GoDaddy Nedir? Ne İşe Yarar?

19 Eylül 2022

İnternet dünyasının hizmet alanları ve ticari hacimdeki gelişimleri arttıkça her geçen gün yatırım ve girişim hareketleri de dijital platformlara kaymaya başladı. Hal böyle olunca herkes için dijital platformlar cazip hale geldi. Yalnızca ticari amaçla değil, hedef belirlenen her konu için bir web sitesi kurmak mümkün. GoDaddy hizmetleriyle birlikte web adresi almanın ilk ve en önemli adımlarını tek çırpıda gerçekleştirebilirsin. 

Peki bir web sitesi edinirken nelere dikkat etmelisin? İşte tam olarak bunu yanıtlamak için sana gereken tüm detayları toparladık! Elbette işini en iyi yapanları anlatmayı ihmal etmediğimiz için web site kullanımında GoDaddy’i anlatmaya karar verdik! O halde hazırlan, GoDaddy dünyasının kapılarını aralayalım! 

GoDaddy Ne İşe Yarar? 

GoDaddy alan adı sağlayıcısı olarak hizmet verir. Dünyanın her yerinde web sitesi edinmek isteyenler için ilk adım bir alan adı sahibi olmaktır. Ülkemizde de bu işi en iyi ve güvenilir şekilde yapan marka GoDaddy platformudur. 

20 milyonu aşkın müşterisiyle sektöre öncülük eden GoDaddy, kurumsal ve bireysel tüm taleplere nitelikli şekilde cevap verir. Kolay kullanım ve pratik platform özelliği sayesinde hem profesyonel hem de yeni başlayan modellerle herkesin web sitesine ilk adımı atmasını sağlar. 

GoDaddy internet sitesi sahibi olmak isteyen her kişi ve işletme için hosting ve domain hizmeti sunar. Aynı zamanda hazır şablon içeriğiyle yaratıcı web site içerikleri yaratmanı da sağlar. Güvenilir yayın politikalarından faydalanmak ve kesintisiz erişim avantajı elde etmek istediğinde, gideceğin tek adres GoDaddy olmalı. Çünkü sektörün en yenilikçi ve işlevsel hizmet modeli GoDaddy tarafından sunulur ve fiyatlandırma skalası, beklentilerini karşılar. 

GoDaddy ile alan adı almaya karar verdiğinde, platformun sana yol göstermesi sayesinde iş yükün azalır. Kolay kullanım menülerini takip ederek ve birkaç kolay form doldurma işlemiyle, alan adını hızlıca alabilirsin. 

GoDaddy aynı zamanda alan adlarının tamamında farklı güvenlik paketleri sunar. Böylece alan adını aldığında çeşitli saldırılara karşı koruma da sağlayabilirsin.  Güvenlik paketlerinin hacminde, alacağın alan adının uzantıları rol oynar. Bu nedenle kurumsal veya bireysel alan adları seçerken, hangi alan adının ne hacimle korunduğunu anlamak için paketleri incelemeyi unutma! 

GoDaddy ile Web Sitesi Nasıl Yapılır?

Web sitesi yapmak istediğin zaman sana en güvenilir ve pratik hizmeti GoDaddy sunar. Çünkü kolay kullanım menüleri sayesinde yalnızca aşamaları takip etmen ve yönlendirmelere onay vermen yeterlidir. 

GoDaddy ile web sitesi kurarken yerine getireceğin aşamalar genel olarak şu şekilde sıralanabilir:

 

ozan-superapp-godaddy-web-sitesi-kurma

  • GoDaddy üyelik formunu doldur.
                                                                                           
    ozan-superapp-godaddy-web-sitesi-nasil-kurulur
  • Onay sisteminin ardından şifre ile giriş yap.
                                                                         
    ozan-superapp-godaddy-web-sitesi-kurmak
  • Web sitesi şablon menüsünden ücretsiz şablon seç.ozan-superapp-godaddy-web-sitesi
  • Kişiselleştirme menüsüne tıkla ve içerikleri aç. 
  • Kişisel veya iş odaklı web site özelliklerini şablondan ekle
  • Görsel ve tema değişimlerini yap ve onayla. 

Onay işleminin ardından GoDaddy hazırladığın taslağı incelemeni sağlar. Böylece revize etmek istediğin bölümleri seçebilir ve şablon değişikliği yapabilirsin. Ayrıca taslak kaydı yaptıktan sonra farklı bir şablon deneyerek iki ürünü karşılaştırabilir, en beğendiğin site tasarımını seçebilirsin. 

Domain Nedir? Ne İşe Yarar?

Web siteler üzerinde ziyaret yapman için tarayıcıları kullanman gerekir. Tarayıcılar web adreslerini bir araya toplayan özel yazılımlardır. Bu yazılımlar sayesinde çeşitli terim aramaları web sitelerle eşleştirilir ve listeleme yapılır. Kullanılan en yaygın tarayıcı seçenekleri Google Chrome, Opera ve Internet Explorer olarak sıralanabilir.   

Tarayıcı aramalarında bir sitenin bulunabilmesi için uzantılı web adreslerine ihtiyaç duyulur. Bu adresler temelde sayılarla kurgulanır ancak kolay kullanım için kelimelere dönüştürülür. Kelimelerle oluşturulan ve uzantı eklenen alan adlarına “domain” adı verilir. 

Herhangi bir web sitesini bulmak istediğinde arama satırına o sitenin kodlarını yazman yeterlidir. Ancak her site için kod bilgisi edinmek ve pratik şekilde kullanım sağlamak kolay olmayabilir. Bu nedenle geliştirilen kelimelerle tanımlama hizmeti sayesinde web sitelerine kelimelerden oluşan benzersiz isimler verilir. GoDaddy ile oluşturacağın sitelerde olduğu gibi her web adresinin bir domaini bulunur. 

Domain Nasıl Alınır?

Domain alırken yapman gereken ilk şey, güvenilir bir domain hosting firmasıyla çalışmaktır. Pek çok hosting firması domain hizmeti sunar ancak yalnızca markalaşmış olanlar tarafından güvenilir içerik üretilir. Bu içerikler yan güvenlik paketleriyle korunur ve saldırılara karşı güçlendirilir. Bu durumda senin de domain alırken hosting firmalarından hangisini tercih edeceğine önem vermen gerekir. 

ozan-superapp-godaddy-alan-adi-nasil-alinir

GoDaddy ile site yapımına başlamadan önce domain alarak hangi adrese site yapacağına karar vermelisin. Hosting hizmeti için garantör firmalarla çalışmak sana güvenlik konusunda fayda sağlar. 

GoDaddy, domain hizmetlerinde alanının en iyi ve verimli hizmetini sunar. Alan adı alma, sorgulama ve oluşturma bakımından işlevsel kullanım GoDaddy ile birkaç tıkta mümkündür. Sen de web siteni kurarken, GoDaddy platform hizmetlerinden faydalanarak, kısa sürede hem sorgulama hem alma hem de oluşturma hizmetinden faydalanabilirsiniz. 

En İyi Alan Adı (Domain) Nasıl Seçilir? 

Domain seçerken dikkate alman gereken bazı konular bulunur. Çünkü web siteni ziyaret edecek olan kişiler için aslında ilk tanışma alan adıyla gerçekleşir. Bu durumda alan adı seçimi sırasında nitelikli tercihler yapmaya özen göstermelisin. 

En iyi alan adı seçmek için dikkat etmen gerekenleri senin için sıraladık: 

  • Yazımı ve okunuşu kolay bir alan adı seçmeye özen göster. 
  • Kısa alan adları her zaman akılda kalır! 
  • Anahtar kelimelerden oluşan domainler işlevseldir. 
  • Çevre ve potansiyel kullanıcıların kapasitesini önemse. 
  • Akılda kalan alan adları daha cazip tercihlerdir. 
  • Alan adına uygun bir uzantı seçmeyi unutma! 
  • Markana veya içeriğine ait bir esinti katmaya bak! 

Domain alırken nitelikli ve unutulmaz alternatifler yaratmak istiyorsan aceleci olmamalısın. Birden fazla domain alternatifi üreterek, hangisinin daha kullanılabilir olduğunu test edebilirsin. Kullanıcı deneyimi elde etmek için yakın çevrenden görüş isteyebilir, ardından GoDaddy ile kuracağın site için efsanevi bir domain alabilirsin. 

Domain Sorgulama Nasıl Yapılır?  

Domain sorgulama sayfasını kullanarak alternatif domainler için arama yapabilirsin. Elindeki seçenekleri arama satırına yazıp ararsan, sistem sana var olan tüm alan adları üzerinden bilgi verir. Elindeki alternatifler daha önce alınmışsa, tekrar alman mümkün değil. Bu nedenle hangi alan adının alınıp alınmadığını mutlaka kontrol etmelisin! 

GoDaddy kanalıyla domain sorgulama işlemi yapmak istediğin zaman, arama satırını kullanabilirsin. Arama satırına almak istediğin alan adını ve uzantısını yazarsan, o adın daha önce alınıp alınmadığını anında listelemen mümkün. Böylece alan adı ve uzantı teyidi yaparak, adresin için ilk ve en önemli adımı atabilirsin.

GoDaddy’den Alınan Domain ile Ne Yapabilirsiniz? 

GoDaddy ile aldığın alan adlarına, kendi isteğine veya ticari hedeflerine göre internet sitesi veya web adresi yaratman mümkün. Böylece elindeki alan adlarını kullanan ziyaretçiler, senin yaratıcı yönünü keşfedecekleri siteye ulaşabilir. 

Aynı zamanda alan adlarını kullanarak çeşitli platformlar üzerinden domain ticareti de yapabilirsin. Son yıllarda hareketli bir sektör olarak karşımıza çıkan domain alım-satımı için tek yapman gereken GoDaddy ile unutulmaz bir alan adı satın almak!  

Hosting Nedir? Ne İşe Yarar?

İnternet üzerinden web siteni yayınlamak istediğinde, online yayın hizmetini hosting firmalarından alman gerekir. Hosting hizmetine kayıt olduğun zaman, basit kurgudaki bir web sitesi için bile profesyonel yayın desteği alabilirsin. 

ozan-superapp-godaddy-hosting

Hosting hizmeti, yüksek çaplı yayın hacmine sahip yazılım şirketlerinin içerik hizmeti anlamına gelir. Bu şirketler, kurduğun web sitesinin internette yayınlanması için zemin hazırlar. Aynı zamanda site içi dosya ve verileri depolamak da hosting sunucularıyla mümkündür. 

Host hizmeti alacağın zaman nitelikli ve markalaşmış firmaları tercih etmen gerekir. GoDaddy, tüm hizmetlerine ek olarak hosting hizmeti yayın ihtiyacını da karşılar. 

Host hizmet içeriğiyle birlikte elde edeceğin diğer hizmetler şu şekilde sıralanabilir: 

  • SSL sertifikası 
  • e-posta host hizmeti 
  • Sayfa kurucu hizmeti 
  • Geliştirici araçlar hizmeti 
  • Otomatik yedekleme ve depolama hizmeti 
  • Tek tıkla kurulum ve düzenleme hizmeti 
  • Müşteri desteği hizmeti 

GoDaddy ile tasarım harikası siteler yaratmadan önce alan adını almayı, ardından da yayın için host hizmetinden faydalanmayı ihmal etme. Böylece web adresinin kusursuz şekilde oluşmasını ve yayında kalmasını sağlayabilirsin. Aynı zamanda hosting hizmetlerinin getirisi olarak dış saldırılara karşı web siteni de güvende tutabilirsin. 

Web Hosting Nedir? 

Web sitende bulunan tüm içerikler için depolama ve yayın faaliyeti hosting hizmeti sayesinde gerçekleşir. Resim, yazı içeriği, dosyalar, dijital veriler, grafik ve tasarımlar dahil tüm site varlığının depolanması ve yayınlanmasında nitelikli hostinge ihtiyaç duyarsın. 

Ziyaretçilerin verimli vakit geçirebileceği bir ortamda hızlı ve güvenli bir site garantisini de yine GoDaddy gibi sektör öncüsü firmalarla iş birliği yaptığında elde edebilirsin. 

Web hosting hizmetinin en temel işlevi, sunucular aracılığıyla kesintisiz yayın sağlamaktır. Böylece ziyaretçiler günün her saati ve nereden isterse senin web adresine ulaşabilir. Ulaşılabilirlik bir web sitesi için vazgeçilmez özellikler arasında yer alır. Bu durumda hosting hizmetinde kaliteyi gözetmek de sana kalıyor. 

GoDaddy ile tüm web site hosting hizmetleri nitelikli kullanım garantisi ve kesintisiz hizmet prensibiyle sunulur. Sana da web adresin için bu harika hizmetten faydalanmak kalır! 

WordPress Hosting Nedir? 

WordPress kullanarak internet sitesi açmak istersen, yayın hakkı ve depolama faaliyetlerine ihtiyacın olacak. WordPress hosting, yayın sunucusu işlevi ve arşiv ihtiyaçların için hizmet almanı sağlar. Genellikle özel optimizasyon içeren WordPress hosting’ler sayesinde, web adresinin güvenli ve kolay kullanılabilir bir hale gelmesini sağlayabilirsin. 

Hazır Web Sitesi Nedir? Nasıl Oluşturulur? 

GoDaddy gibi alanda öncü web site platformları, internet adresi edinmek istediğinde tüm ihtiyaçlarını aynı anda karşılar. Hazır web sitesi; kodlama ve tasarım faaliyetlerinin tamamı önceden hazırlanarak bir şablona oturtulan site alternatifleridir. 

GoDaddy’nin yönetim panelini kullanarak bu alternatifleri inceleyebilir, kendin için uygun olanı anında edinebilirsin. GoDaddy teknik beceri ve kodlama bilgisine gerek olmadan kolayca web sitesi oluşturmanı ve online olarak düzenleyebilmeni sağlar. 

GoDaddy Domain ve Hosting Ozan SuperApp’liler İçin Çok Daha Avantajlı 

Web adresi edinmek ve domain hizmeti almak konusunda bilmen gereken her şeyi anlattığımıza göre, sıra dijital finans ve web hizmetlerinin avantajını bir arada yaşamakta! 

Sen de fırsatlarla dolu dijital finans hizmetine tek tıkla ulaşmak için Ozan SuperApp’i indir, GoDaddy’de Ozan’lı olmanın tadını çıkar! 

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.