En İyi PS5 Oyunları 2022

28 Haziran 2022

2022 yılında 22 oyun konseptiyle PS5 tutkunlarını sevindiren Playstation Network; maceradan aksiyona, yarıştan alternatif evren senaryolarına kadar sayısız oyun için yeni varyasyon duyurusu yaptı bile! Biz de bu harika haberden sonra senin için 2022 yılında yayınlanmış ve henüz yayınlanması beklenen harika oyunları listelemeye karar verdik. 

Üstelik sürprizler bununla sınırlı değil. İlerledikçe aklını başından alacak Ozan SuperApp kampanyasını gördüğünde avantajlarına inanamayacaksın! 

İşte karşında 2022’nin en iyi PS5 oyunları ve Ozan SuperApp’in muhteşem kampanyası!

Demon’s Souls

en-iyi-ps5-oyunlari-demons-souls

2009 yılında PS3 oyunu olarak hayatımıza giren Demon’s Souls; bugün bile türünün en özel alternatifi olma özelliğine sahip. Souls-like kategorisinde yer alıp da yıllar boyu çıkış varyantı konuşulan çok az oyun var desek yalan olmaz. Ama PS3 çıkışını gölgede bırakmaya aday olan PS5 versiyonu, tam 11 yıl aradan sonra Souls-like severlerin beklentilerini karşılamaya da hazır!

Karakter animasyonları, silahlar arası özgün atış özellikleri, zırh kuşanmada farklı animasyon setleri ve tabii ki dokümanlar üzerinden hikaye anlatımıyla baş döndüren çeşitlilik 2022 versiyonunun yalnızca birkaç küçük özelliği. Oyun boyunca dilediğin karakter gelişimini tercih edebileceğin Souls-like türüne damga vuran Demon’s Souls en iyi PS5 oyunları arasına girdi bile.

Horizon Forbidden West

en-iyi-ps5-oyunlari-horizon-forbidden-west

Horizon serisi ilk çıkışından itibaren bitirenin aslında hep yeni bir başlangıca vardığı ilginç kurgusuyla dikkat çekiyor. Aynı durum Horizon Zero Dawn’ın finalinde çözülmesi gereken onlarca sırrın keşfinde de yaşandı. 

Ekibin elini hiç korkak alıştırmadan genişlettiği harita, Horizon macerasında kaybolmana yetecek kadar büyük ve etkileyici. İlerleyişin sırasında hikâyeye ait çözmen gereken şifreler ve yerine getirmen gereken görevler, serinin son oyunuyla oldukça zorlu ve eğlenceli bir hal almış gibi görünüyor.

Senin için de bittiği yerden başlayan efsaneler arasında Horizon serisi yer alıyorsa, en iyi PS5 oyunları listesine balıklama atlayan yeni oyununu mutlaka denemelisin! Oyunun muazzam dünyası ve en az ilk dönemki kıyamet sonrası senaryo kadar etkileyici hikayesiyle; Horizon Forbidden West karşında!

Elden Ring

en-iyi-ps5-oyunlari-elden-ring

Gelmiş geçmiş en iyi oyun olarak anılmaya başlayan ve haliyle en iyi PS5 oyunları listesinde yer alan Elden Ring, Souls-like türü tutkunlarına hiç olmadığı kadar devasa bir deneyim yaşatıyor! Açık dünya işleyişinin oyun türüne sunduğu katkıyla dikkatleri üzerine çeken Elden Ring, hikayesiyle de etkileyici bir deneyim sunuyor. 

Oyun sahnelerinin profesyonel kurgusundan oyundaki karakterlerin birbiriyle bağlantısına kadar sayısız detay oyun deneyimini çarpıcı hale getiren unsurlardan. Görev yapısındaki zincir etkisiyle “oyun içinde oyun” mekaniği üzerine kurgulanan Elden Ring; bir görevi tamamlamak için başka bir göreve bağımlı olduğun heyecanlı bir girdap gibi! En iyi PS5 oyunları listesinde yer almakla kalmayan bu oyun bizce en iyi oyun hikayesine de sahip!

Gran Turismo 7

en-iyi-ps5-oyunlari-gran-turismo-7

4 Mart 2022 tarihinde yayınlanan ve o günden beri en iyi PS5 oyunları listesinden düşmeyen Gran Turismo 7; yarış sever oyuncuların ve sıfırdan başarmayı severlerin bir araya gelmesini sağlayan ilginç bir yapım. CaRPG serisinin geri dönüşü olarak adlandırılan Gran Turismo 7’nin içeriği de kılıçlarla ve büyücülük marifetleri ile rol yapmaktansa oto yarışlarında benzer heyecanlar yaşamayı tercih edenler için tasarlandı. 

Elbette Gran Turismo 7’yi en iyi PS5 oyunları listesinde bu kadar uzun süre tutan tek özellik bu değil! Çünkü dönem etkinlikleri adeta kendi başına farklı bir oyun senaryosu içeriyor. Bu durumda oyuncular için her görev deneyimi farklı bir hikâyenin başlangıcı anlamına geliyor! 

Gotham Knights

en-iyi-ps5-oyunlari-gotham-knights

2022 yılının beklenen en iyi PS5 oyunları arasında Gotham Knights yer alıyor. Çıkış tarihi 25 Ekim 2022 olan Gotham City hikayesinin RPG oyun severlerine müjde gibi geldiğine eminiz. 

Batman’in ölümünden sonra yeraltı dünyasının karanlık liderleri boşluğu değerlendirmeye kararlı. Ancak hesaba katmadıkları bir şey var. O da sensin! Çünkü bundan böyle Gotham City sokaklarının güvenliği senden sorulur. Gizemli görevleri yerine getirirken kalplere kazınan adın unutulmayacak. En iyi PS5 oyunları listesine yayınlanmadan giren bu macera dolu hikâyenin yıldızı sensin!

Stray

en-iyi-ps5-oyunlari-stray

Neon ışık konseptinin oyun dünyasındaki temsilcisi Stray, uzun süredir merakla beklenen oyunlardan biri. Yayın tarihi 19 Temmuz 2022 olan BlueTwelve yapım; dünyayı bir sokak kedisi gibi gezip dolaşmanı, yaşananları kedi gözünden deneyimlemeni garanti etti bile! 

En iyi PS5 oyunları arasında hem sosyal etkileşim oranı yüksek hem oyuncu etkileşimi bulunan alternatiflerden biri de Stray olacak gibi görünüyor. Fragmanı yayınlandığından beri heyecanla beklenen Stray’de, aynı zamanda ana karakter ve yan karakterlerin oyun kurması, bugüne kadar görülmemiş bir özellik. 

Senin için de heyecan ve maceranın kapılarını aralayacak Ozan SuperApp’in avantajlı PSN cashback kampanyaları, aynı anda hem heyecanı hem de kazancı yaşaman sağlanacak! Kampanyalar çok yakında geliyor, beklemede kal!

Forspoken

en-iyi-ps5-oyunlari-forspoken

En iyi PS5 oyunları listesini oluştururken mutlaka beklenenler listesine de göz atmalı. Çünkü pek çok serinin ve yeni hikâyenin yayın tarihi ve fragmanı belli oldu. O tanıtımlar arasında takipçilerin içine düştüğü bir oyun var ki; o da Forspoken

RPG oyunlarını asla en sevilenler kategorisinden düşürmeyenlere de müjdeli haber geldi! Çünkü 11 Ekim 2022 tarihi Forspoken’ın yayınlanacağı tarih olarak açıklandı ve geri sayım başladı!

PSN (Playstation Network) için hazırlanan Ozan SuperApp cashback kampanyası, en az Forspoken kadar bomba bir haber! Çünkü en iyi PS5 oyunları ve Forspoken gibi fantezi ve RPG türünü dibine kadar yaşaman için tasarlanmış oyunları, Ozan SuperApp gibi seni avantaj yağmuruna tutan bir uygulama ile alman şart! O halde geç kalma, önce yayın tarihlerini not al sonra cashback kampanyalarını bekle!

The Lord of the Rings: Gollum

J.R.R. Tolkien’ın ilk günden beri gezegenimize bomba gibi düşen eseri The Lord of the Rings; sadece edebiyatta ve sinemada değil, oyun camiasında da inanılmaz bir yükseliş yakaladı. Bambaşka bir açıdan harika bir macera vadeden The Lord of the Rings: Gollum 2022 yılında karşında olacak! 

Gollum hikâyenin belki de en az göze çarpan ancak en etkili karakterlerinden biriydi. Özellikle film serisinden sonra oyun kurgusunda işlevselliği geride kalan Gollum, meğerse kendi sahnesini bekliyormuş. Çünkü en iyi PS5 oyunları listesinde yer alan The Lord of the Rings: Gollum sayesinde onun tüm hikayesine yakından tanıklık edebileceksin. Büyülü yüzük uğruna göze aldığı çılgınlıklar seni deliliğe sürüklerken, aniden ortaya çıkan insan yanı sana görevlerde yardım edebilir. 

Yayın tarihi 2022’de açıklanacak olan The Lord of the Rings: Gollum serisinin en iyi PS5 oyunları arasında yer almasına şaşırmamalı! Elbette hikayesi ve yapım başarısıyla bu listenin hak edenlerinden biri ve senin de seveceğine şüphe yok! 

Senin için kesin olan bir şey daha var ki o da tüm oyun alımlarında cashback kazancına doyacağın! Çünkü Ozan SuperApp çok yakında avantajlarla dolu bir PSN cashback kampanyasına hazırlanıyor. Sen de en iyi PS5 oyunları arasında tercihini yaparken hem eğleneceğinden hem de kazanacağından emin olmak için Ozan SuperApp’i indir, kazanmaya başla! Cashback kampanyalarını da takip etmeyi sakın unutma!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.