Ozan SuperApp’in Önerdiği En İyi Animeler

21 Aralık 2022

Dijital çağa girmemizle beraber dünyada olup biten her şeyden haberimiz oluyor. Özellikle sosyal medya sayesinde ilgimizi çekmeyen birçok popüler kültür eseri ile haşır neşir oluyoruz. 

Yeni dizilerden, çizgi romanlardan, müziklerden ve filmlerden de haberimiz oluyor. Ancak sosyal medyanın bu derece önemli olmadığı dönemde kült olmuş ve efsaneleşmiş eserlerden mahrum kalıyoruz. 

Anime izlemeye yeni başlamış birçok insan eski yapımları bilmiyor. İşte bu yüzden geçmişten günümüze en iyi animelerin listesini yaptığımız bir rehber hazırladık!

Sadece yeni çıkan animeler değil, 90’lı ve hatta 80’li yıllarda çıkan kült anime önerilerini de listemize kattık. Senin için hazırladığımız anime rehberi sayesinde bir zaman yolculuğuna çıkacak ve gelmiş geçmiş en popüler ve en iyi animeleri tanıma fırsatı yakalayacaksın.

İçerisinde mecha, isekai, macera, gizem, gerilim ve fantezi türündeki çeşitli anime önerilerine yer verdiğimiz bu listede kendi zevkine uygun bir yapımı kolaylıkla bulabilirsin. 

Dövüş sanatlarını seviyorsan Naruto ve Dragon Ball senin için en uygun animeler olacaktır. Eğer daha karanlık temaları seviyorsan ve fantezi türüne yatkın olduğunu düşünüyorsan Death Note ve Fullmetal Alchemist: Brotherhood gibi animeler ise izleme listene koyman gereken yapımların başında geliyor. Bunlar gibi birçok animeyi senin için hazırladığımız listede bulabilir ve arşivini genişletebilirsin! 

Attack on Titan

Orijinal Adı: Shingeki no Kyojin
İngilizce Adı: Attack on Titan
Yayınlandığı Yıllar: 2013 – Devam Ediyor
Sezon / Bölüm Sayısı: Şimdilik 4 Sezon / 87 Bölüm
Tür: Aksiyon, Drama, Gizem
IMDb Puanı:  9.0 / 10

Günümüzün anime fanlarının yakından takip ettiği Attack on Titan (Shingeki no Kyojin), 2013 yılında yayınlanmaya başlamış ve 2023 yılında final yapacak bir karanlık fantezi (dark fantasy) ve ‎post-apocalyptic anime serisi.

Highschool of the Dead ve Death Note gibi daha önce geniş kitlelere ulaşmış ve kült haline gelmiş ünlü animelerin yönetmenliğini üstlenen Tetsurō Araki, Attack on Titan’ın da yönetmenliğini yaparak anime dünyasına bir diğer efsanevi yapımı eklemeyi başarıyor. 

IMDb puanı 9 olan başarılı seri, şimdilik 4 sezon ve 87 bölümden oluşuyor. Hajime Isayama tarafından yazılan manga serisinden uyarlama Attack on Titan, titanlar tarafından korunmak için duvarlar ile çevrili şehirlerde yaşayan insanların distopik hikayesini anlatıyor. 

Ana karakter Eren Jaeger’ın başına gelen travmatik olayları ve daha sonra intikam yemini ederek nasıl titanların hepsini yok etmeye karar verdiğini izliyoruz. Eğer dark fantasy türündeki animeleri seviyorsan Attack on Titan’ı kesinlikle izlemelisin. 

Death Note

Orijinal Adı: Desu Nōto
İngilizce Adı: Death Note
Yayınlandığı Yıllar: 2006 – 2007
Sezon / Bölüm Sayısı: 1 Sezon / 37 Bölüm
Tür: Gizem, Psikolojik, Gerilim, Doğaüstü
IMDb Puanı:  9.0 / 10

Psikolojik gerilim türündeki animeler arasında en tanınanı olan Death Note, sadece anime dünyasında değil, popüler kültürde de ses getirerek adını tarihe altın harflerle kazımıştır. 

Tsugumi Oba tarafından yazılan manga, 2006 ve 2007 yılları arasında animeye uyarlanarak seyirciye 37 bölümden oluşan bir sezon sunar. IMDb puanı 9 olan ve eleştirmenler tarafından tam puan alan Death Note’un ana karakteri ikonik Light Yagami’dir. 

Güçlü bir adalet duygusuna sahip Light, ölüm defterini (Death Note) bulur ve bu deftere yazdığı isimlerin öldüğünü fark etmesiyle birlikte tüm hayatı değişir. Eğer psikolojik gerilim, polisiye ve gizem türlerini seviyorsan Death Note listende olması gereken animelerin başında geliyor! 

Fullmetal Alchemist: Brotherhood

Orijinal Adı: Hepburn: Hagane no Renkinjutsushi
İngilizce Adı: Fullmetal Alchemist: Brotherhood
Yayınlandığı Yıllar: 2009 – 2010
Sezon / Bölüm Sayısı: 1 Sezon / 64 Bölüm
Tür: Karanlık Fantezi, Aksiyon, Macera, Bilim Kurgu
IMDb Puanı:  9.1 / 10

Fantastik türünü sevenlerin bir solukta izleyip bitireceği bir anime olan Fullmetal Alchemist: Brotherhood (Hepburn: Hagane no Renkinjutsushi), 2009 ve 2010 yılları arasında yayınlanan ve yayınlandığı tarihler arasında büyük ses getiren bir seri olarak bilinir.

Yasuhiro Irie tarafından yönetilen ve müzikleri Akira Senju’ya ait olan seri, simyacı iki kardeşin ölen annelerini hayata geri getirmek için verdikleri mücadeleyi anlatır. Seri her ne kadar dark fantasy ve steampunk türlerine hizmet etse de birçok dram türündeki animeden daha güçlü dram öğelerine sahiptir. 

IMDb puanı 9.1 olan başarılı animenin toplam 1 sezonu ve 64 bölümü bulunmaktadır. Eğer hem karakter gelişimine önem veriyorsan hem de fantastik türünü seviyorsan bu animeyi mutlaka izlemelisin. 

Ayrıca, Fullmetal Alchemist: Brotherhood’u izlemek için bir önceki Fullmetal Alchemist serisini izlemeye de gerek yok. 

One Piece

Orijinal Adı: Wan Piisu
İngilizce Adı: One Piece
Yayınlandığı Yıllar: 1999 – Devam Ediyor
Sezon / Bölüm Sayısı: Şimdilik 20 Sezon / 1044 Bölüm
Tür: Macera, Aksiyon, Komedi
IMDb Puanı:  8.9 / 10

Eiiçiro Oda tarafından 1997 tarihinde yazılan ve animesi 1999 yılında televizyonda yayınlanmaya başlayan One Piece (Wan Piisu), başlı başına bir kült haline gelmiş bir anime olarak bilinir. 

Özellikle sıkı anime severlerin hala takip ettiği ve günümüzün popüler kültüründe bile oldukça önemli bir yere sahip olan One Piece, şimdilik 20 sezon ve 1044 bölümden oluşur. 

Şeytan meyvesi yiyerek özel güçler kazanan ana karakter Monkey D. Luffy’nin korsanlık hayatını anlatan ve izleyicisini maceradan maceraya sürükleyen animenin IMDb puanı 8.9’tur. 

Fantastik ve macera türlerini sevenler için oldukça eğlenceli bir anime olan bu seri kesinlikle takip edilmesi gerekilen bir yapım! 

Hunter x Hunter

Orijinal Adı: Hantā Hantā
İngilizce Adı: Hunter x Hunter
Yayınlandığı Yıllar: 1999 – 2001
Sezon / Bölüm Sayısı: 3 Sezon / 62 Bölüm
Tür: Aksiyon, Macera, J-drama
IMDb Puanı:  8.6 / 10

Hunter x Hunter 1999 ve 2001 yılları arasında televizyonda yayınlanan ve Kazuhiro Furuhashi tarafından yönetilen bir aksiyon ve macera anime serisidir. Yoshihiro Togashi’nin yazdığı ve çizdiği mangadan uyarlanan dizinin geniş bir fan kitlesi bulunuyor. 

IMDb puanı 8.6 olan animenin toplam 3 sezonu ve 62 bölümü bulunmakta. Serinin ana hikayesi Gon Freecss isimli bir çocuğun etrafında dönüyor. Küçüklüğünden beri ona babasının öldüğü söylenen Gon, aslında babasının yaşadığını öğreniyor. 

Babasının yaşadığını ve bir “Hunter” olmak için oğlunu terk ettiğini öğrendikten sonra kendisi de bir “Hunter” olmaya karar veren ana karakterin maceralarını anlatan bu anime, aksiyon temasını severlerin kaçırmaması gereken bir yapım. 

Cowboy Bebop

Orijinal Adı: Kaubōi Bibappu
İngilizce Adı: Cowboy Bebop
Yayınlandığı Yıllar: 1998
Sezon / Bölüm Sayısı: 1 Sezon / 26 Bölüm
Tür: Western, Macera, Animasyon, Drama
IMDb Puanı:  8.9 / 10

1998 yılında yayınlanan ve 26 bölümden oluşan Cowboy Bebop (Kaubōi Bibappu), bilim kurgu ve neo noir animenin en önemli temsilcilerinden biri olarak görülmektedir. 

Yönetmenliğini Shinichirō Watanabe’nin üstlendiği ve senaryosunun Keiko Nobumoto’nın yazdığı animenin müzikleri ise Yoko Kanno’ya aittir. 

IMDb puanı 8.9 olan ve bilim kurgu severlerin en sevdiği animelerin başında gelen Cowboy Bebop’un hikayesi 2071 yılında, uzay gemileri ile seyahat eden bir grup ödül avcısının yaşadıklarından oluşmaktadır. 

Ana karakteri Spike Spiegel ile ünlü olan seri, bilim kurgunun yanında fantastik öğelere de hayat vermektedir. Eğer bilim kurgu, macera, aksiyon ve fantastik öğelerin harmanlandığı bir anime arıyorsan Cowboy Bebop tam sana göre!

Sailor Moon

Orijinal Adı: Bishoujo Senshi Sailor Moon
İngilizce Adı: Sailor Moon
Yayınlandığı Yıllar: 1992 – 1997
Sezon / Bölüm Sayısı: 5 Sezon / 200 Bölüm
Tür: Aksiyon, Macera, Drama
IMDb Puanı:  7.7 / 10

Sadece anime dünyasında değil, popüler kültürde de kendine bir yer edinen ve çok büyük bir fan kitlesine sahip Sailor Moon (Bishoujo Senshi Sailor Moon), her klasik anime severin izlemesi gereken yapımların başında gelmekte. 

Toei Animation tarafından manga serisinden uyarlanan bu fantastik seri, 1992 ve 1997 yılları arasında yayınlanmıştır. Toplam 5 sezondan, 200 bölümden ve 3 özel bölümden oluşan Sailor Moon, çıktığı yıllar arasında oldukça rağbet görmüştür. 

IMDB puanı 7.7 olan fantastik serinin hikayesi on dört yaşındaki Usagi Tsukino’nun yolda yürürken bir kedi görmesi ve bu kedi sayesinde sihirli güçler edinmesi ile başlar. 

Sihirli güçlere sahip olduktan sonra “Ay Savaşçısı” olan Usagi Tsukino, güneş sistemini korumakla görevlendirilir. 

Eğer daha önce Sailor Moon’u izlemediysen, bir klasik olan bu animeyi mutlaka izlemeni öneririz!

Pokemon

Orijinal Adı: Pokemon
İngilizce Adı: Pokemon
Yayınlandığı Yıllar: 1997 – Devam Ediyor
Sezon / Bölüm Sayısı: Şimdilik 25 Sezon / 1223 Bölüm
Tür: Macera, Fantezi, Komedi
IMDb Puanı:  7.5 / 10

Dünyanın en bilindik animelerinin başında gelen ve özellikle 2000’li yıllarda çocuk olan 90 doğumlu kuşak çok ayrı bir yere sahip olan Pokemon, günümüzde hala devam etmekte. Nintendo tarafından geliştirilen Pokemon, ilk kez 1997 yılında yayınlandı. 

Diğer animelerin aksine ilk olarak video oyunu çıkan ve daha sonra animeye uyarlanan eser, bütün dünyanın ilgisini çekmeyi başararak muazzam bir popülariteye ulaştı. IMDb puanı 7.5 olan seri şu anda hala yayınlanmakta ve Pokemon, hala büyük fan kitleleri tarafından sevilmekte. 

Şu anda 1000’den fazla bölüme sahip olan çizgi dizi, aynı zamanda 100’den fazla ülkede yayınlanmaya devam ediyor. Ana karakter Ash’e eşlik eden ikonik pokemon Pikachu ve daha yüzlerce pokemonu konu alan hikayeyi izlemek istiyorsan bu anime tam sana göre!

Digimon

Orijinal Adı: Dejimon Adobenchā
İngilizce Adı: Digimon
Yayınlandığı Yıllar: 1999 – 2021
Sezon / Bölüm Sayısı: 10 Sezon / 544 Bölüm
Tür: Macera, Fantezi, Isekai
IMDb Puanı:  7.3 / 10

Tıpkı Pokemon gibi dünyada oldukça ses getiren bir başka klasik anime olan Digimon (Digital Monsters), ilk defa 1999 yılında televizyonda yayınlanarak izleyicisi ile buluştu. 

Bir grup gencin alternatif bir evren olan dijital dünyaya gönderilmesi ve Digimon adındaki kendi canavarları ile eşleşmesini konu olan bu anime, ilk yayınlandığı yıl sadece Japonya’da değil, bütün dünyada büyük ilgi gördü. 

1999 yılından 2021 yılına kadar yayınlanan ve her sezonda başka bir ana hikayeye odaklanan Digimon’un kendi adına özel bilgisayar oyunları ve figürleri de vardır. IMDb puanı 7.3 olan animenin hala geniş bir fan kitlesi bulunmakta. Eğer alternatif dünya temalı fantastik hikayeleri seviyorsan Digimon’u mutlaka izlemelisin. 

Yu-Gi-Oh!

Orijinal Adı: Yū-Gi-Ō!
İngilizce Adı: Yu-Gi-Oh!
Yayınlandığı Yıllar: 2000 – 2004
Sezon / Bölüm Sayısı: 5 Sezon / 224 Bölüm
Tür: Fantastik, Macera, Aksiyon
IMDb Puanı:  7.3 / 10

Manga, bilgisayar oyunları ve dünya çapında ünlü kart oyunu ile adını sıkça söz ettiren Yu-Gi-Oh!, bu popülerliğini anime serisine borçludur. 

Dünya çapında oldukça popüler olan anime serisi ilk kez 2000 yılında televizyonda yayınlandı ve toplam dört sene boyunca ekranda kaldı. Bu süreç boyunca büyük popülerlik yakalayan ve dünya çapında ünlü olan seri, 2004 yılında 224. bölümü ile final yaptı. 

Yugi Mutou adındaki bir Japon gencin çözdüğü Milenyum Yapbozu (Millenium Puzzle) sonrası bir firavunun ruhu ile iletişime geçebilmesi ve gizemli “Duel Monsters” adındaki kart oyununun çevresinde gerçekleşen olayları konu alan anime serisi, fantastik türünü sevenler için oldukça başarılı bir yapım. IMDb puanı 7.3 olan ve Kazuki Takahashi tarafından yaratılan bu animeyi izlemeni öneririz!

Dragon Ball

Orijinal Adı: Doragon Bōru
İngilizce Adı: Dragon Ball
Yayınlandığı Yıllar: 1986 – 1989
Sezon / Bölüm Sayısı: 153 Bölüm
Tür: Dövüş Sanatları, Macera, Animasyon
IMDb Puanı:  8.6 / 10

Dünyanın en çok satan mangalarından biri olan ve 1984 yılından 1995 yılına kadar 42 cilt halinde yayınlanan Dragon Ball, aynı zamanda tüm dünya tarafından tanınan bir anime serisi olarak da bilinmektedir. 

Dragon Ball’ın farklı yıllarda çıkan animeleri olsa da ilk kez 1986 yılında televizyonda yayınlandı. Orjinal adı Dragon Ball ile ilk kez televizyonlarda yayınlanan Dragon Ball, oldukça geniş bir kitleye ulaşarak anime dünyasında yerini buldu. 

Sadece macera ve aksiyon türünde bir seri olmakla kalmayıp, dövüş sanatlarını da konu edinen seri, dövüş meraklılarının da ilgisini çekmektedir. Dedesini kaybetmiş ve onun bıraktığı dört yıldızlı topa sahip Son Goku’nun Bulma isimli genç kızla tanışması ve birlikte maceraya atılıp diğer ejder toplarının peşine düşmesini konu alan animede, aynı zamanda Son Goku’nun nasıl dövüş sanatlarında ustalaştığını da izleyebilirsin. 

IMDb puanı 8.6 olan başarılı seriyi izleme listene eklemeni öneririz! 

Naruto

Orijinal Adı: Naruto
İngilizce Adı: Naruto
Yayınlandığı Yıllar: 2002 – 2007
Sezon / Bölüm Sayısı: 5 Sezon / 220 Bölüm
Tür: Macera, Animasyon, Aksiyon
IMDb Puanı:  8.4 / 10

Tıpkı Dragon Ball gibi dövüş sanatları, aksiyon ve macera öğelerini içeren Naruto, dünyada en çok izlenen animelerin arasında gösterilir. Aynı zamanda 220 milyonun üzerinde kopya satan mangası ile de oldukça popüler olan Naruto’nun en büyük özelliği ise komedi unsurlarını çok iyi bir şekilde animenin içerisinde barındırması olarak görülür. 

İlk kez 2002 yılında yayınlanmaya başlayan ve oldukça popülerleşen seri, 2007 yılında 220. bölümü ile final yapmıştır. Daha sonra çıkan Naruto: Shippuden serisi ise Naruto’nun devamı olarak görülse de aynı başarıyı elde etmemiştir. 

Ninja akademisinde eğitim gören Naruto’nun hikayesini anlatan orjinal seri ise IMDb’de 8.4 puanı ile hem eleştirmenler hem de anime severler tarafından bir kült olarak görülmektedir. 

Fairy Tail

Orijinal Adı: Fairy Tail
İngilizce Adı: Fairy Tail
Yayınlandığı Yıllar: 2009 – 2019
Sezon / Bölüm Sayısı: 9 Sezon / 328 Bölüm
Tür: Bilim Kurgu, Aksiyon, Gizem, Komedi
IMDb Puanı:  7.9 / 10

Hiro Mashima tarafından yazılan mangası ile oldukça ünlenen Fairy Tail, 2009 yılında animeye uyarlanarak televizyonda yayınlanmaya başlamıştır. 

Toplam 9 sezon ve 328 bölümden oluşan bu fantastik temalı hikaye dünya çapında ünlü olmuş ve geniş izleyici kitlelerine ulaşmıştır. Sadece animesi ile ünlü olmakla kalmayıp aynı zamanda video oyunları ile de ünlenen Fairy Tail, Japon popüler kültüründe oldukça önemli bir yere sahiptir. 

Ana karakter Lucy Heartfilia adlı büyücü kızın, Natsu Dragneel isimli bir Fairy Tail büyücüsü ile tanıştıktan sonra yaşadığı maceraları konu alan anime, farklı büyü güçlerine sahip renkli karakterler içerir. Eğer fantastik temalı şirin animeleri seviyorsan, IMDb puanı 7.9 olan Fairy Tail’i mutlaka izlemelisin. 

Tokyo Ghoul

Orijinal Adı: Tōkyō Gūru
İngilizce Adı: Tokyo Ghoul
Yayınlandığı Yıllar: 2014
Sezon / Bölüm Sayısı: 1 Sezon / 12 Bölüm
Tür: Korku, Gerilim, Fantastik
IMDb Puanı:  7.8 / 10

Yönetmenliğini Shuhei Morita’nın yaptığı ve senaristliğini Chūji Mikasano’nin üstlendiği Tokyo Ghoul (Tōkyō Gūru), dünyaca ünlü olan karanlık fantezi temalı bir animedir. 

Sui Ishida tarafından yazılan 2011 çıkışlı manganın uyarlaması olan anime, 2014 yılında yayınlanmıştır. Mini dizilerden oluşan serinin ilk mini dizisi sadece 12 bölüme sahip olmasına rağmen oldukça büyük bir başarı elde etmiştir. 

Popülerliğini tüm dünyaya yayan dark fantasy türündeki seri, Kaneki adındaki ana karakterin bir cafede insan üstü bir yaratık ile tanışması ile başlar. Rize’nin insan eti ile beslenen bir ghoul olduğundan habersiz olan Kaneki, Rize tam onu öldürmek üzereyken üzerine düşen demir yüzünden ölünce bir ghoul’un yemeği olmaktan kurtulur. Ancak ölüm döşeğindeki Kaneki, Rize’nin organları sayesinde hayata döner. 

IMDb puanı 7.8 olan ve yarı insan, yarı ghoul olarak uyanan Kaneki’nin macerasını anlatan bu anime, dark fantasy seviyorsan tam tarzına göre! 

Steins: Gate

Orijinal Adı: Shutainzu Gēto
İngilizce Adı: Steins: Gate
Yayınlandığı Yıllar: 2011
Sezon / Bölüm Sayısı: 1 Sezon / 24 + 1 OVA Bölüm
Tür: Bilim Kurgu, Drama, Komedi
IMDb Puanı:  8.8 / 10

Japonca ismi Shutainzu Gēto olan Steins: Gate, bir bilgisayar oyunundan uyarlanan bir anime serisidir. Hiroshi Hamasaki ve Takuya Satō tarafından yönetilen bilim kurgu, drama ve komedi serisi, kendi türünün en klasik örneklerinin başında gösterilir. 

Toplam 24 bölüme sahip olan serinin ana teması ise zaman içinde yolculuktur. Serideki olaylar her ne kadar gerçek olmasa da Cern gibi gerçek hayatta var olan bilim merkezlerine yer vermesi insanların oldukça ilgisini çekmiştir. 

IMDb puanı 8.8 olan ve eleştirmenler tarafından oldukça beğenilen bu bilim kurgu türündeki animeyi mutlaka listene izlemelisin. 

Code Geass

Orijinal Adı: Kōdo Giasu
İngilizce Adı: Code Geass
Yayınlandığı Yıllar: 2006 – 2007
Sezon / Bölüm Sayısı: 2 Sezon / 50 + 4 OVA Bölüm
Tür: Bilim Kurgu, Mecha, Askeri
IMDb Puanı:  8.7 / 10

Bilim kurgu, mecha ve askeri temalı animeleri sevenler için oldukça iyi bir tercih olacak Code Geass, farklı kurgusu ve hikayesi ile dikkatleri üzerine çekiyor. Toplam 50 orijinal bölümden ve 4 OVA’dan oluşan seri ilk olarak 2006 yılında yayınlanmaya başladı. 

IMDb puanı 8.7 olan ve eleştirmenler tarafından oldukça pozitif yorumlara sahip serinin ana konusu ise Britanya İmparatorluğu ve Japonya arasındaki bir savaşı konu alıyor. Alternatif bir tarihi evrende geçen bu dizide Japonya savaşı kaybedince halkının fakirleşmesinden ve ülkenin bir distopyaya dönüşmesinden bahsediliyor. Bu tarz distopyalar hoşuna gidiyorsa Code Geass’i izlemek senin için oldukça keyifli bir deneyim olacaktır. 

One Punch Man

Orijinal Adı: Wanpanman
İngilizce Adı: One Punch Man
Yayınlandığı Yıllar: 2015 – 2019
Sezon / Bölüm Sayısı: 2 Sezon / 24 + 12 OVA Bölüm
Tür: Animasyon, Aksiyon, Komedi
IMDb Puanı:  8.7 / 10

Shingo Natsume’in yönetmen koltuğuna geçtiği ve Madhouse stüdyosundan ortaya çıkan One Punch Man (Wanpanman), aksiyon ve komedi öğeleri ile anime severler tarafından oldukça sevilen bir yapım olarak karşımıza çıkıyor. 

2015 yılında yayınlanmaya başlayan 2019 yılında final yapan serinin toplam 24 bölümü ve 12 OVA’sı bulunuyor. İlk başta internette yayınlanmaya başlayan, daha sonra ise televizyon kanalı tarafından satın alınan serinin büyük bir fan kitlesi var. 

Sempatik karakter Saitama’nın hikayesini işleyen anime, bambaşka bir evrenin kapılarını açıyor. Garip bilim adamları, canavarlar ve yaratıklara sahip bir evrenin oldukça eğlenceli bir teması bulunuyor. 

Dünya çapında popülerlik kazandıktan sonra One-Punch Man: A Hero Nobody Knows isimli video oyunu çıkan animenin IMDb puanı 8.7 bulunmakta. 

Eğer eğlenceli bir anime arıyorsan One Punch Man tam da sana göre! 

My Hero Academia

Orijinal Adı: Boku no Hero Academia
İngilizce Adı: My Hero Academia
Yayınlandığı Yıllar: 2016 – Devam ediyor
Sezon / Bölüm Sayısı: Şimdilik 6 Sezon / 113 + 5 OVA Bölüm
Tür: Macera, Bilimsel Fantezi, Süper Kahraman Kurgusu
IMDb Puanı:  8.5 / 10

Okul temalı birçok anime içerisinde en sevilen olarak gösterilen My Hero Academia (Boku no Hero Academia), mutlaka izlemen gereken animelerin başında geliyor. 

Mangası Kōhei Horikoshi tarafından yazılan ve ilk defa 2014 yılında yayınlanan eserin anime uyarlaması ise 2016 yılında çıktı. Hala devam eden serinin oldukça aktif bir fan kitlesi bulunmakta. 

Şu anda 113 bölüme ve 5 OVA’ya sahip olan serinin hikayesi ise dünyadaki insanların birden özel güçler kazanması ile başlıyor. Nüfusun çoğunun bu özel güçlere sahip olmasına rağmen nadir şekilde hala normal kalan insanlar da dünyada yaşamını sürdürüyor. 

Özel bir süper güce sahip olmamasına rağmen süper kahraman hayranı olan ve bir süper kahraman okuluna yazılan Izuku Midoriya’nın ana karakter olduğu ve IMDb puanı 8.5 olan bu seriyi kesinlikle kaçırmamalısın.

Neon Genesis Evangelion

Orijinal Adı: Shinseiki Evangerion
İngilizce Adı: Neon Genesis Evangelion
Yayınlandığı Yıllar: 1995 – 1996
Sezon / Bölüm Sayısı: 1 Sezon / 26 Bölüm
Tür: Mecha Anime, Gerilim, Kıyamet Sonrası Bilim Kurgusu
IMDb Puanı :  8.5 / 10

Yönetmenliğini ve senaristliğini Hideaki Anno’nun üstlendiği, mangadan uyarlama bir anime serisi olan Neon Genesis Evangelion (Shinseiki Evangerion), kült klasikler arasında gösteriliyor. 

İlk defa 1995 yılında yayınlanan ve toplam 26 bölüme sahip olan animenin final bölümü 1996 yılında yayınlandı. Mecha türündeki animelerin en ünlü yapımlarından biri olarak gösterilen seride bol bol robot ve mekanik karakterler görürüz. 

Mecha türünün yanı sıra dramın ağır bastığı ve karakterlerin izleyiciye kendisini oldukça iyi tanıttığı bu anime, kendi türünün en iyi örneği olarak görülmekte. Eğer distopyaları seviyorsan ve Mecha animelerden hoşlanıyorsan IMDb puanı 8.5 olan bu kült yapım tam da sana göre! 

Gintama

Orijinal Adı: Gin Tama
İngilizce Adı: Gintama
Yayınlandığı Yıllar: 2005 – 2021
Sezon / Bölüm Sayısı: 375 Bölüm
Tür: Bilim Kurgu, Komedi
IMDb Puanı:  8.7 / 10

Hideaki Sorachi’nin yazdığı mangadan uyarlanan ve ilk kez 2005 yılında televizyonda yayınlanmaya başlayan Gintama, oldukça geniş bir hayran kitlesine sahip bilim kurgu ve komedi türlerinin ağır bastığı bir seri olarak bilinmektedir. 

IMDb puanı 8.7 olan ve birçok eleştirmen tarafından oldukça olumlu yorumlar alan Gintama’nın hikayesi zalim uzaylıların dünyayı istila etmesi ile başlar. 

Uzaylılar ile olan savaşta yenik düşen dünya halkı, bu yeni ırkın isteklerine göre hareket etmeye başlar. Amando adı verilen bu ırkın isteklerine göre bütün samurayların kılıçlarına el koyulacaktır. Bu distopik ortamda tek başına mücadele eden bir samuray olan ana karakter Sakata Gintoki’nin hikayesini anlatan Gintama, içerdiği birden fazla hikayesi ve ikonik karakterleri ile anime severlerin kalbini kazanmayı başarmıştır. 

Toplam 375 bölümden oluşan bu kült yapımı kesinlikle izleme listene eklemelisin. 

Bleach

Orijinal Adı: Burīchi
İngilizce Adı: Bleach
Yayınlandığı Yıllar: 2004 – 2012
Sezon / Bölüm Sayısı: 16 Sezon / 366 Bölüm
Tür: Okült Kurgu, Macera, Gerilim
IMDb Puanı:  8.2 / 10

Aksiyon, shounen, macera ve komedi türünde bir yapım olan Bleach, anime severler tarafından oldukça sevilmektedir. İlk kez 2004 tarihinde televizyonda yayınlanan ve 2012 yılına kadar devam eden anime serisinin toplam 366 bölümü bulunmaktadır.

IMDb puanı 8.2 olan seri, eleştirmenler tarafından da olumlu yorumlar almıştır. Yapımcılığını Studio Pierrot’un üstlendiği ve yönetmen koltuğuna ise Noriyuki Abe’nin oturduğu serinin hikayesi ölüler ile iletişime geçebilen 15 yaşındaki Kurosaki Ichigo’nun etrafında dönmektedir. 

Ölüm tanrısı olarak bilinen Shinigami’nin Kurosaki’nin odasına girmesi ile olaylar gelişmeye başlar ve Kurosaki’nin onu görmesine çok şaşıran ölüm tanrısı yanlışlıkla güçlerini bu 15 yaşındaki çocuğa geçirir. Oldukça eğlenceli bir hikayesi olan Bleach’i izlemeni öneririz! 

Claymore

Orijinal Adı: Claymore
İngilizce Adı: Claymore
Yayınlandığı Yıllar: 2007
Sezon / Bölüm Sayısı: 1 Sezon / 26 Bölüm
Tür: Macera, Kılıç ve Büyü, Karanlık Fantezi
IMDb Puanı:  8.0 / 10

Bir başka shounen animesi örneği olan ve içerisinde fantastik öğeler içeren Claymore, fantastik türünü seven anime sevenlerin favorilerinden biri olarak gösterilir. 

2007 yılında yayınlanan ve IMDb puanı 8 olan Claymore toplam 26 bölüme sahiptir. İnsan ırkını avlayan Yoma adlı canavarların olduğu bir evrende tek umut Claymore ismindeki savaşçılardır. Bu savaşçılar oldukça güzel olan, gümüş gözlere sahip kızlardır. 

Claymore’lar ne kadar fazla özel güçlerini kullanırlarsa o kadar insanlıktan uzaklaşırlar. Eğer distopik olay örgülerini ve fantastik öğeleri seviyorsan bu anime izleme listende olmayı hak ediyor! 

Serial Experiments Lain

Orijinal Adı: Shiriaru Ekusuperimentsu Rein
İngilizce Adı: Serial Experiments Lain
Yayınlandığı Yıllar: 1998-1998
Sezon / Bölüm Sayısı: 1 Sezon / 13 Bölüm
Tür: Korku, Cyberpunk, Gizem, Gerilim, Bilim Kurgu
IMDb Puanı:  8.1 / 10

Serial Experiments Lain (Shiriaru Ekusuperimentsu Rein), cyberpunk türündeki animeler arasında en popüler olan birkaç önemli animeden biridir. Bilim kurgu, gizem ve psikolojik öğeler içeren bu animenin çıkış tarihi ise 1998. 

Sadece 13 bölüme sahip olsa da oldukça geniş bir hayran kitlesine sahip olan bu animenin IMDB puanı ise 8.1’dir. Distopik bir sanal yaşamı konu alan Serial Experiments Lain’in psikolojik gerilime dönüşen hikayesi çıktığı yıl büyük ilgi toplamıştır. 

Şu anda kült anime klasiklerinden biri olarak gösterilen Serial Experiments Lain, eğer psikolojik gerilim türünü seviyorsan ilgini çekebilir. 

Fate/Zero

Orijinal Adı: Feito/Zero
İngilizce Adı: Fate/Zero
Yayınlandığı Yıllar: 2011
Sezon / Bölüm Sayısı: 1 Sezon / 25 Bölüm
Tür: Aksiyon, Fantastik, Doğaüstü Güçler
IMDb Puanı:  8.2 / 10

Fantastik ve aksiyon temalı Fate/Zero, ilk defa 2011 yılında televizyonda yayınlanmaya başlamıştır. Toplam 25 bölüme ve birkaç OVA bölüme sahip olan seri çıktığı yıl oldukça popüler olmuştur. Type-Moon’un Fate/Zero romanından uyarlama olan animenin IMDb puanı ise 8.2’dir. 

Fantastik bir evrende geçen ve bu evrendeki büyücülerin Kutsal Kase için savaştıkları bir dünyada amaçsız bir büyücünün hikayesini anlatan seri, karanlık teması ile ilgileri üzerine çekmiştir. Kotomine Kirei’nin hikayesini izlediğimiz bu anime, dark fantasy severlerin kaçırmaması gereken bir yapım. 

Sword Art Online

Orijinal Adı: Sōdo Āto Onrain
İngilizce Adı: Sword Art Online
Yayınlandığı Yıllar: 2012
Sezon / Bölüm Sayısı: 1 Sezon / 34 Bölüm
Tür: Oyun, Fantastik, Aksiyon 
IMDb Puanı:  7.5 / 10

2002 ve 2008 yılları arasında manga olarak yayınlanan Sword Art Online, 2012 yılında animeye uyarlanmıştır. Toplam 34 bölümden oluşan serinin türü ise romantik, aksiyon ve macera olarak geçmektedir. 

Yönetmenliğini Tomohiko Itō’nun yaptığı seri, yayınlandığı tarihte oldukça popüler olmuştur. Animenin konusu ise sanal gerçekliğin arasında sıkışmış video oyuncuları ile alakalıdır. 

2022 yılında çıkan Sword Art Online RPG oyununu satın alan oyuncular mükemmel bir deneyim yaşayarak satın aldıkları oyunun içerisinde role play yapacaklarını düşünürler. Ancak bir süre sonra oyundan çıkış olmadığını fark ederler. 

IMDb puanı 7.5 olan anime serisi, zaman içerisinde oldukça popülerlik kazanmış ve en fazla izlenen animelerden biri olmuştur. Eğer sanal gerçeklikle alakalı fantastik animeler hoşuna gidiyorsa Sword Art Online’ı listene ekleyebilirsin. 

Senin için hazırladığımız en iyi animeler rehberi sayesinde yeni animeler keşfedebilir ve izlediğin animelerin video oyunlarını veya mangalarını satın almayı düşünebilirsin! 

Eğer oyundan dijital servislere tüm kategorilerde kazançlı olmanın rehberini arıyorsan; adres Ozan SuperApp! Ozan SuperApp; 7/24 para transferi, QR kod ile ödeme, Cashback avantajları, oyundan dijital servislere tüm ödemelerinde yanında! Sen de hemen Ozan SuperApp’i indir, fırsatlarla dolu dijital dünyaya adımını at!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.