Kişisel Finans 101: Harika Geri Dönüşüm Projeleri ile Evinizi Baştan Yaratın

7 Şubat 2022

Tasarrufun yaratıcılıkla dans ettiği geri dönüşüm hamleleri için nerede ne kadar harika fikir varsa senin için topladık geldik! Sürekli olarak ihtiyaçlarımız için alışveriş yapmak yerine uzun ömürlü plastik ve metal atıkları dönüştürsek dünya biraz nefes alabilir. Bu furyanın öncüsü olarak seçilmiş kişi sensin!

Hem kendi bütçeni desteklemek hem de atıklarını geri dönüştürerek çevreye katkı sunmak için dönüştürmeye hazır ol! Biz zaten hazırız, hadi müthiş geri dönüşüm projeleri ile tasarrufa ve doğayı korumaya hemen başlayalım!

Plastik Şişeler ile Saksı

plastik-sise-saksi

Dönüşümün en çok ihtiyaç duyduğu ürünlerin başında plastik şişeler geliyor. Doğada milyon yıl çözünmeyen ve çevre kirliliğinin en yoğun sorunlarından biri olan plastik şişeler aslında işlevsel olarak kullanılabilirler. Ama biliyorsun ki bunun için önce kendi yaşantımızda dönüşüme yer ve zaman ayırmak gerek.

O yüzden sana sunacağımız ilk harika dönüşüm projesi plastik şişelerle ilgili. Dilediğin tasarımı ve çizimi yapıp kolayca keserek şekil verdiğin plastik şişelere mis gibi çiçekler ekebilirsin. Saksı modelleri arasında en sevilenleri kedi ve köpek şeklinde kesilen ve boyanan şişe saksılar. Bitirince saksına iki küçük kulak eklemeyi unutma!

Konserve Kutularla Dekoratif Ürünler

konserve-kutusu-dekorasyon

Her evde saklanabilir gıdalar için mutlaka kullanılan konserve kutuları, market ürünleri için de sıklıkla tercih ediliyor. Ancak alım sonrası ürünün bitmesiyle kutular ne yazık ki çöpe gidiyor. Oysa birkaç yaratıcı dokunuş ve boyamayla harika dekoratif ürünler yaratabileceğin potansiyel konserve kutularında saklı!

Öğrenciler için konserve gıdalar daha yoğun tercih edildiğinden onlar bu konuda daha şanslı. Geleceğin mirasçısı olarak, geleceğin doğasına katkı sunmak istediğinde konserveleri dönüştürmek atacağın en müthiş adımlardan biri! Küçük bir konserve kutudan istersen bir saksı istersen de dekoratif bir mumluk yapabilirsin. Hatta “dekorasyonun ötesinde işlevsel ürünler tasarlamak gerek” diyen yenilikçi gençlerdensen kalemlik projesi konserveler için diğer dönüşüm önerimiz olsun!

Araba Lastikleri ile Ev / Bahçe Dekorları

araba-lastikleri-dekor

Biraz da boyutu büyüdükçe ne yapacağımızı şaşırdığımız atıkları konuşalım. Harika geri dönüşüm projeleri listemizde yer alan araba lastikleri gibi büyük hacimli atıklar için farklı dekorasyon fikirlerimiz var. Ancak bunlar arasında üstün estetik algımızı kullanarak senin için bir eleme yaptık ve en kayda değerlerin bahçe dekor ürünleri olduğuna karar verdik.
Farklı gereçlerle destekleyerek salıncak, oyuncak at, tahterevalli ya da bahçe saksısı yapabileceğin dekor ürünleri; araba lastiği dönüştürmek için en eğlenceli seçenekler!

Kullanılmayan Kasalarla Mobilya

kasalarla-mobilya

Hayallerini süsleyen mobilya tasarımlarını vitrinlerden izlemek yerine onları geri dönüşüm projeleriyle baştan yaratmak elinde! Kullanmadığın kasalar yardımıyla tarzını yansıtan mobilyaları yapmak oldukça kolay.
Birkaç somun ve çivi, biraz da kumaşla görsel şölenin ardından dilediğin sandık, tabure, masa ve daha nice mobilyayı kolaylıkla yapabilirsin. Üstelik uzun ömürlü tasarımlar için uygun ahşap kasalar, evini döşerken doğaya katkı sunmanı sağladığı gibi bütçene da sağlam bir omuz desteği katar!

Cam Şişelerle Baharatlık

cam-sise-geri-donusum-baharatlik

Mutfak dekorasyonunda yaratıcı dönüşümler yapmanın en temel malzemelerinden biri de cam şişeler. Dönüşümü için kitlesel kampanyalar başlatılan cam şişelerin asla çöp olmaması gerektiğini bir de biz hatırlatalım. Zaten senin elinden ancak bir sanat eseri olarak kurtulabilir.

Farklı desen ve renklerle süsleyerek tabanlık desteği sağladığın cam şişeler, mutfağına estetik görünüm katacak birer baharatlık olabilir. Çevre dostu olduğu kadar bütçe dostu olan dönüşüm projeleri için takipte kal! Farklı dönüşüm tasarımlarıyla yeniden buluşacağız!

Neden Geri Dönüşüm Yapmalıyız?

Doğanın bizim için sunduğu eşsiz yaşam düzenini ne yazık ki tüketim çılgınlığına kapılarak son yıllarda daha fazla zedeliyoruz. Üstüne bir de endüstrinin yapay üretim malzemeleri, doğada çözünme süreleri milyon yılları bulan atıklar haline geliyor.

Geri dönüşüm planları ve tasarımları sayesinde tüketim sırasında oluşan ambalaj atıklarını birer şahesere dönüştürmek mümkün. Bu tercih yalnızca doğanın atıklardan kurtulmasını sağlamakla sınırlı kalmıyor. Aynı zamanda işlevsel araç-gereçlere dönüştürdüğümüz tasarımlar bütçe dostu eşyalar halini alıyor. O halde bize yalnızca yaratıcı dönüşüm hareketleri yapmak kalıyor!

Dünyanın dengesine katkı sunarken dijital finans yaşamında da benzersiz bir denge yaratmak elinde! SuperApp teknolojisiyle ihtiyaç duyduğun tüm işlemleri tek çatıda toplamak mümkünken ülkemizin en iyi SuperApp uygulaması Ozan SuperApp ile bunun bir adım ötesi de mümkün! 7/24 para transferinden QR kod ile ödeme avantajına, Cashback fırsatlarından dijital servis ödemelerine kadar dijital finans namına neye ihtiyacın varsa yanında! Durma, Ozan SuperApp’i indir dijital dönüşüme başla!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.