Netflix’in Tüyler Ürpertici En İyi Korku Filmleri

23 Ekim 2022

Sinema tutkunlarının ve seyir severlerin en fazla film alternatifine ulaştığı platform Netflix; artık adeta bu sektöre yön veren bir yapım ve yayın yelpazesine sahip. En etkileyici senaryoların, en yetenekli oyuncu kadrolarıyla buluştuğu yapımlar Netflix tarafından izleyicinin beğenisine sunuluyor. Biz de Netflix’in en iyi korku filmleri listesini senin için sunuyoruz!

Sadece çekilen filmlerin gösterimi için değil, kendi sinema filmi projelerinin yayınlanması için de sektöre yön veren yatırımlar yapan Netflix’in en sevilen kategorilerinden biri de korku filmleri kategorisi. Senin için de film dediğin yüreği ağıza getirmeliyse; Netflix’in en iyi korku filmleri listesi emrine amade!

Ritüel (The Ritual) – 2017 (IMDb: 6.3)

netflix-en-iyi-korku-filmleri-the-ritual

Listenin ilk sırasında masumane bir yolculuk planının kan donduran bir gerilime dönüştüğü Ritüel yer alıyor. Üniversiteden arkadaş olan beş kişinin (Phil, Dom, Hutch, Luke ve Rob) planladığı doğa yürüyüşüyle başlayan film, grup üyelerinden birinin içki dükkanına gitmek istemesiyle hareketlenir.

Filmin devamında Rob’un alışveriş yapmak istediği dükkana girdiği an soyguncularla kafa kafaya gelmesi olayların fitilini ateşler. Arkadaşının soyguncularla karşı karşıya kalışına müdahale etmek isteyen Luke, tam onu kurtarmak için bir hamle yapacakken Rob’un öldürülmesine şahit olur. Filmin pimini çeken bu sahneden sonra gerilim doruklara ulaşır.

Kızıl Gökler (Blood Red Sky) – 2021 (IMDb: 6.1)

netflix-en-iyi-korku-filmleri-blood-red-sky

Netflix Almanya projesi olarak izleyicilerin beğenisine sunulan Kızıl Gökler filmi, yayımlanmasından kısa süre sonra etkileyici yapımlar arasında yer aldı. İzlerken patlamış mısırın ne ara bittiğini anlayamayacağın kadar heyecan ve korku içeren bu filmin başrollerinde; Graham McTavish, Dominic Purcell, Peri Baumeister gibi isimler var. Peter Thorwarth imzasını taşıyan filmin senaryosu ve kurgusuna inan diyecek yok!

Tedavisi mümkün olmayan gizemli hastalığındaki mücadelesi ve 10 yaşındaki oğluyla hayatı yaşamanın bir yolunu arayan Nadja filmin ana karakteri. Nadja sayısız araştırma ve tıbbi tetkikten geçmesine rağmen hastalığını iyileştirmenin bir yolunu bulamayınca son umudu New York’ta aramak için oğluyla beraber bir yolculuğa çıkıyor.

Bindiği uçak teröristlerin kaçırma girişimiyle bir anda ölüm gemisine dönünce; o zamana kadar herkesten sakladığı hastalığı, yani içindeki canavarı oğlunu kurtarmak için serbest bırakıyor. Sonrasında her izleyenin ağzını açık bırakan sahneler başlıyor ki biz seni uyaralım çene ağrısı yapabilir.

Yok Oluş (Annihilation) – 2018 (IMDb: 6.8)

netflix-en-iyi-korku-filmleri-annihilation

Alex Garland’ın yazdığı ve Jeff VanderMeer’in aynı isimli romanından kurgulanan psikolojik korku filmi Yok Oluş; gerim gerim gerildiğin, tırnaklarını kemirdiğin birkaç saat anlamına geliyor. Başrolünde Natalie Portman var desek “gerisini anlatma” dersin biliyoruz ama yine de biraz bahsedelim. Çünkü filmin Netflix en iyi korku filmleri arasında olmasının nedeni; en az kadrosu kadar dikkat çeken senaryosu.

Filmde daha evvel gidenlerin dönmediği bir yolculuk, senaryonun ana konusu. Bu yolculuğa çıkanlar ya geri dönmüyor ya da değişip dönüyorlar. Bu değişimin hangi manada olduğunu filmi izleyip gör diye söylemeyelim. Finalini senin geniş ufkuna bırakışıyla farklı bir tatmin sunan Yok Oluş’u severek izleyeceğine kuşku yok! Ayrıca görsel kalitesi ve kurgusal başarısı da bir korku filminden beklenen her özelliğe sahip!

Cadı (The VVitch: A New-England Folktale) – 2016 (IMDb: 6.9)

netflix-en-iyi-korku-filmleri-the-vvitch

Anya Taylor-Joy, Ralph Ineson ve Kate Dickie’nin başrollerde yer aldığı Cadı’nın tüyleri diken diken eden gerilimine hazır ol! 17. yüzyılda Hristiyan bir ailenin yaşadığı ormanın gerilimi zaten izleyenlere yetecekken bir de çocuklardan birinin hiçbir iz olmadan kayboluşu heyecanı iyice artırıyor.

Filmin heyecanı doruklardayken ailenin diğer çocuklarının da bu kayboluşla birlikte ilahi sesler ve görüntüler duyduğu/gördüğü sahneler izleyenleri koltuklarına zamplıyor desek yeridir. Ailenin başına gelecek felaketlerin yalnızca başlangıcı olan bu sahneleri ses, kurgu, oyunculuk ve senaryo bileşenlerinin mükemmel uyumuyla eşsiz bir gerilim havası film boyunca takip ediyor.

Dini inanışların had safhada olduğu 17. yüzyıl döneminde çiftçilik hayatı süren Hristiyan bir ailenin başına gelen olağanüstü olaylar, filmi izlediğin süre boyunca kalp hızını hiç düşürmeyen bir yapıya sahip. Ekrandan kendini alamayacağın ama hafiften de sıcakların basacağı film keyfini yaşamanı sağlayan başarılı yönetmen Robert Eggers; büyüleyici kadrajıyla seni de etkisi altına alacak!

O (It) – 2017 (IMDb: 7.3)

netflix-en-iyi-korku-filmleri-it

Stephen King’in kitaplarından yapılan uyarlamalar arasında en dikkat çekici yapımların başında gelen O filmi; Netflix en iyi korku filmleri listesinin de gözdeleri arasında yer alıyor.

2017 yapımı doğaüstü konulu filmin her saniyesini “iyi ki” diye izleyeceğinden emin olduğumuz için teşekkürlerini şimdiden kabul ettik. Senaryosu Chase Palmer tarafından yazılan uyarlamanın başrolüne Bill Skarsgard hayat veriyor. Güney Ontario’da çekilen filme 2016 Haziran’ında başlandı ve çekimler Nisan 2017 tarihine kadar sürdü.

Jeremy Ray Taylor, Sophia Lillis, Nicholas Hamilton gibi isimlerin de yer aldığı etkileyici kadronun böylesi bir senaryoyla bir araya gelmesi senin de tahmin ettiğin gibi ortaya bir şaheser çıkarmış. Netflix en iyi korku filmleri listesinin en yüksek IMDb puanlarından birine sahip olan “O” senden de tam not alacağına emin olduğumuz önerilerden biri!

İzleyenleri büyüleyen O filminin galası 2017 yılında yapıldı. Yayınlanmasının ardından sayısız gişe rekoruna art arda imza atan film aynı zamanda tüm zamanların en yüksek hasılatına sahip. Korku filmi kategorisinde eleştirmenlerin gönlünü fethettiği gibi izleyenlerin de kalbine taht kurmayı başardı. Nihayetinde tüm dünyayı büyüleyen bu korku filmi şaheseri Netflix en iyi korku filmleri arasında da en fazla izlenen alternatiflerin başında yer alıyor!

Doktor Uyku (Doctor Sleep) – 2019 (IMDb: 7.3)

netflix-en-iyi-korku-filmleri-doctor-sleep

Alkolün pençesine düşmüş Danny’nin makus talihine şahit olacağın Doktor Uyku filmi Netflix en iyi korku filmleri arasında ilgi çekici senaryolar arasında! Çocukluğundan itibaren travmalarıyla verdiği mücadeleden yorgun düşen Danny kendine miras kalan umutsuzluk hastalığından kurtulmak için bir destek grubunda çare arar.

Filmin başrolü Danny’nin “Parlama” adı verilen kendine has gücü ile ölüm anında insanlara huzur verebilmesi onun için gizemli ve gerilim dolu olayların sebebi haline gelir. Kendininkine benzer güçleri olan partneriyle birlikte özel güçleri olan insanları yok etmek isteyen bir gruptan kurtulmanın mücadelesine girişir. Danny’nin duygu dünyasındaki savruluşu seni de yerinden edecek orası kesin ama korku filmi havasından hiç kopmayacağın bir gerilime de hazır ol. Netflix en iyi korku filmleri listesinin bu etkileyici yapımı en iyi seyirlerinden biri olacak!

Yaratık (The Host) – 2006 (IMDb: 7.1)

netflix-en-iyi-korku-filmleri-the-host

Han Nehri’nin, ABD ordusundan arta kalan kimyasallar sebebiyle gebe olduğu korkunç facia Yaratık filminin ana konusunu oluşturuyor. Nehirde ortaya çıkan devasa bir yaratığın bölgedeki yüzlerce insanı katletmesi zaten başını döndürecek sahnelere sebep olurken; üstüne bir de yaratığın insanlara eşi görülmemiş bir virüs bulaştırdığı da tespit edilir. Filmin ana kahramanlarını oluşturan bir ailenin kızı Hyun-seo’yu canavar kaçırınca aile fertleri kızlarına ulaşabilmek için ortalığı ayağa kaldırarak bir savaşın öncüsü olur.

Netflix en iyi korku filmleri arasında senin için gerilimi doruk noktalarına çıkarak senaryoları özenle seçtik elbette ama bu hikâyenin hızı hiç düşmeden devam ediyor ve tadı bambaşka! İzlerken ikinci kez izlenecekler listene ekleyeceğine emin olduğumuz bu yapımın dünya genelinde izlenme oranı ve IMDb puanı da kayda değer derecede. Bilirsin senin için daima en iyilerden şaşmayız ve bu film de en iyilerin parlak temsillerinden!

Diğerleri (The Others) – 2001 (IMDb: 7.6)

netflix-en-iyi-korku-filmleri-the-others

Netflix en iyi korku filmleri listesinin paranormal senaryolarından biri olan Diğerleri filmi, tüylerini ürpertme garantili filmler arasında. Savaşta eşini kaybeden ana karakter Grace; güneş ışığından etkilenen iki çocuğun annesi olarak ücra bir evde yaşamını sürdürmeye çalışır. Perdeleri asla açılmayan bu karanlık evde çocukları güneş ışığından zarar görmesin diye çaba gösterirken yardıma ihtiyaç duyan Grace, bir gün kapıya gelen tuhaf bir üçlüyle karşılaşır. Bu üç kişi yaşlı bir kadın, dilsiz bir genç kız ve bir adamdan oluşuyor ama görür görmez “bu işte bir iş var” diyeceğin tiplerden.

Filmin devamında kapıya gelen üç yabancıyı kendine yardım etsin diye eve alan Grace için paranormal olayların fitili ateşlenir. Aslında bir süredir kızının evde ölü bir çocuk gördüğünü söylemesine alışkın olan Grace bu durumlara alışkın sayılır ama kızını pek de ciddiye almamıştır.
Eve gelen yardımcıların garip davranışları her sahnede daha da farklı boyutlara ulaşırken Grace sis yüzünden kasabayla bağlantısı kesilen evinde, bu yaşananlarla tam olarak yüzleşeceği anlar yaşar. Filmin sonunda kendine gelmek için birkaç dakikaya ihtiyacın olabilir, ardından Netflix en iyi korku filmleri listemizden bir film daha seçebilirsin.

Kingdom: Ashin of the North – 2021 (IMDb: 7.0)

netflix-en-iyi-korku-filmleri-kingdom-ashin-of-the-north

2021’in Temmuz ayında yayınlanan Kingdom: Ashin of the North; baş kahraman Ashin ve bir grup yoldaşın kuzeye yaptığı keşif yolculuğunu işliyor. Bu yolculuğun ana amacı kabilenin gelecekteki reisi olma yolunda ilerleyen varis Ashin’in kimliğini araştırmak.

Diriliş bitkisinin kökenini keşfetmekle Ashin’in kimliğindeki gizemi ortaya çıkarmak arasındaki bağ, yolcuları fantastik bir maceraya sürüklüyor. Netflix en iyi korku filmleri listesinde IMDb puanı ile dikkat çeken filmin, üç binden fazla izleyici tarafından oylandığı biliniyor.

Sinema severler için önemli bir fikir edinme aracı olan IMDb puanları filmlerin kalitesini ortaya koyan bir görev üstleniyor. Bu bakımdan bildiğin gibi Netflix izleyicisi kalender filmlerin IMDb puanlarında aslında en önemli jüri. 7.0 ile benzeri filmler arasında en yüksek puanlardan birini alan Kingdom: Ashin of the North, senin de süzgecinden başarıyla geçebilecek Netflix en iyi korku filmleri arasında yer alıyor.

Kingdom: Ashin of the North, Kuzey Yeojin kabile köyünün varisi Ashin’in (Jun Ji-Hyun) kimliğinin ardındaki gizemi ortaya çıkarmasını ve diriliş bitkisinin kökenini keşfetmek için Lee Chang grubu ile Kuzeye yolculuk yapmasını konu alıyor.

Arınma Gecesi – (The Purge) – 2013 (IMDb: 5.8)

netflix-en-iyi-korku-filmleri-the-purge

Öyle bir gece düşün ki her suçun işlenmesi serbest bırakılıyor. Üstelik her yıl bir gece bu etkinliğin yapılması için seçiliyor ve insanlar kana susamışcasına saldırılara başlıyor. Olayın aslında bir yönetim propagandası olarak hükümet kararlarıyla başlıyor.

Hapishanelerdeki doluluk ve suç oranıyla baş edemeyen yönetim, insanların tüm eğilimlerini hayata geçirebileceği bir serbesti ile bu oranları düşürebileceğini öngörür. Bu öngörüyle de topluma her yılın bir gecesi 12 saat boyunca hiçbir suçtan ceza alınmayacağını ve suçluların yakalanmayacağını duyurur. Hikâyenin başlangıcından anlayacağın üzere ortalığın karışmaması için hiçbir sebep yok!

Netflix’in en iyi korku filmleri alternatifleri arasında köklü ve spekülatif yapımlardan biri olarak karşına çıkan bu filmin sadece gerilimi değil, aksiyonu da seni alıp götürecek. Senaryonun her adımda heyecanı doruklara taşıdığı ve korkunun izleyeni adım adım sardığı Arınma Gecesi; film keyfine doymanı sağlayacak yapımlardan biri. Devam filminde de aynı tadı alacağın bu hikâyenin en çarpıcı yönü ise ilk filmin finalinde!

Netflix’in en iyi korku filmleri listesini hazırlarken bu kategorideki filmlerde aradığın ne varsa bulabil diye seçenekleri bol tuttuk. Çünkü Netflix cashback kampanyamızdan faydalanarak sen de avantajlı fiyatlarla bol bol film ve dizileri izleyebilirsin.

Benzersiz dijital finans perspektifi sayesinde 7/24 para transferi yaparken ödemelerini yönetebileceğin, QR kodla ödeme avantajını yaşarken Cashback kampanyasına katılabileceğin Ozan SuperApp’i hemen indir, finansal teknolojilerde kazancın kapısını arala!

Yepyeni filmleri çıktığı an sinemada izlemek için biletini Ozan SuperApp üzerinden kolayca alabileceğini biliyor muydun? Hem de Türkiye’nin her yerindeki sinemalar için geçerli! Dilediğin sinema biletini almak için Ozan SuperApp‘i hemen indir!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.