Fortnite Hakkında Her Şey

29 Temmuz 2022

Battle Royale türünün efsanevi oyunu Fortnite hakkında bilmen gereken her şey işte karşında! Oyun severler için adı anılınca nabız yükseltilen macera dolu bu oyun, sayısız kategori ve turnuva mücadelesinden, karakter geliştirme ve mağaza ürünlerinden oluşuyor. Mücadelenin sonsuz zevkini yaşaman için oyuna dair birkaç tüyo hiç fena olmaz diyorsan, elbette yine olman gereken yerdesin!

Fortnite, savaş otobüsü adı verilen araçla ada hayatına atılacağın bir hikayeye sahip. Bu adada tek amaç ya bireysel olarak ya da takım halinde hayatta kalmak. Bu yüzden canının kıymetini bil. Çünkü Fortnite dünyasına da insan bir kere geliyor. Eğer oyun sırasında karakterini koruyamaz ve kör kurşunlara hedef olursan, sancağı senin yerine arkadaşların taşır.

Oyun içeriği ve uygulama kuralları hakkında her detayı senin için özenle derledik. Gel, Fortnite dünyasına birlikte adım atalım! 

Fortnite Nedir? Fortnite Ne Demek?

Battle Royale mücadele kategorisi TPS ve FPS oyunlar arasında en kapsamlı senaryoların işlendiği kategoridir. Bu kategoriye ait oyunların hemen hepsi için destansı mücadele alanları yaratılır. Bulunduğu yerin hakkını veren konsepti ve benzersiz grafik başarılarıyla adından söz ettiren Fortnite da bu oyunlardan biri.

fortnite-nedir-fortnite-ne-demek

Fortnite aynı zamanda Save the World, Fortnite Battle Royale ve Kreatif isimli üç farklı oyun moduna sahiptir. Oyunun kazanma şartı, oyuncuların katıldığı her mücadele için hayatta kalan son kişi/takım olması. Hal böyle olunca senin için de mücadele start’ı verildiği an kendi karakterini hayatta tutmak ilk görev. Ancak Fortnite sahip olduğu özgün konseptler sayesinde, oyun içinde oyun mantığını yaşatır. Yani kendini farklı kategori mücadelelerinde yalnızca diğer oyunculara karşı değil, istilacı canavarlara karşı savaşırken de bulabilirsin. 

Fortnite Ne Zaman Çıktı?

Fortnite 2017 yılında oyuncuların karşısına çıktı. %450 oranında yıllık büyüme oranı yakaladığını ve her geçen yıl bu oranı katlayarak, küresel oyun mecrasında zirveyi zorladığını da bilmezsen olmaz!

Fornite macerası ilk günden beri tutkunlarını maceradan maceraya sürüklerken, yıllara meydan okuyan güncellemeleri sayesinde yeni özellikler kazanıyor. 125 milyonu aşkın oyuncu kitlesi ve mağaza alışveriş oranındaki 2,4 milyar dolarlık geliri; Fortnite tutkunlarının varlığını ispat eder gibi.

Fortnite Nasıl İndirilir?

Fortnite sıfır inşa ve kreatif modlarını oyun tutkunlarının beğenisine sunduktan sonra, pek çok oyun konsolu için de uyumlu sürümler geliştirdi. Yani dilediğin zaman Xbox, dilediğinde ise Playstation üzerinden oyna diye, Fortnite tarafından geliştirilen özel oyun sürümlerini edinebilirsin.

Fortnite’ı Android cihazına indirmek için; fortnite.com/android sitesine gir ve oyunu indir. Fortnite’ı Android cihazına indirmek için diğer seçenek ise Epic Games’te yer alan QR kodu telefonundan taratmaktır.

Fortnite’ı bilgisayarına indirmek için sırasıyla aşağıdaki adımları izle;

  1. İlk olarak bilgisayarına Epic Games’i yükle.
  2. Epic Games hesabına giriş yap.
  3. Mağaza” seçeneğine tıkla.
  4. Arama bölümünde Fortnite’ı ara ve “İndir” seçeneğine tıkla.
  5. Kullanıcı sözleşmesini kabul et ve Fortnite’ı indirmek istediğin konumu seç.

Tüm adımları sırasıyla izledikten sonra Fortnite oynamaya başlayabilirsin!

Fortnite Nasıl Oynanır?

fortnite-nasil-oynanir

Oyun dünyasının büyüleyici serüvenine ortak olman için oyunların oynanış şekillerine de göz atmalısın. Bir oyunu indirmeden ya da satın almadan önce oynanışıyla ilgili bilmen gereken her detay elbette burada!

Fortnite, ada yaşamında son hayatta kalan olmanın mücadelesini vereceğin bir oyun. Aynı zamanda dünyayı kurtarma görevleri gibi özel konseptlerle de canavar avına çıkabilirsin. Ada yaşamında diğer oyuncular ve tanımlı düşmanlarla mücadelen için çeşitli aksesuar ve eşyalara erişmen sağlanır.  

Standart erişim eşyaları haricinde, farklı eşyaların avantajından faydalanmak için Fortnite görevlerini yerine getir! İnşa etmen gerekenlere odaklan ve düşmanların seni engellemesine izin verme. Karakterini donattıktan sonra, ada mücadelesi sonlanana dek düşmanları avla, sona kalan sen ol ve kazan!

Fortnite Sistem Gereksinimleri

Her online oyun macerası gibi Fortnite tutkunlarının da dikkat etmesi gereken önemli konular var. Bunların başında oyun araçları için gereken sistem özellikleri yer alıyor. Çünkü sahip olduğu üstün grafik özellikleri ve oyun içi hacim nedeniyle, Fortnite’ı her cihazda oynamak mümkün değil. Bu nedenle cihazda veya sistemde bulunması gereken bazı özelliklere uygun tercih yapmalısın. 

Oyunu rahatça oynayarak maceranın keyfini sürmek için Fortnite oynamaya uygun sistem tercihlerine aşağıda göz atabilirsin.

fortnite-sistem-gereksinimleri

Fortnite oynamak için gereken minimum sistem gereksinimleri şunlardır; 

  • CPU: Intel i3 2.4 Ghz 
  • Bellek (RAM): 4 GB 
  • İşletim Sistemi: Windows 7 64 bit, macOS Sierra 
  • Boş Disk Alanı: 15 GB 

Fortnite oynamak için önerilen sistem gereksinimleri şunlardır;

  • CPU: Intel i5 2.8 Ghz
  • Bellek (RAM): 16 GB
  • İşletim Sistemi: Windows 7/8/10 64 bit, macOS Sierra
  • Boş Disk Alanı: 20 GB

Fortnite dünyasına adım atarken sahip olman gereken sistem gereksinimleri kadar, internet bağlantı hızının da önemli olduğunu unutma. 

FPS/TPS oyun türlerinin tümünde olduğu gibi Battle Royale türünde bağlantı nefesle eş değerdir. Bu nedenle hangi cihaz ve sistemi tercih edersen et, oyun sırasında donma ve düşme yaşamamak için internet bağlantı hızını maksimum seviyede tut. Böylece Fortnite mücadelelerinde tek iş senin harika yeteneklerine kalsın! 

Fortnite İçerik Mağazası Nedir?

İçerik mağazaları, özellikle Battle Royale konsepti olan FPS/TPS türü oyunlarda vazgeçilmez hizmetlerden biridir. Bu mağazaların amacı, karakter ve eşya gelişimini sağlamak için sana yeni içerikler sunmaktır.

Donanım eşyaları, karakter yetenekleri, ekipman setleri ve bireysel eşya tercihleri için oyun içi satın alımlar yapmalısın. Bu satın alımlar için de içerik mağazalarını kullanman gerek. 

Fortnite içerik mağazasında, oyun içi etkinlikler dahil olmak üzere her alanda kullanabileceğin karakter desenleri, oyun içi silahlar ve en önemlisi hızlı gelişmeni sağlayacak booster’ların da yer aldığı yüzlerce eşya-donanım bulunur. Ayrıca dönem dönem kampanyaların da yapıldığı Fortnite içerik mağazasındaki özel fırsatlardan yararlanmak için kampanyaları düzenli takip etmen çok önemli! 

Almak istediğin eşya Fortnite içerik mağazasında yoksa üzülme! Çünkü mağazadaki ürünler sürekli yenileniyor. Bu sebeple sık sık mağazaya uğramayı ihmal etme, bulamadığın ürüne daha sonra sahip olabilirsin. 

Fortnite Save the World Nedir?

Fortnite Save the World, Fortnite evreninde geçen bir PvE yani oyunun yönettiği düşmanlara karşı savaştığın bir oyun modudur.

Fortnite Save The World bölümlerini oynarken, hikayeye uygun biçimde karakter özelliklerini donanmalı ve dünyayı yok etmek isteyen canavarlarla savaşa girmelisin. Bu savaş ki dillere destan grafikleri ve heyecan verici hikayesiyle aklını başından alacak! 

Devasa kaleler inşa ederek veya silah üretiminde hayal gücünü ortaya koyarak, dünyanın kaderini değiştiren stratejiler üretebilir, dilersen de oyun zevkine takım arkadaşlarını davet edebilirsin! 

Fortnite dünyasına adım atmak için bilmen gereken ne varsa anlattığımıza göre, dijital finans dünyasındaki kazanç dolu serüvene başlaman için gerekeni de yapalım. Elbette Ozan SuperApp’in benzersiz hizmetleri ve dijital finans avantajlarından söz ediyoruz! 

Sen de 7/24 para transferi, QR kod ödeme ayrıcalığı, e-Pin ve oyun kodu alım kolaylığı gibi hizmetleri tek tıkla yapmak için Ozan SuperApp’i hemen indir! Fortnite’da dünyayı, dijitalde finansal servislerini yükselt!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.