İstanbulkart Kişiselleştirme Hakkında Her Şey

13 Aralık 2022

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ulaşım ödemelerinin yapılabilmesi adına geliştirilen İstanbulkart artık sana özel! 

İstanbulkart kişiselleştirme işlemi sayesinde sayısız avantaj elde edebileceğin bu süreçte, ihtiyacın olan her detayı senin için derledik! O halde durma, bu harika fırsatı yakalaman için topladığımız tüm detayları İstanbulkart yazımızda incelemeye başla! 

İstanbulkart Nedir? Ne İşe Yarar? 

BELBİM A.Ş. tarafından İstanbul şehir içi ve Marmaray Hattı yolculukları için tasarlanan akıllı kartlara İstanbulkart adı verilir. 

İstanbulkart; İstanbul içinde belediyeye bağlı ulaşım araçlarında, Marmaray’da, tuvalet hizmetlerinde ve Hamidiye su otomat makinalarında ve sosyal tesislerde kullanılabilir. Aynı zamanda belediye ile anlaşmalı yemek ve market alışverişleri için de İstanbulkart kullanılabilir. 

İstanbulkart Kişiselleştirmesi Nedir? 

İstanbulkart mobil uygulamasını kullanarak yapılan kişiselleştirme hizmeti, kart sahiplerinin kendilerine özel bir kart profili yaratmasını amaçlar. Yani İstanbulkart artık yalnızca bir ulaşım kartı değil, senin için özenle hazırlanan bir profilin de temsilcisi. 

Anonim kart uygulaması sebebiyle kişiye özgü kullanım haklarından mahrum kaldıysan üzülme! Çünkü kişiselleştirme hizmeti sayesinde artık her İstanbulkart sana özel! 

İstanbulkart Kişiselleştirmesi Ne İşe Yarar? 

İstanbulkart kişiselleştirmesi, fiziki kartların dijital profiller üzerinden yönetilmesini sağlar. Kendine has bir form bilgilendirmesini doldurduktan sonra, BELBİM A.Ş. tarafından sunulan tüm hizmetlere erişmen mümkün! 

Her alışveriş ve ulaşım hareketini bu özellik sayesinde takip edebileceğin gibi bakiye görüntüleme işlemleri için de dijital profilini kullanabilirsin. İstanbulkart mobil uygulaması sayesinde kartını kişiselleştir, kişisel kartlılara özel kampayalardan da faydalan! 

İstanbulkart Kişiselleştirmesi Nasıl Yapılır? 

Istanbulkart-kisisellestirmesini-kimler-yapmalidir-kimlerin-yapmasina-gerek-yoktur

Ulaşım kartı olarak İstanbulkart kullananlar için en mühim soru kişiselleştirme sürecindeki adımların nasıl olacağı oldu. Senin aklında bir soru olur da biz cevaplamaz mıyız?

İstanbulkart kişiselleştirme yapmak için aşağıdaki adımları izle:

  • Belbim A.Ş. tarafından geliştirilen İstanbulkart Mobil uygulamasını telefonuna indir.
  • İstanbulkart’ını uygulamada tanımla.
  • “Kart ekle” butonuna tıklayarak kişiselleştirme işlemi için istenen bilgileri doldur ya da kart üzerindeki karekodu okut!

Tüm yönergelerin bir arada olduğu kolay işlem menüsü ile kartını birkaç dakika içinde kişiselleştir!

Dilersen İstanbulkart’ını kişiselleştirmek için https://kisisellestirme.İstanbulkart.istanbul/ web sitesine girebilir, sırasıyla istenen bilgileri de doldurabilirsin.

İstanbulkart Kişiselleştirmesi İçin Son Tarih Nedir? 

Belbim A.Ş. tarafından yapılan açıklamaya göre İstanbulkart kişiselleştirme işlemleri için son tarih 31 Aralık 2022!

İstanbulkart kişiselleştirme işlemi yapacaksan, son kişiselleştirme kayıt tarihini de önemsemelisin. Çünkü şirket tarafından belirtilen tarihten sonra kişiselleştirilmemiş kartlar, aktarma, ücret iadesi veya ücretsiz ulaşım gibi özelliklerden faydalanamayacak.

İstanbulkart Kişiselleştirmesi Hangi Kartlar İçin Yapılmalıdır? 

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ulaşım kartları, kendi içinde pek çok kategoriye ayrılıyor. Öğretmenler, öğrenciler, devlet görevlileri, yaş sınırının üzerindeki kullanıcılar derken pek çok farklı kart çeşidi kullanılıyor. Anlayacağın kişiselleştirme için hangisini tercih etmen gerektiğini de bilmelisin.

Anonim Kart adı verilen ve kullanıcıya tanımlı olmayan kartların, en geç 31 Aralık 2022 tarihine kadar kişiselleştirilmesi gerekiyor. İstanbulkart kişiselleştirme işlemi yapılmayan Anonim Kartlar 31 Aralık 2022 tarihinden sonra İstanbulkart’ın bazı avantajlarından faydalanamayacak.

İstanbulkart Kişiselleştirmesini Kimler Yapmalıdır? Kimlerin Yapmasına Gerek Yoktur? 

Kişiselleştirme işlemlerindeki temel amaç bakiye kayıplarını engellemek ve tanımlanan kampanyalara dahil olmanı sağlamaktır. Öte yandan karta tanımlı profilin üzerinden uygulama takibini yapabilmen için imkan yaratmak. 

Tüm bunlara erişebileceğin İstanbulkart kişiselleştirme işlemi, Anonim Kart sahipleri tarafından yapılır. Öğrenci, öğretmen ve anne gibi kişisel profili olan özel kart sahiplerinin kişiselleştirme yapmasına gerek yoktur.

İstanbulkart Kişiselleştirmesi Zorunlu Mu? 

Sayısız alışveriş kategorisi için banka kartı niteliğinde de kullanılabilen İstanbulkart, bir ulaşım kartından çok daha fazlası! 

Market alımlarından tesis hizmetlerine kadar dilediğin anlaşmalı noktada ödemelerini İstanbulkart ile yapabilirsin. İstanbulkart kişiselleştirme uygulamasının duyurusuyla birlikte işlemi gerçekleştirenler için benzersiz fırsatlardan da yararlanabilirsin. 

İstanbulkart kişiselleştirme işlemini Anonim Kart sahiplerinin yapması zorunludur. 31 Aralık 2022 tarihine kadar kişiselleştirmesi yapılmamış tüm Anonim Kartlar ücret iadesi ve aktarma gibi avantajlardan yararlanamayacak. 

İstanbulkart Kişiselleştirmesi Yapılmayan Kartlara Ne Olur? 

Resmî tatiller ve ulaşım için ücretsiz uygulamaların yapıldığı günlerde fırsatı kaçırmak istemiyorsan İstanbulkart kişiselleştirme işlemini hemen başlatmalısın! 

Belbim A.Ş. ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan duyuruda İstanbulkart kişiselleştirme işlemi yapılmayan Anonim Kartların devre dışı kalmayacağı ancak ayrıcalıklardan da faydalanamayacağı bildirildi. O halde elini çabuk tut, fırsatları kaçırma!

İstanbulkart Kişiselleştirmesinin Avantajları Nelerdir? 

Istanbulkart-kisisellestirmesinin-avantajlari-nelerdir

İstanbulkart kişiselleştirme işleminin ardından Anonim Kart sahipleri birçok avantaja sahip olmaya devam edebilecekler. İstanbulkart kişiselleştirme ile mobil uygulama yoluyla kartının tüm detaylarını görüntüleyebilir, bakiye yükleyebilir, kullanıma devam ettiğin sürece anlaşmalı tüm noktalarda kartını ödeme için kullanabilirsin! Ayrıca yapılan kampanyalar sayesinde İstanbulkart’lı alışverişlerinde kazancını katlayabilirsin! 

Ulaşımda her kapının anahtarı İstanbulkart olurken, dijital finansta her avantajın temsilcisi de Ozan SuperApp! İstanbulkart’ın hakkında her bilgiyi aldığına göre, Ozan SuperApp’in vazgeçilmez kazançlarına hakim olma vaktin geldi! O halde Ozan SuperApp’i hemen indir ve 7/24 para transferinden QR kod ile ödemeye, Cashback kazançlarından dijital servis alımlarına kadar sayısız hizmete tek tıkla ulaş!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.