​​Riot ID ve Kullanıcı Adı Nasıl Değiştirilir?

20 Eylül 2022

2009 yılından itibaren League of Legends ile oyun dünyasına yeni bir heyecan getiren Riot Games, Valorant ve diğer oyunları ile oyun dünyasında kalıcı bir yere sahip olmaya kararlı. Tüm oyunlarını birleştirdiği kendine özel platform altyapısı sayesinde oyuncular tek bir Riot ID ile tüm oyunlarda aynı ismi kullanabiliyor. Ayrıca Riot Games oyunlarındaki tüm hesap işlemler Riot ID kullanarak gerçekleştiriliyor.

Biz de bu yazımızda Riot ID nasıl değiştirilir, Valorant ve LOL isim değiştirme nasıl yapılır ve benzeri birçok sorunun cevabını veriyoruz.

Riot ID Nedir?

Riot ID, Riot Games’in oyunlarında kullandığın ortak isimdir. Bir çeşit nickname olarak da düşünebilirsin. Ancak bunu giriş yaparken kullandığın kullanıcı adın ile karıştırma. Riot ID, diğer oyuncuların seni gördüğü ismindir.

riot-id-nedir

Riot ID iki kısımdan oluşur; bir görünen bir de görünmeyen. Örneğin, “Ozan #TAG” olan bir Riot ID diğer oyunculara Ozan olarak görünür. Görünen Riot ID (Ozan) ve her zaman görünmeyen bir de Tagline’ın yani Etiket’in (#TAG) olur.

Bunu ad ve soyad olarak düşünebilirsin. Arkadaşlarına hitap ederken adlarını kullanırsın ama bir soyadları da vardır. Riot ID’nin tek farkı, aynı ad soyada sahip kişilere izin vermemesi. Bu sayede kafa karışıklığının önüne geçiliyor.

Riot ID Nasıl Bulunur?

Valorant, LOL veya diğer Riot oyunları ile ilgili hemen hemen her işlemin için bilmen gereken Riot ID’ni bulmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

riot-id-nasil-bulunur

  • https://account.riotgames.com/ üzerinden hesabına giriş yap
  • Hesabım > Ayarlar kısmına git
  • Açılan sayfada ilk karşına çıkan Riot ID’ndir
  • İki kutucukta bulunan Riot ID ve Etiket’in birleşimi senin Riot ID’ni oluşturur

Riot ID Nasıl Değiştirilir?

Riot ID değiştirme için izlemen gereken adımlar oldukça basit:

riot-id-nasil-degistirilir

  • https://account.riotgames.com/ üzerinden hesabına giriş yap
  • Hesabım > Ayarlar kısmına gir
  • Karşına direkt olarak Riot ID’ni oluşturan iki kısım çıkacaktır
  • Bu kısımlardaki bilgileri değiştirerek Riot ID ve Etiket’ini belirleyebilirsin
  • Yapman gereken tek şey Riot ID kutucuğundaki eski ismini silmek ve yeni kullanmak istediğin ismi yazmak

Önemli: Riot ID’ni değiştirmek için, bir önceki değişimin üzerinden en az 30 gün geçmiş olması gerekmektedir. Eğer son değişikliğin üzerinden 30 gün geçtiyse, Riot kullanıcı adı değiştirme işlemini kolaylıkla gerçekleştirebilir ve istediğin isim ile oynamaya kaldığın yerden devam edebilirsin!

Valorant İsim Değiştirme Nasıl Yapılır?

Riot, bünyesindeki tüm oyunlarda aynı Riot ID’yi desteklediği için, Riot ID’ni değiştirmek Valorant içerisinde kullandığın ismini değiştirmek ile aynıdır.

Valorant isim değiştirme işlemini şu adımları izleyerek gerçekleştirebilirsin:

Detaylı bilgi için yukarıdaki “Riot ID Nasıl Değiştirilir?” başlığına bakabilirsin. Kısacası Valorant ismin ve Riot ID adın aslında aynı şey!

LOL İsim Değiştirme Nasıl Yapılır?

LOL içerisindeki ismini değiştirmek istiyorsan yine Riot ID’ni değiştirmen gerekiyor. LoL isim değiştirme işlemini şu adımları izleyerek gerçekleştirebilirsin:

  • https://account.riotgames.com/ adresi üzerinden giriş yaparak Riot hesabına ulaş
  • Hesabım>Ayarlar kısmını aç
  • Riot ID’ni istediğin şekilde değiştir ve kaydet.

Önemli: Bunu sakın Sihirdar adın ile karıştırma, o tamamen başka bir şey. LOL ismini değiştirmek hakkında detaylı bilgi istiyorsan yukarıdaki “Riot ID Nasıl Değiştirilir?” başlığına bakabilirsin.

Riot ID Nasıl Olmalı?

Riot ID senin her oyunda kullandığın isim olduğundan öncelikle sevdiğin bir isim olmalıdır. Bunun dışında başka oyuncuların isimleri ile aynı olabilir, Etiket’in farklı olsun yeter. Riot ID’ni oluştururken aşağıdaki topluluk kurallarına dikkat etmeyi sakın unutma:

  • Belli bir kişi veya gruba karşı nefret söylemi
  • Şiddet, suç veya nefret içeren sözler
  • Küfür veya hakaret içeren isimler
  • Kullanımı veya paylaşımı yasal olmayan şeylere yapılan göndermeler

Riot ID Ne Sıklıkla Değiştirilebilir?

Riot ID’ni değiştirmede sayı olarak henüz bir sınır yok ancak 30 günlük bir zaman sınırı var. Eğer adını yakın zamanda değiştirdiysen, tekrar değiştirmek için bu 30 günlük sürenin dolmasını beklemen gerekir.

riot-id-ne-siklikla-degistirilebilir

Adını değiştirebileceğin en erken tarihi kontrol etmek istiyorsan Riot Games hesabına girip Hesabım > Ayarlar kısmından Riot ID kısmına bakarak Riot ID’ni değiştirebileceğin en yakın tarihi görebilirsin.

Eğer birinin hesabına girdiğini ve adını değiştirdiğini düşünüyorsan hemen Riot Games ile iletişime geç!

Riot ID Her Oyunda Aynı Mı Görünür?

Evet, Riot ID sayesinde Valorant, LOL ve diğer Riot Games oyunlarında görünen adın hep aynı olur. Bu sayede oyunlar farklı olsa da arkadaşların seni kolayca bulabilir. Bunun bir diğer güzel yanı da bir oyunda sahip olduğun ün sayesinde diğer oyunda da hayranların seni kolayca tanıyabilir.

Valorant, LOL ve diğer tüm oyunlardaki bütün para yükleme ve satın alma işlemlerini Ozan SuperApp sayesinde kolayca gerçekleştirebilir ve Ozan SuperApp kullanıcılarına özel fırsatlardan faydalanabilirsin. Hemen Ozan SuperApp’i indir, hesabını oluştur ve kampanyalardan faydalanmaya başla!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.