Roblox Nedir? Nasıl İndirilir?

24 Ekim 2022

Yeni nesil teknolojinin hayatımıza kattıkları her geçen gün bambaşka boyutlara ulaşıyor. Bildiğin gibi oyun sektörü hep ilgi çekici bir kategori ama insanlara oyun oynamaktan fazlasını sunmak da artık mümkün! Çünkü teknolojinin geldiği bu nokta sayesinde yepyeni platformlar aracılığıyla yaratıcılığını ortaya koyabilirsin. Bu yüzden yazımızda tek bir oyuna bağlı kalmadan, yaklaşık elli milyon oyunu bir arada bulabileceğin bir adresten bahsetmeye karar verdik.

Roblox, milyonlarca oyunun tek platformda toplandığı yalnızca oyun oynama zevkini değil, oyun yaratma heyecanını da bir arada sunan bir çevrim içi oyun platformu ve oyun yaratma sistemi. 3D oyun geliştirme ağı olarak kullanılan platformun kullanıcıları arasındaki yaygın adı da “Hayal Platformu”dur. Çünkü burada hayal dünyanın sınırlarını zorlayan senaryoları oyun haline getirmek, hatta satışa sunmak ve para kazanmak mümkün! 

Roblox Nasıl İndirilir? 

Roblox indirme işlemleri bilgisayar veya mobil cihazlar için farklı şekilde ilerliyor.

Aşağıda Roblox’u telefonuna nasıl indirebileceğini açıkladık.

Roblox’u mobil cihazına indirmek için sırasıyla aşağıdaki adımları izlemelisin;

  1. Android işletim sistemine sahip cihazından Google Play Store’a, iOS işletim sistemine sahip cihazından App Store’a gir.
  2. Arama bölümüne Roblox yaz.
  3. Roblox’a tıkla ve indirmeye başla.

Roblox hem mobil hem de bilgisayar üzerinden kullanabileceğin bir uygulamadır. Platform hizmetinin yanı sıra uygulama hizmeti de bulunan bu harika dünyaya nereden istersen oradan bağlan! 

Roblox Ne Zaman Çıktı? 

Roblox Corporation 2006 yılında oyun severleri çılgına çeviren bir sistem kurdu. Bu sistemde oyuncular milyonlarca oyun hazırlama taslağına ve başkalarının yarattığı oyun demolarına eriştiler.

Sayısız oyun kategorisinde, kullanıcıların hayal gücüyle harmanlanan senaryolar, Roblox yazılımı sayesinde gerçek birer oyuna dönüştü. Kullanıcıların artmasıyla birlikte oyunların da sayısı arttı ve 2006 yılında kurulan Roblox’un oyun sayısı bugün 50 milyona ulaştı! 

Roblox Nasıl Açılır? 

Roblox hesabına giriş yapmak için platform veya uygulamayı açarak işlem başlatmalısın.

Kayıtlı hesabın varsa, giriş bölümünde yer alan form üzerinden şifrenle giriş yapabilirsin. Eğer ilk kez kullanacaksan, Roblox profili açmak için ekranda bulunan kayıt bölümüne uğra ve kendine yakışır bir profil yarat! 

Form doldurma işleminin ardından profiline giriş yapmak için Google hesabını da bağla ve işlemlerinin kaydedilmesini sağla. Böylece farklı bir cihazdan giriş yapsan da oynadığın ve yarattığın oyunlar saklı kalır. Başka bilgisayar veya tabletlerden Roblox oynamak istediğinde tek yapman gereken bağlı hesabına bir tıkla giriş yapmak! 

Roblox Nasıl Oynanır? 

Roblox içinde milyonlarca farklı oyun seçeneğini bulabileceğin, aynı zamanda kendi oyun dünyanı inşa edebileceğin bir platform. Roblox’u oynamak için öncelikle platforma üye olman gerekiyor. Daha sonra platformda yer alan oyunlar arasından oynamak istediğini seçip, indirme işlemini başlatmalısın. Sonrasında dilediğin oyunu oynayabilirsin.

Minecraft furyasından sonra oyun severlerin başka limanlara yelken açması, kendilerini bu eşsiz dünyada bulmasıyla sonlandı. Çünkü her gün için farklı bir oyun bulabilir ya da yaratıcılığını konuşturup oyun dünyanı inşa edebilirsin. Hatta oyunlarını satışa çıkararak eğlencenin maddi kazanca dönüşmesini sağlayabilirsin! 

Roblox’ta Nasıl Oyun Yapılır? 

Roblox Studio oyun geliştirme platform hizmetine erişmeni sağlar. Bu platform hizmeti ile hayal dünyanda yer eden tüm senaryoları bir oyuna dönüştürebilirsin. Roblox oyunları yaratırken kullanacağın taslaklar, sistem tarafından otomatik sunulur. Ancak dilersen kendi taslağını yaratacağın bir kodlama da kullanabilirsin. 

Roblox üzerinden oyun geliştirmek için Roblox Studio taslaklarına giriş yap. Orada yaratmak istediğin oyuna en uygun taslağı seç ve karakter özelleştirme bölümünü kullan. Burada oyununu oynamak isteyenler için dilediğin kadar karakter tasarla ve senaryoya uygun özellikler ekle.  

Oyun geliştirme mekaniklerinden yardım alarak son rötuşları at ve kaydet. Dilersen geliştirdiğin oyunu diğer oyuncular için kullanıma sunabilir veya satarak para kazanabilirsin. 

Roblox Bilgisayara Nasıl İndirilir? 

Roblox pek çok farklı cihaz üzerinden erişebileceğin bir platformdur. Resmi adresi üzerinden indirebileceğin kısayol sayesinde, bilgisayarından dilediğin zaman bağlanabilirsin. 

Roblox’u bilgisayarına indirmek için sırasıyla aşağıdaki adımları izle;

  1. Roblox’un web sitesine gir.
  2. Ekranda istenen bilgilerini doldurarak üye ol.
  3. Üyelik işlemlerini tamamladıktan sonra platformda yer alan herhangi bir oyuna giriş yap.
  4. Sistem otomatik olarak istemcine en uygun indirme işlemini başlatmak için onay isteyecektir.
  5. İndirme işlemi bittiğinde yükleme işlemlerini başlat ve Roblox’un keyfini çıkarmaya başla.

Sen de uygulamayı bilgisayarına indir ve dilediğin yerde, en eğlenceli şekilde bilgisayardan Roblox oynamanın tadını çıkar! 

Robux Nedir? Nasıl Alınır? 

Robux, Roblox evreninde kullanabileceğin uygulama içi para biriminin adıdır. Tıpkı oyun paraları gibi Robux da dışarıdan satın alabileceğin bir değerdir. Oyun içi paralarını kullanarak, oyunlar arasından satın alım yapman veya yaratacağın oyunu geliştirmen mümkün. 

Robux satın almak için aşağıdaki birkaç adımı izlemen yeterli.

  1. Roblox hesabına üyelik bilgilerinle giriş yap.
  2. Açılan ana sayfada üst kısımda yer alan “Robux” butonuna tıkla.
  3. Robux paketleri arasından dilediğini seç ve tıkla.
  4. Bir sonraki sayfada “Roblox ile Güvenli Ödeme” bölümüne yönlendirileceksin.
  5. Sana uygun olan bir ödeme yöntemi seç.
  6. Sonraki sayfada ödeme bilgilerini gir ve Robux’larını harcamaya başla.

Robux Nasıl Kazanılır? 

Robux birimlerinin temel amacı, platform hizmetlerinden yararlanırken ödeme yapmanı sağlamaktır. Bu oyun içi paralarla dilediğin eşyayı alabilir, eşya ve oyun geliştirme için Robux’larını harcayabilirsin. 

Robux kazanmanın birkaç yolu bulunuyor, bunlar:

  1. Robux kodları ile Robux kazanabilirsin.
  2. Roblox ortaklık programı sayesinde senin bağlantın üzerinden kayıt olan kullanıcılar aracılığıyla Robux kazanabilirsin.
  3. Roblox’ta bir oyun yaratıp, oyun kartlarını kullanarak Robux kazanabilirsin.
  4. Bedava Robux veren web siteleri aracılığıyla Robux kazanabilirsin. Ancak bu yöntem için güvenilir bir web sitesi bulmanı öneririz.

Roblox Ne Kadar İnternet Yer? 

Roblox çevrim içi platformlar arasında internet harcama hacmi açısından avantajlıdır. Saatlik dilimler üzerinden bakıldığında Roblox’un bir saatte ortalama 350 MB internet harcadığı biliniyor.

Ancak dikkat etmen gereken ayrıntı, oyunlar arasındaki internet harcama farkı. Çünkü üst düzey oyun içeriklerine giriş yaparsan, saatlik internet harcama hacmin 1 GB’a ulaşabilir. Bu yüzden hangi oyunun ne kadar internet harcadığını detaylı şekilde incelemeyi unutma! 

Roblox Hesap Nasıl Silinir?  

Roblox hesabını kullanmak istemediğinde veya silmen gerektiğinde bu işlemi yapmak için bazı aşamaları tamamlamalısın. Çünkü hesap kapanışları ve devre dışı bırakma işlemleri denetlemeye tabi tutuluyor. 

Roblox hesabını silmek için aşağıdaki adımları izleyerek Roblox destek ile iletişime geçebilirsin;

  • Roblox çevrim içi destek formunu doldur. 
  • info@roblox.com mail adresine Roblox hesabını silmek istediğine dair bir mail gönderebilirsin.
  • Son yöntem olarak da Roblox müşteri hizmetlerini arayarak hesabını silmek istediğini bildirebilirsin.

Roblox hesabını kapatmak için müşteri destek personelleri hizmet sunar. Hem mail hem de telefon aramaları ile hesap kapatma işlemi yapabilirsin. Bu işlemler sırasında kullanıcı adını ve e-posta adresini belirtmen şarttır. 

Eğer Roblox hesabını acil olarak silmen gerekmiyorsa, hesabına 1 yıl boyunca girmeyerek de devre dışı bırakabilirsin. Roblox, 1 yıl boyunca aktif olmayan hesapları otomatik olarak siler. Ancak hesabını silmek istediğinde iyice düşünmen gerekiyor. Çünkü Roblox şirket politikasına göre silinen hesap bilgileri tekrar kurtarılamıyor.

Roblox T-shirt Nasıl Yapılır? 

Oyun platformu olarak yola çıkan ancak hayal platformu adını alacak kadar sınırları aşan Roblox, yaratıcı üretimin en sevilen adresidir. Çünkü burada milyonlarca oyunun yanı sıra pek çok tasarım karakter de bulunur. Bu karakterlerin tasarımları arasında en çok ilgi çeken ve rağbet görenler Roblox t-shirtlerdir. 

Roblox’ta t-shirt yapmak için aşağıdaki aşamaları izlemelisin;

  • Öncelikle t-shirt yapımında kullanılan şablonu incele.
  • T-shirt şablonunu kaydedip, resim düzenleyicisinde aç.
  • Şablonda farklı düzenlemeler yaparak kendi tasarımını oluştur.
  • Tasarımını Roblox’a yükle.

Roblox T-shirt şablonu

roblox-tshirt-sablonu

Roblox’ta Nasıl İsim Değiştirilir? 

Roblox hesabına yönelik değiştirme işlemleri arasında isim değişikliği önemli bir yere sahip. Çünkü bu değişikliği yapabilmen için uygulama adımlarını takip etmen gerek.

Roblox’ta ismini değiştirmek için sırasıyla şu adımları izlemelisin:

  • Üyelik bilgilerinle Roblox hesabına giriş yap.
  • Ekranın sağ üst köşesinde bulunan çark sembolüne ve ardından “Settings” butonuna tıkla.
  • Açılan sayfada hesap bilgilerin yer alır. 
  • Burada isminin yanındaki kalem simgesine tıkla ve yeni ismini yaz.

Roblox platformunda isim değişikliği yapmak isteyen kullanıcıların ücret ödemesi şarttır. Bu ödemeler Robux oyun birimleriyle yapılabilir. Bir isim değişikliği hakkı 1.000 Robux karşılığında alınabilir. 

Roblox dünyasının sonsuz hayal gücü kapılarını aralamanı sağlayacak her bilgiyi senin için derledik. O halde dijital finansın kazançları için kilitleri kırmanın vaktidir! 

Ozan SuperApp ile 7/24 transfer, QR kod ile ödeme, e-Pin ve oyun kodu alımı, Cashback kazançları gibi sayısız avantajı elde edebilirsin. Hemen Ozan SuperApp’i indir, oyunlarda zafer şansını Roblox’la, dijital finansta kazancın avantajını Ozan SuperApp’le yakala!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.