Hafta Sonu Büyükada’ya Kaçın

7 Aralık 2021

İstanbul’un tarihi ve coğrafi açıdan sahip olduğu en muhteşem zenginliklerden biri de adalar. Hafta sonu kaçamağın için yer aradığın bir zamanda bu yazıyı okuyorsan yine turnayı gözünden vurdun demektir! Çünkü Büyükada’da hafta sonu vaktinin en eğlenceli ve kaliteli şekilde geçmesi için yapabileceğin aktiviteleri özenle derledik.

Dinlenmek, eğlenmek, doğayla iç içe zaman geçirmek ve şehrin karmaşasından uzak bir hafta sonu hediyesini bizzat yaşamak için harika bir fırsat yakalamaya hazır ol! Büyükada’nın en güzel yanlarını önce oku sonra yaşa!

İstanbul’daki birbirinden güzel adalar arasında en büyük olanı adından da anlayacağın üzere Büyükada. Bu büyüklük yüzölçümü, nüfus, kültürel çeşitlilik ve turistik faaliyet açısından bu bölge için geçerli.

Bostancı ve Kadıköy iskelelerinden ulaşabileceğin adaya varış yaklaşık 1 saat sürüyor. İstanbul’da Büyükada dışında ise yine kendine has özellikleriyle dikkat çeken irili ufaklı 9 ada (Heybeliada, Burgaz Adası, Kınalıada, Sedef Adası, Yassıada, Sivriada, Tavşan Adası, Kaşık Adası) daha var. Ancak bahar aylarında ada keyfinin her manada tatmin edici alternatiflerini bulabileceğin Büyükada’nın yeri bambaşka!

Büyükada’da Neler Yapılır?

buyukada-da-neler-yapilir

Büyükada’nın sahip olduğu tabiat güzelliği insanı yumuşacık kucaklarken, ada turizminde pek çok aktivite ziyaretçiler için hazırlanıyor. Bu doğa harikası bölgede muhteşem trekkingler yapmakla başlatacağın gününü, akşamına grup halinde yarışlardan oluşan şenliklerde bitirebilirsin.

Bisiklet yarışı tutkunları için hem yarışma hem de seyir keyfini doyasıya yaşasınlar diye engebeli parkur yarışları düzenleniyor. Yarışın ardından tarihin yaşayan şahitleri ada köşklerine yapacağın ziyareti ölümsüzleştirmek için telefonunu şarj etmeyi, powerbank takviyesi yapmayı unutma!

Büyükada Dilburnu Tabiat Parkı

buyukada-dilburnu-tabiat-parki

Adanın en çok rağbet gören doğa harikası alanlarının başında Dilburnu Tabiat Parkı yer alıyor. Mis gibi ada havasını içine çekmenin ve unutulmaz trekkingleri temiz havadan aldığın güçle tamamlamanın tadı damağında kalabilir.

Denize girebileceğin ya da bisikletinle ada doğasını keşfe çıkabileceğin park, tam 6 hektar büyüklüğünde! Kır lokantasının yer aldığı parkta mangal ve piknik yapmak isteyenlere özel alanlar da var. Tam bilet almak isteyenlerin 9 TL ücretle girdiği ve öğrenciler için yalnızca 4,5 TL ücreti olan bu tabiat hediyesi unutulmaz ada maceranın köşe taşlarından olacak!

Adalar Müzesi

buyukada-adalar-muzesi

İstanbul’daki ilk çağdaş müze olma özelliğiyle dikkat çeken Adalar Müzesi, 20.000 belge ve 6000’i aşan fotoğrafla tarihin en geniş arşivine sahip müzelerinden biri.

Spor, sanat, edebiyat ve sayısız farklı kategoride geçmişin yaşanmışlıklarını dondurmayı başaran Adalar Müzesi, ada ziyaretinde şüphesiz en beğendiğin alanlar arasında yer alacak. Çünkü kendisi de başlı başına devasa bir müze olan Büyükada’da, tarihin ve kültürün yansımaları için en etkileyici geçmiş hazineleri bu müzede toplanmış.

Büyükada Aya Yorgi Tepesi, Rum Manastırı

buyukada-aya-yorgi-rum-manastiri

Büyükada’nın simge yerlerinden biri olan Aya Yorgi Tepesi, 2 km uzunluktaki bir yokuşu sabırla bitirenlerin varabildiği en kıymetli noktalardan biri. Tepeye varıp daha nefeslenmeden nefesini kesecek kadar güzel bir manzara seni karşıladığında, yaptığın her şeye değdiğini anlayacak ve yorgunluğunu unutacaksın.

Adanın en şahane manzarasına sahip tepede yer alan Aya Yorgi Kilisesi, ziyaretçilerini pazar günü haricindeki her gün saat 08.00 – 16.00 arasında kabul ediyor. Dilek tutmanın bir gelenek haline geldiği tepede, eşsiz manzaranın yanında kültürel ve geleneksel zenginliklerle bezeli hatıralar hediye!

Büyükada Plajları

buyukada-plaj

Deniz ve güneş tutkusunu plaj keyfiyle taçlandırmak isteyenlerin vazgeçilmez tercihlerinden biri de Büyükada Plajları. Temiz, ferah ve devasa alanlarıyla plaj keyfinin doruklarında vakit geçirmek istersen Büyükada’nın senin için harika plajları var.

Eskibağ Plajı, Halik Koyu Plajı, Prenses Koyu Plajı, Yörükali Plajı, Nakibey Plajı, Kumsal Plajı ve Aya Nikola Plajı gibi en muhteşem alternatifleri bulabileceğin adanın, denizini anlatmak imkansız olduğundan sen gidince bir kez de senden dinlemeyi tercih ediyoruz.

Büyükada Rum Yetimhanesi

buyukada-rum-yetimhanesi
Büyükada’nın sahip olduğu tarihi miras zenginliği özellikle köşk ve zamana karşı kuvvetle ayakta kalan eski yapılardan oluşuyor. Bunlardan biri de dünyanın en büyük ahşap binalarından biri olduğu söylenen Prinkipo Rum Yetimhanesi.

Bugün Rum Ortodox Patrikhanesi’nin yönetiminde olan yapı 20. yüzyılda inşa edilmiş. 1. Dünya Savaşı’nda bile hizmet binalarından biri olarak kullanılan devasa yapı, 1960 yılından beri kullanılmıyor. Bekçilerinin geceleri çocuk çığlıkları duyduğunu söylediği bu gizemli yere uğramayı ve henüz dizi/film projesi için keşfedilmemiş bu yeri gezmeyi ihmal etme.

Büyükada Ne ile Gezilir?

buyukada-elektrikli-otobus

Yanında sevgilisiyle gidenler için daimî ada gezme aracı bisiklet oluyor. Çiftli bisiklet kullanımının yaygın olduğu bölgede, yalnız kurtlar için de pek çok alternatif bulunuyor. Adanın her yerinde bulabileceğin bisiklet kiralama yerlerinden birine girerek, günlük hatta saatlik şekilde bisikletini kiralayabilirsin.

Özel bir bisiklet yolu olmasa bile artık adanın ulaşımında bel kemiği olan bisiklet trafiği gayet düzenli yürütülüyor. Ayrıca bisiklet keyfinin yanında farklı ulaşım alternatifleri denemek istersen elektrikli otobüs ve taksiler en sık tercih edilen gezi araçları. Ama illa “ben yürüyerek gezeceğim” diyorsan, dikkat et. Çünkü, seni dik yokuşlar ve bisikletle çıkması mümkün olmayan tepeler bekliyor!

Büyükada’ya Nasıl Gidilir?

buyukada-ya-nasıl-gidilir

Büyükada macerana her yönden hazırsan, artık gidiş rotanı oluşturma vakti geldi! İstanbulkart kullanan öğrencilerin 5,75 TL ücret ödeyerek Bostancı, Kadıköy, Beşiktaş ve Kabataş İskelesi’nden adaya gitmeleri mümkün.

Yol boyunca martılarla sohbete dalacağın, simidini kendinden çok onlara vereceğin bu unutulmaz deniz yolculuğu hemen hemen bir saate yakın sürüyor. Ayrıca Büyükada seferleri olan Karaköy, Avcılar, Eminönü ve Kartal iskelelerinden de adaya ulaşabilirsin.

Bu unutulmaz ada rüyasında dijital finansın en kazançlı yönetim aracını kullanmak için Ozan SuperApp’i indir. Ada kaçamağın boyunca tüm alışveriş işlemlerini ve siparişlerini tek kanaldan yönetmenin ve günün her saati para transferi yapabilmenin keyfini çıkar. Ayrıca QR kod ile ödeme avantajına ek olarak Cashback kampanyaları sayesinde gezintilerini kazanç fırsatlarına çevir. Adanın tüm güzelliğini dijital finans ayrıcalıklarıyla birlikte yaşamak için hemen Ozan SuperApp’i indir ve kazanmaya başla!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.