Envato Nedir? Nasıl Kullanılır?

19 Eylül 2022

Envato; dijital içerikler konusunda sınırsız alternatifler bulabileceğin çevrim içi pazarlardan biridir. Bu pazarda WordPress temaları ve eklentileri dahil yeteneklerini sergilediğin projeler için aradığın her şeyi bulabilirsin. 

Ses ve video kayıtlarından, projene uygun eklenti dosyalarına kadar pek çok dijital içeriği Envato senin için sunar. Yaklaşık 1.5 milyon aktif alıcının ziyaret ettiği pazaryerinde toplamda 5 milyonu aşkın ürün çeşidi bulunur. Adeta bir dijital cennet olan Envato’yu yakından tanımak istersen, aradığın her şey senin için yazımızda! 

Envato ile Neler Yapılabilir? 

Envato ile yapabileceklerin ve elde edeceğin içerikler sınırsız desek yeridir. Çünkü dijital içerik bakımından diğer pazaryerlerine oranla en yüksek hacim Envato’da!

Tasarım ürünlerin için bir çözüme ihtiyaç duyarsan ya da yaratıcılığını konuşturduğun bir web sitesi kurgularsan tüm içerik ihtiyacını Envato ile karşılayabilirsin. Ayrıca Envato Studio içeriği senin için işlevsel şablonlar sunarak, işlem sürelerini kısaltır ve kolay entegrasyon sağlar. 

Envato Ürünleri Nelerdir? 

Envato yalnızca bir dijital içerik pazarı değil, aynı zamanda pek çok WordPress uyumlu uygulamaya sahip bir markadır. Bu nedenle özellikle web site oluşturma ve dijital yaratıcılık ürünlerinde bu uygulamalardan faydalanabilirsin. Çünkü Envato ürünleri sayısız kategoride, kolaylaştırıcı bir sistem sağlar. 

ozan-superapp-envato-urunleri

Platform ürünleri arasında ThemeForest, CodeCanyon, VideoHive, AudioJungle, GraphicRiver, PhotoDune ve 3DOcean gibi inanılmaz içerikler bulunur. Sen de verimli dijital üretimlerde platform hizmetlerinden faydalanmak istersen, Envato ürünlerine mutlaka göz at! 

CodeCanyon Nedir? 

CodeCanyon, Envato tarafından sunulan önemli ürünler arasında yer alır. Market ürünlerinden biri olarak farklı bileşenleri bir araya toplayan bu uygulama; farklı dillerle desteklenir. 

ozan-superapp-codecanyon-nedir

Geniş kullanıcı kitlesine sahip olan uygulamanın temel işlevi script satışlarına olanak sağlamaktır. Yaratıcı projelerin için CodeCanyon kullanarak ürün satın alımını gerçekleştirebilirsin. JavaScript, PHP, ASP.net ve Java gibi kategorilere ayrılan uygulama, binlerce geliştiricinin kullandığı önemli bir içerik hacmine sahiptir. Ayrıca sunduğu satış hizmetiyle komisyon kazançları için de fırsat sağlar. 

VideoHive Nedir? 

Envato markete ait satış platformlarından biri olan VideoHive kullanarak ürettiğin görsel ve grafikleri satışa sunabilirsin. Böylece gelir elde etme şansı yakalayabilir veya satın almak istediğin ürünü platformdan seçebilirsin. Yalnızca birkaç dolar harcayarak en gözde tasarımları VideoHive ile satın alabilirsin. 

ozan-superapp-videohive-nedir

Alıcı ve satıcılar arasında bir köprü olan platform, dijital içerik alternatifleri bakımından zengin bir yelpazeye sahiptir. Zengin içerik avantajının yanında gelen rekabet, alıcılar için uygun fiyatlı alternatifleri artırır. Yani benzer özellikteki dijital içerikler için farklı fiyat alternatiflerini inceleyebilir, bütçene en uygun ürünü Envato farkıyla hemen alabilirsin. 

AudioJungle Nedir? 

AudioJungle, Envato ürünleri arasında popüler bir yere sahiptir. Senin için öneride bulunacağımız zaman ince elediğimizi bilirsin. Bu nedenle Envato gibi bir devin ürünleri arasında bile ayrım gözettik ve en popüler uygulamalar arasından seçim yaptık. 

ozan-superapp-audiojungle-nedir

AudioJungle ile uygun fiyat alternatiflerine doyacağın bir içerik platformu hizmeti alabilirsin. Ses efekti ve Jungle dosyaları için akıl almaz bir hacim AudioJungle’de seni bekliyor! 

Popüler besteciler için vazgeçilmez platformlardan biri olan AudioJungle, sınırsız Envato içeriğinin küçük bir prototipi gibidir. AudioJungle, ses ve Jungle ürünleri açısından alanın en zengin yelpazesini içinde barındırır. Projelerin ve dijital üretimlerin için bu tür dosyalara ihtiyaç duyduğunda, ufkunu genişletecek kadar seçenek AudioJungle’da senin için hazır! 

GraphicRiver Nedir? 

GraphicRiver, yayıncı ve kullanıcılar için photoshop şablonları sunar. Ayrıca vektörel tasarımlar ve logo paketleri gibi tasarım gereçleri de yine bu platformda bulunur. Adobe Add-on’larına ihtiyaç duyarsan da GraphicRiver’ın geniş hacminden faydalanabilirsin. 

ozan-superapp-graphicriver-nedir

Illustrator kullanan tasarımcılar için nitelikli kategoriler sunan GraphicRiver, eşsiz dijital grafikler için inanılmaz içeriklere sahiptir. Böylece hayal dünyanın sınırsız aleminde yarattığın her ne varsa, grafiklere yansıtmak için ihtiyaç duyduğun her dosyaya bu uygulama ile ulaşabilirsin. 

Fiyatlandırma avantajı GraphicRiver uygulamasının şanını yürüten bir özelliktir. Çünkü sunulan veri ve dosyalar üstün kaliteye sahipken, rekabete bağlı uygun fiyatlandırma kullanıcıların yüzünü güldüren cinsten. Sen de fiyatlandırma avantajına doyacağın bu uygulamayla, ihtiyacın olan ne varsa bir tıkla alabilirsin. 

PhotoDune Nedir? 

Envato Market ürünleri arasında yer alan PhotoDune, online çalışma alanı sağlayan bir fotoğraf satış pazarıdır. Bu platform ile fotoğrafçıların anları durdurduğu şaheserler satışa sunulur. Stock görsellere katkı sağlamak isteyen veya özgün fotoğraflarını satmak isteyen herkes için cazip bir pazaryeri olan PhotoDune, Envato’nun en çok ziyaret alan ürünlerinden biridir. 

ozan-superapp-photodune-nedir

Blog ve web sitesi görsellerini temin etmek için adeta bir fotoğraf deryası olan uygulamada, her tarz ve ihtiyaca dair fotoğraf bulmak mümkündür. Aynı zamanda her sektör için de ticaret sitesi görsellerine PhotoDune sayesinde erişebilirsin. 

Fiyatlandırma avantajı her Envato ürünü gibi burası için de geçerli. Sayısız özgün çalışma ve stok görsele, bütçene uygun fiyatlarla sahip olmak istersen PhotoDune’a uğramayı unutma! 

3DOcean Nedir? 

3DOcean da pazaryerinin bir parçasıdır ve Envato ürünleri arasında yer alır. 3DOcean online satış platformunda kategoriler halinde 3D modeller ve doku çalışmaları bulunur. Ayrıca konsepte özgü çalışmalar ve dijital materyaller bulmak da oldukça kolaydır. Tasarladığın 3D çalışmalar için yaratıcı materyallere ihtiyaç duyarsan ya da eşsiz tasarımlarını satmak istersen, 3DOcean her ikisine de imkân sağlar.

ozan-superapp-3docean-nedir

Evrensel satış platformlarından biri olan Envato, 3DOcean gibi ürünleri sayesinde her dijital içeriğine ayrı ayrı cevap verir. Böylece tek platformda karmaşık satış sistemi yerine, her ürünle ayrı ayrı ihtiyaçlara uygun içerik sunumu yapılır. 

3DOcean’ın temel işlevi 3D üretim ve tasarımların alış ile satışı için zemin sağlamaktır. Alıcı ve satıcı arasında 3D üretimler için köprü kuran işlevsel platform Envato 3DOcean’dır. 

Envato Elements Nedir? 

Tasarım çalışmaları dendiğinde herkesin ağzından Envato çıkarken, platform yepyeni bir konseptle bunu Envato Elements’e çevirdi! Grafik tasarım ve web site tasarımları için gereken her türlü materyali içeren Envato Elements oldukça işlevsel! Sen de sayısız dijital içeriği bir arada bulabileceğin bu hizmet sayesinde, grafik tasarımların için veri akışı sağlayabilirsin. 

ozan-superapp-envato-elements-nedir

Envato Elements tarafından sunulan içerikler arasında hem ücretli hem de ücretsiz materyaller yer alır. Premium özellikli materyallere erişmek için satın alma yapman gerekebilir. Ancak çok yakında Ozan SuperApp kampanyasıyla şenlenecek olan Envato’dan alışveriş yapmak için sabırsızlanacaksın. Ücretli içerikleri satın alırken, kazanmaya devam etmek için tek yapman gereken Ozan SuperApp’li olmak! 

Envato Elements Neler Sunuyor?  

Elements konseptiyle gönülleri bir kez daha fetheden Envato, bu değişiklikle senin için şu içerikleri sunuyor: 

  • 8200’ün üzerinde yazı tipi 
  • 1 milyonu aşkın stok görsel 
  • 800 binden fazla stok video 
  • 190 bin ses dosyası 
  • WordPress uyumlu 1800’ü aşkın şablon 
  • 130.000’in üzerinde grafik şablonu 

Envato Elements aynı zamanda 35.000’i geçen sunum şablonuyla benzeri platform içeriklerine oranla rekora koşuyor. Sen de benzersiz projeler için bu içerik deryasına dal ve unutulmaz üretimlere imza at! 

Envato Elements kazandırdığı yepyeni içerik hacmiyle, mevcut pazaryerine inanılmaz bir hareketlenme getiriyor. Özellikle dijital içerik üreticileri için inanılmaz işlevsel bir yönü bulunan Envato, Elements konseptiyle adeta içeriklerin Nirvana’sı haline geldi! 

Envato Elements ile Neler Yapabilirsin? 

55 milyonu aşan grafik varlığıyla baş döndüren Elements konseptiyle, Envato’nun sınırsızlığına sen de ortak olabilirsin. Platforma üye olduktan sonra sınırsız ürün kullanma hakkını elde edebilir, ücretli ürünleri kolayca satın alabilirsin. 

Tasarımlardan sunumlara, görsel ihtiyaçlarından ses ve görüntü dosya gereksinimlerine kadar istediğin her dijital içeriğe Envato Elements ile ulaşabilirsin. Envato ile dijital içerik pazaryeri kavramını revize edecek kadar sayısız ürünle tanışacağından, başka bir platformun adını bile anmayacaksın! 

ThemeForest Nedir? 

Webmaster marketi adı verilen Envato, web site alternatifleriyle de adından söz ettiriyor. Dünyanın en iyi 500 web sitesinden biri kabul edilen ThemeForest, Envato hizmet alanlarından biridir. 

ozan-superapp-themeforest-nedir

CMS ve HTML şablonlarından e-ticaret yazılımlarına kadar her çalışma alanı için ThemeForest’ta uygun bir şablon ve tema bulabilirsin. ThemeForest’ın kolay kullanım özelliği ve geniş ürün yelpazesi ile ücretsiz deneme sürümünde de ücretli satın alımalar kadar kaliteli içeriklere erişmen mümkündür. 

ThemeForest yüz binlerce tema seçeneğiyle neredeyse her konsept ve ihtiyaca yönelik içerik alabileceğin bir sitedir. Envato güvencesiyle satışa sunulan ürünler arasında yalnızca satın alacağın değil, ücretsiz şekilde indirebileceğin alternatifler de yer alır. Böylece o an neye ihtiyacın varsa hem ücretsiz şekilde indirebilir hem de kolaylıkla satın alabilirsin. Tema dünyasının çığır açan sitesi ThemeForest ile sen de avantajlı fırsatları yakalayabilirsin. 

ThemeForest Tema Nasıl Satın Alınır? 

ThemeForest kullanarak tema almaya karar verdiğinde sırasıyla aşağıdaki adımları izlemelisin: 

  1. İlk yapman gereken Envato üyelik adımlarını tamamlamak. 
  2. Üyelik işlemleri için gereken bilgileri girdikten sonra mail adresine gelen linke tıkla.
  3. Açılan sayfadan “Türkiye” konumunu seç ve “Let’s Go” butonuna tıklayarak üyelik işlemlerini tamamla.
  4. Mağazadan beğendiğin tema veya şablonu seçtikten sonra ödeme ekranına geç.
  5. Ardından sitede bulunan satın alma bölümü için bir kredi kartına ihtiyacın olacak.
  6. Ekrandaki forma kredi kartı bilgilerini ve onay için telefon numaranı gir. 
  7. Sonrasında gelen kodu onay bölümüne yaz ve işlemi tamamla! 

Sevdiğin ve ihtiyacın olan dijital içeriklere ulaşmak Envato ile işte bu kadar kolay! 

ThemeForest Tema İndirme ve Kurulumunu Yapma 

ThemeForest’ta satın aldığın tema için mail adresine temanın indirme butonlarının yer aldığı bir mail gelir. Dilersen bu mail üzerinden satın aldığın temayı hızlıca bilgisayarına indirebilirsin.

Diğer bir seçenek de ThemeForest’ta kullanıcı bilgilerinin bulunduğu kısımdaki “Download” bölümünden indirme işlemi gerçekleştirmektir. Açılan sayfada daha önce satın aldığın tüm temaları görebilir ve indirme işlemini başlatabilirsin.

İndirme işlemi sırasında karşına 4 farklı seçenek çıkacak:

  • All Files & Documentation: Bu seçenek tüm lisans dosyalarını .zip uzantısı ile bilgisayarına indirmeni sağlar.
  • Installable WordPress File Only: Yalnızca kurulum için gerekli olan dosyaları bilgisayarına indirmeni ve dosyaları admin panelinden seçerek direkt kullanmanı sağlar.
  • Licence Certificate & Purchase Code (PDF): Lisans dosyalarını PDF olarak indirmeni sağlar.
  • Licence Certificate & Purchase Code (text): Lisans dosyalarını text dosyası olarak indirmeni sağlar.

ThemeForest Nasıl Ücretsiz Tema Alabilirim? 

ThemeForest içerikleri hem ücretli hem de ücretsiz kategorilerde sunulur. Ücretsiz içeriklere erişmek istediğin zaman, arama bölümüne tema ismini yazıp aratman yeterli. Ardından temaya tıklayıp özellik sayfasını açabilirsin. Sağ üst köşede bulunan butonlar aracılığıyla temanın ücret bilgilerini görüntüleyebilirsin. Ücretsiz temalarda bu köşede “ücretsiz” ibaresi yer alır.  

Temalar arası değişim işlemlerinde geçiş ücretleri ödemen gerektiğinde, ödemelerini ThemeForest ödeme ekranından yapabilirsin. Bu ekranda yer alan form üzerinden kart bilgilerini girerek ve onay işlemini tamamlayarak geçiş ücretini ödeyebilirsin. Ücretsiz temalardan birini seçip değişim yapmak istersen yalnızca “indir ve kur” seçeneğine tıklaman yeterlidir. 

Envato Üyeliği Ozan SuperApp’liler İçin Çok Daha Avantajlı 

Dijital içerik dünyasının en hacimli platformu Envato hakkında bilmen gereken her şeyi senin için derledik. Sıra geldi dijital finans dünyasının en parlak yıldızı Ozan SuperApp’ten söz etmeye! 

Sen de dijital içerik ihtiyaçlarını karşılarken, kazanç dolu fırsatları yakalamak için Ozan SuperApp’i indir, dijital finansta kazancın keyfini sür!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.