Heyecanla Beklenen Yeni Soulslike Lies of P Hakkında Her Şey

9 Kasım 2023

Yeni souls-like türü olan Lies of P, oyuncuların bir süredir heyecanla bekledikleri oyunlar arasında yer alıyor. Efsanevi hikayelerden biri olan Pinokyo’dan esinlenilerek kurgulanan oyun, karanlık ve gotik bir yeniden anlatıma sahip. Güçlü görsellikler, canlı mekanlar, ilginç karakterleri ile oyuncuların dikkatini çekmeyi başaran Lies of P, Pinokyo’nun insan olma yolundaki maceralarını anlatıyor.

Karanlık bir fantezi oyunu olan Lies of P; çeşitli silahlar ve ekipmanlar, düşman ve barışçıl karakterler başta olmak üzere birçok ögeyi bünyesinde barındırıyor. Oyuna dahil olduğunda karşılaşacağın kuklalar, kötücül ruhlar, birbirinden farklı düşmanlar; bambaşka bir serüvenin içinde yer almanı sağlayacak.

Birçok bakımdan oyun dünyasındaki en ilginç yapımlardan biri olmayı başaran Lies of P’in benzersiz dünyasına dahil olmak ister misin?

Lies of P Nedir?

Lies of P, temel olarak Souls-like türünde bir oyun. Karanlık bir dünyası bulunan oyun, bu nedenle souls-like severlerin dikkatini çekmiş durumda. Oyun, Carlo Collodi’nin klasik Pinokyo hikayesinden esinlenilerek kurgulanmış. Hikâyede Pinokyo, Bay Geppetto tarafından yaratılıyor. Cansız bir tahta oyuncuk olan Pinokyo bir gün canlanmaya ve hareket etmeye, konuşmaya başlıyor. Yalan söyledikçe burnu uzayan Pinokyo, hep bir insan olmanın nasıl bir şey olduğunu merak ediyor.

Oyunda ise Pinokyo, insan olmak için elinden geleni yapmaya çalışan bir karakter. Bay Geppetto’yu aramaya çıkan ve önüne çıkan engellerle mücadele etmeye çalışan Pinokyo’ya oyuncuların yardım etmesi gerekiyor. Oyunun dikkat çeken birçok özelliği bulunuyor. Lies of P ön plana çıkan özellikleri ise genel hatlarıyla şu şekilde:

  • Bıçak ve bıçak saplarını karıştırmaya ve eşleştirmeye imkân tanıyan çok yönlü bir silah yapım sistemi mevcut.
  • Pinokyo’nun insan olma yolundaki savaşında karşına çıkan görevleri yerine getirmen gerekiyor. Bunun yanı sıra oyun boyunca korkunç kuklalar ve ruhlarla karşılaşacaksın.
  • Yalan ya da gerçek arasında bir ayrım yapmalısın. Vereceğin kararlar, hikâyenin nasıl sonlanacağını belirleyen bir unsur.
  • Oyun, PS5’te de oynanabiliyor. Fakat PS4’te sunulan özelliklerin bazıları PS5’te bulunmayabilir.

Bu ve bunun gibi özelliklerin her biri, Lies of P’nin son derece keyifli bir şekilde oynanmasına olanak tanıyor.

Lies of P Geliştiricisi Kim?

Güney Koreli oyun geliştiricisi olan Noewiz tarafından geliştirilen Lies of P, stüdyonun birçok farklı oyunu arasında kendisine yer buluyor. Stüdyonun geliştirdiği oyunlardan bazıları ise;

  • War of Angels
  • Tapsonic Bold
  • DJMAX Respect

Lies of P’nin Hikayesi

lies-of-p-hikayesi

Lies of P, hikayesini Pinokyo adlı hikâye kitabından alıyor. Asıl hikâyenin gotik bir versiyonu olan oyun, temel olarak Pinokyo’nun insan olma çabasını konu ediniyor. Pinokyo, gerçek bir insan olabilmek için birtakım görevleri tamamlamak durumunda. Bu görevlerin zorluk dereceleri birbirinden farklı. Oyuncunun temel görevi, Pinokyo’ya bu süreçte yardımcı olmak.

Lies of P oyununa giriş yaptığında, Pinokyo olarak Krat şehrinde uyanıyorsun. Babasını aramak için şehirde dolaşan Pinokyo, şehrin karanlık yüzüyle karşı karşıya geliyor. İnsan olmayı arzulayan Pinokyo, insan olma sürecinde hiç kimseye güvenemeyeceğinin farkındadır. Bu nedenle sokaklarda temkinli yürümek durumunda kalıyor.

Ayrıca Pinokyo, insan olmasının sırrının yalanlardan geçtiğini düşünüyor. Bu nedenle yalan ve gerçek arasında bir seçim yapılması gereken birçok durum içinde kalıyor. Tabi her oyuncu, Pinokyo olarak bu tür durumlarda kaldığı için bir karar vermek zorunda. Öte yandan Krat şehrinin sokakları birbirinden zalim ruhlar ve kuklalarla dolu.

Pinokyo’nun kırılgan vücudu ise hem kuklalarla hem de ruhlarla savaşmak durumunda. Lies of P karakteri Pinokyo, karşılaştığı kötülüklerle mücadele edebilecek silah ve ekipmanlara sahip. Ayrıca çeşitli özel yetenekleri de bulunuyor. Oyun içinde karakterin Pinokyo’nun amaçlarına ulaşabilmesini sağlayabilmek için ona yardım etmen gerekiyor.

Özel yeteneklerini ve gelişmiş silahları kullanarak karşı karşıya kaldığın düşmanlarla etkili bir şekilde mücadele edebilirsin. Bu süreçte düşman olmayan karakterlerle de karşılaşacaksın. Fakat yapman gereken, Pinokyo’nun yalan söylemesine yardım etmek.
Etkileyici konusu sayesinde Lies of P, şimdiden oyunseverlerin ilgisini çekmiş durumda. Ayrıca oyun içinde verilen kararlar ve Pinokyo’nun insan olmak için ne kadar ileriye gidebileceğini tespit etmek; oyuna bambaşka bir hava katıyor.

Lies of P’nin Oynanış Mekanikleri

lies-of-p-oynanis-mekanikleri

Lies of P, temel olarak diğer souls-like oyunlarına benzer bir oynanış sistemini bünyesinde barındırıyor. Oyuna giriş yaptığında, ilk olarak dövüş tarzını seçmen isteniyor. Fakat hangi dövüş tarzını seçeceğin çok önemli. Bunun temel nedeni de dövüş tarzının istatistikleri etkiliyor olması. Dövüş tarzını seçtikten sonra temel amacın düşmanlarla savaşmak ve Pinokyo’nun insan olmasına destek olmak.

Düşmanlarla etkili bir şekilde savaşabilmek için sana verilen silahları ve özel yetenekleri kullanabilirsin. Ayrıca karşına çıkan bulmacaları da çözmen gerekiyor. Bunların tamamı, başarılı bir strateji geliştirmeni zorunlu kılacak. Diğer souls-like oyunlarında olduğu gibi Lies of P oyununda da düşmanları öldürdüğün zaman Ergo kazanıyorsun.

Ergo kazanmak, seviye atlayacağın zaman çok önemli bir hal alıyor. Bu nedenle daha fazla düşmanla savaşman ve onları yenilgiye uğratman her zaman senin için avantajlı bir durum. Oyunda temelde 6 farklı istatistik yer alıyor. Bunlar ise Vigor, Vitality, Capacity, Mobility, Advance ve Technique şeklinde. İstatistikleri doğru bir şekilde kullandığında oyun deneyimlerini arttırabiliyorsun.

Oyun içinde toplamda 29 farklı silah bulunuyor. Her silahın bir gövde ve kabza kısmı yer almakta olup bunların modifiye edilmesi mümkün. Gövde ve kabzalar modifiye edildiğinde 58 farklı silaha ulaşmak mümkün. Silahların çeşitliliği, karşılaşılan düşmanların alt edilmesi noktasında son derece önemli.

Lies of P oyununda düşman ve boss çeşitliliği son derece fazla. Çoğunlukla aynı çeşit düşman ile dövüşülse de düşmanlar çeşitlendirildiği için oyuncunun eşsiz bir deneyim elde etmesi mümkün hale geliyor. Düşmanlarla savaşırken düşmanların saldırılarından kaçınmak yerine bu saldırıların blocklanması gerekiyor.

Doğru zamanda blocklama yapmak, düşmanların duruşunun değişmesine ve düşmanın alt edilmesine olanak tanıyor. Oyunun etkileyici bir level dizaynı bulunduğu için bu durum, oyuncuların oyun içinde çok daha keyif almasını sağlayabilir. Oyun içinde bazı durumlarda geriye dönmek olanaklı. Oyun, diğer souls-like oyunlarının zorluğuna çok yakın. Bu durum oyunun popülaritesini arttırıyor.

Oyun içinde yer alan grafikler, görsellikler ve müzikler; oyunun çekici bir hal almasını sağlıyor. Özellikle oyundaki görsellikler, çok canlı bir dünyanın oluşmasını sağlamış durumda.

Lies of P Ne Zaman Çıktı?

Lies of P, uzun süredir oyunseverler tarafından merakla beklenen bir souls-like türünde oyundu. Daha çok gotik oyundan hoşlanan kişilerin ilgisini çeken Lies of P, 18 Eylül 2023 tarihinde piyasaya sürüldü. Piyasada yerini aldığından beri büyük bir talep gören oyun, souls-like türündeki oyunlara yeni bir bakış açısı kazandırmış durumda.

Konusunu edebiyatın en dikkat çeken hikayeleri arasında yer alan Pinokyo’dan alıyor olması ise çok daha fazla ilgi görmesini sağladı.

Ozan SuperApp ile fırsatlar seni bekliyor! Her an her yerde 7/24 para transferi, hızlı ve güvenli QR kod ile ödeme yapma imkânı, avantajlı kampanyalarla tassaruf etme şansı ve çok daha fazlası… Hemen Ozan SuperApp’i indir ve sürekli gelişen özellikleriyle teknolojinin keyfini çıkar!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.