Oyun Dünyasının Yeni Trendi: New World İncelemesi

15 Ekim 2021

MMORPG (Devasa Çok Oyunculu Çevrimiçi Rol Yapma Oyunu) deneyimlerini seven oyun tutkunlarının dünyasına jet hızıyla giriş yapan oyunlardan biri New World için, hiçbir yerde bulamayacağın bir incelemeye hazır mısın? Oyunun kurucusu, içeriği, grafik ve hikâyesine dair aradığın ne varsa yazımızda bulacaksın.

Yeni nesil oyun beklentilerini tam anlamıyla karşılamak adına yola çıkan New World, devasa bir markanın ürünü. Amazon Games’in en taze ve iddialı oyunu olarak dikkatleri üzerine toplayan New World için bilinmesi gereken tüm gizleri senin için açığa çıkaracağız!

Battle Royale rüzgarı oyun dünyasının altını üstüne getirirken New World, fırtınanın yönünü MMORPG tarafına değiştirecek kadar iyi nitelikli bir oyun. Her kademede seviye atlayarak savaşın ve savaşmanın tadına varabileceğin New World, sahip olduğu hikaye ve karakter özgünlüğünü ile öne çıkıyor.

Hazırsan Amazon Games imzalı New World’e dair ne biliyorsak dökelim ortaya ve senin için oyun camiasında yeni bir sayfa açılsın. Oyun başlasın!

New World Nedir?

new-world-nedir
Eskiler bilir; Ultime Online ve World of Warcraft türün en büyük oyunları arasındadır. New World sahip olduğu niteliklerle MMORPG klasiklerden biri olmaya aday. Alışılan MMORPG türünde olması istenen her türlü klasik özellik oyunun içinde mevcut. Farklılığı ise hem yeni jenerasyon grafik ve oyun mekaniklerini kullanması hem de getirdiği birçok yenilik. New World için adına yakışır şekilde tasarlanan dünyaya adım attığında, bu zamana kadar tasarlanmış en iyi örneklerle karşılaşacaksın.

Klasik MMORPG sisteminden daha seri ve farklı bir ilerleme tekniği benimseyen oyunda, senin için işin en renkli kısmı oyun hikayesinin geçtiği ortamlar olabilir! Belirli bir seviyeden sonra alabileceğin kendine ait evleri, yeteneklerine ve hayal gücüne göre dizayn edebiliyorsun. Kestiğin odunlardan ve topladığın yünlerle yapabileceğin mobilyalara kadar her şey senin kontrolünde. Oyuncusuna bu denli hareket ve hayal gücü imkanı tanıyan oyunda, herkesin kendi benliğini yansıtabildiği özel alanlar New World’ün en karakteristik özelliklerinden biri.

Seviye atlama mekanikleri ise tamamen farklı bir şekilde sunuluyor. Klasik MMORPG’lerde seviye atladıkça seçtiğin sınıfa ait yetenek ağacından dikkatle yaptığın seçimlerle karakterini geliştirildi. New World ise gelişim sistemini tamamen kullandığın silahlar üzerinden kuruyor. Oyunda karakter sınıflarının yerini silahlar alıyor. Kılıç, mızrak, balta, yay veya tüfek gibi ana kategorilerdeki silahları kullandıkça tecrübe puanları kazanıyorsun. Puanları da silah yeteneklerini açmak için kullanıyorsun.

Dövüş sistemi ise türün adının hakkını verecek kadar devasa! Gerçek oyuncularla akıl almaz stratejiler üzerinden gerçekleşen kale savaşları da dahil olmak üzere, New World’ün türe getirdiği combat mekanikleri oldukça heyecan verici. World of Warcraft sonrası herkes gibi senin için de daha iyisinin gelmeyeceğine olan inanç, bu oyunu oynadıkça yıkılacak gibi görünüyor. PvP severlerin unutulmadığı düzende dilersen başka oyuncularla, dilersen de PvE takılıp arkadaşlarınla birlikte oyun içi mob’larla ölümcül raid’ler başlatabilir, bu dünyadaki hâkimiyetini ilan edebilirsin.

New World Oyununun Konusu

new-world-konusu
Detaylı bir karakter yaratım sürecinden sonra kendini Aeternum isimli bir adada buluyorsun. Bu efsanevi adada bulunan Azoth adlı mineraller adadaki yaşamı bir yandan güçlendirirken bir yandan çürütüyor. Büyü dolu bu atmosferde birçok farklı düşman ve yaratıkla mücadele seni bekliyor. Adanın en gizemli özelliği ise üzerinde bulunan hiçbir canlının gerçekten ölmemesi, hem karakterin hem de yenilgiye uğrattığın her canavar bir süre sonra tekrar dirilebiliyor.

New World’ün devasa haritasında keşfedilecek birçok farklı alan ve anlam vermen gereken, adanın gizemli tarihinden kalma kalıntılar bulunuyor. Yerine getirdiğin her görev, adaya dair bilgini ve sırlarını çözmekteki ilerleyişini artıracak. Böylece gizlerle dolu maceranın hakimi olmaya bir adım daha yaklaşacaksın.

3 farklı faction’ın bulunduğu Aeternum’da senin de seçim yapman gerekecek ve bulunduğun faction için yapacağın fetih görevleri ve saatlerce süren kale savunmaları seni bekliyor.

New World Nasıl Oynanır?

Ultima Online ile başlayan MMORPG serüvenini World of Warcraft’la taçlandıran oyun tutkunları iyi bilir ki, Steam alımı sonrasında kesintisiz oyun zevki yaşatan yapımlar, en harika oyun deneyimleridir. New World’de de aynı eşsiz deneyimi yaşaman mümkün, çünkü Steam üzerinden satın alımından sonra geriye yalnızca tadını çıkararak oynayabileceğin zamanlar kalıyor.

Ek olarak ya da düzenli şekilde üyelik ödemesi yapmana gerek kalmadan maceraya atılabilirsin. Sistem gereksinimi konusunda da iç rahatlatıcı özellikler barındıran oyun, hem yeni hem de eski sistemlerde çalışabilen optimizasyonlara sahip. Yani sen sahip ol diye ne lazımsa düşünülmüş.

Oyun dünyasında çıkışı sonrası büyük sükse yakalayan ve sahip olduğu özelliklerle bunu hak eden New World dünyasında yerini almak için tüm bilgilere sahipsin. Ancak bilmen gereken en önemli şeylerin başında ne geliyor? Hangi oyunu oynarsan oyna, o dünyada da bu dünyada da Ozan SuperApp’in hayatını kolaylaştırdığı.

Oyun içi satın alımların, e-Pin kullanımların, Steam Cüzdan kodları ve ihtiyaç duyduğun tüm dijital finans işlemlerin için, Ozan SuperApp hesabın daima yanında! Cashback fırsatlarıyla kazancını katlayabileceğin Ozan SuperApp’i hemen indir, oyun dünyasının da dijital finansın da hâkimiyetini ele geçir!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.