En İyi Oyun Filmleri

6 Aralık 2021

Günün teknolojisi öyle ileri seviyelere ulaştı ki filmler ve oyunlar arasındaki yakınlaşma inanılmaz bir hal adı. Oyunlar artık fotorealistik grafiklere ulaşıp film gibi görünürken, filmlerde kullanılan gelişmiş bilgisayar animasyonları da iki kategorinin sınırlarını bulanıklaştırıyor. Bu durumun bir sonucu ya da avantajı olarak farklı bir bakış açısı ürünü olan oyun filmleri doğdu.

Biz de senin için oyun dünyasının sükse yaratan en iyi ürünlerine ait filmleri iğneden ipliğe inceledik. Hem oyun hem de film tutkunu besleyen bu yazıda, her ikisi için de muhteşem alternatifler sunalım istedik! Karşında 10 adet dip düşüren oyun filmi!

Max Payne (2008)

max-payne-2008

En iyi oyun filmleri arasında karşımıza çıkan ilk çalışma Max Payne oluyor. Dillere destan Rockstar üçlemesine ait tek film olan Max Payne, oyun ve film dendiğinde aklına aksiyon gelenler için adeta bir mükemmellik timsali!

Aksiyon özelliğinin ayna gibi yansıtıldığı filmin kendine has keskin bir duygusal yanı da bulunuyor. Matrix filminin “bullet time” yani meşhur zamanı yavaşlatma sahnelerinin ve mermileri görünür kılan o harika gücün bir oyunda görülebilmesi Max Payne sayesinde olmuştu. Filmde de bolca yavaşlayan zaman ile oyundaki tadı bulabilirsin.

Oyununda ilkleri sıralamayı bilen Max Payne için filmde de cuk oturmuş bir başrol sayesinde seyir keyfinin ilklerini yaşayabilirsin. Mark Wahlberg’i tepede göreceğin bu kadronun kimyası öylesine tutmuş ki insanı içine çeken senaryoyu izlerken yaşamak da mümkün!

Max Payne’in zifiri evreninde sürekli yavaşlayan zamana karşı aynı oranda hareketlenen olayları takip etmek senin için bir girdap yaratabilir! Efsanevi bir seyir keyfi ve oyun havası tatmak için gecikme, hemen izle!

Warcraft: İki Dünyanın İlk Karşılaşması (2016)

warcraft-iki-dunyanin-ilk-karsilasmasi-2016

Orklar ve insanlar arasındaki en dehşet verici savaşa tanıklık edeceğin Warcraft, oyundan aşina olduğumuz meşhur Azeroth gezegeninde geçiyor. Tam zamanlı strateji oyunlarının yeni bir devri açışındaki kilometre taşlarından biri elbette Warcraft oldu.

MOBA türü oyunların doğuşuna da hizmet eden Warcraft’ın oyun severler için yeri bambaşkadır. Filminde de bu orijinalliği koruyan ekip için hem mekanlar ve lokasyonlar hem de Azeroth’a dair bilmen gereken ne varsa ekrana yansıtmak farz olmuş ve yapmışlar. 160 milyon dolarlık bütçeyle çekilen filmde orklar için de oldukça uğraşılmış. Anlayacağın her saniyesinde kendini oyunun içinde bulabileceğin bir film seni bekliyor!

Sessiz Tepe / Silent Hill (2006)

sessiz-tepe-silent-hill-2006

1999 yılındaki ilk Silent Hill oyununun konusuyla devam eden filmde, kızları sürekli Silent Hill adlı bir kasabaya dair kabuslarla ve korkularla sınanan ailenin hikayesine tanık olacaksın. En beğenilen korku oyunları arasında ilk sıralarda yer alan Silent Hill’in film versiyonu da oldukça etkileyici.

Filmde, kasabaya gittiği sırada kaza yapan ve uyandığında kızını kaybeden annenin onu bulmak adına verdiği mücadeleyi izliyoruz. Baba rolünü Sean Penn’in canlandırdığı Silent Hill’in gerilim yüklü sahnelerini izlerken tüylerin diken diken olacak. Ayrıca oyundan alışık olduğumuz tüm figür ve karakterleri de ekrandan çıkacakmışçasına izlemek kalp atışlarına ritim tutturacak cinsten!

Lara Croft: Tomb Raider (2001)

lara-croft-tomb-raider-2001

Bilgisayar oyunlarıyla neredeyse eş değer bir tarihi olan Lara Croft’un egzotik lokasyonları, doğal ve doğaüstü düşmanlara karşı verilen savaş senaryolarına zaten övgüden başka kelime yakışmaz. Film versiyonunu anlatmaya ise oyundaki mükemmelliğe mükemmellik katan bir Angelina Jolie varlığından söz ederek başlayalım.

Indiana Jones’un maceralarını paralel evrende yaşayan ve kadın versiyonu gibi görünen Lara Croft’u izlerken mistik ve aksiyon ögeleriyle dolu bir sofrada tıka basa doyacağın kesin! İlk filmindeki Angelina Jolie performansı ve senaryo başarısıyla büyük beğeni toplayan bu yapımı izlemeye doyamazsın orası ayrı!

Mortal Kombat (2021)

mortal-kombat-2021

Karşılıklı dövüş oyunu dendiği saniye her oyun severin ilk üçünde yer alan Mortal Kombat, sahip olduğu karakterlerin oynayanlar için son derece kıymetli olduğu bir oyun. Hatta oyun karakterlerinin özellikleri ve kendilerine has hareketlerinin viral olduğu bu oyun, yaşayan efsanelerden biri.

Dünyayı kurtarmak adına ölümcül bir turnuvanın temelinde gerçekleşen oyunda, her oyuncu karakterin kendine özgü güçleri bulunuyor. İlk film versiyonu 1995’te çekilen bu destansı hikâyenin son beyaz perde macerası 2021 yılında yaşandı. Her filminde çıtayı biraz daha yukarı taşıyan Mortal Kombat’ın 2021 yapımı filmi; Sub-Zero, Kano, Sonya, Raiden ve Scorpion gibi muhteşem Mortal Kombat karakterlerini bir arada bulabileceğin harika bir yapım!

Pers Prensi: Zamanın Kumları / Prince of Persia: The Sands of Time (2010)

pers-prensi-zamanin-kumlari

80’lerin sonunda disket formatıyla oyun severlerin karşısına çıkan Prince of Persia, yalnızca 353 kb alanı kapsayan ama gönüllerde kat be kat fazla bir hacimle taht kuran klasik oyunlar arasında yer alıyor.

Her geçen yıl bambaşka yeniliklerle evirilen oyun teknolojisi sayesinde 3D formatında sayısız versiyonu çıkan Prince of Persia’nın bu geçişteki ilk oyunu Prince of Persia: The Sands of Time efsaneler ligindeki yerini koruyor. Onlarca yıldır sevenleri için yeri başka olan oyunun film versiyonunda da izleyenleri büyüleyen bir hikâye var.

Zodiac ve Donnie Darko filmlerinden aşina olduğumuz Jake Gyllenhaal, Prens Dastan rolünde. Nizam rolünü ise Ben Kingsley canlandırıyor. Mistik atmosferi ciğerlerinde hissedeceğin bu doğu hikayesinin bir anı bile aksiyonsuz geçmiyor.

Doom (2005)

Doom-2005

FPS oyunlarının atası sayılabilecek kadar köklü olan Doom’un ilk oyunu 1993 yılında tanıtıldı. 2.39 mb’lık hacmini aşan aksiyonuyla oyuncuların en gözde tercihlerinden olan Doom, insanlığı kurtarmak isteyenlerin kahramanlaştığı bir oyun. Portallerden geçerek iblisleri yok etmeye ant içen Doom Guy ve onun aksiyon dolu macerası oyun severler için hala vazgeçilmezlerden biri.

Böylesi bir klasiğe yakışır şekildeki hikayesiyle beyaz perdede can bulan Doom filmi de Dwayne Johnson’ın performansıyla sana oyunu yaşatacak türden. Dar koridorları birebir yaşayacağın sahnelerin ardından kameranın birinci kişiye geçmesiyle film adeta FPS halini alacak ve hayran kalacaksın.

Ölümcül Deney / Resident Evil (2002)

resident-evil-2002

Korku oyunları kategorisinde klasikleşen hikayelerden biri de Resident Evil’a ait. Mekanikleri Silent Hill tarzında olan oyunun konusu ise çok daha farklı bir boyutta ilerliyor.

Zombi salgınına karşı kahramanca hayatta kalmaya ve istilanın son bulması için mücadele etmeye çalışılan oyunun filmi, serinin ikinci oyununa odaklanmış durumda. Başrole Milla Jovovich’in hayat verdiği Resident Evil’da Racoon Şehri’nden kaçış hikayesinin aksiyonuna kapılacaksın.

Hitman (2007)

hitman-2007

Hitman serisinin gizemli karakteri Ajan 47’nin maceralarını oyun dünyasında bilmeyen yok! Filmiyle birlikte herkes için bir fenomen haline gelen Ajan 47’nin tıpkı oyundaki gibi macera dolu görevleri yerine getirişini izleyebilirsin.

Başının arka kısmındaki barkod dövmesiyle Ajan 47’yi Timothy Olyphant canlandırıyor. Hem oyun severler hem de izleyiciler için gizemli havasıyla ciğerleri dolduran kahramanın, her saniyesi aksiyon içeren sahnelerine bayılacaksın!

Final Fantasy: The Spirits Within (2001)

final-fantasy-the-spirits-within-2001

80’li yıllardan bugüne pek çok platformda bir marka haline gelen Final Fantasy’nin şöhreti, JRPG alanından RPG dünyasına da taşmıştı. Elbette böylesine etkileyici bir maceranın filmi de çekilmeliydi ve beklenen oldu. 2001 yılının animasyon teknolojisinde çığır sayılabilecek niteliklerle yayınlanan film, bugün bile kendine has bir kitleye sahip.

200 kişilik bir ekibin 4 yıl boyunca tam 960 bilgisayar kullanarak hayat verdiği 141,964 karelik film, yapılış aşamasıyla bile dudak uçuklatacak kadar etkileyici. Bilim kurgu, drama, fantezi ve aksiyon ögelerinin tam kararında kullanıldığı filmde 2065 yılında uzaylıların istila ettiği bir dünya anlatılıyor. Final Fantasy: The Spirits Within, oyunlara dair filmler listesinin en fütürist filmi!

Oyun filmlerinin büyüleyici dünyasını keşfinde senin için hazırladığımız bu yol haritası, seyir keyfini eminiz ki katlayacak. O halde vedalaşmadan evvel dijital finans ihtiyaçlarının tamamını karşılayabileceğin avantaj dolu bir dünyanın keşfi için de sana destek atalım! Ozan SuperApp sayesinde günün her saati para transferi yapabilir, Cashback fırsatları ile harcadıkça kazanabilirsin! QR kod ile ödeme kolaylığına erişmek ve oyundan dijital servislere tüm ödemelerinde avantajları yakalamak için filmi başlatmadan önce Ozan SuperApp’i indir!

Yepyeni filmleri çıktığı an sinemada izlemek için biletini Ozan SuperApp üzerinden kolayca alabileceğini biliyor muydun? Hem de Türkiye’nin her yerindeki sinemalar için geçerli! Dilediğin sinema biletini almak için Ozan SuperApp‘i hemen indir!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.