Kişisel Finans Güvenliğin için Acil Durum Fonu Oluşturmanın Faydaları

14 Haziran 2021

Para biriktirme, muhtemel problemlere karşı hazırlıklı olmak için uygulanan tedbirlerdendir. Finansal servislerin hizmet vermemesi ve sağlık problemi gibi olaylar nedeniyle para akışı kesilebilir. Bu durumda bir köşede gelecek günler için açtığın özel bir fon yoksa muhtemelen seni zor günler bekliyor!

Acil Durum Fonu Nedir?

Zor durumlarla karşılaşma ihtimaline karşın önceden tedbir almaya “Acil Durum Fonu” denir. Bu fon sayesinde para akışı kesildiğinde en azından birkaç ay boyunca ihtiyaçlarını karşılamaya yetecek kadar birikim yapabilirsin.

Acil Durum Fonuna Neden İhtiyaç Duyabilirsin?

acil-duruma-neden-ihtiyac-duyabilirsin

Aktif olarak çalışan ve iyi kazanan biri dahi olsan insanın başına ne geleceği hiç belli olmaz. Şu an başına herhangi bir aksilik gelse aylar boyunca karnını doyurup faturaları ödemeye yetecek kadar paran var mı? Eğer cevabın “Yok!” ise bu tutumunu değiştirip güvenilir finans uygulamaları ile birikim yapmaya başlamak için hala geç değil! Sıkıntılı günler yaşamamak için tedbiri önceden almakta fayda var. Sıklıkla insanların maddi kayıp yaşamasına neden olan bazı durumları şöyle sıralayarak ufak bir hatırlatma yapabiliriz:

İş Kaybı

Sen çalıştığın şirketten ve patronların da senden memnun olsa dahi beklenmedik bir ekonomik buhran nedeniyle bir anda işsiz kalabilirsin. İş sırasında yapılan bir hata, senin dışında gelişen olaylar ve birçok farklı sebepten kendini bir anda kovulmuş ya da istifa etmiş olarak bulabilirsin.

Ağır Hastalık

Bir insanın çalışmaya gücü olması için sağlığının yerinde olması gerekir. Kimse kötü şeyler olsun istemez fakat sen ya da aileden birinin başına gelen ağır bir hastalık beraberinde yüksek tedavi masraflarını ve iş gücü kaybını getirebilir. Çalışmaya ara verildiği dönemde hastane ve ilaç masraflarının aylık standart giderlere ekleneceğini de unutmamalısın!

Beklenmeyen Kazalar

Nasıl ki ağır bir hastalık gelir akışını sekteye uğratıyorsa beklenmedik kazalar da aynı etkiyi yaratır. Bu kaza senin başına gelirse çalışamaz hale gelebilirsin ya da iş yerinin artık faaliyet göstermesine engel olan bir olay gerçekleşebilir ve bundan etkilenen yine sen olursun.

Mutlaka Bütçe Planlaması Yap

Farklı tasarruf yöntemleri arasında kaybolmamak için takip edebileceğin bazı ipuçları vardır. Acil durum birikimlerinde kişilerin en az 3, genelde ise 6 aylık giderlerini saklaması önerilir. Öncelikli olarak aylık gelir-gider tablosu oluşturabilir, kısa ve uzun vadeli planlarını göz önünde bulundurarak ne kadar birikim yapabileceğini hesaplayabilirsin.

Acil Durum Fonu İçin Ayrı Bir Hesabın Olsun

acil-durum-fonu

Düzenli kullanılan hesabında para birikimi yapmak oldukça zordur. Kişisel ekonomi hesabını yaparken aylık harcama yaptığın hesap ile acil durumlarda kullanmak için ayırdığın paranın ayrı yerlerde bulunması önerilir. Her an kullandığın hesapta görünen para gereğinden fazla harcama yapmaya teşvik eder. Ne kadar az meblağ görürsen ayağını yorganına göre uzatmak o kadar kolay olur.

7/24 Para Transferi Yapabileceğin Çözümleri Tercih Et

Kişisel finans işlemlerini haftanın her günü, günün her saati yönetebileceğin ve para transferi yapabileceğin Ozan SuperApp parlayan yıldızı ile dikkat çeker. Dijital finans işlemlerini hızlı bir şekilde tamamlayabilir, farklı özelliklere sahip fonlarla işlem yapabilirsin. Yenilikçi finansal teknolojiler arasında yer alan Ozan SuperApp’i indirdiğinde bütçe ayarlamasını kolaylıkla yapman mümkün! Fatura ödemeleri yap, avantajlı kampanyalardan yararlan ve bütçeni daima kontrol altında tut.

Ozan SuperApp İle 7/24 Para Gönder/Al

Kişisel finans uygulamalarını incelemek ve teknolojinin kolaylığını her an yaşamak için Ozan SuperApp’i indirebilir, 7/24 para transfer edebilir ya da dilediğin zamanda online alışverişin keyfini çıkarabilirsin. Farklı hesaplarına dilediğin saatte para aktarımı yaparak güvenli birikim yapmaya başlamak için hemen Ozan SuperApp’i indir!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.