Google Play Kodu Nedir? Ne İşe Yarar?

22 Ağustos 2022

Google Play, Android işletim sistemine sahip cihazlarda tüm mobil uygulamaları indirmek için kullanılan online bir mağazadır. Bu mağaza üzerinden oyunlar, uygulamalar ve mobil destekli hizmet içerikleri gibi pek çok hizmete ulaşabilirsin.  

Mağazanın ücretli ve ücretsiz olarak indirme özelliği bulunur. Ücretsiz uygulamalar yükleme modülüyle indirilir ve kullanılır. Bunları indirdiğinde, uygulamanın kendi içindeki özel profil satın alımları hariç para ödemen gerekmez. Ancak ücretli uygulamalar için Google Play kodu kullanarak ya da diğer ödeme seçenekleriyle para transferi yapman gerekir. 

Google Play kodu mağaza içeriklerini satın alırken kullanabileceğin özel bir koddur. Bu kodu kullanarak ücretli indirme özelliğine sahip oyunlar, eklentiler, uygulamalar ve içerikler için ödeme yapabilirsin. 

Google Play kodu edinmenin yolları ve kullanım koşullarına dair bilmek istediklerin için de daima doğru yerdesin çünkü hepsini senin için bir çırpıda anlatacağız!  

Google Play Kodu Nedir? 

Google Play kodu; mağazada yer alan ücretli uygulamalar, içerik eklentileri, mobil uygulama modülleri ve oyunlar için satın alma işlemi yapmanı sağlayan özel kodlardan biridir. Bu kodlar sayesinde mağaza hizmetlerinin ücretli servislerine ödeme yapman sağlanır. Google Play kodu indirme sonrası satın alımlar haricinde, yükleme sırasındaki transferler için kullanılır. 

Oyunlar ve uygulamaları indirdikten sonra uygulama içi satın alımlarda da Google Play kodu kullanman mümkün. Aynı zamanda belirli kampanya dönemlerinde Google Play kodu satın alımları için özel indirimler yakalayabilirsin. 

Pek çok uygulama ve oyun, satın alımların sırasında Google Play kodu kullanman durumunda sana avantajlı teklifler sunar. Örneğin; Google Play kodu kullanarak elmas veya oyun parası alırsan, standart ödeme yöntemine göre %10 fazla eşya kampanyasından faydalanabilirsin. Bu tarz kampanyalar sayesinde Google Play kodu kullanıcıları, oyun ve uygulama içi hizmetlerde avantaj sağlar. 

Google Play Kodu Ne İşe Yarar? 

Google Play kodu uygulama indirme sırasında ücretli kategoride yer alan seçenekler için ödeme yapmanı sağlar. Aynı zamanda mobil oyun ve uygulamaları kullanırken, içerik satın almak istersen ödeme yöntemi için Google Play kodunu tercih edebilirsin. Böylece hem ücretli uygulama ve oyunları indirmen hem de bu uygulamalarda hizmet içi satın alım yapman mümkün olur. Google Play kodu avantajlarından faydalanman için yapılan kampanyalar sayesinde de alımlarını kazançlı hale getirebilirsin. 

Uygulama içi satın alımlar, oyun ve mobil uygulamaların sunduğu hizmetlerdir. Sen de oyun keyfini katlamak için mağaza alımları yapmak istediğinde bu hizmetlerden faydalanmalısın. Ancak bazı uygulama ve oyunlar, anlaşmalar sayesinde kod kullananlara avantaj sağlar. Özellikle oyun eşyaları alırken, diğer ödeme yöntemleri yerine Google Play kodu ile alım yapanların daha fazla erişim hakkı vardır. 

Kod kullanarak yapacağın alımların avantajlı olmasını sağlayan uygulama anlaşmaları Google Play kodunun önemli bir özelliğidir. Çünkü bu kodlar çeşitli uygulama içi alımlarda indirim elde etmeni sağlar. 

Yaygın oyunlar başta olmak üzere pek çok uygulama Google Play kodunu kullanarak ödeme yapman halinde önemli oranlarda indirimden faydalanacağın kampanyalara sahiptir. Bu kampanyalara başvurup kod kullanımıyla satın alma işlemi yaparsan, farklı ödeme yöntemlerine oranla daha kazançlı çıkabilirsin. 

Google Play Kodu Nasıl Kullanılır? 

Google Play kodları, mağazaya giriş yaptıktan sonra uygulama veya oyun indirme sırasında kullanılabilir. Öncelikle Google Play kodunu uygulama satın alırken kullanabilirsin. Bunun için ilk olarak Google Play kodunu hesabına yüklemen gerekiyor.

Google Play kodunu kullanabileceğin bir diğer alan ise oyunlardır. Play Store’dan indirdiğin veya indireceğin bir oyunda eşya satın alırken hesabına yüklediğin Google Play kodunu kullanabilir ve dilediğin eşyayı satın alabilirsin.

Kullanımların sırasında bakiyenin tamamını tüketmek zorunda değilsin, çünkü Google Play kodu harcadığın kadar eksilen bir bakiyeye sahiptir. Böylece artan bakiyeni başka bir uygulama için saklayabilir veya üzerine yükleme yaparak farklı satın alımlar yapabilirsin. Yeniden yükleme yoluyla artırdığın bakiyeler, kalan bakiyelerin üzerine otomatik eklenir ve yeni bakiyen hesabında saklanır.  

Google Play Kodu Nasıl Alınır? 

Google Play kodu almak istediğinde tercih edeceğin pek çok alternatif var. Çünkü Google, Play kodlarının satışı için sayısız kanal kullanıyor ve fiziki satış da bunlardan bir tanesi. 

Zincir marketler başta olmak üzere, sayısız teknoloji mağazasında, Google Play kodu içeren kartları satın alman mümkün. 25 TL, 50 TL ve 100 TL olarak üç formu bulunan kartlardan dilediğini, fiziki mağaza satışıyla alabilirsin.

Google Play Kodu Nerelerde Satılır? 

Google Play kodu satan fiziki mağazalar olmakla beraber, genellikle online alım yaygındır. Çünkü günün her saati online kanallar üzerinden kod satışı yapılır. 

Online Google Play kodu almak için de yetkili satış sitelerini ve Google Play resmi internet adresini kullanabilirsin. Böylece dilediğin zaman ücretli uygulamalar veya uygulama içi satın alımlar sırasında Google Play kodu kullanabilirsin.   

Google Play kodunu aşağıdaki satış yerlerinden online veya mağazaya giderek satın alabilirsin.

Mağaza Online
BİM oyunfor.com
A101 epin.com.tr
TEKNOSA perdigital.com
ŞOK Trendyol
Carrefour Hepsiburada
D&R Maximum
MediaMarkt

Hesap bakiyesini kullanarak uygulama içi veya indirme odaklı harcama yapmak istersen, bakiyenin satış tutarına yetmesi gerekir. Eğer yetersiz bakiyen varsa, kod satışı yapan fiziki mağazalardan veya online platformlardan Google Play kodu satın alabilirsin. Aynı zamanda Google Play kendi resmi platformunda da kod satışı yapar. Orada bulunan ödeme yöntemlerinden birini seçerek, saniyeler içinde kod bakiyeni artırabilir ve avantajlı alışverişe devam edebilirsin. 

Google Play Kodu Nereye Yazılır?

Google Play kodu aldıktan sonra kullanmak için bazı aşamaları gerçekleştirmelisin. Uygulama mağazasında satın alım yapmak için veya uygulama içi satın alımlar için bu aşamalar farklı olur.  

Google Play mağazasında bulunan uygulamaları satın alırken kod kullanmak istediğinde takip etmen gereken adımlar şu şekilde sıralanabilir: 

  1. Satın almak istediğin uygulamayı mağaza üzerinden bul. 
  2. Satın al” butonuna tıkla ve ödeme yöntemlerine geç. 
  3. Ödeme yöntemleri arasından Google Play Kodu kullanmayı seç. 
  4. Karşına gelen yeni ekranda kod satırına tıkla. 
  5. Google Play kodunu bu satıra yaz ve onayla. 
  6. Onayın ardından uygulama veya oyunu indirmeye başla.

Google Play kodu kullanmak istediğin yer uygulama içi satın alımlar olduğunda, uygulamaların kendi menülerinde yer alan satın alma aşamalarını takip etmelisin.

Örneğin; bir oyunda eşya veya özellik satın almak için sana sunulan menüye tıklayarak satın alma sayfasına ulaş. Ardından sayfada bulunan paketlerden birini seçerek ödeme bölümünü aç. Ödeme seçenekleri arasından Google Play kodu ile ödeme butonuna tıkla ve kod girişini yaparak onayla. 

Google Play kodu hakkında bilmen gereken her detayı senin için derledik. Şimdi de dijital finansta avantaj sahibi olman için gerekenleri sıralayacağız! Neyse ki şanslısın, çünkü sahip olman gereken tek şey Ozan SuperApp! 

Dilediğin zaman, istediğin yerden para transferi yapabileceğin, QR kod ile ödeme kolaylığına erişebileceğin ve e-Pin, oyun kodu alımlarını tek tıkla yapabileceğin Ozan SuperApp’i hemen indir, dijital finansta avantajı tam on ikiden vur!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.