Heyecanla Beklenen Diablo 4 Hakkında Tüm Bilmeniz Gerekenler

12 Haziran 2023

Diablo 4, Blizzard Entertainment tarafından geliştirilen izometrik rol yapma oyunudur. Diablo serisinin 4. ana oyunu olan Diablo 4’ün duyurusu her ne kadar 1 Kasım 2019 tarihinde yapılmış olsa da oyunun erken erişim paketi sahibi olanlar için 2 Haziran 2023 ve resmi olarak 6 Haziran 2023 tarihinde piyasaya sürülmesi hedefleniyor. Pek çok oyuncu tarafından ilgiyle beklenen oyun, özellikle aksiyon rol yapma oyunu sever kitle için farklı bir anlam ifade ediyor. 

Peki Diablo 4 nedir, ne zaman çıkacak, sistem gereksinimleri nelerdir? Hemen açıklıyoruz!

Diablo 4 Nedir?

İlk serisi 1996 ve bir önceki oyunu Diablo 3’ün 2012 yılında piyasaya sürülen, dördüncü serisinin ise Haziran 2023’te piyasaya sürülmesi beklenen Diablo 4, fantastik bir dünyada zorlu düşmanlarla mücadeleyi konu alan bir oyundur. Büyük bir hayran kitlesine sahip olan oyun, Sanctuary adlı fantastik bir dünyada geçiyor. 

Oyunda Tristram kasabası, Mount Areat bölgesi, cennet ve cehennem olmak üzere farklı mekanlar bulunuyor. Sanctuary’de yaşayan insanlar ile baş iblis Diablo, ayrıca onun şeytani yaratıkları ile kıyasıya bir mücadeleye sahne olan oyun, gerek mekan tercihleri gerekse görselleri nedeniyle büyük bir ilgi toplayacağa benziyor.

Özellikle Sanctuary’nin karanlık ve tehlikeli dünyası, oyunun diğer serilerinde olduğu gibi çok büyük bir gizem taşıyor. Ayrıca sürükleyici hikayesi ile sana benzersiz bir oyun deneyimi vadeden Diablo 4, geliştirilmiş bir oyun mekaniğine de sahip. 

Oyunun pek çok özelliği şimdiden ön plana çıkmış olmakla birlikte Diablo 4’ün özelliklerinden en önemlilerini şu şekilde özetlemek mümkün:

  • Oyunda birkaç farklı sınıf seçeneği mevcut. Benzersiz sınıf ve yeteneklere sahip olan oyun stillerinden istediğini seçebilirsin. Her karakteri güçlü yetenekleri ve özelleştirme seçenekleriyle değerlendirebilirsin. Oyundaki sınıflardan biri olan Barbar, savaş esnasında silahlar arasında geçiş imkanı sunuyor. Bunun yanı sıra Büyücü; şimşek, soğuk ve ateş sihirleri kullanabilen bir karakter. Necromancer, saldırı ve çağırma için kara büyü kullanabiliyor. Druid ise kurt, kurt adam ve insan arasında form değiştirebilen bir karakter. 
  • Oyunun merakla beklediğin serisi Diablo 4, diğer serilerde olduğu gibi karanlık ve gizemli bir dünya sunuyor. Oyunun benzersiz dünyasına dahil olduğunda ürkütücü ama bir o kadar da keyifli ortamları keşfedebilirsin. Bunun yanı sıra birbirinden farklı özelliklere sahip düşmanlarla karşılaşabilir, bu düşmanlarla nasıl savaşman gerektiği konusunda strateji geliştirebilirsin. 
  • Diablo 4’ün en dikkat çeken özelliği ise açık bir dünyaya sahip olmasıdır. Sanctuary’de düşmanlarınla mücadele ederken farklı oyuncularla karşılaşabilirsin. Bu özellik, birçok açıdan oyunu çok daha keyifli hale getiriyor. Örneğin ana görev ve yan görevlere ek olarak topluluğa açık olan PvE ve PvP etkinliklerine de katılabilir, çok daha eğlenceli vakit geçirebilirsin.
  • Oyunda sınıflara özel görevler de var. Yani Rogue sınıfı 3 farklı gruba ait görevleri başarıyla tamamladıktan sonra “Specialization” adlı özel yönelimlere sahip olabileceksin. Sanctuary dünyasında yer alan ve özel görevleri yaparak farklı yönelimleri açabilmeni mümkün kılan gruplar arasında Mercenaries of Kehjistan, Sisterhood of the Sightless Eye, Outlaw Smugglers yer alıyor. 
  • Diablo 4 serisinde yer alacak olan binekler, açık dünyayı hızlı bir şekilde geçmeye katkı sağlayacak gibi duruyor. Çözdüğün bulmaca ve gerçekleştirdiğin görevlerden binek elde edebileceksin. Yapımcılar, konuyla ilgili yaptıkları açıklamalarda bineklerin kilidi açıldıktan sonra tüm oyun modlarında kullanılabileceğini belirtti. 

Diablo 4 Ne Zaman Çıkıyor?

Aksiyon oyunlarını seven oyuncular için özel olarak geliştirilen Diablo 4 erken erişim paketi sahipleri için 2 Haziran 2023 ve resmi olarak 6 Haziran 2023 tarihinde oynanabilir oldu.

Diablo 4’ün Fiyatı Nedir?

Oyuncular tarafından en çok merak edilen konu, Diablo 4’ün fiyatının ne kadar olacağı. Geçtiğimiz günlerde oyunun ön sipariş fiyatlarına dair bilgilendirme yapıldı. 

Diablo 4 sipariş fiyat listesi aşağıdaki gibi olacak.

Platform – Paket Fiyatlar
Standard Edition – PC 1.419 TL
Digital Deluxe Edition – PC  1.829 TL
Ultimate Edition – PC  2.021 TL
Standard Edition – PlayStation 4/5 1.419 TL
Digital Deluxe Edition – PlayStation 4/5 1.829 TL
Ultimate Edition – PlayStation 4/5 2.021 TL

 

Diablo 4 Sistem Gereksinimleri

Her oyunda, çeşitli sistem gereksinimleri bulunuyor. Bunlar oyunun sorunsuz bir şekilde oynanmasını sağladığı için bilgisayarın sistem gereksinimlerini karşılaması son derece önemli. Bu durum, Diablo 4 için de geçerli. 

Sunduğu gizemli atmosfer, güçlü karakterleri, ilgi çeken konusu ile ön plana çıkan Diablo 4’ün minimum, orta ve yüksek sistem gereksinimleri bulunuyor.

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşlemci: Intel Core i5-2500K ya da AMD FX-8350
  • İşletim Sistemi: 64-bit Windows 10 sürüm 1909 ya da daha yeni
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 660 veya AMD Radeon R9 280
  • DirectX: Sürüm 12
  • İnternet: Geniş bant bağlantısı
  • Depolama: 90 GB kullanılabilir alana sahip SSD
  • Bellek: 8 GB RAM 

Orta Sistem Gereksinimleri

Oyunu orta grafik ayarlarında, 60 FPS ile 1080p çözünürlükte çalıştırmak için gerek duyulan sistem gereksinimleri şu şekilde:

  • İşlemci: Intel Core i5-4670K ya da AMD Ryzen 1300X 
  • İşletim Sistemi: 64-bit Windows 10 sürüm 1909 ya da daha yeni
  • Ekran Kartı: AMD Radeon RX 470, NVIDIA GeForce GTX 970
  • DirectX: Sürüm 12
  • İnternet: Geniş bant bağlantısı
  • Depolama: 90 GB kullanılabilir alana sahip SSD
  • Bellek: 16 GB RAM

Yüksek Sistem Gereksinimleri

Diablo 4 oyununu 1080p çözünürlük, 60 FPS ve yüksek grafik ayarlarında çalıştırmak istiyorsan, karşılaman gereken sistem gereksinimleri şu şekilde:

  • İşlemci: Intel Core i7-8700K ya da AMD Radeon RX 5700 XT
  • İşletim Sistemi: 64-bit Windows 10 sürüm 1909 ya da daha yenisi
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 2060 ya da AMD Radeon RX 5700 XT
  • DirectX: Sürüm 12 
  • İnternet: Geniş bant bağlantısı
  • Depolama: 90 GB kullanılabilir alanı bulunan SSD
  • Bellek: 16 GB RAM

Bunların yanı sıra oyunu ultra grafik ayarlarında, 60 FPS’de ve 4K çözünürlükte oynaman da mümkün. 

Diablo 4 Ultra 4K Sistem Gereksinimleri 

  • Bellek: 32 GB RAM
  • İşletim Sistemi: 64-bit Windows 10 sürüm 1909 ya da daha yenisi
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 2700X ya da Intel Core i7-8700K
  • DirectX: Sürüm 12
  • Grafikler: AMD Radeon RX 6800 XT, NVIDIA GeForce RTX 3080 ya da DLSS 3 için NVIDIA GeForce RTX 40 serisi
  • İnternet: Geniş bant bağlantısı
  • Depolama: 90 GB kullanılabilir alanı bulunan SSD

Yukarıdaki gibi sıralanan sistem gereksinimlerinin tamamı, Diablo 4’ü çok daha etkili ve sorunsuz bir şekilde oynamayı mümkün kılacaktır. 

Diablo 4 Class’ları (Karakter Sınıfları)

Aksiyonu bol Diablo 4 oyununda temelde 4 adet karakter sınıfı bulunuyor. Her sınıfta bulunan karakterlerin özellikleri birbirinden farklı. Aynı zamanda becerilerinde de değişiklikler bulunuyor. Bu nedenle karakter sınıfının genel özellikleri hakkında bilgi edinerek senin için doğru karaktere sahip olabilirsin.

Oyunculara farklı bir dünya vadeden Diablo 4 karakter sınıfları genel olarak şu şekilde sıralanabilir:

Barbarian

Diablo 4 karakterlerinden bir tanesi olan Barbarian, hemen her silaha uygun bir bedene sahiptir. Son derece güçlü olması, düşmanlarına korku salar. Aynı zamanda öfkesini güce dönüştürme özelliği ile ön plana çıkar. Alan hasarını mümkün kıldığı için eğer bu konuda güçlü olmak istiyorsan, Barbarian karakteri tam da sana göre!

Druid

Sınıf değiştirebilen bir karakter olan Druid; kurt adam, kurt ve insan arasında geçiş sağlayabilir. Doğanın gücünden faydalanabilen bu karakter su, ateş, toprak ve rüzgar gibi çok önemli elementleri başarılı bir şekilde kullanır. 

Diablo 4 karakterleri arasında yer alan Druid, çok az da olsa büyü yapabiliyor. Bunun yanı sıra kendisine çok yaklaşan düşmanları parçalayabilir ve vahşi bir canavar haline gelebilir. 

Sorceress

Element ve doğa güçlerini son derece başarılı bir şekilde kullanan Diablo 4 karakteri hiç şüphesiz ki Sorceress’tir. Buz parçaları ve alev topları gibi düşmanı etkisiz hale getirecek silahları Sorceress ile yapman mümkün. Geleneksel büyücü karakter tipi olan Sorceress, düşmanlarıyla savaşma şekli ile dikkatleri üzerine çekiyor. 

Rogue

Uzak dövüş konusunda uzman olan Rogue, aynı zamanda yakın dövüş konusunda da oldukça başarılı. Gölge ve zehir ile yönettiği pek çok büyü bulunuyor. Etkili bir savaşçı olması ve sahip olduğu büyü yeteneği, bunun yanı sıra atik ve çevik olması; Rogue’nin oyuncular tarafından ilgi görmesini sağlayacak gibi duruyor. 

Necromancer

Ölümsüz minyonlar/golemler yetiştirme ve zehir güçlerini kullanma; Necromancer karakterini en iyi şekilde anlatan özelliklerdir. Bahsi geçen araçları kullanabilen Necromancer, adeta rakipleri alt etmek için programlanmış bir karakter. Dolayısıyla bu karakter işine çok yarayabilir. Hem intikamcı hem de kurnaz olması, rakipleriyle mücadelesini çok daha etkili kılıyor. 

Diablo 4 Türkçe Olacak Mı?

Diablo 4’te Türkçe alt yazı desteği bulunacak. Bu sayede Türk oyuncuların, Diablo 4’ün gizemli dünyasında daha keyifli ve rahat bir şekilde yer alacağını söylemek mümkün. 

Diablo 4 Xbox Game Pass’te Yer Alacak Mı?

Diablo 4, Xbox Game Pass’te yer almayacak. Konuyla ilgili gerekli açıklamalar Blizzard Genel Müdürü Rod Fergusson tarafından doğrulanmış olup şu anlık Diablo 4’ün Xbox Game Pass’te yer almayacağını söylemek mümkün. Fakat ilerleyen zamanlarda şartlarda herhangi bir değişiklik olması durumunda, oyun Xbox Game Pass’te kendisine yer bulabilir. 

Diablo 4 hakkında bilmen gereken her detayı anlattık. Sıra geldi dijital finansın yıldızı Ozan SuperApp’e! Ozan SuperApp, 7 gün 24 saat para transferinden QR ile ödemeye, harcadıkça kazandıran avantajlı kampanyalardan dijital servis ödemelerine kadar ihtiyacın olan her an yanında. Diablo 4’ün çıkış tarihini beklerken sen de hemen Ozan SuperApp’i indir, Cashback avantajları ve oyun kodları ile eğlencenin tadını çıkar!

 

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.