İstanbul’un Keşfedilmemiş Cenneti: Atatürk Arboretumu

7 Aralık 2021

İstanbul’da saklı bir cenneti dillendirmek gerek diye düşündük ve sana en ince detayına kadar insanı mest eden Atatürk Arboretumu’nu anlatmaya geldik!

İstanbullular için henüz Boğaz kadar simgeleşmemiş olan bu alan aslında gözlerin başta olmak üzere tüm bedenine hitap eden doğasıyla son derece büyüleyici. 296 hektar büyüklüğündeki doğa parkının içinde 3 yapay göl, pek çok yürüyüş yolu, kuğulardan sincaplara sayısız hayvan ve 2.000’den fazla bitki taksonu bulunuyor.

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’nin 1949 yılında yapımına başladığı ve Belgrad Ormanı’nın yanında yer alan bu şahane açık alanın her mevsim apayrı bir güzelliği var. Yürüyüşe, doğanın seyrine, temiz havaya ve bitki çeşitliliğine doymak istediğinde ilk gidişinden itibaren aklına gelebilecek yegâne yer Atatürk Arboretumu olacak.

Kolay ulaşımı ve avantajlı giriş ücretleriyle hem kafa dinlemek hem arkadaşlarınla etkileyici bir doğal tur yapmak için yeni gözde mekânın bu harika botanik bahçe!

Atatürk Arboretumu Nerede ve Nasıl Gidilir?

ataturk-arboretumu-nerede

Sarıyer Bahçeköy’deki Atatürk Arboretumu ulaşımı son derece kolay bir lokasyona sahip. Metro veya otobüs kullanarak gidebileceğin alan için çok sayıda sefer var.

M2 Yenikapı-Hacıosman metrosuna bindikten sonra Hacıosman durağında inersen 42HN otobüsüyle Atatürk Arboretumu’na ulaşabilirsin.

Ayrıca 42M Zincirlikuyu Metrobüs Durağından gitmek istersen Zincirlikuyu durağına geldikten sonra merdivenlerden çıkarak 42M otobüsüne ulaşabilirsin. Rotasında 4. Levent, Maslak gibi semtler de olan otobüse sana en yakın durağından ulaşmak mümkün.

Tek vesaitle yolculuk etmek istersen 42T Taksim – Bahçeköy otobüsüne el sallaman yeterli!

Atatürk Arboretumu’na Giriş Ücreti Ne Kadar?

Ailen ve arkadaşlarınla harika bir ortamda şahane anılar biriktirmek, doğa yürüyüşleri yapmak ve sayısız bitki türüyle tanışmak için fırsatlar sunan Atatürk Arboretumu; giriş ücretleriyle de yüzünü güldürecek kadar güzel bir yer. Çünkü öğrenci giriş ücretleri sadece 2,5 TL! Hafta sonu 7,5 TL olan öğrenci ücreti eminiz şimdiden seni ferahlattı.

Hem doğa hem de öğrenci dostu olmayı aynı anda başarabilen Atatürk Arboretumu elbette herkese açık ve hafta içi 7,5 TL olan tam biletler hafta sonu 20 TL’ye satılıyor.

Atatürk Arboretumu’nun Giriş Saatleri Nedir?

Pazartesi günleri kapalı olan Atatürk Arboretumu’nu hafta içi ve hafta sonu 09.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsin.

Hafta içi günlerinde elbette hafta sonuna göre daha az ziyaretçi olduğundan biraz sakinlik arıyorsan bu detayı atlama!

Atatürk Arboretumu’na Ne Zaman Gidilmeli?

ataturk-arboretumu-golu

Atatürk Arboretumu’nda hafta içi öğleden sonraları hafif bir yoğunluk yaşansa bile hafta sonu kadar kalabalık olmuyor. Hele bir de hafta içi sabah saatlerinde gidersen, hem günün en verimli saatlerinde doğaya sarılmayı hem de bu güzelliği sakinlikle yaşamayı başarabilirsin.

Keyifli yürüyüşler için bahar ayları en mükemmel tercihler arasında yer alıyor ama her mevsim bu doğa şöleninde bir başka! Kışın beyaz örtünün en ışıltılı halini, yazın güneşin en sarı ışığını ve baharda yaprakların dansını görmek mümkün!

Bu yüzden sen hangi mevsimi seviyorsan, en uygun vakit o zaman!

Atatürk Arboretumu’na Neler Alınmıyor?

ataturk-arboretumu-sariyer

Atatürk Arboretumu doğal park hizmeti sunan özel bir proje alanı olduğundan var olan düzeni korumak ve geliştirmek için ziyaretçilerin uyması gereken bazı kurallar var. Sen bu güzelliği hep yaşayabil diye koyulan sınırlamalara dikkat etmek ve böylece İstanbul’un saklı cennetini korumak mümkün.

Arboretuma evcil hayvanla ya da profesyonel çekim araçlarıyla giriş yapmak yasak. Top vb. grup oyunları için gereken gereçlere de izin verilmiyor. Ayrıca yiyecek ve içecek sınırlaması koyulan parka su haricinde herhangi bir piknik malzemesi götürmek mümkün değil.

Atatürk Arboretumu’nda doğallığın ve tazeliğin akışına kapılmadan evvel dijital finansın avantajlarını yakala! Günün her saati para transferi yapabileceğin ve QR kod ile ödeme kolaylığı yaşayabileceğin Ozan SuperApp’i hemen indir! Tabiatın en şahane halini Atatürk Arboretumu’nda, dijital finansın fırsatlarını ve Cashback kampanyalarıyla kazanmanın keyfini Ozan SuperApp’te yaşa!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.