Öğrenciler İçin 5 Dakikada Hazırlanacak Tatlılar

7 Aralık 2021

Öğrencilik yaşantının mutfaktaki yeteneklerini açığa çıkardığını görmek için hızlı, leziz ve basit malzemelerin bir araya gelerek efsanevi tatlar oluşturduğu tarifler denemelisin. İş hayatı haricinde vaktin nakitle eş değer olduğu tek zaman elbette öğrencilik yılları. O yüzden yemek yaparken ve farklı tatları denemek için tarif ararken bu tarifleri pişirme süreleriyle birlikte değerlendirdiğini biliyoruz.

Bugün sana hiçbir yerde bulamayacağın kadar pratik, lezzetli ve yapımı kolay 5 dakikalık tatlı tarifleri sunmaya geldik. Öyleyse başlayalım!

En Hızlısından İki Malzemeli Kek

az-malzemeli-kek

5 dakikada hazırlanacak tatlılar listemizin ilk sırasında tadı ve dokusuyla seni mest edecek iki malzemeli kek yer alıyor.

İki Malzemeli Kek Malzemeleri

4 adet yumurta ve 200 gram fıstık ezmesiyle hazırlayabileceğin bu eşsiz tarifi, dilersen fıstık ezmesi yerine fındık ya da ceviz ezmesi kullanarak da yapabilirsin.

İki Malzemeli Kek Tarifi

Derin bir kaba kırdığın yumurtaları yüksek devirli mikserle çırparak beyaz bir köpük haline getirmeli ve bunu yaparken fıstık ezmesinin oda sıcaklığına gelmesini sağlamalısın. Yumurta köpüğünün üzerine fıstık ezmesini azar azar koyarak spatula ile kabarıklığını yitirmeden karıştırmalı ve fırını ısınması için açmalısın.

2 malzemeli keke birkaç malzeme daha eklemek sorun olmaz dersen, lezzeti katlamak için bir pinçik tuz ve çeyrek çay kaşığı kabartma tozu, biraz kuru üzüm ve çikolata ekleyebilirsin. Önceden ısıttığın fırında 170 derecede 20 dakika pişirdiğin keki kesmeden evvel soğumasını bekle. 5 dakikalık hazırlanış süresiyle rekora koşan bu keki kimseye kalmayacak şekilde afiyetle ye!

Asla Hayır Diyemeyeceğin Bir Sufle

az-malzemeli-sufle

Tatlılar arasında insanı yerken dünyada olmadığına ikna edecek kadar güzel olan sufle aslında öğrenci evinin vazgeçilmezi olacak kadar kolay bir tarife sahip. O halde ne diye bu uzay hissine uzak kalasın!

Tek kişilik sufle malzemeleri

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 20 gram bitter çikolata
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı un

Tek Kişilik Sufle Tarifi

Malzemeleri birleştirmeden önce fırını 220 dereceye ısıtmakla işe başlayabilirsin. Bir tavada erittiğin tereyağı ve çikolataya unu ekleyip karıştırdıktan sonra ayrı bir kapta yumurta ve şekeri çırpıp malzemeleri birleştir.
Yağladığın kaba döktüğün sufle harcını 7-8 dakika pişirmen yeterli. Daha da akışkan olsun istersen harcın yarısını döktükten sonra bir kare çikolata eklemeyi unutma! Pişirdikten sonra bekleme, akışkanlığı kıvamındayken ye ki tadı damağında kalsın!

Kendini Şımartman İçin Rafine Şekersiz Brownie Kurabiye

rafine-sekersiz-kurabiye

Senin mutfak yeteneklerini sorgulamaya kimsenin gücü yetmez ama böylesi bir brownie ne yemiş ne de yapmışsındır. Oyun oynarken ya da film keyfi sırasında birkaç lokma daha diye tabağı silip süpüresin gelecek!
Hem kek hem de kurabiye tadını aynı anda alabileceğin ve rafine şekersiz kurabiye çeşitleri arasında en sevilenlerden olan bu tarifi, torunlarına miras bırakmak isteyecek kadar seveceksin. Yapılışı için sana vereceğimiz tüyoları başka yerde bulamazsın o yüzden torunlara bizden bahsetmeyi de unutma!

Brownie kurabiye için malzemeler:

  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı keçiboynuzu özü (yoksa pekmez ya da yarım çay bardağı şeker)
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı kakao
  • Yarım su bardağı damla çikolata (yoksa normal kare çikolatayı kırabilirsin)
  • 1,5 çay bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Brownie kurabiyeyi yaparken önce sıvı malzemeleri derin bir kâsede karıştır. Ardından un ve kakao gibi katı malzemeleri ekle ve karışımını hamurdan biraz sıvı hale gelene kadar karıştırmaya devam et. 175 derece ısıttığın fırında geçireceği 12 dakikanın ardından brownie kurabiyen seni mest etmeye hazır!

Coco Star’ı Aratmayan Coco Kurabiye

coco-kurabiye

Arkadaşlarını pastaneden almadığına ikna etmek için ter dökeceğin kadar enfes olan ve öğrenci hayatının vazgeçilmez atıştırmalığı Coco Star’ı aratmayan son tarifle karşındayız.

Coco Kurabiye İçin Malzemeler

2 yumurta beyazı, yarım çay bardağı şeker ve 1 su bardağı Hindistan cevizi ile Coco Star’ın ev şubesi olarak tadıma sunabileceğin kurabiyenin yapımı da son derece kolay. Yalnızca yapım süresiyle değil, az malzemeyle çok işler başarmasıyla da hoşuna gideceğine eminiz. Biliyoruz zoru seversin ama bazen güzellik basitlikle yoldaş olur unutma. Bu lezzet yoldaşlığını öğrencilik hayatının eşsiz tatları arasına katmak için detayları atlama!

Coco Kurabiye Tarifi

Tüm malzemeleri bir kabın içinde kumlu bir hal alana kadar karıştırmalı ve bezeleme sırasında dağılmamasına özen göstermelisin. Çok kıvamlı ya da bir hamur gibi şekil almayacağından dondurma kaşığı ile topçuklar yapmak işini kolaylaştırabilir. Eğer dondurma kaşığın yoksa sıkmadan yuvarladığın coco kurabiye toplarını dağılmadan tepsiye yerleştir. Ağızda dağılan tadım için katlandığın bu titiz süreç, emin ol kurabiye piştiğinde zahmetine değecek! 170 derecede 20 dakika kadar pişirdikten sonra lezzet bombalarını patlatabilirsin!

Öğrenci mutfağında 5 dakikada hazırlayabileceğin efsanevi tatlı tariflerini öğrendin. Dijital dünyanın efsanevi uygulamasıyla da 5 dakikadan az sürede birbirinden farklı işlemleri yapmanı sağlayan sırrı öğrenmenin vakti geldi!

Ozan SuperApp ile 7/24 para transferi yapabileceğin ve QR kod ile ödeme kolaylığından faydalanabileceğin gibi Cashback kampanyalarıyla kazançlarını artırabilirsin. Oyundan dijital servis ödemelerine kadar tüm ihtiyaçların için Ozan SuperApp’i indir, hepsini aynı anda tek tıkla gerçekleştirmenin keyfini çıkar!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.