Evinden Çıkmadan Uzaya Çık, SpaceX Dragon 2 Simülatörü

2 Mart 2021

SpaceX Dragon 2 Simülatörü ile Uluslararası Uzay İstasyonu Yolculuğuna Hazır Mısın?

SpaceX, uzaya ulaşabilme hayali olan herkesin ilgisini çekebilecek web tabanlı bir simülatör oyunu çıkardı. SpaceX Dragon 2 Simülatörü; astronotların en kritik anlarını temsil eden uzay istasyonuna bağlanma deneyimini, internet üzerinden erişime açarak seni hayaline kavuşturuyor. Kendini Crew Dragon uzay mekiğinin içinde bulduğun oyun; manuel bir şekilde Uluslararası Uzay İstasyonuna bağlanarak görevini başarıyla gerçekleştirmene olanak tanıyor.

Uzay mekiğini kendi etrafında döndürürken ekrandaki açılara hizalamanı sağlayan web tabanlı simülatör, hiç de düşündüğün kadar kolay değil. Simülatör ekranında sol ve sağda bulunan farklı kontrol panelleri bağlanma işlemini gerçekleştirmene yardımcı oluyor. Ekranın solundaki kontrol paneliyle aşağı, yukarı, sağa ve sola hareket etmene imkân tanırken, sağ taraftaki panel ise Crew Dragon uzay mekiğinin burun yönünde ve kendi ekseni etrafındaki dönüşü sırasında oluşan sapma hareketlerini kontrol ettiriyor. Hız ve yöne dikkat edilmesi gereken simülatör, gerçek bir deneyim sunarak kullanıcıyı oldukça zorluyor.

SpaceX Hayatımıza Nasıl Girdi?

spacex

Sanırız günümüzde Elon Musk ismini duyunca tanımayacak insan kalmadı. Bulunduğumuz yüzyılın en yenilikçi girişimcisi olan Elon Musk’ın tüm hayallerinin ortak noktası; uzay genelinde ve Mars gezegeni özelinde insanlar için gökyüzünü ulaşabilir bir vaha kılmak. Geleceğin dijital finansman araçlarını erkenden keşfeden Musk, daha sonra SpaceX’i kurarak günümüze dek sürecek hayal dünyasının kapılarını aradı. SpaceX tüm insanlığın uzay yolculuğu yapabilmesi hayaliyle kurulurken; yeniden kullanılabilir roket, kendi kendine iniş yapabilen uzay sistemleri üzerinde yoğunlaşıyor. Devletlerin tekelinde olan uzay ve havacılık sektörünün özelleşmesini ve serbest piyasaya açılmasını her zaman savunan Musk, rekabet ve maliyetleri azaltan modern teknolojiler ile insanların yıldızlara dokunabileceğini düşünüyor.

Kurulduktan sonra ilk yıllarında birçok sıkıntı çeken SpaceX, Amerika Birleşik Devletleri ve NASA yetkililerini özelleştirme konusunda ikna ederek 28 Eylül 2008 yılında ilk özel firma menşeli roketi yörüngeye sokarak hayallerine başlamış oldu. Takip eden senelerde yüzlerce uyduyu gökyüzüne yollayan SpaceX, uzaya çıkma hayali olan her bireyin rüyalarını süslüyor.

SpaceX Dragon 2 Nedir?

spacex-dragon-2

Simülasyon oyununun temelini oluşturan Dragon 2 kapsülü, Uluslararası Uzay İstasyonuna astronotları yollayan yeni nesil uzay aracını simgeliyor. Yeniden kullanılabilir olması en önemli özelliği olan Dragon 2, pilotlu ve pilotsuz uçuş seçenekleriyle SpaceX sayesinde uzay ve havacılık sektörünün geldiği son noktayı simgeliyor. Çizgi roman kahramanı Iron Man’in adeta yaşayan hali olan Elon Musk’ın, tek kullanımlık roketlerin yolculuğu astronomik rakamlara çıkardığı ve insanlığın uzaya asla yerleşemeyeceğini düşündüğü bir gerçek. Bu düşünceden yola çıkarak üretilen Dragon 2, bir helikopter gibi istenilen noktaya tam olarak inebiliyor ve tekrar tekrar kullanılıyor.

Uzunluğu sadece 4.5 metre olan Dragon 2 kapsülü, minimal ve sade tasarımıyla bilim kurgu film görüntülerini aratmıyor. Uzaya daha fazla sayıda ve hızlı seyahat edilmesinin önünü açan Elon Musk, SpaceX ve Dragon 2; Uluslararası Uzay İstasyonuna kargo göndermek için NASA astronotları tarafından da kullanılıyor. Bakalım dahi Musk, bu son nesil kapsülden sonra hayatımızı değiştirmeye nasıl devam edecek?

SpaceX Dragon 2 Simülatörü’ne Nereden Ulaşabilirsin?

spacex-dragon-2-simulatoru

Hayaller çok yüksekte de olsa Dragon 2 ile uzayda maceralara atılmak günümüzde sadece astronotlara has bir nitelik. Ancak SpaceX ve Elon Musk, uzayı daha erişilebilir kılan Dragon 2 Simülatörü sayesinde bilgisayarından Uluslararası Uzay İstasyonuna yolculuğunu başlatıyor. Görevin oldukça zor olduğu simülasyon ile kendini SpaceX veya NASA’nın istasyona bakım yapan bir astronotu gibi hissedebilirsin.

İnternet üzerinden kolaylıkla ulaşılan simülatör, ücretsiz olarak ve üye olmadan kullanılabiliyor. Dilersen daha fazla lafı dolandırmadan heyecanla beklediğin uzay seyahati deneyimini sana bırakalım. SpaceX’in internet adresinde yer alan SpaceX Dragon 2 Simülatörüne ulaşabilir, Dragon 2 kapsülünü Uluslararası Uzay İstasyonu’na sabitleyerek astronot olarak görevini başarıyla tamamlayabilirsin.

Uzayda neler olup bitiyor yakından takip etmeyi seviyorsan Uzay Madenciliği Nedir? ve Uzay Çöpleri: Dünya’nın Yeni Tehdidi yazılarımızı mutlaka okumanı tavsiye ediyoruz. Uzay teknolojisinin fintech karşılığı ise Ozan SuperApp! Sen de hemen şimdi Ozan SuperApp’i indir, hayallerine bir adım daha yaklaş.

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.