Shigeru Miyamoto ile Nintendo Hakkında!

23 Ekim 2022

Yakın tarihli bir röportajda Shigeru Miyamoto, liderlik tarzı, Nintendo’nun ruhu ve şirketlerin gelecek planları hakkında çeşitli bilgiler paylaştı.

Shigeru Miyamoto, video oyunlarının en etkili ve sevilen simgelerinden biridir. Mario ve Luigi babasıdır. Yıllardır Nintendo’nun yüzü olmuştur Mario, Donkey Kong, Zelda ve benzeri diğer en önemli oyun ve karakterlerine hayat vermiş, yaratmıştır. Shigeru Miyamoto bir süredir The Big N için liderlik yapıyor ve son zamanlarda The New Yorker ile kendi liderlik tarzından ve Nintendo ruhunu gelecek nesle aktarmanın neye benzeyeceği hakkında konuştu.

Kısa süre önce Japonya’da kültürel değeri olan biri olarak tanınan Miyamoto, genellikle hayranlar ve oyun topluluğu arasında bir neşe ve mutluluk abidesi olarak tanınıyor. Miyamoto, Nintendo’nun lideri olarak şapka takar. Yaratıcı lider olmanın yanı sıra kendisini takım destekçisi olarak görüyor. Büyük ölçekte fikir üretmeli, ancak aynı zamanda ayrıntılı talimatlar vermelidir. Miyamoto bir an Süper Mario Dünyası’nı gezerken, ardından The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 vizyonunun ilgi çekici bir resmini çizdi. Tüm bunlardan dolayı, her zaman en iyi insan olarak görülmez, ancak Miyamoto, lider olmak için bunun bir kısmının gerekli olduğuna inanıyor.

shigeru-miyamoto

“Ayrıca, paylaşılan bir başarı hissinin ancak oyuncular bir oyundan gerçekten keyif aldıktan sonra gelmesi gerektiğine inanıyorum. O noktadan önce, insanlar beni zorlu dönemlerden geçmeye çalışan kötü bir patron olarak görebilirler. Ama birisinin iyi bir lider olup olmadığını belirleyen şeyin bu olduğunu düşünüyorum.”

İlk oyunu 40 yıl önce 1979’da geliştirilen Miyamoto, Nintendo çalışanlarının gözünde kesin detayların üzerinden geçerken olumsuz bir kişi olabileceğini ve başa çıkmanın zor olabileceğini, ancak daha geniş vizyonu iletirken hoş ve olumlu bir kişi olabileceğini iddia ediyor. Daha geniş vizyon hakkında konuşurken Miyamoto, Nintendo’nun temel idealojisinin oyuncuların yüzlerine gülümsemeler getirmesi olduğuna inanıyor. Nintendo’nun vizyonunu tartışırken daha kolay ve mutlu olma ününe sahip olmasının muhtemelen bir nedeni var. Torunlarla oyun oynamaktan, aile olarak oyun oynamaktan ve Nintendo’nun her zaman bunun için nasıl çabalayacağından bahsediyor.

Miyamoto kısa süre önce 68 yaşına girdi, ancak Nintendo’nun emin ellerde olduğuna inanıyor. O ve ekip, Nintendo ruhunun düzgün bir şekilde aktarılmasını sağlamak için yıllar boyunca özenle çalıştı. Nintendo ve özellikle Miyamoto, hayranları için sayısız neşe ve mutluluk anları yarattı ve Miyamoto bunu sürdürmek için çalışıyor. “Eğer bana bir şey olursa, diyebileceğim tek şey keşke daha çok neşe ve kahkaha sağlayabilseydim olurdu.” diye belirtiyor.

Ozan SuperApp hem oyunlarda hem de dijital ve fiziksel tüm alışverişlerinde avantajlı fiyatları ile yanında. Sürpriz cashback kampanyaları, 7/24 transfer ve QR kod ile ödeme özelliklerinden yararlanmak için hemen Ozan SuperApp’i indir, oyunun ve tüm harcamalarının keyfini dijital finansın avantajlarıyla Ozan SuperApp’te yakala!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.