Kişisel Finans 101: Evcil Hayvanlar İçin Faydalı Bütçe Yöntemleri

20 Ağustos 2021

Eve girdiği andan itibaren yalnızca yaşantına değil, sevgine ve mutluluğuna da ortak olan evcil dostun için hep en iyisini düşündüğünü biliyoruz. Yemeyip yedirdiğin, giymeyip giydirdiğin, işi gücü bırakıp mıncıkladığın ve bazen tırmalanıp ısırıldığın bu karmaşık ilişkide en mühim konulardan biri de bakım masrafları…

En az bir insan yetiştirmek kadar özen ve maddiyat isteyen bu sorumlulukta, onun ebeveyni ve arkadaşı olarak elinden gelenin en iyisini yapmaya uğraşırken seni yalnız bırakır mıyız? Küçük dostunun bakımı ve mutluluğu için neye ihtiyaç varsa en makul seçenekleri senin için sıraladık.

Sonuçta o bizim de minnağımız!

Evcil Hayvan Sahiplendirme

evcil-hayvan-sahiplendirme

Bir eşya gibi alınıp satılan minik canların bu döngüye alet edilmesini istemediğine eminiz. Bu sebeple eğer yeni bir dost edinmek istersen, senin için en uygun hareket sahiplenme yoluna gitmek olacaktır. Yalnızca safkan etiketine binlerce lira ödemek yerine, barınakta senin sevgi dolu kollarına koşmayı bekleyen sarkık kulaklar olduğunu hatırla. Onların hayatına katacağın güzelliklere harcaman gereken parayı, hayvan tacirlerinin önüne sermemen için sahiplenme yönteminin en insancıl yol olduğunu söylemeden edemeyiz.

Evcil Hayvanlar İçin Aşı ve Sağlık Kontrolleri

evcil-hayvanlar-icin-asi-ve-saglik-kontrolleri

Veteriner hizmetleri ve evcil dostunun tıbbi bakımı, onun için yapman gerekenler listesinde bir demirbaştır. Bu yüzden ihtiyaç duyulan tüm tıbbi gereksinim ve kontrolleri eksiksiz olarak tamamlamalısın. Ancak veteriner hizmetlerini alırken fiyatlandırma aralıklarındaki uçurumlar senin de dikkatini çekecektir. Bu yüzden, yalnızca bulunduğu muhit veya çalıştığı reklam firmaları yüzünden yaptığı işi para kazancı olarak gören kurumlardan uzak durmalısın. Bunun yerine dostunu senin gibi koruyup seven, ücretlerinde uygun sınırlar belirleyen veteriner hekimleri araştırmaktan geri durma!

Evcil Hayvan Mamaları

evcil-hayvan-mamalari

Evcil dostunun temel yemek ihtiyacı için düzinelerce mama markası bulunuyor. Bizim sana tavsiyemiz kaliteyi uygun fiyata satın almayı alışkanlık haline getirmen. Eğer evcil hayvanının özel gereksinimleri yoksa bu alışkanlık ona ayırdığın bütçeyi kolayca yönetmeni sağlar. Ünlü mama markalarının düzenli şekilde gerçekleştirdiği promosyonları, hediye mama kampanyalarını yakından izle ve evde atıştırmalık hazırlamak için öğrenmekten geri kalma!

Ödül mamaları ve gelişim ürünleri için pek çok doğal tarife internetten ulaşabilirsin. Böylece her yiyeceğe para ödemek zorunda değilsin. Çünkü pet shoplardan yüzlerce lira vererek alacağın küçük atıştırmalıkları, tariflerine bakarak yarım saatte yapmak mümkün!

Evcil Hayvan Oyuncakları

evcil-hayvan-oyuncaklari

Evcil hayvanına oyuncak alırken sanki kendin oynayacakmışsın gibi için kıpır kıpır oluyor mu? Bu sorunun yanıtı evetse, evde aslında kendin için aldığın sayısız evcil hayvan oyuncağı olduğuna bahse varız. Onun mutluluğunu beslemek ve enerjisini atmak için en güzel yardımcılardan olan oyuncaklar, tıpkı mamalar gibi sınırsız çeşitliliğe sahip. Bu durum evcil hayvan sahiplerini daha çok cezbediyor ve bazen evcil hayvanının sevip sevmeyeceğini düşünmeden her şeyi alıyorlar.

Seni ayrı tutuyoruz tabii, bu yazıdan sonra sen bilinçli bir sahip olacaksın. Ancak ne olursa olsun onun en çok seninle oyun oynamaktan hoşlandığını unutma! Ne kadar renkli olsa da hiçbir oyuncak seninle geçirdiği vakit kadar onu eğlendiremez.

Dünya’ya ve canlılara olan hassasiyetinin kişisel bütçene de yansımasını istiyorsan Harika Geri Dönüşüm Projeleri ile Evinizi Baştan Yaratın ve Evde Tasarruf Yapmanı Sağlayacak Yöntemler içeriklerimize de bir göz at deriz!

Bütçeyi yönetmek hakkında bunca söz etmişken Ozan SuperApp’in bütçene sağlayacağı katkıyı söylemeden geçmeyelim. Hem senin hem de evcil dostunun ihtiyaçları için yapacağın tüm alışverişlerde, Ozan SuperApp’in sunduğu avantajlardan faydalanabilir ve tek tıkla dilediğin ürünü satın alabilirsin. Sana özgü cashback fırsatlarına ve farklı kategorilerde sunulan e-Pin avantajlarına uğramayı unutma! Dijital finansın süper starı Ozan SuperApp’i hemen indir ve kişisel finans ayrıcalıklarını kutlamak için küçük dostuna bir ödül maması ısmarla!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.