Herkesin Dolabında Olması Gereken Basic/Temel Parçalar

7 Aralık 2021

Moda söz konusu olduğunda herkes için bambaşka tarzlar ve trendler var ama bize sorarsan bu işin bir de vazgeçilmezler listesi var. Çünkü her dolabın hiçbir yıl modası geçmeyen ve neredeyse her konseptte hayat kurtaran birkaç parçaya ihtiyacı var. İşte o vazgeçilmez parçaların hangileri olduğunu sana anlatılması için her zaman olduğu gibi doğru yerdesin!

Bugün herkes için modanın ve zamanın ötesinde daimi şıklığı getiren, herkesin dolabında olması gereken temel parçalar ve bu parçaların sağladığı avantajlar neler konuşalım. Özellikle öğrencilik hayatında ve sosyal yaşamın farklı ortamlarında tarzını güzelleştirecek bu parçalara sahip olmalısın. Bu sayede yazıyı okuduktan sonra dolabın için bir denetim yapıp eksiğin varsa tamamlayabilirsin.

Spor ya da Şık: Her Kombine Uyan Beyaz Gömlek

beyaz-gomlek

Arkadaşlarla toplanıp gezeceğin ya da tek başına bir kahve keyfi yapmak için kalabalığa karışacağın günlerden popüler doğum günü partilerine kadar her ortama, iş dünyasının da her anına cuk oturan beyaz gömlek olmazsa olmaz.

Dolabındaki her kıyafetle uyum sağlayabilecek potansiyeli sayesinde beyaz gömlek adeta modanın Superman’i diyebiliriz. Çünkü spor ya da şık fark etmeksizin her kumaş, her konsept ya da takımla anında onun bir parçasıymış gibi kombinleyebilir ya da küçük dokunuşlar yaparak kendi gömleğini yaratabilirsin! İster takımının bir parçası istersen salaş giyim anlayışının bir yansıması olsun, mutlaka bir beyaz gömlek edinmelisin.

Her Güne Giyebileceğin: Klasik Jean

klasik-jean

Her gün ne giysem diye düşünmek yerine nereye gidersen git rahatlığı ve şıklığıyla klasik jean dolabından eksik etmemen gerekenlerden biri. Kışın gömlek ya da kazakla, yazın tişört veya ince takımla kombinleyeceğin bu klasik jean her konsepte uygun bir görünüm elde etmeni sağlar.

Aynı zamanda uzun ömürlü kullanımı sayesinde senin için son derece işlevsel bir kullanım yaratır. Hem klasik hem şık hem dayanıklı hem de uyumlu olmalı diyorsan klasik jean muhtemelen dolabındaki en sevdiğin ve en kritik parçan!

Coolluğun Anahtarı: Deri Ceket

deri-ceket

Hangi ortam olduğu fark etmeksizin içeriye deri ceketli biri girdiğinde herkes için minimum 3 saniyelik bir bakış trafiği başlatan o büyülü ambiyansın sahibi olmak istiyorsan yazıyı okuduktan sonra dolabını biraz kurcala. Çünkü eğer dolabında bir deri ceketin varsa, ortamların kıdemli cool’u olmaya bir adım yaklaştın demektir.

Deri ceketler senin tarzın ya da kombin odağın ne olursa olsun yıldız parçalardır ve moda anlayışını yukarı taşırlar. Hem doku hem de tasarım bakımından modern ve nostaljiyi tek üründe bulabileceğin bu parçalardan hala almadıysan bakınmaya başla deriz!

Zor Zamanların Kurtarıcısı: Blazer Ceket

blazer-ceket

Blazer ceketler hem spor hem de şık tarzın buluşabildiği ortak noktalardan biri. Yani aynı anda ortamın ciddiyetine ayak uydurman gereken ancak rahatlığından ve spor tarzından da ödün vermek istemeyen biriysen blazer ceketler senin için yaratılmış diyebiliriz.

Klasik ceketlerden farklı olarak blazerların düğme yerleri ve kesim kalıbı spor kombinlerine uyum sağlar. Ancak ceket formunda olduklarından toplantı ya da iş ortamlarında gereken ciddi görünümü en rahat şekilde elde edebilirsin.

Kış Günlerinin Vazgeçilmezi: Sweatshirt

sweatshirt

Hem sınırsız çeşitlilikteki tasarımları hem de kullanım rahatlığıyla özellikle kışın vazgeçilmez kıyafetleri arasında sweatshirt’ler yer alıyor. Dolabında mutlaka bulunması gereken bu parçalar hem jean hem de klasik kumaşlarla kombinleyebileceğin kadar çeşitli.

Yeni nesil tarzın bel kemiği ürünler arasında başı çeken sweatshirtler binlerce tasarıma sahip. Kışın sıcacık tutan ve her tarza hitap edebilecek kadar potansiyeli yüksek bu üründen mutlaka edinmelisin! Ancak sweatshirt modelleri mevsimsel olarak kalınlık ve incelik farkı gösterebilir, dikkat et ince giyip üşüme!

Sürpriz Görüşmeler İçin: Chino Pantolon

chino-pantolon

Pantolonlar arasında belki de rahatlık bakımından en kullanıcı dostu ürün chino pantolonlardır. Adını üretildiği kumaş cinsinden alan bu pantolonların bol cepli modelleri bu aralar revaçta.

Dolabından eksik etmemen gereken parçalar listesinde güzide kıyafetlerden biri olan chino pantolonunu sürpriz buluşmalarda spor şıklığını yansıtmak için tercih edebilirsin. Öğrenci tarzının vazgeçilmez kriteri rahatlık söz konusu olduğunda da chino pantolon tercihleri yine ilk sırada!

Zamansız Bir Parça: Kot Ceket

kot-ceket

Üretildiği ilk yıllardan bugüne değin popülerliğinden bir gram ödün vermeyen kot ceket elbette listede yer alması gereken bir kıyafet. Çünkü kot kumaşın şıklığından ve ceket modellemelerinin çeşitliliğinden gelen mükemmel bir uyuma sahip.

Hangi tarzı benimsemiş olursan ol renk ve doku bakımından uyum sağlayabilen bu parçalar; aynı zamanda günün her saatindeki aktiviteye katılman için de en az bukalemun kadar değişken bir görünüm sunuyor. Klasik giyindiysen tarzını hafifleten, spor giyindiysen şıklığını ön plana çıkartan kot ceketlerle dikkatler hep üzerinde!

Modanın nabzını tutman ve daimi şıklığı rahatça yakalaman için olmazsa olmazlar listemizi edinmeyi ve dijital finans ayrıcalıklarından faydalanmak için Ozan SuperApp’i indirmeyi unutma! 7/24 para transferi kolaylığından QR kod ile ödeme hızına, Cashback kampanyalarıyla elde edeceğin kazançlardan tüm dijital servis ödemelerine tek tıkla ulaşma rahatlığına Ozan SuperApp ile sahip olabilirsin. Dolabında mutlaka olması gereken parçaları listelemeden önce Ozan SuperApp’i indir ve kazanmaya başla!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.