En İyi Spor Uygulamaları ile Evde Antrenmanın Keyfini Çıkar

7 Şubat 2022

Hareketsiz yaşam ve düzensiz beslenme alışkanlıkları beden sağlığımızı ve ruhsal dengemizi en olumsuz etkileyen durumlar arasında yer alıyor. Bu negatif durumları tersine döndürmekse önce sağlam irade sonra verimli bir planlama ile mümkün. Ama senin “hayat gailesi işte, herkes spor salonuna gidemiyor, düzenli bir yaşam süremiyor” gibi bahanelere sığınanlardan olmadığını biliyoruz. O sebeple bu bahanelere bile kafa tutan profesyonel programlar olduğunu, bunlar sayesinde evde egzersiz modellerinin geliştirildiğini ve her evin bir spor salonu olabileceğini haber vermeye geldik!

Daha sağlıklı bir yaşam ve fit bir görünüm hayallerine kavuşman için sporu hayatının vazgeçilmezleri arasına almak istiyor ama spor salonlarına veya özel hoca programlarına ayıracak vaktin yoksa her zamanki gibi doğru yerdesin! Bu yazıyı spor uygulamaları ile evde antrenman düzenini oluşturman için en iyi alternatifleri bir araya getirmek adına derledik. Bu sayede yalnızca telefonuna indireceğin uygulamalar sayesinde sporun ilgi duyduğun herhangi bir dalına ait profesyonel programlara erişebilir ve evini bir spor salonuna dönüştürebilirsin!

Spor uygulamaları yaşam düzenine ve günlük programına ayak uydurabilen esnek program oluşturma özelliğiyle hem sağlıklı yaşamın vazgeçilmez düzeninden kopmamanı sağlar hem de sana özel bir takvim oluşturur. Böylece ister yoga ister fitness istersen de gym çalışmalarını evinin konforunda ve profesyonel yönlendirmeler eşliğinde ama kendi hayat düzenine uygun şekilde yürütebilirsin. O halde üstüne rahat bir şeyler al ve senin için seçtiğimiz en iyi spor uygulamaları alternatiflerinden biriyle yeni spor programını oluşturmaya başla!

Freeletics

freeletics

Spor uygulamaları arasında kişiye özel program oluşturma hizmetiyle öne çıkan Freeletics listemizin ilk sırasında yer alıyor. Yalnızca antrenmanlarını değil beslenme programlarıyla yiyecek içecek düzenini de takip eden uygulama sayesinde vücut ağırlığına dayalı egzersizlerden maksimum verim alabilirsin. Arada kaçamak yaparsan biz kimseye söylemeyiz ama Freeletics hedeflerini tutturmak için programlara uysan iyi edersin. Evde spor yapman için tüm detayları düzenlemeni sağlayan uygulamaya iOS ve Android cihazlardan kolaylıkla erişebilirsin.

Sworkit Kişisel Antrenör

sworkit-kisisel-antrenor

Ücretsiz spor uygulamaları listesinin en verimli alternatiflerinden biri olan Sworkit Kişisel Antrenör sayesinde desteğini her an yanında hissedeceğin bir uzmana sahip olabilirsin. Kullanıcılarına güç, çeşitli esneme egzersizleri ve kardiyo çalışmalarıyla yol gösteren, profesyonel çalışma planlamaları sunan uygulamada sayısız alternatif bulman mümkün! Sworkit uygulamasında minimum 5 dakikadan başlayan ve 60 dakikaya kadar farklı süre alternatifleriyle sunulan egzersizler ile vaktine ve yoğunluğuna uygun spor programları oluşturabilirsin.

Spor eğitmenleriyle kaydedilen ve hareketleri en doğru şekilde yapman için kurgulanan öğretici videolara uygulama üzerinden kolayca erişebilirsin. İçeriğinde 160’tan fazla program bulunan Sworkit, indirdikten sonraki 7 gün için ücretsiz şekilde hizmet sunuyor!

Nike Training Club

nike-training-club

Dünyanın en ünlü spor markaları arasında yer alan Nike Training Club uygulaması sayesinde kendine özel çalışma programları oluşturmanın ve sporu keyifli hale getirmenin en profesyonel şeklini elde etmen mümkün.

Serena Williams ve Cristiano Ronaldo gibi isimlerin sayısız kategoride egzersiz video içeriğine ulaşabileceğin Nike Training Club, dünyanın en prestijli antrenörlerini cebine indiriyor!

The Pilates Class

the-pilates-class

Rüya gibi pilates pozlarına her bakışında “o minderin üzerinde ben olmalıydım” diye iç geçirdiysen eğer ihtiyacın olan tüm yönlendirme ve profesyonel pilates eğitimini The Pilates Class senin için sunuyor!

Sayısız öğretici dersi ve alternatif programlarıyla senin uygun olduğun vakitlerde senin uygun gördüğün yerler pilates sınıfına dönüşüyor! En kısa sürede en fit vücuda ve esnekliğe sahip olmak için pilates nimetlerinden faydalanmak istiyorsan The Pilates Class’ın öğrencisi olmaya hazırlan.

DownDog Yoga

down_dog_yoga

Hem ruhsal hem de bedensel bir serüven olan yogaya ne zamandır başlamak isteyip profesyonel bir programa ihtiyaç duyuyorsan, senin için en verimli programların bulunduğu başlıca uygulama Downdog Yoga! Tüm esneme hareketlerini ve uygulama biçimlerini en nitelikli şekilde listeleyebileceğin bu uygulamada, programına özel olarak ekleyebileceğin harici egzersizler de mevcut.

Koronavirüs döneminde evlerde daha çok vakit geçirilmesi ve hareketsiz yaşam eğiliminin artmasına kayıtsız kalmayan uygulama; duyarlılığını göstererek sınırlı süre için ücretsiz kullanım bile sundu! Sen de hemen Downdog’u indir yogadan HIIT’e kadar onlarca antrenman programına anında eriş!

Bonus: FatSecret Kalori Sayacı

fatsecret-kalori-sayaci

“Yemekler yerken güzel kaloriler de yakarken!” Bu hayat mottosunu yaşam merkezine almak isteyenler için geliştirilen uygulamalar arasında en nitelikli seçenek FatSecret Kalori Sayacı. Çünkü yediğin yemeklerin kalori miktarından yaptığın egzersizin ne kadar kalori yaktırdığına, favori yemek listeleri oluşturma seçeneğinden ürün tanıma teknolojisine kadar ne ararsan bu uygulamada!

Düzenli bir spor programında en vazgeçilmez ögelerden biri de beslenme takibi olmalı. Bu açıdan verimli bir program oluşturmanda dijital kalori asistanın FatSecret uygulaması yardımcı olabilir. Onunla hem beslenme listelerini hem ürün kalori takibini hem de spor faaliyetlerinin raporunu bir arada tutman oldukça kolay!

Verimli bir spor programı yapabilmen ve bunu da kendi konfor alanlarında bilhassa da evinde uygulaman için gerekli tüm mobil uygulamaları senin için derledik. Şimdi sıra dijital finans hayatını fit tutmaya geldi! Bunun için en büyük yardımcın elbette Ozan SuperApp! Para transferinden Cashback kampanyalarına, QR kod ile ödeme hizmetinden dijital oyun servislerine değin dijital finansta sağlığın sırrı Ozan SuperApp kullanmakta! Sen de her ortamı konfor alanına çevirmek ve dijital finans yönetimini en profesyonel şekilde sağlamak için Ozan SuperApp’i indir ve avantajları kaçırma!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.