 yılı güncel fiyatları aşağıdaki gibidir:

Paketler Hesap Sayısı Fiyat
Spotify Premium Bireysel 1 hesap 29,99 TL
Spotify Premium Öğrenci 1 hesap 14,99 TL
Spotify Premium Duo 2 hesap 39,99 TL
Spotify Premium Aile 6 hesap 49,99 TL

Ayrıca tüm paketler ilk aya özel ücretsiz olarak kullanılıyor.

Spotify Premium Nasıl Alınır?

Spotify Premium almak için aşağıdaki adımları uygulaman yeterli.

  • Spotify Premium’un web sitesini ziyaret et.
  • Eğer Spotify üyesi değilsen üyelik oluştur veya üye girişi yap.
  • Spotify Premium butonuna tıklayarak istediğim Premium paketini seç.
  • Bireysel, Duo, Aile veya Öğrenci paketlerinden sana uygun olanı seçtikten sonra Premium paketini satın al.
  • Satın aldığın Premium paketini dilediğin gibi kullanabilirsin! 

Spotify Premium Ödemesi Nasıl Yapılır?

Spotify Premium ödemesi yapmak için birçok farklı yöntem kullanabilirsin. Spotify ödemelerinde banka kartı, kredi kartı, PayPal hesabı, hediye kartı ve cep telefonu faturası gibi seçenekler kullanılabilir. 

Spotify’in web sitesini ziyaret edip, istediğin Premium paketini seçtikten sonra seçtiğin paketin ödemesini dilediğin şekilde yapabilmen mümkün. Eğer ödeme şeklini değiştirmek istiyorsan yine Spotify’in web sitesine girip hesabına tıklayarak Premium paket ödeme şeklini değiştirebilirsin. 

Spotify Premium’da İnternetsiz Müzik Dinlenir Mi? 

Spotify Free her ne kadar kullanıcılarına sınırsız müzik dinleme imkanı sunuyor olsa da internetsiz bir ortamda müzik dinlemelerine izin vermiyor. Ancak Spotify Premium paketlerinden birine sahip olduğun takdirde internetsiz bir ortamda müzik dinleyebilirsin. 

Spotify Premium kullanıcılarının her birinin müzik indirme kotası olur. İstediğin şarkı, podcast veya sesli kitabı indirip daha sonra internetsiz bir ortamda bunları dinleyebilme imkanı elde edebilirsin. 

İndirdiğin şarkı ve podcastlerden playlistler oluşturabildiğin gibi indirdiğin şarkıları silme ve yenilerini indirme gibi seçenekler de mevcuttur. Özellikle metro ve uçak gibi alanlarda internet çekmediği takdirde Spotify Premium sayesinde dilediğin müziği dinleyebilir ve zamanını eğlenerek geçirebilirsin. 

Spotify Wrapped/Yıl Sonu Özeti Nasıl Bakılır?

Spotify Wrapped/Yıl Sonu Özeti, Spotify’ın en çok beklenen yıl sonu hediyesi olarak biliniyor. Android ve iOS kullanıcıların kullanabildiği Spotify Wrapped/Yıl Sonu Özeti, kişinin tüm yıl boyunca dinlediği müzik, podcast ve sesli kitapları analiz ederek onun adına bir analiz çıkarıyor. 

Hangi tür müzikten hoşlandığın, en sevdiğin şarkıların neler olduğu, tüm yıl boyunca en çok hangi sanatçıyı dinlediğin gibi merak ettiğin analizlerin yanı sıra Spotify’ın hangi dinleyici kitlesinin arasına girdiğini de Spotify Wrapped/Yıl Sonu Özeti sayesinde görebiliyorsun! Buna ek olarak, en çok dinlediğin müzisyenler sana özel bir teşekkür mesajı içeren video hediye ediyor. 

Taylor Swift, Dua Lipa, The Weeknd, Lana Del Rey gibi ünlü sanatçıların teşekkür videolarını eğer onları en çok dinleyen Spotify kullanıcılarının arasındaysan açıp izleyebilmen mümkün. 

Spotify Wrapped/Yıl Sonu Özeti geçmişini öğrenmek için; Spotify uygulamasını açıp arama kısmına “2022 wrapped” yazdığın takdirde Spotify’ın senin için hazırladığı bu yıl sonu hediyesine istediğin kadar bakabilir, yıl boyu en çok dinlediğin şarkılardan oluşan playlisti dinleyebilirsin. 

Spotify Blend/Füzyon Nasıl Yapılır?

Spotify Blend/Füzyon senin ve çalma listene eklemek istediğin kişilerin müziklerini bir arada buluşturan bir playlist görevi görmekte. Blend playlistlerine en fazla 10 kişi ekleyebilirsin ve bu playlistlerde istediğiniz müzikleri bir arada paylaşabilirsiniz. 

Spotify Blend oluşturmak için uygulaman gereken birkaç adım var.

  • Spotify uygulamasına gir ve arama bölümüne “blend” yaz.
  • Arama sonucunda ilk çıkan seçeneğe tıkla.
  • “Blend Oluştur” seçeneğine tıkla.
  • Oluşturduğun blendi istediğin arkadaşına gönder ve onları bu playliste davet et!

Spotify Blend sayesinde arkadaşınla ne kadar ortak müzik zevkine sahip olduğunu görebilir ve arkadaşının dinlediği müzikleri keşfedebilirsin! 

Spotify Şifresi Nasıl Değiştirilir?

Spotify şifresini değiştirmeden önce Spotify hesabının olması gerekiyor. Eğer Spotify Free veya Spotify Premium hesabın varsa şifreni kolaylıkla değiştirebilirsin. 

Spotify şifreni değiştirmek için aşağıdaki adımları uygulayabilirsin:

  • İlk önce Spotify’ın web sitesinden hesabına giriş yap.
  • Hesap seçeneklerinden “ayarlar” butonuna tıkla.
  • Ayarlar kısmında Spotify hesabının şifresini değiştirebilirsin. 

Eğer Spotify şifreni unuttuysan ve hesabına giremiyorsan e-posta yolu ile de Spotify hesabının şifresini değiştirebilirsin. 

Spotify hesabının şifresini e-posta yolu ile değiştirmek için sırasıyla aşağıdaki adımları izleyebilirsin: 

  • Spotify web sitesinden “Oturum Aç” seçeneğini tıkla.
  • E-posta ve şifre ile giriş yapman gereken sayfada “Şifremi Unuttum” seçeneği butonuna tıkla.
  • E-posta adresini girerek Spotify şifreni sıfırlayabilirsin.
  • Girdiğin e-posta adresi aynı zamanda Spotify’a kayıt olduğun e-posta adresi ile eşleşmek zorunda. Aksi takdirde e-posta adresine Spotify’dan şifreni değiştirmek için herhangi bir mail gelmeyecektir. 

Spotify Premium Üyeliği Nasıl İptal Edilir?

Eğer Spotify Premium üyeliğini iptal etmek istiyorsan uygulaman gereken birkaç adım var. Bunlar:

  • Spotify web adresine girerek hesabına giriş yap.
  • Plan butonunun altındaki “Planı Değiştir” seçeneğine tıkla.
  • Daha sonra ise “Premium’u İptal Et” seçeneğine tıkla.

Bu basit yöntem ile Spotify Premium üyeliğini istediğin zaman iptal edebilirsin. 

Spotify Premium hakkında bilmen gereken her şeyi anlattık. Ancak en önemli sürprizi en sona sakladık! 

Ozan SuperApp ile Spotify Premium üyeliklerinde %50 Cashback kazanabilirsin. Hemen Ozan SuperAppi indir, Ozan SuperCard ile Spotify Premium’a üye ol ve %50 Cashback kazanma fırsatını yakala!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.