En İyi Korku Oyunları

20 Haziran 2022

Oyun türleri arasında belki de müdavimlerinin başka türleri görmesine engel olan tek kategori korku oyunları. Çünkü korku oyunlarını tadını bir kez alan, oyun içindeki gerilimi, heyecanı ve görev aşkını bir kez yaşayan oyuncular için tüm oyun türleri rafa kalkıyor sanki.

En iyi korku oyunları yazımızı hazırlarken, senin de en iyi oyun deneyimini yaşaman için titiz davrandık. Çünkü bu oyunların her biri kendi kitlesini oluşturmaya yetecek kadar kaliteli.

Korku oyunları hakkında dilden dile dolaşan efsaneler ayyuka çıkınca, senin de bu furyadan mutlaka haberin olmalı dedik ve merak ettiğin oyunların da içinde olduğuna emin olduğumuz bir derleme hazırladık. Bu oyun derlemesinde gelmiş geçmiş en sıra dışı ve etkileyici oyunlar yer alıyor. Her biri en iyi korku oyunları listesinde olmayı yayınlandığı gün hak eden listemize bir göz at ama korkma! Çünkü o korkuya oyunları oynarken ihtiyacın olacak!

Silent Hill 2

en-iyi-korku-oyunlari-silent-hill-2

Resident Evil oyununun yayınlanmasıyla birlikte korku oyunları kategorisinde adeta bir kasırga kopmuştu. Bu oyunun ardından pek çok benzer denemeler yapıldıysa da hiçbir oyun; korku oyunu tutkunlarını tam manasıyla tatmin edemedi.

Silent Hill ilk çıktığında pek çok kişi için bu da bir Resident Evil replikası benzetmesi yapılmıştı fakat bu yorumlar öyle bir havada kaldı ki; herkes Silent Hill deneyimini askerlik anısı gibi anlatmaya koyuldu.

En iyi korku oyunları listesine hakkıyla giriş yapan Silent Hill’in ilk oyununda Harry Mason’ın kayıp küçük kızını bulma hikayesi işlenmişti. Bu arayışta oyuncuların gerilim dolu sahnelerden gidişatta kaybolduğu bir deneyim yaratılmıştı.

Konami Silent Hill’in ilk oyun hikayesinde yakaladığı başarıyı ikinci seride devam ettirmeye karar verdi ve Silent Hill 2 yayınlandı. Her Silent Hill oyuncusunun eli yüreğinde beklediği bu haber; beklendiğine değdi. Çünkü Silent Hill 2, ilk hikâyeden bağımsız ve gerilimi artırılmış halde geri döndü!

SH2’nin hikayesi ilk oyunla hiçbir paralellik göstermiyor ve bu durum takipçileri tarafından hem iyi hem de kötü açıdan bir değerlendirme aldı. İlk oyunun hikayesine ve oynanış tarzına alışkın kesim biraz benzerlik ararken; kalan oyuncular yepyeni bir gerilim ve maceranın işlenişinden bir hayli memnun. En iyi korku oyunları listesine ikinci versiyonuyla girmeyi başaran SH, devam oyunları müjdesini de yakın zamanda açıklayacak gibi görünüyor.

Silent Hill 2’nin hikayesinde el feneri ve sisli ortamın gerim gerim geren görüntüsünden elbette vazgeçilmemiş. Her an karanlığın içinden üzerine atlayacak bir şeylerin olduğuna eminken ilerlemek tüylerini ürpertecek.

Oyun tam bir gece oyunu olarak tanımlanıyor. Çünkü o tedirgin edici karanlığın ve sağır eden sessizliğin içinde, loş bir ışıkla yolunu bulmaya ve görevlerini tamamlamaya çalışıyorsun. Üstelik seni takip eden şeylerden haberdarken bunu yapmak nabzının asla yavaşlamamasına neden oluyor.

Resident Evil 2 Remake

en-iyi-korku-oyunlari-resident-evil-2

21 yıl önce RE2 olarak korku oyunu severlerin kalbinde taht kuran oyun, Resident Evil 2 Remake versiyonuyla karşında. İlk oyun hikayesinden sonra zombi salgının giderek arttığı bir ortam seni karşılıyor. Zombi salgını karşısında Leon S. Kennedy’nin bir çaylak olarak yola çıktığı hikâye, Umbrella şirketinin hırslarıyla mahvedilen yaşamlara kadar uzanıyor.

Oynanış tarzı, bilinen zombi salgını oyunlarına göre çok daha pratik ve oyuncu dostu olarak tanımlanan Resident Evil 2 Remake; en iyi korku oyunları listemizdeki yerini özellikle grafiklerine borçlu. Çünkü oyunun içinde; evde bir yere gizlenen ve senden habersiz orada beslenen bir zombi olduğunu düşünmene yetecek kadar gerçeklik var. Bu gerçekliğin seni alıp hayatta kalma mücadelesiyle zombi sempatizanlığı arasında bir yere koyması ise çocuk oyuncağı.

Resident Evil 2 Remake hikâye yönüyle bir çaylağın patlak veren zombi salgını mücadelesiyle işe başlıyor. Ancak oyuna başlar başlamaz Raccoon City’de yolları kesişen bir ekip var ki gerilimin tırmanışı işte bu buluşmadan itibaren hiç durmuyor. Oyundaki karakter seçimi bir başka karakterin oyun senaryosuna ait kilidi açmanı sağlıyor. Böylece heyecan dolu yaşam mücadelesine hız kesmeden devam etmen mümkün!

The Evil Within

en-iyi-korku-oyunlari-the-evil-within

Vahşet, kan revan ve ölüm dolu maceralar en iyi korku oyunları senaryosunda mutlaka olmalı diyorsan; hazırlan seni bu işin temsilcisiyle tanıştıralım. Elini sürekli envanter kontrolü için hazır bekletmene neden olacak kadar ceset görmeni, her an ölüm korkusuyla yaşamak nedir bilmeni sağlayacak bir oyun varsa; onun adı The Evil Within.

En iyi korku oyunları arasında en etkileyici oyun senaryosu listesi hazırlasaydık mutlaka zirveyi zorlardı. Çünkü ilk andan itibaren monitörün içinden yanağına dokunan donuk elleri hissetmen olası.

Senaryo işlenişi ve grafik başarısına ek olarak görev gerçekleştirme sırasında sunulan gizlenme yerleri de The Evil Within’deki en karakteristik özellik. Hep fullemek isteyeceğin cephanenle birlikte, kafan ortadan ikiye ayrılmadan önce sığınacak bir yer bulmak için tasarlanan bu yerler hem hayatını kurtarıp hem daha fazla gerilmene neden oluyor. Çünkü oyun içi deneyim öyle bir kurgulanmış ki aynı anda hem kaçabilmek hem de yakalanma korkusundan kıpırdayamamak mümkün.

Oyunun en başarılı sayılan çalışmalarından biri de sesleri. Heyecan dolu dakikaları optimum müzik seviyesiyle birleştiren oyunda; ölümden çok ortamdan korkmak ancak böyle organize edilebilirdi. Kısacası en iyi korku oyunları listesine hem grafik hem de mekanik başarısıyla aynı anda girebilen bu oyun senin için de vazgeçilmez olacak orası kesin!

Amnesia: The Dark Descent

en-iyi-korku-oyunlari-amnesia-the-dark-descent

Yıkılabilir çevre konseptiyle korku oyunları deneyimini farklı bir boyuta taşıyan Amnesia: The Dark Descent bizim de gözümüzden kaçmadı. Mouse duyarlılığı yüksek oyunda, neredeyse her işlem için “click” kullanılıyor ve bu inanılmaz bir konfor. Oyuncular için kısayol keşmekeşini ortadan kaldıran bu sistemle korkuyu derinden hissetmeye de epey fırsat kalıyor.

Oyun hikayesini açıklanamaz olaylar silsilesinden ve tarifi imkânsız varlıklar içeriğinden alıyor. Uzun süre karanlık ekranda ya da ürkütücü düşmanla yüz yüze kalmak; akıl sağlığını zorlayan bir deneyim olduğu için karakteri de zorluyor ve kontrol etmek güçleşiyor.

Gaz lambasıyla çaresizce aydınlattığın loş ortamda, düşmanlar için açık hedef olduğunu bilmek hiç hoşuna gitmeyecek ama yine de heyecanın tadına doyamayıp sonu görmek için zorlayacaksın. Bu arada gaz lambasının yağı sınırlı, dikkat et varışa ermeden bitmesin!

Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth

en-iyi-korku-oyunlari-call-of-cthulhu

Bir polisi canlandırarak aynı anda hem korku oyunu hem de rol yapma deneyimini bir arada sunan Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth, müdavimlerinin kökten bağlı olduğu alternatiflerden biri. Çünkü işlenen cinayetleri çözme arzun her bölümde katlanarak artarken, içinden bir ses “yeter kalbim dayanmıyor” diyene kadar seni geren bir yapıya sahip.

Asıl hikayesi H.P. Lovecraft‘in Call of Cthulhu öyküsüne dayanan senaryonun pek çok detayı korku oyunlarına yakışacak kadar sınırları zorluyor. Hayal gücünün ve dijital dinamiğin kitap senaryosu sağlamlığıyla birleşmesi; Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth’ün en iyi korku oyunları listesindeki haklı yerini de açıklar.

FPS deneyimini korku ve gerilimle yaşamak, ilerleyişteki zorlukları iş birlikleriyle aşmak ve sonunda meraktan ölecek hale gelinen gerçeklikle yüzleşmek oyunun en kısa özeti desek yeridir. İyileştirme, yaratık avı, dost sandığın düşman kazığı ve gizem dolu bölümleri geçme heyecanından saatleri su gibi içeceğin bu oyun deneyimini çok seveceğine şüphemiz yok!

Dead Space

en-iyi-korku-oyunlari-dead-space

Havada uçuşan cesetlerden yüzüne çarpan kan damlalarını hissettiğin an, senin için Dead Space hayatının hatası ya da hayatının hediyesi olmak arasındaki yerini belirleyecek. Çünkü bu oyun içerik bakımından tüm korku oyunlarına kıyasla en dehşet verici ve tüyler ürpertici içeriklerden birine sahip.

Hiçbir yerde göremeyeceğin kadar dehşeti tek ekranda gözünün içine sokan sahneler yüzünden birkaç dakika ara vermen gerekebilir. Ama “yok daha neler” dersen, dur dahasını anlatalım.

İnsanların dünya üzerindeki tüm kaynakları tüketmesiyle birlikte bir uzay yolculuğundan medet ummaktan başka çare kalmamıştır. Planet Cracking adındaki bu yolculuk sırasında sağ kalanlar diğer gezegenler üzerinden bu yokluk sıkıntısını gidermeye çalışır. Ancak arayış sırasında USG Ishimura isimli bir uzay gemisini fark eden kahramanlarımız, senin için yaratıkların insanı dehşete sürükleyen maceranın da fitilini ateşliyor. Çünkü ekip bu mekik için yardım kararı alıyor ve kurtarma timinde bil bakalım kim var? Sen!

Başına geleceklerden habersiz bir şekilde kurtarma görevine odaklandığın sırada, artık senin için hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağından haberin yok. Karakterini verilen görevler için yönlendirmeye çalıştığın sırada acı gerçek yüzüne kanlar halinde çarpıyor ve sen de artık yaratık istilasının kurbanlarından biri haline geliyorsun. Sonra mı? Sonrası senin hünerli ellerinde, ya bu istilayı durduracak kadar cesur ve kararlı olursun ya da… Bizce senin için ilkinden başka ihtimal yok, biz seni tutuyoruz!

Outlast

en-iyi-korku-oyunlari-outlast

Outlast, oynamak isteyenler için sağlık uyarıları yapılacak derecede gerilimi yüksek bir oyundur. En iyi korku oyunları listesine mehter takımıyla girmesi gereken bu şanlı efsane; gerçekten içerikleriyle insan sağlığını tehdit edebilecek boyutta bir yapım.

Bu tehdit çoğunlukla psikolojik açıdan barındırdığı muhteşem korku hikayesine dayanıyor. Ancak ekran ışıkları ve ışık patlamaları nedeniyle epilepsi benzeri hastalıkları olanlar için de tehlikeli bulunuyor. Çünkü gerçeklik oranının had safhada olduğu ilerleyiş için maksimum kalitede grafikler ve sert ışıklar kullanılmış.

Oyunda dehşet verici hikâyeye bir gazeteci olarak araştırma yapmak isterken dahil olacaksın. Bir şeylerin yanlış gittiğine emin olduğun akıl hastanesini araştırmak için bir görevi kabul edip gazetecilik tarihine damga vurmaya hazırlanıyorsun. Ancak iş buradan kalkıp yaşama tutunmaya ramak kala bir hal alıyor ve gerilimden gerilime sürüklenirken önemli bir gerçekle yüzleşiyorsun. Oyunda her tür risk var, silah yok!

Until Dawn

en-iyi-korku-oyunlari-until-dawn

İhtimaller arasında geleceği değiştirmiş olmanın verdiği tedirginlik bile yeterken, ortam ve grafikleriyle seni her açıdan zorlamaya hazır bir oyun var sırada. Diyaloglar halinde iletişimi takip etmek ve sana sunulan seçeneklerden birini tercih ederken bir başka yaşamı etkilemek oyunun ana karakterini oluşturuyor. Until Dawn en iyi korku oyunları sıralamasının en karakteristik senaryolarından biri.

Bir grup gencin yaşamını senin oyun içi tercihlerine bağlayan ve sorulara verdiğin yanıtlardan almayı tercih ettiğin metalara kadar her şeyin onları etkilediği bir düzen var. Böylece senin için muazzam bir ikilem başlıyor. Çünkü bir tercih yaptığında kimin yaşamını, hangi ölçüde etkilediğin sonradan karşına çıkıyor ve bazı sahneler var ki seni bin pişman edebilir. Yanlış tercih yapmamanın verdiği gerilimle yanlış tercih yapmaksa oyunu takip edenlerin en büyük paradoksu!

En iyi korku oyunları listesini ince eleyip sık dokuyarak senin için harika deneyimler yaratsın diye hazırladık. Dijital finans için de böyle bir işe girişelim diyecektik ki zaten alanın tek ve en iyi alternatifi çoktan belli!

Ozan SuperApp’le günün her anında ve dilediğin yerde para transferi yapmak, QR kodla ödeme ve Cashback avantajlarından faydalanmak çok kolay. Ayrıca dijital oyun servisleri için düzenlenen kampanyalar, korku oyunlarında yükselen nabzını düşürmeye yeter de artar! Sen de Ozan SuperApp’i indir, dijital finansın kazananı ol!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.