Kendi Videolarının Editini Yapanlar İçin En İyi 10 Video Edit Programı

24 Ekim 2022

Video çekmek ve yayınlamak her teknoloji ve internet kullanıcısının sıradan alışkanlıkları arasında yer alıyor. Bir de bu kullanımların profesyonel hale geldiği yeni meslek grupları var. Gel gör ki bu işi profesyonel şekilde yapmak, binlerce, hatta milyonlarca kişiyi video yayınlarıyla bir araya getirmek marifet istiyor. Bu andan itibaren kendi videolarının editini profesyonel şekilde yapmak isteyenlerin; en iyi video edit programları listesine ihtiyacı var.

Peki bir yerde teknoloji ve ihtiyaç yan yanaysa onu nerede bulursun? İşte tam burada!

Bu yazımızda vloggerlardan bloggerlara, oyun dehalarından gezginlere kadar pek çok alanda kendini videolarıyla ifade edenler için harika bir liste hazırladık. Son teknoloji montaj yazılımlarından en iyi video edit programları ve alternatiflerine kadar ne ararsan var! Ücretli ve ücretsiz kullanımlarının sahip olduğu tüm özellikler dahil olmak üzere karşında video editlemenin parmak şıklatmak kadar kolaylaştığı program desteği ve listesi!

Adobe Premiere Pro

adobe-premiere-pro

Edit programları denince adı sektörle özdeşleşen bir marka var. Adobe uzun yıllardır video ve klasör düzenleme ihtiyaçları için nitelikli çözümler sunuyor. Onlardan biri olan Adobe Premiere Pro HD video aktarımı yapmak istediğinde; en geniş menü hizmetinden faydalanabileceğin bir program. Video konuşmalarından arama yapma özelliği gibi olağanüstü yeteneklere sahip bu program özellikle seyahat vlog çekimleri ve oyun video yayınları için en iyi video edit programları arasında yer alıyor.

Apple Final Cut Pro

apple-final-cut-pro

Apple gibi bir devin video edit programları listesine girmemesi zaten imkansızdı ama böylesine bir harikalar diyarı sunacağını inan biz bile tahmin edemezdik. Çünkü Apple Final Cut Pro adı biraz daha uzun olsa bile sineye çekmeye yetecek kadar yetenekli bir program!

X10.4.8 Intel tabanlı bu edit programında dilediğin formatı düzenlemek, dönüştürmek, arşivlemek ve harici – dahili disk depolaması için sıkıştırmak mümkün! Say say bitmeyen özelliklerine daha fazlasını eklemek istediğinde senin için özel kullanım paketleri sunan bu efsanevi edit programına sahipsen Apple ayrıcalığıyla video editlemek en az çekmek kadar eğlenceli olacak orası kesin!

Lightworks

lightworks

En iyi video edit programları listesinin yükselen yıldızı Lightworks tüm işletim sistemlerinde tam uyum projesinin bir ürünü. Linux’tan Mac’e sahip olduğun tüm sistemler için maksimum performans sağlayan bu programla; düzenleme araçlarının tümünü kolayca kullanabilirsin.

“Kolayca” derken ciddi olduğumuzun altını çizelim çünkü Lightworks belki de en kolay kullanım arayüzüne sahip programlardan biri. Tüm menü ve komutlarda yönlendirme seçeneği bulabileceğin, basit ve anlaşılır dağılımıyla editine katkı sunan Lightwork ile en iyi video edit programları arasındaki en kolay kullanımlı tercihi yapabilirsin.

DaVinci Resolve

da-vinci-resolve

Da Vinci Resolve kurgu ve edit programlarına dair kısa süreli mazisi olanlar için profesyonel bir deneyim sunuyor. Daha önce basit kullanım bile olsa çeşitli video edit programlarında birkaç tur attıysan; vites artırmanın en verimli yollarından biri bu programa sahip olmak. Çünkü Da Vinci Resolve en iyi video edit programları listesinde bulunan en kapsamlı menülerden birine sahip.

2004 yılında yayınlanan Designer programlarının bugüne kadar aldığı güncellemelerle son halini alan Resolve formatı Da Vinci System’ın en fazla tercih edilen ürünleri arasında yer alıyor. Birbirinden harika işlevlerine ücretsiz erişebileceğin kullanımıyla gönülleri fethettiğini de eklemeliyiz elbet. Programın ücretli üyelik özellikleri de insanın aklını başından alır ama ücretsiz versiyonda da hafif baş dönmesi yaratacak kadar etkileyici özellikler var tabi!

Blender

blender

Ücretsiz ve açık kaynaklı edit programları arasında en etkileyici içeriklerden birine sahip Blender; özellikle 3D oluşturma paketiyle kullanıcılarını büyülüyor. Genelde animasyon efektleriyle nam salan bu uygulamanın en iyi video edit programları listemizde yer almasının tek nedeni grafik başarıları değil elbette.

Tüm işletim sistemleri için maksimum performans özelliğe sahip Blender’ın Cloud hizmeti sayesinde minimal rakamlar ödeyerek premium özellikler edinmek mümkün. Yani yıllık veya full satın alım yapmak yerine kullanacağın kadar ödeme yapmanın yolunu sunan Blender sayesinde bütçe yönetimi de kolay!

Motion Ninja

motion-ninja

Kolay arabirim özelliğiyle nam salan Motion Ninja uygulaması; edit işlemlerinin karmaşık grafisini en basit şekilde sunan bir yapıya sahip. Bu programı kullanarak video editlerinde yaratmak istediğin etkileşimi kurgulayabilir, ara bölümlere çıkartmalar ekleyebilir ya da metin başlıklarıyla dilediğin kısma dikkat çekebilirsin. En iyi video edit programları listesine ek olarak “en karmaşık işlemleri en basit şekilde yapan uygulamalar” listemiz olsaydı; Motion Ninja ilk sırada yer alabilirdi!

VivaVideo

vivavideo

Son dönemlerde Android özellikli versiyonuyla kişisel kullanıma açılan VivaVideo aslında bir PC programı olarak tasarlandı. Ancak kişisel edit deneyimini mobilde keşfetmek isteyenlerin ilk tercihi olmasında Android özelliğinin büyük bir etkisi oldu. Haliyle VivaVideo PC editörlerinden çok mobil cihazda kısa süreli aktif editi benimseyenlerin sevgilisi. Sen de mekândan bağımsız ve kolay kullanımla etkili editler yaratmak için bir uygulama arıyorsan; arama! Biz bulduk!

iMovie

imovie

Apple sihirlerinden biri olarak piyasaya sürülen edit programı iMovie; yalnızca iOS kullanıcılarını değil, tüm video düzenleyicileri etkiledi. Ancak ona ulaşmak için Mac ve iOS tayfasından olmak şart onu söyleyelim de sonradan özelliklerinden bahsettiğimizde edinmek istersen bize kızma.
iLife yazılım paketinin bir parçası olarak piyasaya sürülen iMovie klip düzenlemelerinden fotoğraf geçiş grafiklerine, slayt tasarımlarından müzik, efekt, balon, başlık, etiket ve arşiv özelliklerine kadar virgüllerin yetmediği onlarca özellik barındırıyor. En iyi video edit programları listesinin VIP alternatifine erişmek istersen işletim sistemini kontrol etmeyi unutma!

YouCut

youcut

Kolay arayüz alternatiflerini denemek istediğinde es geçemeyeceğin video edit programlarından biri de YouCut. Video hız ayarlarının yapılışından yüksek çözünürlük korumaya, geniş tasarımlarının kişiselleştirilmesinden kaydetme seçeneklerine kadar tüm özelliklerini kolay kullanım menülerde sunan bu uygulama oldukça işlevsel. Haliyle editini kendi yapanlar için de harika bir başlangıç noktası olarak kabul ediliyor!

FilmoraGo

filmorago

Wondershare ürünlerinden biri olan düzenleme uygulaması FilmoraGo en geniş kapsamlı tema seçeneklerine sahip. Bu durum kendine özgü video akış haritası bulunan yayıncılar için oldukça etkileyici bir özellik. Ayrıca video sonrası efekt ekleme ve filtreleme kombinasyonu FilmoraGo’yu diğerlerinden en fazla ayıran özellik.

Filtre ve efekt eklemelerinin çözünürlük ayarlarını bozmadan yapma her edit uygulayıcısının hayali. Dolayısıyla en iyi video edit programları listesine efektinin hakkıyla giren FilmoraGo senin için de harika bir seçenek olabilir!

Edit programına ihtiyaç duyanlar için her şeyi anlattığımıza göre; dijital finans hayatını zirveye taşımak isteyenlerin neye ihtiyacı var onu konuşalım. Elbette her an her yerden para transferi, QR kod ile ödeme, e-Pin, kod veya online alışveriş yapabilen bir uygulama şart! Peki bu ihtiyaç için hangi alternatifler var dersen; tek yanıtlı bir soru sormuş olursun. Çünkü Ozan SuperApp tüm dijital finans ihtiyaçlarını teknolojik ayrıcalıklarla gerçekleştirebileceğin yegâne uygulama! O halde vakit kaybetmeden Ozan SuperApp’i indir, finansal servislerin doruklarına ulaş!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.