Madame Tussauds İstanbul Balmumu Müzesi Hakkında Her Şey

7 Aralık 2021

İstiklal Caddesi’nin en dikkat çekici ve en eğlenceli ziyaret alanlarından biri olan Madame Tussauds İstanbul Balmumu Müzesi hakkında ne var ne yoksa konuşmaya geldik. Çünkü eğer İstanbul’daysan ya da şöyle uğrayacağın bir rotaysa bu müze mutlaka ama mutlaka gitmen gereken yerler arasında.

Dünyaca ünlü aktörlerden bilim insanlarına, sporun yıldızlarından en beğendiğin şarkıcılara kadar kimi ararsan orada! İnanmayacaksın ama bu ünlülüler kendi gelse hangisinin gerçek olduğunu ayırt edemeyeceğin heykellerle daha çok eğleneceğine şüphe yok!

2016 yılında, Marie Tussauds’nun balmumu heykelleriyle donatılan müzelerin 21.’si olarak Taksim semtinde açılan İstanbul Balmumu müzesi; sayısız ziyaretçi popülasyonuyla muhitin en gözde mekanlarından biri.

Bu ünün en mühim sebebi neredeyse ünlüler dünyasının her kategorisinden bir ismin heykelinin bulunması. Bu yüzden hayranları da sevdikleri kişileri görmüş kadar olmak ve fotoğraf çektirmek için müzenin yolunu tutuyor.

Madame Tussauds İstanbul Hakkında Bilinmesi Gerekenler

madame-tussauds-marilyn-monroe

İstanbul Balmumu Müzesi gezmeyi ve keşfetmeyi seven herkes için İstanbul’un uğrak noktalarından biri ve haliyle oldukça popüler. Ancak gidenlerden alınan duyumlar ya da sosyal medyada dolaşan bazı eksik bilgiler var.

Bunlardan ilki heykellere dokunmanın yasak olduğu. Balmumu müzesinde heykellere dokunmak yasak değil, hatta onlara sarılmadan fotoğraf çekilirsen heykelin hatırı kalır.

Öte yandan yalnızca Türk ünlülerin olduğuna dair dedikodular duyarsan da inanma! Çünkü Albert Einstein’dan Marilyn Monreo’ya kadar dünyanın önde gelen isimleri seninle buluşmak için orada!

Madame Tussauds İstanbul’da Kimlerin Heykeli Var?

madam-tussauds-ataturk

Tarihin önde gelen isimleri, büyük mucitler, devlet adamları ve tabii ki sahne yıldızları İstanbul Balmumu Müzesi’nde heykeli olan kişilerden başlıcaları. Ancak ziyaretçiler tarafından özellikle Türk ünlüler arasında rağbet edilen birkaç isim var ki fotoğraf çekinme sırası hiç bitmiyor!

Bal mumu heykellerden bazıları şöyle:

  • Mustafa Kemal Atatürk, Barış Manço, Zeki Müren gibi efsaneler ve Kıvanç Tatlıtuğ, Kerem Bürsin gibi başarılı oyuncular yer alıyor.
  • Bilim ve tarih kategorisinde balmumu heykeli olan kişiler arasında ise Marie Tussauds, Albert Einstein, Sabiha Gökçen ve Steve Jobs yer alıyor.
  • Madame Tussauds İstanbul’da spor severler de unutulmamış. Arda Turan, Muhammed Ali, Maria Sharapova ve Messi gibi dünyanın en ünlü sporcularının heykellerini de mutlaka görmelisin.

Madame Tussauds İstanbul’a Nasıl Gidilir?

Beyoğlu Taksim’deki Grand Pera binasında yer aldığından; Madame Tussauds Müzesi’ne gitmek oldukça kolay. Çünkü lokasyonu merkezi olan bu müze, semt meydanına da yürüyüş mesafesinde.

Metro kullanarak Taksim meydanına ulaştıktan sonra Çiçek Pasajı yönüne doğru yapacağın 5 dakikalık yürüyüş ile müzeye kolayca ulaşabilirsin.

Otobüs kullanmak istersen 129T/49T hatlarını kullanarak meydana varabilir, Anadolu Yakası’ndan yolculuk etmek istediğindeyse vapur veya metrobüsle karşıya geçerek bu seçeneklerden birini tercih edebilirsin.

Madame Tussauds İstanbul Hangi Günler Açık?

madame-tussauds-spider-man

İstanbul Balmumu Müzesi haftanın her günü ziyaret için açık. Ziyaret etmeden önce güzel bir planlama yapıp gitmeni öneririz.

Hafta içi her gün 12.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edebileceğin müzenin içinde geçireceğin süre ortalama 2 saati bulabilir.

Madame Tussauds Bilet Fiyatları

Madame Tussauds İstanbul Balmumu Müzesi’nde tam bilet ve öğrenci tarifeli biletlerin fiyatları birbirinden farklı. Aynı zamanda gişe biletleri ve online biletlerde de kampanyalara bağlı olarak ücret farkları bulunuyor.

Her güzelliğin uygun fiyatlısı makbul diyorsan elbette online bilet kampanyalarından faydalanmalısın. Çünkü çifte bilet kampanyaları da dahil olmak üzere online alımlarda hatırı sayılır indirimler yapılıyor.

Şu anki standart fiyatıyla tam biletlere 80 TL, 3-14 yaş arasındaki öğrenci/çocuk biletine 59 TL ödeyerek müzeyi gezmek mümkün. Ama bize sorarsan online kampanyalara da bir bak deriz!

Bize sormana fırsat vermeden mutlaka söylememiz gereken bir başka harika haberse tüm dijital finans işlemlerini tek uygulamada gerçekleştirmenin keyfini sürmen için en iyi alternatifin Ozan SuperApp olduğu. Çünkü nerede olursan ol günün her saati para transferi yapabileceğin, Cashback fırsatlarıyla harcadıkça kazanabileceğin Ozan SuperApp, aynı zamanda oyundan dijital servislere tüm ödemelerini de saniyeler içinde halledebileceğin harika bir uygulama! Hemen Ozan SuperApp’i indir hem indirimleri hem de eğlenceyi yakala!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.