En İyi Müzik Dinleme Platformu Hangisi?

7 Aralık 2021

Son dönemde müzik uygulamaları arasındaki cazip fırsatlarla dolu rekabet yarışı, hangi platformun en avantajlı tercih olacağı konusunu da gündeme getirdi. Senin için de sayısız alternatifi olan platformlar arasında karar vermek zorlaştıysa meraklanma! Biliyorsun ki her zaman en iyisine sahip olman için buradayız!

Deezer gibi bir dev Türkiye piyasasından çekilirken yeni uygulamaların pazara giriş yapacağı haberleri kulağımıza geldi bile. Var olanlar mı, gelecek olanlar mı ilgini çekecek göreceğiz!

En iyi müzik dinleme platformu hangisi öğren diye, en çok tercih edilen ve avantajlı kullanım olanaklarını sunan uygulamaları senin için alt üst ettik! Listemizde müzik sevenler için olmazsa olmaz kabul edilen müzik platformları yer alıyor.

Yakında müzik uygulamaları rekabetine ortak olmaya hazırlandığı söylenen Amazon Music, Türkiye’ye gelecek diye söylentiler dönüyor ama henüz kesin bir açıklama gelmedi. Olursa ilk sana söyleriz bilirsin. Gelmek isteyenler yola çıkadursun sen var olanlardan bakalım hangisini seveceksin. Sonuç ne olursa olsun en iyi tercihi yapacağın kesin!

Spotify

spotify-logo

Spotify, müzik severler için vazgeçilmez platformların başında yer alıyor. Müzik dinleme uygulamalarının tarihçesinde yenilikleriyle öncü konuma gelen Spotify, en çok tercih edilen uygulamalardan biri olma özelliğini de sürdürüyor. Peki nedir bu işin sihri? Net söyleyelim; dinleyiciyi tanımak!

Spotify bu felsefesini yansıtan her hareketiyle kullanıcılarının müzik kimliğini oluşturmaya çalışan bir platform. Tarzları ve hoşlandıkları müzikleri bir araya getirerek kullanıcılarına sunduğu çalma listeleri, insanları beğendikleri kategoride yer alan ama daha önce hiç duymadığı şarkılarla buluşturuyor. Bu özellik her Spotify üyesi için yine net tanımlanıyor; muazzam!

Apple Music

apple-music

Apple için her teknoloji hamlesinde olduğu gibi müzik uygulamasında da mükemmeli ıskalamayan bir platformdan söz edelim. Apple Music, 60 milyona yakın şarkıdan oluşan geniş kütüphanesi sayesinde kullanıcılarını müziğe doyulan bir platform.

Uygulama, ücretsiz sürümü olmamasına üzülen kullanıcılar için üyelik bedelini fazlasıyla karşılayan nitelikleriyle gönül alıyor. Üstelik yeni albümler sonrası sanatçılar için özel single sunumu yapan uygulamanın, arayüzü için de alışınca kolay diyebiliriz.

YouTube Music

youtube-music-logo

2015 yılında müzik uygulamaları arasındaki rekabette “Ben de varım” diyen Youtube Music için bu yarışta hız almak oldukça kolay oldu. Çünkü Youtube’un yayın haklarına sahip bir platform olarak emsalsiz bir kütüphane genişliğine sahip. Diğer uygulamalara göre en gözde özelliğiyse Youtube’un video gücüne de sahip olması.

Dilediğin zaman dinlediğin müziğe ait videoyu üst sekmeden izleme şansı sunan uygulamada, pek çok cover ve versiyon da bulmak mümkün. Tidal, Apple Music ve Spotify gibi devlerle girdiği yarışta platformun yükselişi sürüyor!

Fizy

fizy-logo

Müzik dünyasının uygulama devlerinden biri olan Fizy, Türkiye merkezli bir müzik uygulaması. Bu durumun platforma duyulan sempatiyi beslediğine eminiz ama sunduğu yenilikler ve kullanım kolaylıklarıyla bulunduğu yeri hak ettiği de kesin.

Dilediğin sanatçıyı ya da şarkıyı aratarak anında istediğin müziğe erişebileceğin Fizy, müzik zevkini doyasıya tadabileceğin bir ücretsiz sürüme sahip. Kendi kütüphaneni ve kişisel alanını yaratmak içinse ücretli versiyonları da bulunuyor. Ancak içerik kalitesi ve uygulama kolaylığıyla ücretli sürümü daha fazla tercih edilen platformlardan biri olduğunu söyleyelim.

SoundCloud

soundcloud-logo

120 milyonu aşan kütüphane içeriğinin yanı sıra ilgi çekici podcast’leri ve şovları da içinde bulunduran SoundCloud, müzik uygulamaları arasında haklı bir gurura sahip.

Bağımsız sanatçıların içeriklerine ücretsiz sürüm ile ulaşabileceğin platformda, müzik camiasının dev sanatçılarına ait albümler için ücretli üyelik alman gerekiyor. Tamamının ücretsiz sürümde yer almasını isteyen kullanıcılarına kulak verirse, SoundCloud enlerin eni olmaya aday gibi görünüyor!

Müzik camiasının sellerine kapılmadan evvel en iyi müzik dinleme platformunu seçmeni sağladığımız gibi ödemelerin ve ihtiyaçların için de en avantajlı uygulamayı söylemeden gitmeyiz!

Dijital finansta çığır açmaya devam eden Ozan SuperApp ile günün her saati nerede olursan ol para transferi yapabilir ve QR kod ile ödeme fırsatından faydalanabilirsin. Cashback avantajları ve dijital servis ödemelerindeki kolaylığıyla müzikte olduğu gibi finansal servislerde de enleri yaşamak istiyorsan hemen Ozan SuperApp’i indir!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.